Τελείωσε.
Αφήνω το κινητό, σκουπίζω τον ιδρώτα που κυλάει στο μέτωπό μου και παίρνω βαθιά αναπνοή. Τρέμω από υπερένταση, όπως συμβαίνει εδώ και πέντε μέρες, από τη στιγμή που ξεκίνησε το Παλέρμο. Μάλλον είχα απορροφηθεί βαθιά από το παιχνίδι, τόσο που έπαψε να είναι παιχνίδι για μένα και έγινε πραγματικότητα. Όπως συμβαίνει όταν διαβάζει κανείς ένα βιβλίο.
Ήρθε η ώρα να γράψω τα τελευταία μου λόγια, αλλά νιώθω λες και δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Από τη Δευτέρα, μονάχα έγραφα. Σαν να μην υπάρχουν άλλες λέξεις στο μυαλό μου. Ανέτρεξα λοιπόν στο σημειωματάριό μου και βρήκα όλα τα μηνύματα που ήθελα να δείτε αλλά στη συνέχεια το μετάνιωσα, τα μηνύματα που είτε έγραψα αλλά δεν έστειλα καθόλου είτε τα έστειλα εντελώς αλλαγμένα. Σας παραδίδω τα αρχικά με μερικές επιδιορθώσεις, στους χρόνους κυρίως ...
Μακάρι να είχα περισσότερες πληροφορίες να σας αφήσω, όμως το παιχνίδι ήταν γεμάτο ανατροπές και αβεβαιότητα. Όπως ακριβώς αξίζει να είναι το Παλέρμο.
Αναδρομή στο παρελθόν:
Τρίτη 27 Αυγούστου
Έχω πολλά να πω, οπότε καλύτερα να ξεκινήσω. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ραφαέλα. Ξέρω πως εγώ οδήγησα στο να ψηφιστεί όταν άλλαξα την ισοψηφία που είχα δημιουργήσει και έριξα διπλή ψήφο στην Queenara, παρότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Εκείνη τη στιγμή αδυνατούσα - και ακόμα αδυνατώ - να κατανοήσω την λογική να μην ψηφίζουμε όσους δεν συμμετέχουν. Ο λόγος που εγώ τουλάχιστον απόλαυσα το Παλέρμο μαζί σας δεν ήταν επειδή έπαιξα το αγαπημένο μου παιχνίδι, αλλά επειδή έπαιξα με εσάς ως συμπαίκτες. Επειδή συνειδητά αφιερώσατε και θα συνεχίσετε εικάζω να αφιερώνετε χρόνο, κόπο και καλή διάθεση ώστε να περάσουμε όλοι υπέροχα. Η προσπάθεια και η συμμετοχή αυτή είναι που αξίζει να επιβραβεύεται, κατά τη γνώμη μου. Οι παίκτες αυτοί, οι οποίοι νοιάζονται για το Παλέρμο σαν να αποτελούν πραγματικούς κατοίκους του, μπορούν να απογειώσουν το παιχνίδι και να το ζήσουν. Αυτός ήταν ο λόγος που το έκανα, και ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι διότι με την κίνησή μου αυτή σας οδηγώ να με θέσετε εκτός παιχνιδιού, χάνοντας έναν ακόμα αθώο. Συγγνώμη.
Πέμπτη 28 Αυγούστου
Στο τέλος της τέταρτης ψηφοφορίας άλλαξα την ψήφο μου προκειμένου να μην έχουμε ισοψηφία. Προσπάθησα να φύγω για να αποδείξω πως είμαι πολίτης, κάτι που δυστυχώς δεν θα μπορούσα να αποδείξω αλλιώς. Είχα καεί από την στιγμή που έριξα τη διπλή ψήφο, ό,τι και να έκανα από εκείνο το σημείο και ύστερα εύλογα φαινόταν ύποπτο. Αν δεν έφευγα σε αυτή την ψηφοφορία, θα έφευγα στην επόμενη, γεγονός που σημαίνει πως θα χάναμε πολύτιμο χρόνο. Και επίσης, το έκανα ώστε να σας ωθήσω να ψηφίσετε ένα από τα άτομα που ανέφερε ως πιθανούς μαφιόζους η Ραφαέλα ως πληροφοριοδότης. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να προσθέσω κάτι απίστευτα σημαντικό : Μην εγκαταλείπετε τα επικυρωμένα στοιχεία που έχετε, προσπαθώντας να εντοπίσετε καινούργια. Αυτή την τακτική ακολουθήσαμε αφότου διαβάσαμε τα τελευταία λόγια της Ραφαέλας, αντί να αφοσιωθούμε στον εντοπισμό του ενόχου και να τον ψηφίσουμε, εμείς στρεφόμασταν δεξιά κι αριστερά κυνηγώντας ΔΑ και άτομα που η πληροφοριοδότης δεν είχε υποδείξει.
Παρασκευή 30 Αυγούστου
Παρότι η ιδιότητά μου ως πολίτης δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ώστε να έχω σημαντικές πληροφορίες, σήμερα είχαμε για πρώτη φορά ηχώ, επανήλθαν όλα τα φαντάσματα στο Παλέρμο και αποκαλύφθηκαν συμμαχίες. Βλέπω πως πολλοί υποστηρίζετε τον ultra, στη θέση σας δεν θα τον εμπιστευόμουν τόσο. Στο μήνυμά μου με αριθμό #1781, πρώτο στη σελίδα 90, έχω καταγράψει τη θεωρία μου για τον ultra. Διαβάστε την προσεκτικά, όλα ταιριάζουν. Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα φύγω, αλλά μπορώ να πάρω μαζί μου όσο περισσότερους μαφιόζους γίνεται.
Όταν μοιραστούν νέες κάρτες τη Δευτέρα, ρίξτε την τυμβωρυχία είτε σε εκείνον, είτε σε μένα. Έτσι θα αποδειχθεί όχι μόνο ο δικός μου και ο δικός του ρόλος, αλλά επίσης θα φανεί αν συνεργαζόμουν πράγματι με την Kate, οδηγώντας αναπόφευκτα στην αποκάλυψη της ιδιότητας του memetchi, ο οποίος σήμερα μού απέδειξε πως είναι πολίτης.
Με φανερό μαφιόζο Α τον ultra, ξέρετε πως η Kate είναι η ΔΑ, άρα θα μπορέσετε να επαναφέρετε κάποιον πολίτη, όπως την pak ή τον memetchi. Άποψή μου είναι πως και η Beatrix και ο nearos αποτελούν πολίτες. Θα έλεγα και την Τζότζι, αλλά αν και την υποστήριζα από την αρχή σήμερα μου δημιουργήθηκαν υποψίες ότι ίσως να συνεργάζεται με τον ultra. Επειδή αυτό όμως είναι μια εντελώς αβάσιμη θεωρία, κατά πάσα πιθανότητα κάνω λάθος. Πάντως, δεν δολοφονήθηκε τυχαία η Τζότζι δεύτερη φορά. Μαφιόζος ή όχι, με την δεύτερη δολοφονία της στερηθήκαμε νέα στοιχεία, τα οποία θα μας βοηθούσαν πολύ.
Πίσω στο παρόν :
Φεύγω, λοιπόν. Το ήξερα, το περίμενα. Τώρα μπορώ μόνο να αντιμετωπίσω την ήττα μου με αξιοπρέπεια. Δεν δίστασα να φύγω χθες, δεν θα διστάσω ούτε σήμερα.
Το Παλέρμο αρχίζει να ξεθωριάζει μπροστά μου, θολώνει, τα χρώματα της πόλης χάνονται καθώς στρέφω το κεφάλι μου πίσω και ρίχνω μια τελευταία ματιά, καθώς αντικρίζω τα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό της υπέροχης αυτής πολ-
Τι ήταν αυτό;
Νομίζω πως φτάνουν στα αυτιά μου, αμυδρά, πικραμένοι ψίθυροι από τους συμπολίτες μου. Θεωρείτε πως δεν σας έδωσα αρκετά στοιχεία. Σας προειδοποίησα όμως, ο δικός μου ρόλος δεν μου έδινε στοιχεία. Αν δεν με πιστεύετε, μπορείτε να το σκεφτείτε και μόνοι σας. Η μαφία είχε καταλάβει την ιδιότητά μου από την Τρίτη, λίγο μετά το πέρας της ψηφοφορίας.
Αγαπημένοι μου πολίτες, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο εξής, γιατί ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Κάθε μέρα θα μειώνεται ο αριθμός σας, αλλά πιστεύω πως έχετε ακόμα πιθανότητες να σώσετε το Παλέρμο. Να θυμάστε ότι οι μαφιόζοι, όσο μειώνονται, τόσο πιο προσεκτικοί γίνονται. Είστε έξι πολίτες. Νομίζω πως σας απομένουν δύο μαφιόζοι. Βρείτε τους και προστατέψτε το Παλέρμο.