Tropical Peace .
Επιφανές μέλος
Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,421 μηνύματα.
03-01-25
11:41
ΝαιΠοια είναι τούτη καλέ;; Ιον;
Χαχα ναι !!! Η ΙΟΝ είμαι!!!!!!!!!Βρε ευλογημένη ;;; Σήμερα άλλαξες το nick σου ;
Μέχρι να καταλάβω, τρελάθηκα...
Γτ όχιΔεν βγαίνουν τα κουκιά αν Μεμετσι βοηθός και Ουριήλ η πόρνη.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,087 μηνύματα.
03-01-25
11:42
Γιατί είναι δύο κι μαφιόζοι κι ενας ο βοηθός, η πόρνη δηλαδήΝαι
Χαχα ναι !!! Η ΙΟΝ είμαι!!!!!!!!!
Γτ όχι
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,641 μηνύματα.
03-01-25
11:43
Στιγμές συγκίνησης στον Καθεδρικό Ναό του Παλέρμο.
Όλη η πόλη (καλά, όσοι απομείνατε...) έχει συγκεντρωθεί στην εκκλησία για να παρακολουθήσει τα βαφτίσια της Ion., που πλέον ονομάζεται Tropical Peace.
Η λατρεμένη σας ΣΕ, Reader και Poirot, θα μοιράζει μαρτυρικά και μπομπονιέρες.
Ευχαριστούμε!
Ψηφοφορία για Παρασκευή 03/01
- Memetchi --> Tropical Peace
- Tropical Peace --> Memetchi
- ultraviolence
- Υδροχόος --> Memetchi
2 Memetchi
1 Tropical Peace
Η χώρα των φαντασμάτων
Kate1914 - Ψηφοφορία και Δημοσκόπηση [28/12]
Micro - Δολοφονία [29/12]
giannhs2001 - Ψηφοφορία [30/12]
Ουριήλ - Ψηφοφορία [02/01]
Οριστικές αποχωρήσεις
nearos (Αυτοκράτορας) - Ψηφοφορία [29/12]
Απουσίες
---
Λοιπές ενέργειες παικτών
Ενεργοποίηση κάρτας: Νεκροφάνεια από Tropical Peace
Ενεργοποίηση κάρτας: Ηχώ από το Υπερπέραν από Υδροχόος
Ενεργοποίηση κάρτας: Τυμβωρυχία από ultraviolence
Ενεργοποίηση κάρτας: Εξαίρεση Ψηφοφορίας από Ουριήλ
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον Ψήφος από Ουριήλ
Tropical Peace .
Επιφανές μέλος
03-01-25
Αυτό εννοώ καλέ , ότι ο μεμετσι νομίζω είναι ο μαφιόζος νούμερο 2Γιατί είναι δύο κι μαφιόζοι κι ενας ο βοηθός, η πόρνη δηλαδή
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,087 μηνύματα.
03-01-25
Ααα. Έτσι όπως το είπες, νόμιζα ότι μιλούσες για την πόρνη.Αυτό εννοώ καλέ , ότι ο μεμετσι νομίζω είναι ο μαφιόζος νούμερο 2
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,575 μηνύματα.
03-01-25
11:44
Τουλάχιστον αν εκεί που θα πάω, μοιάζει με τη φωτό (ηλιοβασιλέματα και λουλουδάκια...), ωραία θα είναι...
Δε περνάει και η - ρημάδα - η ώρα. Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες...
Ναι...τα βαφτίσια μάς μάραναν. Όλα τα 'χαμε...
Εγώ δεν έρχομαι !! Κι ας με πείτε αγενή...
Δε περνάει και η - ρημάδα - η ώρα. Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες...
Ναι...τα βαφτίσια μάς μάραναν. Όλα τα 'χαμε...
Εγώ δεν έρχομαι !! Κι ας με πείτε αγενή...
Tropical Peace .
Επιφανές μέλος
03-01-25
11:47
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ για την Υδροχόο φοβάμαι ... Είναι το πιο πιθανό αθώο άτομο . Σχεδόν κανείς δεν νομίζω σε όλο το παιχνίδι να την έχει αμφισβητήσει. Βέβαια θα είναι χαζό γτ την έχουν ξανά σκοτώσει
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
03-01-25
11:51
Θα με φάει μπαμπέσικα ο @Memetchi...Και το απολαμβάνει, γι' αυτό δε βιάζεται...Ούτε να (με) κλάψει δεν έρχεται...
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
03-01-25
12:21
Επίσης, κάρτες έχουν οι εξής:
Εγω: 1
Ιον: 1
Μεμετσι: 2
Υδροχόος: Θεωρητικά 1, αλλά πιστεύω ότι η Υδροχόος είχε Χρησμό της Πυθίας και τον έριξε πάνω μου.
Συνεπώς, είναι πιθανό ένας εκ των δύο, Ιον/Μεμετσι να έχουν στο χέρι τους την 2η εξαίρεση ψηφοφορίας που υπάρχει στο παιχνίδι. Αν δεν την είχε κάποιος από τους ήδη νεκρούς, φυσικά. Διαφορετικά, υπάρχουν επιπλέον ψήφοι/ακυρώσεις ψήφων που λογικά θα πάρουν φωτιά απόψε..
Περιμένω να δω τι έχει να πει και ο Μεμετσι, αν εμφανιστεί πριν τις 13:00 και θα ψηφίσω. Αν δεν εμφανιστεί, θα ψηφίσω όπως και να'χει.
Εγω: 1
Ιον: 1
Μεμετσι: 2
Υδροχόος: Θεωρητικά 1, αλλά πιστεύω ότι η Υδροχόος είχε Χρησμό της Πυθίας και τον έριξε πάνω μου.
Συνεπώς, είναι πιθανό ένας εκ των δύο, Ιον/Μεμετσι να έχουν στο χέρι τους την 2η εξαίρεση ψηφοφορίας που υπάρχει στο παιχνίδι. Αν δεν την είχε κάποιος από τους ήδη νεκρούς, φυσικά. Διαφορετικά, υπάρχουν επιπλέον ψήφοι/ακυρώσεις ψήφων που λογικά θα πάρουν φωτιά απόψε..
Περιμένω να δω τι έχει να πει και ο Μεμετσι, αν εμφανιστεί πριν τις 13:00 και θα ψηφίσω. Αν δεν εμφανιστεί, θα ψηφίσω όπως και να'χει.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
03-01-25
12:30
Ο @Memetchi δε θα εμφανιστεί σύντομα. Θα έρθει λίγο πριν τη δολοφονία. Και αν...
Δεν έχει λόγο να εμφανιστεί. Ειδικά αν εγώ φύγω, πάνω του θα πέσετε...Μα κι όποιος φύγει. Οι υπόλοιποι πάνω του θα "πέσουν". Ξέρει ότι είναι ο πλέον ένοχος. Κι αυτό "δε μαζεύεται" πλέον. Ό,τι και να πει...
Δεν έχει λόγο να εμφανιστεί. Ειδικά αν εγώ φύγω, πάνω του θα πέσετε...Μα κι όποιος φύγει. Οι υπόλοιποι πάνω του θα "πέσουν". Ξέρει ότι είναι ο πλέον ένοχος. Κι αυτό "δε μαζεύεται" πλέον. Ό,τι και να πει...
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
03-01-25
12:31
Μα κάθε μέρα ούτως ή άλλως τέτοιες ώρες δεν είναι εδώ. Δεν είναι κάτι που άρχισε τώρα δηλαδή, αλλά από την αρχή του παιχνιδιού. Τώρα το αν είναι ένοχος ή όχι, αυτό είναι άλλη υπόθεση..Ο @Memetchi δε θα εμφανιστεί σύντομα. Θα έρθει λίγο πριν τη δολοφονία. Και αν...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
03-01-25
12:36
Μα δεν είναι σαν τις άλλες μέρες η σημερινή. Έχει το κάτιτις παραπάνω. Όλοι είμαστε "στην πρίζα". Τουλάχιστον εγώ έτσι νιώθω...Μα κάθε μέρα ούτως ή άλλως τέτοιες ώρες δεν είναι εδώ. Δεν είναι κάτι που άρχισε τώρα δηλαδή, αλλά από την αρχή του παιχνιδιού. Τώρα το αν είναι ένοχος ή όχι, αυτό είναι άλλη υπόθεση..
Θεωρώ ότι έχει τη φωλιά του λερωμένη. Γι' αυτό απέχει...Στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Τί θα ερχόμουν να πω ; Μια απ' τα ίδια ; Ότι είμαι αθώα ; "Δε λέει..."...
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2,204 μηνύματα.
03-01-25
12:52
Εγώ δεν τρώω κανέναν βρε Υδροχοοε, δεν έχω αυτή τη δυνατότηταΘα με φάει μπαμπέσικα ο @Memetchi...Και το απολαμβάνει, γι' αυτό δε βιάζεται...Ούτε να (με) κλάψει δεν έρχεται...
@ultraviolence ζήτησες να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις την αθωότητα μας. Τι θα ήθελες να πω;
Παρεπιπτόντως δεν ήξερα ότι μπορούσαμε να πούμε τι ρόλους θεωρούμε ότι έχουν όλοι.
Είναι η ιδέα μου ή ο μόνος ρόλος που έχεις αφήσει είναι της πόρνης για σένα; Αυτός και η μάγισσα/γιατρός που έδωσες δυο επιλογές για ένα άτομο έμεναν κενά σύμφωνα με αυτή τη λίστα…Υδροχόος: Μάγισσα ή γιατρός.
Μικρο: Δήμαρχος
Νεαρός: Αυτοκράτορας
Κατερίνα: Μάλλον ο ντετέκτιβ μιας και η απουσία του εμένα τουλάχιστον μου είναι αισθητή.
Εγώ: Δεν μπορώ να σας πω
Ουριήλ: Μάλλον η πόρνη, μιας κι δεν έληξε χθες.
Edit: Οχι βασικά είπες τον Ουριηλ… άρα μας λες έναν από Μάγισσα/γιατρό;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
03-01-25
12:57
Δε θ' αργήσει να φανεί αυτό, Μέμε μου. Τότε θα τα πούμε, κατά πώς πρέπει...Εγώ δεν τρώω κανέναν βρε Υδροχοοε, δεν έχω αυτή τη δυνατότητα
Τώρα μετράμε αντίστροφα...
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,641 μηνύματα.
03-01-25
13:00
Η Reader και ο Poirot κάθονται στο τραπέζι ενός εστιατορίου κοντά στο κέντρο της πόλης, λίγα βήματα μακριά από την Piazza Pretoria. Ένα επιβλητικό τζάκι παρέχει ζεστασιά στους δυο τους, καθώς ο σερβιτόρος καταφθάνει για να φέρει δύο ποτήρια κόκκινου, ημίγλυκου κρασιού που είχαν παραγγείλει.
"Ευχαριστούμε πολύ", λέει ο Poirot καθώς εκείνος τα ακουμπάει πάνω στο τραπέζι.
"Αποφασίσατε τι θα πάρετε για φαγητό, κυρία και κύριε;" ρωτά ο σερβιτόρος.
"Θα πάρουμε 2 καρμπονάρες, με σπαγγέτι", απαντά η Reader, για να τη διακόψει ο Poirot. "Τη μία με linguini, παρακαλώ".
Ο σερβιτόρος τα σημειώνει και απομακρύνεται από το τραπέζι.
"Τι πιστεύεις ότι θα γίνει;" ρωτά η Reader τον Poirot.
"Δεν έχω ιδέα. Για να είμαι ειλικρινής, όταν ερχόμασταν δεν φανταζόμουν ότι θα μέναμε τόσες μέρες εδώ. Περίμενα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πολύ πιο γρήγορα', διαπίστωσε ο Poirot.
"Ευτυχώς από εχθές επικρατεί περισσότερη ησυχία. Μακάρι και σήμερα-"
ντιιιιν
Ένα SMS στο κινητό της Reader διακόπτει τη συνομιλία τους.
"Τι έγινε;" ρωτά με αγωνία ο Poirot. Το πρόσωπο της Reader ήταν ανήσυχο.
"Όχι ρε γ-!" αναφωνεί.
"Θα με σκάσεις! Τι έγινε, πες μου" επιμένει ο Poirot.
"Έληξε ο χρόνος ομιλίας μου και δεν είχα προλάβει να ενεργοποιήσω νέο πακέτο. Τώρα θα χάσω τα λεπτά που μου είχαν περισσέψει από τον προηγούμενο μήνα", ξεστομίζει απογοητευμένη η Reader.
"Σοβαρά τώρα;" αναρωτιέται μάλλον κάπως δυσαρεστημένος ο Poirot.
Λίγα λεπτά αργότερα ο σερβιτόρος καταφθάνει, αλλά κρατά στα χέρια του ένα ασύρματο τηλέφωνο.
"Από πότε έγινε έτσι η καρμπονάρα;" είπε χαριτολογώντας ο Poirot.
"Ένας άγνωστος αριθμός έχει καλέσει στο τηλέφωνο του εστιατορίου. Καλούσε λέει, τη δεσποινίδα Reader, αλλά έλεγε ότι δεν είναι διαθέσιμη", τους ανακοίνωσε ο σερβιτόρος.
"Ωχ, μου έκλεισε και από μπαταρία!" διαπίστωσε η Reader αφού πατούσε μανιωδώς το on στο κινητό της.
Πήρε το τηλέφωνο από τον σερβιτόρο. Άκουσε τον συνομιλητή της χωρίς να βγάλει άχνα. Το πρόσωπό της φανέρωνε ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί.
"Τι έγινε; Σε ψάχνει η Vodafone;" τη ρωτάει ο Poirot.
"Όχι. Πρέπει να φύγουμε αμέσως. Γρήγορα στο δάσος, γρήγορα! Λένε ότι ο χθεσινός λάκκος έχει πια κουκουλωθεί". του λέει η Reader.
Ο Poirot απευθύνεται στον σερβιτόρο: "Ακούσατε, κύριε. Πρέπει να αναχωρήσουμε".
"Και οι καρμπονάρες;" αναρωτιέται.
"Καλοφάγωτες!" απαντούν ταυτόχρονα η Reader και ο Poirot.
Ο Poirot βγάζει δύο φτυάρια από το αυτοκίνητο, αφού φτάνουν στο δάσος. "Αυτά έχουν μείνει από τότε που θάβαμε και ξαναθάβαμε τη Joji, τότε που ήμουν Αρχιμαφιόζος...", εξιστορεί.
Οι δυο τους βάλθηκαν να σκάψουν για να βρουν τι κρύβεται μέσα στον λάκκο.
Διάνα! Αυτή τη φορά δεν ήταν άδειος.
Η Reader, αναστατωμένη, διαπιστώνει: "Κι άλλο πτώμα! Και είμαι σίγουρη ότι αναγνωρίζω σε αυτό...
@Υδροχόος, αποχωρείς (εκ νέου) για τη χώρα των φαντασμάτων, χωρίς δικαίωμα για τελευταία λόγια.
2 Memetchi
1 Tropical Peace
Η χώρα των φαντασμάτων
Υδροχόος - Δολοφονία [02/01]
Οριστικές αποχωρήσεις
Απουσίες
---
Λοιπές ενέργειες παικτών
"Ευχαριστούμε πολύ", λέει ο Poirot καθώς εκείνος τα ακουμπάει πάνω στο τραπέζι.
"Αποφασίσατε τι θα πάρετε για φαγητό, κυρία και κύριε;" ρωτά ο σερβιτόρος.
"Θα πάρουμε 2 καρμπονάρες, με σπαγγέτι", απαντά η Reader, για να τη διακόψει ο Poirot. "Τη μία με linguini, παρακαλώ".
Ο σερβιτόρος τα σημειώνει και απομακρύνεται από το τραπέζι.
"Τι πιστεύεις ότι θα γίνει;" ρωτά η Reader τον Poirot.
"Δεν έχω ιδέα. Για να είμαι ειλικρινής, όταν ερχόμασταν δεν φανταζόμουν ότι θα μέναμε τόσες μέρες εδώ. Περίμενα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πολύ πιο γρήγορα', διαπίστωσε ο Poirot.
"Ευτυχώς από εχθές επικρατεί περισσότερη ησυχία. Μακάρι και σήμερα-"
ντιιιιν
Ένα SMS στο κινητό της Reader διακόπτει τη συνομιλία τους.
"Τι έγινε;" ρωτά με αγωνία ο Poirot. Το πρόσωπο της Reader ήταν ανήσυχο.
"Όχι ρε γ-!" αναφωνεί.
"Θα με σκάσεις! Τι έγινε, πες μου" επιμένει ο Poirot.
"Έληξε ο χρόνος ομιλίας μου και δεν είχα προλάβει να ενεργοποιήσω νέο πακέτο. Τώρα θα χάσω τα λεπτά που μου είχαν περισσέψει από τον προηγούμενο μήνα", ξεστομίζει απογοητευμένη η Reader.
"Σοβαρά τώρα;" αναρωτιέται μάλλον κάπως δυσαρεστημένος ο Poirot.
Λίγα λεπτά αργότερα ο σερβιτόρος καταφθάνει, αλλά κρατά στα χέρια του ένα ασύρματο τηλέφωνο.
"Από πότε έγινε έτσι η καρμπονάρα;" είπε χαριτολογώντας ο Poirot.
"Ένας άγνωστος αριθμός έχει καλέσει στο τηλέφωνο του εστιατορίου. Καλούσε λέει, τη δεσποινίδα Reader, αλλά έλεγε ότι δεν είναι διαθέσιμη", τους ανακοίνωσε ο σερβιτόρος.
"Ωχ, μου έκλεισε και από μπαταρία!" διαπίστωσε η Reader αφού πατούσε μανιωδώς το on στο κινητό της.
Πήρε το τηλέφωνο από τον σερβιτόρο. Άκουσε τον συνομιλητή της χωρίς να βγάλει άχνα. Το πρόσωπό της φανέρωνε ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί.
"Τι έγινε; Σε ψάχνει η Vodafone;" τη ρωτάει ο Poirot.
"Όχι. Πρέπει να φύγουμε αμέσως. Γρήγορα στο δάσος, γρήγορα! Λένε ότι ο χθεσινός λάκκος έχει πια κουκουλωθεί". του λέει η Reader.
Ο Poirot απευθύνεται στον σερβιτόρο: "Ακούσατε, κύριε. Πρέπει να αναχωρήσουμε".
"Και οι καρμπονάρες;" αναρωτιέται.
"Καλοφάγωτες!" απαντούν ταυτόχρονα η Reader και ο Poirot.
Ο Poirot βγάζει δύο φτυάρια από το αυτοκίνητο, αφού φτάνουν στο δάσος. "Αυτά έχουν μείνει από τότε που θάβαμε και ξαναθάβαμε τη Joji, τότε που ήμουν Αρχιμαφιόζος...", εξιστορεί.
Οι δυο τους βάλθηκαν να σκάψουν για να βρουν τι κρύβεται μέσα στον λάκκο.
Διάνα! Αυτή τη φορά δεν ήταν άδειος.
Η Reader, αναστατωμένη, διαπιστώνει: "Κι άλλο πτώμα! Και είμαι σίγουρη ότι αναγνωρίζω σε αυτό...
...την Υδροχόο".
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
@Υδροχόος, αποχωρείς (εκ νέου) για τη χώρα των φαντασμάτων, χωρίς δικαίωμα για τελευταία λόγια.
- Memetchi --> Tropical Peace
- Tropical Peace --> Memetchi
- ultraviolence
- Υδροχόος --> Memetchi
2 Memetchi
1 Tropical Peace
Η χώρα των φαντασμάτων
Υδροχόος - Δολοφονία [02/01]
Οριστικές αποχωρήσεις
Απουσίες
---
Λοιπές ενέργειες παικτών
Tropical Peace .
Επιφανές μέλος
03-01-25
13:05
Ε ήταν σίγουρο...
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2,204 μηνύματα.
03-01-25
13:09
Ούτε στο Παλέρμο δεν σε αφήνουν αυτοί οι άνθρωποι ήσυχο"Τι έγινε; Σε ψάχνει η Vodafone;" τη ρωτάει ο Poirot.
Εσυ πάντως και σήμερα εδώ είσαι κανονικότατα. Όπως και ο Ουλτρα που δεν φαίνεται να έχουν προσπαθήσει να τον φάνε παρότι είναι σημαντικός παίκτης. Άντε τώρα να βγάλω άκρηΕ ήταν σίγουρο...
Tropical Peace .
Επιφανές μέλος
03-01-25
13:11
Ούτε στο Παλέρμο δεν σε αφήνουν αυτοί οι άνθρωποι ήσυχο
Κι εσυ επίσης , εδώ είσαι ...Εσυ πάντως και σήμερα εδώ είσαι κανονικότατα. Όπως και ο Ουλτρα που δεν φαίνεται να έχουν προσπαθήσει να τον φάνε παρότι είναι σημαντικός παίκτης. Άντε τώρα να βγάλω άκρη
Η Υδροχόος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αθωότητας οπότε "έπαιξαν σειφ" ... Εμένα ουκ ολίγες φορές με έχετε αμφισβητήσει ...
Memetchi
Διάσημο μέλος
03-01-25
13:14
Και ο Ουλτρα; Γιατί θεωρείς ότι είναι ακόμα εδώ;Κι εσυ επίσης , εδώ είσαι ...
Η Υδροχόος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αθωότητας οπότε "έπαιξαν σειφ" ... Εμένα ουκ ολίγες φορές με έχετε αμφισβητήσει ...
Tropical Peace .
Επιφανές μέλος
03-01-25
13:19
1) μπορεί να είναι ο αλεξίσφαιρος, και για αυτό δεν πέτυχε η δολοφονία τους τις προάλλεςΚαι ο Ουλτρα; Γιατί θεωρείς ότι είναι ακόμα εδώ;
2) μπορεί να είναι το επόμενο θύμα , προφανώς πάνε από τον πιο σίγουρο (Υδροχόος , μικρό) στους λιγότερο πιθανούς.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 98 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 29 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.