Γλυκές καληνύχτες,
Comeback βραδινό με αϋπνία αρρώστιας, στο κρεβάτι με βήχα και λιγάκι πυρετό ( θα ζήσω, θα ζήσω…
).
Είμαστε καλά, αλλά πέρασα να χαρώ με κανά καλό νέο σας και ήλπιζα να σας βρω έτσι.
Για όλα τα άλλα δεν έχω λύση, δυστυχώς.
Ομως έχω να προτείνω μία μεγάλη μου Αγάπη φιλοσοφικά.
Paul Ricoeur βεβαίως-βεβαιως.
Θέλει κάποιες βασικές γνώσεις ψυχανάλυσης, επιστημολογίας και κοινωνικής θεωρίας γιατί είναι απαιτητικός. Αξίζει τον κόπο όμως..
«Ο ίδιος ο εαυτός ως άλλος», λοιπόν.
Τώρα λίγα λόγια για το τι κάνει ο αγαπητός, παραθέτω : “Paul Ricoeur's concept of "Soi-même comme un autre," or "Oneself as Another" in English, explores the intersection of self-identity and the Other within philosophical thought. Ricoeur meticulously examines the narrative identity, suggesting that the self is constructed through the stories we tell about ourselves, intertwined with the perceptions of others. This philosophy challenges us to reflect on our identity's fluidity, guided by ethics, dialogue, and the recognition of otherness, laying a foundational understanding for students studying contemporary philosophy and self-concept theories.”.
Να προσέχετε και να περνάτε όμορφα.
Αν κάποιο διαβάσει Ricoeur, πλιζ ας με σπαμάρει μπας και δω καμία ειδοποίηση γιατί μπαίνω πολύ σπάνια στέκι.
Φιλάκια
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Δεκεμβρίου 2024
Νεσάντες μου γλυκιά, τσέκαρε το «η Απόφαση» του Αναγνωστάκη και το βιβλίο του Ρολάν Μπαρτ, ιδίως το σημείο στα «Μαύρα γυαλιά» (από το βιβλίο «αποσπάσματα του ερωτικού λόγου»). Υπάρχει και σε δωρεάν διαθέσιμη μορφή online.
Θα σ’ αρέσει!