Σκέψεις... III

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,949 μηνύματα.
Λέω ότι τον έχω ξεπεράσει μέχρι να ακούσω κάποιο τραγούδι που μου τον θυμίζει

Όχι δεν κλαίω :)

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,824 μηνύματα.
Πάρε την εξουσία σου και βαλτην στον κωλο σου, πατσαβούρα

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 32,276 μηνύματα.
Οι άνθρωποι είναι αυτό που είναι, αυτό που τους αρέσει ή αυτό που χρειάζονται να είναι για να αισθάνονται καλά. Δεν υπάρχει νόημα να τους ανταγωνίζεσαι. Ίσως να τους συναγωνίζεσαι, υγιέστερο, αν και γι αυτό έχω επίσης αμφιβολίες.

Εαν το εχω ανάγκη εγω, καλώς. Αλλά το "για να του μπω στο μάτι του γείτονα", οχι. Να μου λείπει. Δεν εχω καμία ανάγκη να δοξολογηθώ από την κοινωνία. Μάλιστα, όσο πιο ήσυχα κι αόρατος περάσω τη ζωή, τόσο πιο καλά.

Η άλλη κοντα στα 30, συνειδητοποιημένη πιο νωρίς δηλαδή από μένα, και έλεγε "θέλω να μετακομισω σε ενα καλύβι μες το δάσος με λίμνες και να έχω την ηρεμία μου".

Ε είπα μέσα μου, αυτό είναι ένα από τα νοήματα της ζωής.

Η ειλικρίνεια με τον εαυτό, στο ποιός είσαι και τι ζητάς πραγματικά βαθιά, από τη ζωή σου, κι όχι τι πιστεύεις πως ζητάς.

Και δεν είναι ότι είμαι αδιάφορος ή δεν δίνω δεκάρα. Είναι που έχω δώσει υπερβολικά πολλές δεκάρες. Δεν είναι αρκετές;

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,241 μηνύματα.
fdb08f413f613af4107200f6861ced8f.jpg

Reader

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Reader αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,485 μηνύματα.
Ελπίζω, όταν επιστρέψεις, να έχεις βρει τη λύση σε όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 8,209 μηνύματα.
Ψυχοπλάκωμα στη Καισαριανή σήμερα.
Περπάτησα την πόρτα, εγώ δόξα τω Θεώ γύρισα. Πριν 80 χρόνια όμως δε θα γυρνούσα.
Άτομα της ηλικίας μου, της πόλης μου, ομοϊδεάτες. Νεκροί, και πιο μικροί από εμένα.
Στάθηκα και εκεί που στεκόντουσαν και έδωσαν την τελευταία τους πνοή.
Δε μπορεί να το συλλάβει ο νους μου, πονάει το κεφάλι μου

Nascentes morimur

Διάσημο μέλος

Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,820 μηνύματα.
Η ζωή θα μπορούσε να ήταν αλλιώς για αυτούς που αγαπούν. Οι λέξεις τους θα είχαν παραλήπτη. Τα ποιήματά τους καθαρογραμμένα, χωρίς λεκέδες από δάκρυα, σε χαρτί απο πάπυρο, προνόμιο μιας άλλης εποχής, δώρο του νεαρού αυτοκράτορα που πέθανε από θλίψη.
Αν η ζωή ήταν πιο γενναιόδωρη, ίσως τα πράγματα να ήταν απλά.
Σαν το φαγητό που έγινε για φίλους. Σαν το κρασί που ήπιαμε πριν το πρώτο φιλί. Ακόμα σαν απόηχος τραγουδιού που σε επισκέπτεται απρόσκλητα για να σου κάνει συντροφιά, όταν δεν ξέρεις πώς να πεις αυτό που σε πονάει, και το τραγούδι λέει τα λόγια που εσύ δεν μπορείς να πεις.
Π. Κοροβέσης

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,949 μηνύματα.
"πόσο κοντή είσαι ;"

Εν τω μεταξύ χώρεσα στο Πορτ μπαγκαζ του Σμαρτ :bye:

Κάμπια

Διάσημο μέλος

Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,184 μηνύματα.
1732980600765.png

SOx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο SOx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,279 μηνύματα.
Note to Self

Είσαι πεπερασμένος μέσα σ'ένα άπειρο Σύμπαν.
Όμοια ισχύουν και για το διαθέσιμο σου Χρόνο.
Μην τον σπαταλάς στα ανούσια, πράξε σοφά.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 32,276 μηνύματα.
Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ήμουν ξέγνοιαστος.

Κι αυτό καταλαβαίνεις, εσυ που με διαβάζεις, πόσο άσχημο είναι, έτσι;

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,470 μηνύματα.
Γλυκές καληνύχτες,

Comeback βραδινό με αϋπνία αρρώστιας, στο κρεβάτι με βήχα και λιγάκι πυρετό ( θα ζήσω, θα ζήσω… 🙈).
Είμαστε καλά, αλλά πέρασα να χαρώ με κανά καλό νέο σας και ήλπιζα να σας βρω έτσι.

Για όλα τα άλλα δεν έχω λύση, δυστυχώς.
Ομως έχω να προτείνω μία μεγάλη μου Αγάπη φιλοσοφικά.
Paul Ricoeur βεβαίως-βεβαιως.
Θέλει κάποιες βασικές γνώσεις ψυχανάλυσης, επιστημολογίας και κοινωνικής θεωρίας γιατί είναι απαιτητικός. Αξίζει τον κόπο όμως..

«Ο ίδιος ο εαυτός ως άλλος», λοιπόν.

Τώρα λίγα λόγια για το τι κάνει ο αγαπητός, παραθέτω : “Paul Ricoeur's concept of "Soi-même comme un autre," or "Oneself as Another" in English, explores the intersection of self-identity and the Other within philosophical thought. Ricoeur meticulously examines the narrative identity, suggesting that the self is constructed through the stories we tell about ourselves, intertwined with the perceptions of others. This philosophy challenges us to reflect on our identity's fluidity, guided by ethics, dialogue, and the recognition of otherness, laying a foundational understanding for students studying contemporary philosophy and self-concept theories.”.

Να προσέχετε και να περνάτε όμορφα.
Αν κάποιο διαβάσει Ricoeur, πλιζ ας με σπαμάρει μπας και δω καμία ειδοποίηση γιατί μπαίνω πολύ σπάνια στέκι.
Φιλάκια 🐾
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η ζωή θα μπορούσε να ήταν αλλιώς για αυτούς που αγαπούν. Οι λέξεις τους θα είχαν παραλήπτη. Τα ποιήματά τους καθαρογραμμένα, χωρίς λεκέδες από δάκρυα, σε χαρτί απο πάπυρο, προνόμιο μιας άλλης εποχής, δώρο του νεαρού αυτοκράτορα που πέθανε από θλίψη.
Αν η ζωή ήταν πιο γενναιόδωρη, ίσως τα πράγματα να ήταν απλά.
Σαν το φαγητό που έγινε για φίλους. Σαν το κρασί που ήπιαμε πριν το πρώτο φιλί. Ακόμα σαν απόηχος τραγουδιού που σε επισκέπτεται απρόσκλητα για να σου κάνει συντροφιά, όταν δεν ξέρεις πώς να πεις αυτό που σε πονάει, και το τραγούδι λέει τα λόγια που εσύ δεν μπορείς να πεις.
Π. Κοροβέσης
Νεσάντες μου γλυκιά, τσέκαρε το «η Απόφαση» του Αναγνωστάκη και το βιβλίο του Ρολάν Μπαρτ, ιδίως το σημείο στα «Μαύρα γυαλιά» (από το βιβλίο «αποσπάσματα του ερωτικού λόγου»). Υπάρχει και σε δωρεάν διαθέσιμη μορφή online.
Θα σ’ αρέσει!

Τελευταία επεξεργασία:

Λένω

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,835 μηνύματα.
Γλυκές καληνύχτες,

Comeback βραδινό με αϋπνία αρρώστιας, στο κρεβάτι με βήχα και λιγάκι πυρετό ( θα ζήσω, θα ζήσω… 🙈).
Είμαστε καλά, αλλά πέρασα να χαρώ με κανά καλό νέο σας και ήλπιζα να σας βρω έτσι.
Και κάπως έτσι αποδεικνύεται ότι αρκεί κάτι "μικρό", όπως μια ανάρτηση για ν΄ανέβει η διάθεσή σου, να σχηματιστεί ένα χαμόγελο στα χείλη σου και να ξεκινήσει όμορφα και αισιόδοξα η μέρα σου.

Γλυκές καλημέρες, αγαπημένη μου @yorkie.:-*
(Το μεσημεράκι, θα σου απαντήσω στο email.)

Nascentes morimur

Διάσημο μέλος

Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,820 μηνύματα.
Γλυκές καληνύχτες,

Για όλα τα άλλα δεν έχω λύση, δυστυχώς.
Ομως έχω να προτείνω μία μεγάλη μου Αγάπη φιλοσοφικά.
Paul Ricoeur βεβαίως-βεβαιως.
Θέλει κάποιες βασικές γνώσεις ψυχανάλυσης, επιστημολογίας και κοινωνικής θεωρίας γιατί είναι απαιτητικός. Αξίζει τον κόπο όμως..

«Ο ίδιος ο εαυτός ως άλλος», λοιπόν.

Τώρα λίγα λόγια για το τι κάνει ο αγαπητός, παραθέτω : “Paul Ricoeur's concept of "Soi-même comme un autre," or "Oneself as Another" in English, explores the intersection of self-identity and the Other within philosophical thought. Ricoeur meticulously examines the narrative identity, suggesting that the self is constructed through the stories we tell about ourselves, intertwined with the perceptions of others. This philosophy challenges us to reflect on our identity's fluidity, guided by ethics, dialogue, and the recognition of otherness, laying a foundational understanding for students studying contemporary philosophy and self-concept theories.”.

Να προσέχετε και να περνάτε όμορφα.
Αν κάποιο διαβάσει Ricoeur, πλιζ ας με σπαμάρει μπας και δω καμία ειδοποίηση γιατί μπαίνω πολύ σπάνια στέκι.
Φιλάκια 🐾
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Νεσάντες μου γλυκιά, τσέκαρε το «η Απόφαση» του Αναγνωστάκη και το βιβλίο του Ρολάν Μπαρτ, ιδίως το σημείο στα «Μαύρα γυαλιά» (από το βιβλίο «αποσπάσματα του ερωτικού λόγου»). Υπάρχει και σε δωρεάν διαθέσιμη μορφή online.
Θα σ’ αρέσει!
Θα το κοιτάξω σε ευχαριστώ!!!

Χάρηκα πολύ που είδα ειδοποίηση σου (πάει καιρός),
Εύχομαι περαστικά οπως εύχομαι να σε βλέπουμε και συχνότερα.

(Πολύτιμος ο ευατός μας να (σε) προσέχεις
και αν ο ελεύθερος χρόνος σου ειναι περιορισμένος να
κοιτάς να περνάς καλά .(Αυτό έχει σημασία)
Καλό μήνα όπως εσύ επιθυμείς να είναι.:santa:

Κάμπια

Διάσημο μέλος

Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,184 μηνύματα.
1733225847614.png

finesse

Δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 573 μηνύματα.
Ηλιόλουστη ημέρα σε βρίσκει να περπατάς ανέμελα πάνω στο πεζοδρόμιο. Στο ίδιο πεζοδρόμιο, πλησιάζει κυρία. Λευκά μαλλιά. Στάση μαζεμένη. Τα μάτια χαμηλωμένα. Το διαγώνιο σκανάρισμά σου πιάνει κάτι περίεργο, χωρίς να καταλαβαίνεις τι ακριβώς. Πας το βλέμμα σου αλλού και το ξαναρίχνεις φευγαλέα όταν έρχεται πιο κοντά σε σένα. Τα μάτια σου ψάχνουν τα δικά της. Βλέπεις το δικό της μπλαβισμένο, και καταλαβαίνεις ακριβώς τι ήταν το παράξενο που έπιασες. Τραβάς τα μάτια σου ακαριαία από πάνω της, να μη τη φέρεις περισσότερο σε δύσκολη θέση. Παριστάνεις ότι δεν είδες τίποτα. Μάλιστα, κοιτάς προχωρώντας το κινητό σου, για να το κάνεις πιο αληθοφανές. Ο "ουρανός" ξάφνου γέμισε ανταριασμένα σύννεφα, σαν το μέσα σου° και δεν λέει να ξανοίξει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια