03-08-17

14:32
Well, congratulations are in order. Μπράβο μαφιοζάκια, είχατε την απαραίτητη τύχη για να τα καφερέτε, είχατε ενδιαφέροντα πλάνα(ειλικρινά περιμένω το σκεπτικό πίσω από την δολοφονία του ΔΑ). Επίσης πολλά συγχαρητήρια για το κάρφωμα - μακελειό, που συνέβη πρώτη φορά στην ιστορία του Παλέρμο Xtreme. Έχω παράπονα με τις παρτάρες σας, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Επίσης, προς μερικούς πολίτες, μην είστε καημένοι και μικρόψυχοι. Τι να κάνουμε; Το Παλέρμο είναι και παιχνίδι λαθών, κάναμε λάθη, η μαφία μάλλον έκανε λιγότερα(ή της στοίχισαν λιγότερο) και κέρδισαν. Έτσι είναι το παιχνίδι. Στην τελική να παίζαμε καλύτερα να κερδίζαμε, έτσι πάει.
Το μοίρασμα των καρτών είναι τύχη. Αλλά το πώς θα παιχτούν οι κάρτες είναι τέχνη. Κι εκεί φαίνεται το skill. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, έχουμε πρόβλημα.
Είπαμε, εμείς είμαστε χαμένα αδέρφια, δεν ξέρω πως και τι, αλλά έτσι πάει
. Ε, αν δεν χαλάσει κάποιος όνειρο για πάρτη μου δεν γίνεται παιχνίδι
.
Για την Ζωή θα τα πούμε μετά
Ξεκόλλα την ζωή σου πασά μου, έκανες τεράστια μαλακία και μας κρέμασες, άσε που και όσο ήσουν μέσα επίσης μόνο μαλακίες έκανες. Φτάνει πια.
Αχ, πάτε και μου τα κάνετε έτσι κι ενώ δεν θέλω να μιλήσω σοβαρά ακόμη, θα αναγκαστώ.
Λοιπόν, φίλε Γιάννη. Δεν θα εξετάσω τον τρόπο παιχνιδιού σου, όχι σ' αυτή την φάση σίγουρα και δεν θα πάω να σε βγάλω άχρηστο. Είναι πολύ δύσκολο να πρέπει να βρεις την μαφία χωρίς να έχεις καμία πληροφορία, αλλά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον ρόλο του γιατρού, ή του αυτοκράτορα ή του δικηγόρου που πρέπει να κάνουν το ίδιο αλλά με διαφορετικό objective. Αυτό είναι το μόνο σχόλιό μου πάνω σ'αυτό.
Ναι, ήσουν άτυχος σ' αυτό με το σήμα, αλλά ναι, εδώ που τα λέμε μετά την τριτοτέταρτη φορά που φαινόταν να ζητάς καθοδήγηση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ήταν προφανές ότι θα γινόσουν στόχος.
Πάμε τώρα. Δεν με νοιάζει τι λέει η ΣΕ και τι πιστεύεις εσύ, αλλά ήταν τρόλλινγκ και μάλιστα κακό. Δεν έχω κανένα θέμα ήταν ήσουν πόρνη που ήθελες να το παίξεις μαφία ή το ανάποδο, αλλά όσον αφορά εμένα δεν δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο την συμπεριφορά σου. Θεωρώ ότι προσέβαλες και εμένα και τους υπόλοιπους παίκτες με αυτό. Αν ήθελες να κάνεις αυτό που έκανες θα μπορούσες να το κάνεις με θεωρίες τραβηγμένες από τα μαλλιά, κατηγορώντας προφανείς αθώους κλπ κλπ. Αλλά γράφοντας κάτι ουσιαστικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο. Αν θες να πουλήσεις φούμαρα και να το παίξεις κάτι, για μένα είναι εντελώς θεμιτό. Αλλά την στιγμή που αρχίζεις να ποστάρεις συνεχώς και το μόνο που κάνεις είναι να ειρωνεύεσαι και να κοροϊδεύεις τους άλλους, χωρίς να προσπαθείς ούτε να αποπροσανατολίσεις με συγκεκριμένο τρόπο, ούτε να επιχειρηματολογήσεις, έστω και στοιχειωδώς για μένα είναι τρόλλινγκ και σπάμμινγκ. Κι αν ήμουν εγώ ΣΕ, θα είχες φύγει την Δευτέρα το αργότερο.
Αυτό με τον χρόνο, είναι μαλακία. Ξεκάθαρα. Υπό έναν όρο. Όταν λέμε κάτι για τον irl χρόνο μας, να λέμε πάντα αλήθεια. Την στιγμή που θα πει κάποιος ψέμα, για να βγει από δύσκολη θέση είναι πουστιά. Δεν λέω ότι έγινε, δεν πιστεύω ότι έγινε, απλώς το διευκρηνίζω...
Ξέρεις τι γίνεται; Μερικές φορές, ειδικά από τον κόσμο που γνωρίζουμε πως παίζει, είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τον ρόλο που έχει. Το θέμα είναι να το στηρίξεις μετά στο θέμα.
Εδώ, για άλλη μία φορά, θα πρέπει να ευχαριστήσω την Έμιλυ που ανέχτηκε την κυκλοθυμία και την παράνοιά μου κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αν και νομίζω ότι φέτος ήμουν λίγο καλύτερος από πέρσι.
Και πάλι συγχαρητήρια στην μαφία!
Επίσης, προς μερικούς πολίτες, μην είστε καημένοι και μικρόψυχοι. Τι να κάνουμε; Το Παλέρμο είναι και παιχνίδι λαθών, κάναμε λάθη, η μαφία μάλλον έκανε λιγότερα(ή της στοίχισαν λιγότερο) και κέρδισαν. Έτσι είναι το παιχνίδι. Στην τελική να παίζαμε καλύτερα να κερδίζαμε, έτσι πάει.
Αυτο με τις καρτες παντως ειναι χαλια ιδεα.Ουτε σκιλλ δειχνει ουτε τιποτα.Ο πιο κωλοφαρδος νικαει.και μαντεψτε ποιοι ηταν εδω...
Το μοίρασμα των καρτών είναι τύχη. Αλλά το πώς θα παιχτούν οι κάρτες είναι τέχνη. Κι εκεί φαίνεται το skill. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, έχουμε πρόβλημα.
καταρχας ναι οκ μπραβο κτλ
εχω να πω οτι ειμαι ΤΑΜΑΛΑ εκνευρισμενος με τη Ζωηδιοτι την αφησα στην ακρη για πολυ καιρο επειδη ειπε εξ αρχης οτι ειχε καποιες μικρες υποχρεωσεις και μετα εξαφανιστηκε.. εαν ειναι δυνατον αυτο να μην ξανασυμβει γιατι οσο να ναι μπερδευει και παιρνει και η μπαλα και αλλους που μπορει να εχουν 2-3 υποχρεωσεις... απο κει κι επειτα ΔΕ ΣΑΣ ΕΙΠΑ Η ΧΙΜΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΡΟΛΟ; ΠΑΡΤΕ ΤΑ.
τσαφ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΤΗ ΧΑΛΑΣΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ. love you bro
Είπαμε, εμείς είμαστε χαμένα αδέρφια, δεν ξέρω πως και τι, αλλά έτσι πάει

Για την Ζωή θα τα πούμε μετά

Τι ωραια που μιλανε ολοι μολις τελειβνει το παιχνιδι, ξαφνικα κανεις δεν εχει δουλειες χαχ.
Αλλα τη ποινη την εφαγα εγω Γιατί υποννοησα οτι ξερω ποιος ειναι ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΌΤΗΣ. Ολοι οι αλλοι που υποννοουσαν και ελεγαν ρόλους για αλλους ομως κομπλε
Ξεκόλλα την ζωή σου πασά μου, έκανες τεράστια μαλακία και μας κρέμασες, άσε που και όσο ήσουν μέσα επίσης μόνο μαλακίες έκανες. Φτάνει πια.
Λοιπόν, θα ξεκινήσω να κάνω ένα ποστ για να πω κάποια πράγματα για το παιχνίδι.
Αρχικά να πω πως ενώ δεν το διασκέδασα σε όλες του τις φάσεις, συνολικά μου άρεσε. Κάποιες στιγμές διασκέσασα, κάποιες εκνευρίστηκα, διάβαζα όλες τις σελίδες, ήμουν μέσα σχεδόν όλη μέρα και επίσης θεωρώ ότι έμαθα αρκετά πράγματα από αυτό το game ώστε τις επόμενες φορές να είμαι καλύτερος.
Επίσης πρέπει να δωθούν συγχαρητήρια και στην ΣΕ η οποία φαίνεται ότι έχει δουλέψει μέρες, βδομάδες, μήνες για να το οργανώσει. Έχει πολύ depth το παιχνίδι και έχει πάρα πολύ δουλειά όπως έχετε καταλάβει. Και η ιστορία που σκέφτηκαν φοβερή.
Τώρα όσον αφορά εμένα επειδή μερικές φορές δεν μου άρεσε ο τρόπος που αναφέρονταν σε μένα. Ας τα πάρω με τη σειρά:
Ξεκινώ να πω για το ρόλο μου, την Πόρνη. Λοιπόν παίζοντας πρώτη φορά αυτό το Παλέρμο και αυτόν τον ρόλο, έχω να πω ότι είναι από τους δυσκολότερους του παιχνιδιού. Ειδικά αν χάσεις την μπάλα στην αρχή. Γιατί; Απλούστατα, εγώ δεν ξέρω τους μαφιόζους, οι μαφιόζοι δεν μπορούν να με μάθουν. Βασικά δεν ξέρω κανέναν απολύτως ρόλο, ούτε παίρνω πληροφορίες κάθε γύρο. Θα μου πείτε, τα ίδια προβλήματα έχουν και μερικοί πολίτες. Όχι ακριβώς! Εγώ πρέπει να καταλάβω ποιοι είναι οι μαφιόζοι πριν από τους υπολοίπους και να μην τους καταστρέψω τα πλάνα! Με μηδενικές πληροφορίες, λιγότερο από μέντιουμ, ντετέκτιβ, μάγισσα, πληροφοριοδότη και ίσως και ιατρό. Οι πολίτες μπορούν να κάνουν έλα λάθος για να πάρουν στοιχεία, αλλά εγώ αν κάνω λάθη δυσκολεύω κατά πολύ τη μαφία. Οπότε ας έχουμε αυτό κατά νου.
Συνεχίζω για την 1η-2η μέρα. Το πλάνο μου ήταν να παίξω σαν πολίτης και να βρω τη μαφία ώστε να τη βοηθήσω στο mid/late game. Ξεκινάμε κλασσικά όλοι ψηφίζοντας random (ή randomφανέστατα καλύτερα). Εγώ όπως είπα χωρίς να έχω στοιχεία, ΜΟΝΟ random μπορώ να ψηφίσω. Ξεκινάμε λοιπόν και η ατυχής στιγμή να πω τον POLGR πολίτη ψηφίζοντας τον τυχαία (έτσι μου ήρθε να δικαιολογηθώ) και αυτό ήταν αφορμή για να φάω κατηγορίες και μου φάνηκαν παράξενες. Ακόμη χειρότερα, έτυχε τη δεύτερη μέρα να κάνω μια εκδρομή σε ένα ποτάμι μακριά από πολιτισμό και είπα αυτό με το σήμα, το οποίο το εννοούσα κυριολεκτικά και αυτό ήταν αφορμή να γίνει ο χαμούλης και παραλίγο να βγω. Άλλη φορά θα προσέχω τι λέω γιατί όντως διαβάζοντας το φαινόταν σαν να ζητάω βοήθεια από μαφία. Και είναι και τραγική ειρωνία γιατί όντως ήμουν η Πόρνη. Καταλάβατε ότι μουν frustrated από τα παράξενα αυτά συμβάντα. Μαζί με το γεγονός ότι την πρώτη μέρα κοιμήθηκα με την Eileenκαι δεν είχαμε δολοφονία, με έβαλε σε σκέψεις!
Τρίτη μέρα γίνεται αυτό με τον Dume και τον ΠΙΣΤΕΥΩ για τη Μεθ με αποτέλεσμα η Μελανία που την στήριζε να νομίζω ότι είναι μαφία και αυτή και προσπαθει να θολώσει τα νερά. Επίσης το play του Emmanouil μου φάνηκε παράξενο και δεν ήξερα αν ήταν μπλόφα ή όχι. Δηλαδή στην 3η και 4η μέρα πίστευα ότι θα μπορούσε και ο Ικαρίονας να είναι μαφία που απλά το παίζει πολίτης. Είχα όλα τα σενάρια κατά νου.
Προς το τέλος της εβδομάδας δεν είχα καταλάβει τίποτα. Δεν είχα και χρησμό της Πυθίας και περίμενα πως και πως να μου έρθει την καινούρια εβδομάδα αλλά δεν. Όπως είδατε, οι μαφιόζοι κρατούσαν πολύ χαμηλό προφίλ και ήταν δύσκολο σε κάποιον που δεν παίρνει πληροφορίες τη νύχτα (ή παίρνει λανθασμένες πχ αν αποτύχει μια δολοφονία μήπως έφταιξα εγώ?). Και συγνώμη κιόλας, εδώ ο Τσαρατσαφ και ο Ικαρίονας που έχουν παίξει αμέτρητα Παλέρμο δεν μπόρεσαν να λύσουν το παιχνίδι, εγώ θα μπορούσα; Πως στο διάολο θα έβρισκα τη μαφία ενώ ο έμπειρος πληροφοριοδότης και ο ντετέκτιβ δεν τους είχαν βρει ακόμα; Ακόμα και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν ξέρατε αν ο Wild είναι μαφία ή αν ο JKaradakov ήταν μαφία κλπ. Οπότε μην κατηγορείτε εμένα που δεν τα έβρισκα. Η μαφία έπαιξε πολύ καλά και έμειναν κρυφοί.
Συνεπώς είπα αυτό το πράγμα στον dimijim, ότι δεν έχω καταλάβει ποια είναι η μαφία μου, δε θέλω να τους είμαι εμπόδιο στα πλάνα , οπότε θα παίξω σαν τον τρελοχαζο μαφιόζο ώστε να βγάλετε εμένα και να γλιτώσει ένα γύρο η πραγματική μαφία. Φυσικά θα έπαιζα την τυμβωρυχία πριν βγω για να τη βοηθήσω. Και δεν μπορείτε να πείτε, τόσο ο Ικαρίονας όσο και ο Τσαφ με είχαν σχεδόν σίγουρο μαφιόζο σε κάποια φάση (αντί για την πόρνη). Εγώ ΔΕΝ τρολλαρα. Τρολλινγκ είναι όταν οι ενέργειες που κάνεις δεν σε βοηθάνε και το κάνεις απλά για να χαλάσεις το παιχνίδι. Εγώ είχα όφελος στο να το παίζω καραγκιόζης. Πρώτον βοηθάω τη μαφία μου να καταλάβει ότι εγώ είμαι η Πόρνη, και δεύτερον τραβάω συνεχώς τα βλέμματα πάνω μου οπότε και να έφευγα θα ήταν κέρδος. Κέρδος εννοώντας ότι κοιμόμουν όρθιος και δεν είχα καταλάβει ποιους πρέπει να βοηθήσω. Κοιμήθηκα με Eileen, κοιμήθηκα με JKaradakov, ψήφισα Σπυράκο και βγήκε. Ε, φτάνει. Πέραν της τυμβωρυχίας βοηθήσα περισσότερο τους πολίτες μου φαίνεται.
Και μετά άρχισα να δέχομαι επιθέσεις για τον τρόπο παιχνιδιού μου. Είναι ενάντια στους κανόνες; Όχι. Κατηγορούσα τον Ικαρίονα και γενικά την τετράδα που συνεργαζόντουσαν. Έκανε ΜΠΑΜ ότι έχω κακό ρόλο. Ε άντε βγάλτε με αν δεν σας αρέσει. Αλλά όχι να έρχεται και ο Τσαφ και να μου λέει "ντροπη που παιζει έτσι". Εξήγησα λοιπόν ότι δεν ήταν τρολλ και συγνώμη, τι να έκανα; Σας είπα τη θέση μου. Δεν ήταν καθόλου τρολλ λοιπόν οπότε μην ακούσω κάποιον να με κατηγορήσει για αυτό.
Συνολικά πάντως έμαθα αρκετά πράγματα και την επόμενη φορά θα βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου.
@DumeNuke τα ονόματα που μας έδωσες πέραν του Σπυράκου ήταν τυχαία ή όντως είχες καταλάβει την Μεθ ως ντετέκτιβ;
Αχ, πάτε και μου τα κάνετε έτσι κι ενώ δεν θέλω να μιλήσω σοβαρά ακόμη, θα αναγκαστώ.
Λοιπόν, φίλε Γιάννη. Δεν θα εξετάσω τον τρόπο παιχνιδιού σου, όχι σ' αυτή την φάση σίγουρα και δεν θα πάω να σε βγάλω άχρηστο. Είναι πολύ δύσκολο να πρέπει να βρεις την μαφία χωρίς να έχεις καμία πληροφορία, αλλά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον ρόλο του γιατρού, ή του αυτοκράτορα ή του δικηγόρου που πρέπει να κάνουν το ίδιο αλλά με διαφορετικό objective. Αυτό είναι το μόνο σχόλιό μου πάνω σ'αυτό.
Ναι, ήσουν άτυχος σ' αυτό με το σήμα, αλλά ναι, εδώ που τα λέμε μετά την τριτοτέταρτη φορά που φαινόταν να ζητάς καθοδήγηση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ήταν προφανές ότι θα γινόσουν στόχος.
Πάμε τώρα. Δεν με νοιάζει τι λέει η ΣΕ και τι πιστεύεις εσύ, αλλά ήταν τρόλλινγκ και μάλιστα κακό. Δεν έχω κανένα θέμα ήταν ήσουν πόρνη που ήθελες να το παίξεις μαφία ή το ανάποδο, αλλά όσον αφορά εμένα δεν δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο την συμπεριφορά σου. Θεωρώ ότι προσέβαλες και εμένα και τους υπόλοιπους παίκτες με αυτό. Αν ήθελες να κάνεις αυτό που έκανες θα μπορούσες να το κάνεις με θεωρίες τραβηγμένες από τα μαλλιά, κατηγορώντας προφανείς αθώους κλπ κλπ. Αλλά γράφοντας κάτι ουσιαστικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο. Αν θες να πουλήσεις φούμαρα και να το παίξεις κάτι, για μένα είναι εντελώς θεμιτό. Αλλά την στιγμή που αρχίζεις να ποστάρεις συνεχώς και το μόνο που κάνεις είναι να ειρωνεύεσαι και να κοροϊδεύεις τους άλλους, χωρίς να προσπαθείς ούτε να αποπροσανατολίσεις με συγκεκριμένο τρόπο, ούτε να επιχειρηματολογήσεις, έστω και στοιχειωδώς για μένα είναι τρόλλινγκ και σπάμμινγκ. Κι αν ήμουν εγώ ΣΕ, θα είχες φύγει την Δευτέρα το αργότερο.
Και εμένα με ενόχλησε αυτό παιδιά με τον χρόνο. Όταν κάποιος έλεγε θα λείψω για λίγο εκεί, έπεφταν όλοι πάνω του σαν λιονταράκια.
Επίσης, σπαη σόρρυ για την εμμονή μου μαζί σου.Ξέρω ότι πρέπει να ήταν εκνευριστικό αλλά ήμουν σίγουρη ότι είσαι μαφία από τον τρόπο που παίζεις.Η αρχική εντύπωση που μου δημιουργήθηκε από μεθ ήταν λανθασμένη αλλά μετά ο τρόπος που δεχόσουν την κατηγορία μου ή ότι με ψήφισες με ενίσχυε. :Ρ
Αυτό με τον χρόνο, είναι μαλακία. Ξεκάθαρα. Υπό έναν όρο. Όταν λέμε κάτι για τον irl χρόνο μας, να λέμε πάντα αλήθεια. Την στιγμή που θα πει κάποιος ψέμα, για να βγει από δύσκολη θέση είναι πουστιά. Δεν λέω ότι έγινε, δεν πιστεύω ότι έγινε, απλώς το διευκρηνίζω...
Ξέρεις τι γίνεται; Μερικές φορές, ειδικά από τον κόσμο που γνωρίζουμε πως παίζει, είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τον ρόλο που έχει. Το θέμα είναι να το στηρίξεις μετά στο θέμα.
Εδώ, για άλλη μία φορά, θα πρέπει να ευχαριστήσω την Έμιλυ που ανέχτηκε την κυκλοθυμία και την παράνοιά μου κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αν και νομίζω ότι φέτος ήμουν λίγο καλύτερος από πέρσι.

Και πάλι συγχαρητήρια στην μαφία!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.