Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση βασικά, αν ανήκα στους μαφιόζους τότε ο ΔΑ δεν θα με έσωζε από την πρώτη ημέρα καθώς μόνο
Αφού κινδυνευες να βγεις στο σενάριο που είσαι μαφιόζος, γιατί θα σου έκανε κακό; Περισσότερο κακό από το να βγεις mvp δε μπορούσε να σου κάνει. Ίσα ίσα έτσι σου έδωσε έναν επιπλέον γύρο..
Ή θέλει και εσένα και τον Πουαρό εκτός. Ήξερε πως αλλάζοντας τις ψήφους σου με του Γιάννη θα έφευγε ο Πουαρό, αφού ήδη είχε αρκετές ψήφους, και οι περισσότεροι θα υποψιαστούν εσένα.
Το ακούω αυτό. Ωστοσο, δε μπορούσε ο ΔΑ να προβλέψει ότι θα έρχονταν σε ισοψηφία, μιας κι ο Φώτης έπαιξε τελευταία στιγμή την κάρτα του. Φαινομενικά τουλάχιστον δείχνει να είναι προσπαθεια να σώσει το Φώτη. Το να το έκανε για να ταράξει τα νερά το δέχομαι μόνο από κάποιον που δεν ξέρει κανόνες..Μια φορά μόνο μπορεί να αλλάξει τις ψήφους ο ΔΑ και είναι μια πολύ σημαντική ιδιότητα για να πάει έτσι στράφη. Είναι game changing.
Αλλά καταλαβαίνω τι λογική πίσω από όσα λες, δεν είναι αβάσιμο αν μιλάμε για κάποιον αρκετά άπειρο.
Το ποιος είναι ο ΔΑ δεν είναι τόσο δύσκολο να το βρούμε πάντως, από την στιγμή που στην αρχική ψηφοφορία έλαβα 5 ψήφους [Poirot, Memetchi, Beatrix, nearos, Kate] κάποιος από αυτούς είναι.
Ο ΔΑ σε έσωσε, γιατί να είναι μέσα στα άτομα που σε έχουν ψηφίσει; Αν σε ήθελε εκτός παιχνιδιου = σε ψήφισε, δεν θα σε έσωζε. Ο ΔΑ σε θεωρεί μαφιόζο. Άμα ο ΔΑ σε θεωρεί μαφιοζο κι σε ψήφισε... τότε ο ΔΑ δεν έχει καταλάβει πώς να παίζει τον ΔΑ, εκεί πάω πάσο. Μπορεί να είδε τη λέξη διαφθαρμενος και σου λέει "θα το παίξω τρελιτσα". Εκτός αν θελησε να σε ψηφίσει ώστε με την ψήφο του να σπρωχτεις mvp για να σου αλλάξει τις ψήφους και να διώξει τον Γιάννη. Για να εξασφαλίσει δηλαδή ότι 100% θα είσαι ο πρώτος στις ψήφους.Δεν το κοβω πιθανό, ειναι πολύ end-game move αυτό και θέλει εμπειρία.
Δεν θέλω να βιαστώ να ψηφίσω από τώρα τον Φώτη προσωπικά. Θέλω να αποκτήσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι γίνεται και κυρίως θέλω να ακούσω από τα άτομα που δε πολυμιλανε, τι γνώμη έχουν για την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Θέλω επιχειρηματολογία.
Νιωθω οτι εχουμε υπερεστιασει στον φωτη. Ουδεποτε ειπε οτι δε διαβασε τους κανονες ή δε τους ήξερε, αντιθετως, μονο για ανακοίνωση της δολοφονίας είχε ρωτήσει, που πραγματι ηταν blunder αλλα it is what it is.
Άνευ λόγου όμως; Άσε τα περί κανόνων στην άκρη για την ώρα και πάμε στην ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο ο ΔΑ τον έσωσε, δεν είναι κάτι που σε υποψιαζει αυτό; Μια τόσο σημαντική ικανότητα της μιας φοράς να καει έτσι; Άντε κι ο ΔΑ κατάλαβε λάθος σήμα και λανθασμένα θεωρεί τον Φώτη μαφιόζο. Από κάπου πρέπει να πιάστηκε ο ΔΑ για να τον σώσει. Πρέπει να κοιτάξουμε όλες τις αλληλεπιδράσεις που είχε ο Φώτης για να δούμε ποιος είναι ο ΔΑ.
Reminder: O ΔΑ (αν έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει σύμφωνα με το ρόλο του δηλαδή) ειναι πιθανό στην δημοσκόπηση να μην ψήφισε τον Γιάννη για να μην καρφωθεί. Κρατήστε το. Πρέπει να κοιτάξουμε τα παλιά μηνύματα για συμπεράσματα.
Αυτά από εμένα.