@Micro i still stand by my choice να μην παίζω. Και η αλήθεια είναι, και στο τελευταίο που έπαιξα, έπαιξα για χάρη της παλιοπαρέας - που όπως η ιστορία δείχνει - ήθελε ένα last dance, και γιατί όπως και τούτο, οριακά δεν θα έβγαιναν τα κουκιά για να πραγματοποιηθεί.
Γενικά το πως βιώνει/παίζει ο καθένας το Παλέρμο είναι λίγο περίεργη υπόθεση. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο μου (που κατάφερα ως πόρνη να φύγω στον 1ο γύρο, παρόλα αυτά η μαφιάρα μια χαρά έκανε τη δουλειά της), όταν αντιλήφθηκα πως παίρνω πιο σοβαρά απ' ότι πρέπει το παιχνίδι, πούλεψα.
Κι όχι πιο σοβαρά τύπου μου την έλεγε ο
@ultraviolence άρα θα τα πάρω στα σοβαρά, σοβαρά τύπου με ρίχνει ψυχολογικά που εγώ ως πολίτης συνέβαλα στο να φύγει ένας αθώος ξέρωγω.
Γι' αυτό κι έχω μεγάλη κατανόηση για το πόσο άσχημα θα ένιωσε η
@Kate1914 που χάρισε ένα όχι καλό ξεκίνημα στη μαφία.
- Τι θέλω να πω, αρχίζοντας σεντόνι με γενικά σχόλια τώρα που πιάσαμε πισί -
Κάποιοι παίκτες τηνε πονάνε αυτή την πόλη. Και σε υγιή βαθμό, πρέπει να τηνε πονάς.
Όταν ψάχνατε τις συμμετοχές δεν σας τόνιζα τυχαία το πόσο χρονοβόρα ή/και ψυχοφθόρα μπορεί να βγει αυτή η διαδικασία. Τα σεντόνια που οι
@Reader /
@Memetchi συνέθεσαν, τα συνεχή σεντόνια και καλογραμμένα ποστ του
@ultraviolence και τα μπρος-πίσω σε μηνύματα που κατά καιρούς έκανε ο
@giannhs2001 δε βγαίνουν έτσι εύκολα. Πόσο μάλλον όταν λόγω ρόλου ή/και καρτών δεν έχεις κανένα στοιχείο και πρέπει να αρχίσεις τις υποθέσεις κρατώντας ωστόσο μία λογική βάση.
Κι αφού την φτιάχνεις αυτή, να καταφέρεις να την παρουσιάσεις στους συμπολίτες σου τόσο κατανοητά μπας και δουν κι αυτοί ότι βλέπεις κι εσύ.
Κι αν τυχόν πέφτεις σε κάποια μέσα σε αυτή, μετά να πρέπει να αντικρούσεις και τον οποιοδήποτε μαφιόζο -χμ, ούλτραμ - που μπορεί να σε κάνει κολ άουτ είτε προκειμένου να την αποδομήσει είτε προκειμένου να εκμαιεύσει πληροφορίες για το ρόλο σου, και δωσ' του νέο σεντόνι, κοκ.
Αυτή είναι μια διαδικασία που αν σε νοιάζει να τα πάει κομπλέ η ομάδα σου, πρέπει να την υποστείς.
Ποτέ κανείς στο Παλέρμο δεν παραπονέθηκε ότι "αυτοί οι πολίτες πολύ ψάχνονται ρε γμτ, κάνουν κακό στους πολίτες". Τις περισσότερες φορές που οι πολίτες την πατήσανε, ήταν επειδή δεν έκαναν οι ίδιοι αυτή την διαδικασία και την πήραν έτοιμη (αλλά δυστυχώς λανθασμένη) από άλλους συμπολίτες τους, ή επειδή η μαφία είδε πόσο βαριόσαντο και τους την έδωσε, όπως εκείνη την συνέφερε, στο πιάτο.
Με λίγα λόγια, όπως θα είδατε και στην πορεία, το "θα μπω να διαβάσω κάνα μισαωράκι εκεί το απόγευμα, θα ρίξω την ψήφο και γεια σου", δεν βγαίνει εύκολα. Ή έστω δεν βγαίνει σ' όλους τους παίκτες, άμα είσαι καμιά διάννοια
@Pak που απ' ότι κατάλαβα τ' άρπαξε έτσι εύκολα, είσαι τυχερός.
Και πάμε και στα λίγο πιο άσχημα.
Έχετε όλοι το ελαφρυντικό της πρώτης φοράς και της άγνοιας, διοτί διαφορετικά, τέτοια χαμηλή συμμετοχή από πολλά μέλη, δεν μπορώ να τηνε καταπιώ.
Προς τα τέλη του παιχνιδιού, προσωπικά, είχα ξεκινήσει να πιστεύω ότι η
@Chem2000 μπορεί να είναι μαφία απλά γιατί πάντα είθισται η μαφία να έχει ένα άτομο αρκετά σιωπηλό που τον παίρνεις τελικά πρέφα μόνο όταν ξεμένουν ~8 νοματαίοι.
Ακόμα και αυτοί οι μαφιόζοι ωστόσο έπιαναν που και που και συνέθεταν (συλλογικά στη γιάφκα ενίοτε) δυο-τρεις καλά δομημένες παραγράφους να παρουσιάσουν.
Τέτοια αφαντοσύνη στο Παλέρμο από πολίτη δεν μπορώ να τηνε δικαιολογήσω και σε αντίθεση με την άποψη
@Libertus παραπάνω ομολογώ ότι είμαι της σχολής "είναι αρχή και είμαστε χαμένοι; Αν αυτός μυρίζομαι ότι δεν θα είναι ενεργός θα τονε ψηφίσω, αφού και πολίτης να 'ναι, φαίνεται πως δεν θα αποκομίσω κάτι από εκείνον".
Βέβαια, το ότι όπως φαίνεται η αφαντοσύνη τούτη εφαρμοζόταν ακόμα και στη γιάφκα, είναι ακόμα χειρότερο.
Η αντίστοιχη κριτική ισχύει και για τον
@Hased Babis που όμως ήταν τυχερός και του έκατσε η νεκροφάνεια άρα κάτι κέρδισαν οι πολίτες απ' τη συμμετοχή του. Η προσπάθεια της
@BeatrixKiddo να τονε σκουντήξει ήταν χρήσιμη αλλά του λίτλ του λέιτ αν με ρωτάτε.
Btw, γενική γνώση επειδή το είδα δις και φρίκαρα, την ηχώ τηνε παίζουμε γύρω στις 18:00 για να έχουμε τα φαντασματάκια σε δύο ψηφοφορίες.
Τέλος, για την
@Queenara δεν το συζητώ. Αποχώρηση από απουσίες είχαμε να δούμε εδώ και πάνω από 5 παιχνίδια.
Όλα αυτά δεν θέλω να τα λέω και να φαίνομαι ο μπούμερ που κράζει, ειλικρινά κατανοώ αφενός ότι δεν ξέρατε που ακριβώς μπλέκατε, αφετέρου ότι θέλατε να μαζευτείτε κόσμος για να γίνει πράξη άρα νομοτελειακά θα έμπαιναν και άτομα που δεν θέλουν να διαθέσουν τόσο χρόνο.
Τα αφήνω εδώ, άμα θέτε τα πετάτε, ως μελλοντική πληροφόρηση. Αντίστοιχη μελλοντική πληροφόρηση θα μπορούσε να αποτελεί ότι σε αυτήν την φανταστική πόλη, δεν υπάρχει χώρος για το τι, πιθανώς, έχετε να χωρίσετε σε άλλες, πραγματικές ή μη πόλεις.
Με λίγα λόγια λοιπόν, το φορουμικό Παλέρμο Εξτριμ είναι ένα χρονοβόρο σπορ. Είναι ένα σπορ που δεν ξέρεις τι ρόλος μπορεί να σου τύχει (μπόνους λόγος που απέχω ότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση μαφία

), τι κάρτες θα σου τύχουν, και τι αντίπαλοι θα σου τύχουν.
Η μαγεία του, πέραν του πόσο σε τσιγκλάει να βρεις τι είναι τι, είναι να συνειδητοποίεις ότι για κάθε επιχείρημα μπορεί να παρουσιαστεί ένα αντεπιχείρημα και αμφότερα να φαίνονται το ίδιο λογικά. Η διαφορά στο που θα καταλήξεις, συνήθως έχει να κάνει με το ένστικτό σου, και εύχεσαι να είναι ορθό αυτό.
Εμένα το ένστικτο μου από Τετάρτη της πρώτης βδομάδας μέχρι χθες δηλαδή ήταν ότι ο Ούλτρα δεν ήταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ og mafia εφέτο. Μέχρι και για ΑΜ τον είχα στο κεφάλι μου, το πήρα όλο λάθος αυτή τη χρονιά.
Άρα μάλλον για τους πολίτες του Παλέρμο καλύτερα να απέχω.
- Και πάμε να κλείσουμε λίγο πιο ελαφρά. -
- Ευχαριστώ τη ΣΕ που ήταν εκεί να δέχεται τις θεωρίες μου και πράγματα που ήμουνα στο τσακ να γράψω στο δημοσίο (ναι, τόσο με βγάζατε απ' τα ρούχα μου κατά καιρούς).
- Ευχαριστώ εμένα που ήμουν εκεί για τυχόν αναγκαίο τσιτ τσατ που μπορεί να είχε πεθυμήσει η ΣΕ και για τα όffs μου που ελπίζω να μην κατέληξαν πολλά ή/και ενοχλητικά όταν εσείς καιγόσασταν με το μυστήριο.
- Ευχαριστώ τους
@giannhs2001 και
@Kate1914 που κουβάλησαν αυτή την προσπαθεία για την αναβίωση κάτι βαθιά πεθαμένου. Ήταν ένας άθλος όχι μόνο λόγω της μειωμένης σε σχέση με τότε κίνησης του στεκιού αλλά και της έλλειψης, πια, των μελών που παλαιότερα μπορεί να μην ήταν γενικώς ενεργά άλλα όταν συνέβαινε Παλέρμο, τσουπ, εμφανίζονταν.
και τέλος,
- Ευχαριστώ τους συμμετέχοντες γιατί πράγματι, όπως κι όταν το δήλωσα και στο σχετικό οφφ, υπήρχαν στιγμές που το excitement ήταν πολύ κοντά σε αυτό που παλαιότερα ένιωθα είτε ως παίχτης είτε ως παρατηρητής.
Χαίρομαι που όλοι είδατε πως είναι το παιχνίδι και πλέον ξέρετε άμα σας ψήνει ή όχι. Μακάρι να το απολαύσατε και γιατί όχι, να το θελήσετε ξανά στο μέλλον.
(Δεν ξέρω πότε θα κλείσει το θρεντ άρα δεν χαιρετάω για την ώρα την πόλη
).
Νιώθω ότι θα κλείσει από τώρα, άρα ας το ρίξουμε.
Καλή συνέχεια Παλέρμο, μπορεί και να ξαναιδωθούμε.