Σαββατοκύριακο στην πόλη του Παλέρμο και τα πράγματα ήταν αρκετά ήρεμα, διαψεύδοντας τους φόβους όλων ότι ακόμη και τώρα θα έπρεπε να γράφουν και να διαβάζουν σεντόνια. Το Σάββατο είχε ελάχιστα ποστ και την Κυριακή επίσης λίγα, αν κι είχε σημαντικές κινήσεις, μέχρι το μοίρασμα των καρτών όπου κι έγινε το μπάχαλο.
Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μπαίνω Σάββατο πρωί κι έχω μήνυμα από Ικαρίων με τίτλο «Λύση του Παιχνιδιού». Σ αυτό θεωρεί μαφία τη Σπαι, τη Γερμανίδα, τη Ζωή, το Στράτο, τη Μελανία και τον Κόφμυ, έχει ως ΔΑ τον Ιορδάνη, πόρνη τον Τζόνυ και στους πολίτες θεωρεί Μάγισσα τον Εμμανουήλ κι έχει βρει σωστά έριδα, μεθεξις, όπως και τους συγκατοίκους. Δεν είναι άσχημα, αλλά σίγουρα δεν είναι κι η λύση του παιχνιδιού. Και το στοίχημα εδώ είναι το πόσο θα παντρευτεί αυτή τη λύση ο Ικαρίων και πόσο διατεθιμένος είναι να συζητήσει κάτι διαφορετικό. Το δεύτερο, και τελευταίο άξιο σχολιασμού post του Σαββάτου είναι τα τελευταία λόγια του Σπυράκου. Η Ζωή τον βάζει να ψάξει να βρει τα τελευταία του λόγια από τότε παλιοτερο παιχνίδι που ήταν πολίτης, φτιάχνουν παρόμοια κι ο κόσμος πείθεται! Κι αμέσως αρχίζουν οι σκέψεις, θα μπορούσε να επιστρέψει με Νεκροφάνεια;
Κυριακή τώρα, και το πρωί πάλι κλέβει την παράσταση ο Ικαρίων. Από το Σάββατο κι όλας έχει την υποψία ότι ο Ιορδάνης είναι ΔΑ και ξημερώματα Κυριακής τη γράφει στο θέμα έτσι ώστε να προλάβει τυχόν αποχώρησή του. Το όλο σκεπτικό βασίζεται σε κάποια μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με το Στράτο, ότι ο Στράτος είναι Μαφία κι ο Ιορδάνης ο ΔΑ του και μπορώ να πω ότι είναι ένα αρκετά καλοστημένο σενάριο. Δεν ξέρω πώς ακριβώς την πάτησε η Μαφία εδώ, ξέρω ότι ο Στράτος δεν έκανε κάτι σκοπίμως, ήταν μάλλον bad luck αλλά το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί. Ο Ικαρίων ζητάει να αποχωρήσει ως mvp ο Ιορδάνης ή καλύτερα να τον σκοτώσει άμεσα η Μάγισσα. Και δεδομένου οτι ο Πολ ακολουθεί πιστά τον Ικαριων και θεωρεί κι απ μόνος του ένοχο τον Ιορδάνη, ίσως τελικά ο Ιορδάνης πεθάνει από τη Μάγισσα. Η Ζωή δε μπορεί να βρει κάποια σωστή απάντηση, ο Ιορδάνης μπορεί μόνο να κατηγορήσει τον Ικαρίων ότι με την ίδια λογική αυτός είναι ΔΑ της Ντόιτς (και τι ειρωνία να είναι ο Πληροφοριοδότης της) και πλέον αναμένεται η Μάγισσα κι αν οι πολίτες θελήσουν να βγάλουν πρώτο τον Ιορδάνη ως mvp. Βέβαια, σ αυτό το σενάριο, Νεκροφάνεια στη Σύλβια κι αν το έγκλημα γίνει σωστά, δε θα ξέρουν από που τους ήρθε. Ο Ικαρίων επίσης, γράφει μήνυμα που απευθύνεται στα φαντάσματα, ζητάει να παρακολουθούν το θέμα, δίνει οδηγίες για το πώς να φανερώσουν τι κάρτες έχουν και γράφει ότι το Μέντιουμ δε χρειάζεται να πει τίποτε παραπάνω κι ότι ο Σπυράκος είναι αθώος. Κι αναμένω το βράδυ τη Μελανία, που θα μάθει ότι ο Σπυράκος είναι Μαφία κι ήδη υποπτεύεται τον Ικαριων, να δω πώς θα αντιδράσει σ αυτό. Επίσης, όλο το πρωινό η Ζωή έψαχνε ρόλους και συγκεκριμένα τους Συγκατοίκους και την Πόρνη. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να έχει κολλήσει και για ποιο λόγο είναι σε τόσο λάθος κατεύθυνση, αλλά ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ; Σχεδόν όλοι οι Πολίτες, με πολύ λιγότερα στοιχεία, κι έχουν καταλάβει ποιοι είναι οι συγκάτοικοι και ποια είναι η Πόρνη, για την Πόρνη μάλιστα το έχουν αναφέρει και ξεκάθαρα στο δημόσιο, και δε μπορεί η Ζωή, Η ΖΩΗ, και με τις εξτρά πληροφορίες της Μαφίας μάλιστα, να αναγνωρίσει τους ρόλους; Προς το παρόν θεωρούν το Δημήτρη Μάγισσα και την Έμιλυ Πληροφοριοδότη και καθώς πλησιάζει η ώρα της κλήρωσης των νέων καρτών τίθεται ένα τελευταίο δίλημμα. Οι πολίτες έχουν αθωώσει το Σπυράκο, ο Ικαρίων μάλιστα ζήτησε σχεδόν την επαναφορά του. Αξίζει μια Νεκροφάνεια από τη Ντόιτς στο Σπυράκο προκειμένου να κερδίσουν +1 Μαφιόζο, +1 Κάρτα στην κλήρωση και την πιθανή αντίδραση του Πληροφοριοδότη σ αυτό; Ο Ιορδάνης θεωρεί κακό πλει καθώς η Ντοιτς κατηγορούσε το Σπυράκο και θα φανεί τώρα μεγάλη κωλοτούμπα, η Ζωή θεωρεί ότι είναι ένα καλό ρίσκο που αξίζει να πάρουν αλλά η τελική απόφαση είναι να μην παιχθεί η κάρτα. Προσωπική μου γνώμη, και χωρίς προφανώς να γνωρίζω τη σωστή απάντηση, ήταν ένα ρίσκο που άξιζε πολύ. Ο Ιορδάνης ακόμη ελπίζει σε μια νίκη «στα ίσια», ενώ οι πιθανότητες γι αυτήν είναι πολύ μικρές πιστεύω. Η Μαφία μπορεί πιο εύκολα να κερδίσει αν αποκαλυφθεί, το κάνει ροντέο, παίξει με κάρτες και προσπαθήσει να κάνει περίπου ότι κι ο Χάρης στο #42 αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα αν είχαν τα εξτρά νούμερα από την επαναφορά του Σπυράκου. Ελπίζω να μη στοιχίσει στη Μαφία αυτή η απόφαση...
Και πάμε στις κάρτες. Η κλήρωση γίνεται κι η Μαφία παίρνει Όνειρο, ΑΠ και Τυμβωρυχία, μαζί με 2 Ακυρώσεις Ψήφων. Η κλήρωση είναι υπέρ της Μαφίας φαινομενικά, αλλά ο συνδυασμός Μάγισσας κι ΑΔ, που τόσο κακές αναμνήσεις φέρνει στη ΣΕ, μας πείθει ότι είναι μια αποδεκτή κλήρωση. Οι κάρτες μοιράζονται, κι αμέσως μόλις δίνω το Όνειρο, η Σπυριδούλα με ρωτάει: Είναι Πληροφοριοδότης η Έμιλυ; Προφανώς κι όχι, συγκάτοικος είναι και το φωνάζει. Σφαλιάρα πρώτη για τη Μαφία... Ξεκλειδώνεται το θέμα, ΑΠ της Ζωής στο Δημήτρη, Τυμβωρυχία καπάκι από τη Ντόιτς, η Μαφία αγωνιά, περιμένει να δει τη Μάγισσα αλλά βλέπει ένα απλό Αλεξίσφαιρο Γιλέκο. Η Ζωή το παίρνει κατάκαρδα, πιστεύει ότι αυτή φταίει για όλα και ντρέπεται να μας μιλήσει. Ξεκινάει η ψυχολογική υποστήριξη από ΣΕ και Μαφία και μετά από λίγο κάπως συνέρχεται. Πρώτη της δήλωση όμως ήταν πως μόλις χάσανε. Κι αν και δε συμφωνώ πλήρως, υπάρχουν ακόμη ρεαλιστικές ελπίδες νίκης, αν η Μαφία χάσει, θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις 3 αποτυχημένες σημερινές της κινήσεις. Όχι Νεκροφάνεια, άστοχο Όνειρο, λάθος Μάγισσα. Αλλά δεν είναι μόνο η Μαφία, είναι κι οι Πολίτες στο παιχνίδι. Ο Τάσος, δε θέλει να ρισκάρει να φύγει κι αυτός και τρέχει να παίξει τη δική του κάρτα, τη Νεκροφάνεια. Πού όμως; Είναι μεταξύ Αγγελογιάννου και Μέθεξις κι επιλέγει την τελευταία. Σχόλιο: κατάλαβε ότι είναι η Ντέτεκτιβ και την επανέφερε για τουλάχιστον μία ερώτηση ή απλά έπαιξε στην τύχη; Εγώ δε θα επανέφερα τη Μέθεξις, είναι δώρο το κάρφωμα στη Μαφία. Κι αν είχε βρεθεί κι ο Πληροφοριοδότης τότε είναι δώρο το κάρφωμα μακελειό. Μια πραγματικά κακή κίνηση από τον Τάσο, τόσο κρίμα γιατί μέχρι και σήμερα πήγαινε βολίδα για το βραβείο του καλύτερου παίχτη. Ο συνδυασμός όμως ΑΠ και Τυμβωρυχίας και συγκεκριμένα ότι δεν υπήρχε ονλινε πολίτης με Ακύρωση ΑΠ ή Νεκροφάνεια εκείνα τα 2-3 δευτερόλεπτα μεταξύ του ποστ της Ζωής και του ποστ της Ντόιτς, όπως επίσης κι η Νεκρφοφάνεια σε έναν παίχτη με 0 κάρτες στα χέρια του, εξοργίζουν τον Ικαρίωνα. Νιώθει ότι μόνο ο ίδιος προσπαθεί κι οτι οι λοιποί πολίτες είναι άχρηστοι και διάφορα τέτοια και παίρνει εν τέλει τις σωστές απαντήσεις από τον Ακριβό δημόσια. Ο Ικαριων θέλει να παραιτηθεί σ αυτό το σημείο, κάτι που απαγορεύουν όμως οι κανόνες, λέει ότι θα σταματήσει να ασχολείται με το παιχνίδι, θα ψηφίζει μόνο για να μην αποχωρήσει και δε θα γράψει τίποτε άλλο. Ελπίζω πραγματικά όταν ηρεμήσει να καταλάβει ότι δεν το θέλει αυτό και να επιστρέψει πίσω και να συνεχίσει το παιχνίδι του, αν και σε post-game θα πρέπει να καθήσει και να καταλάβει τα λάθη που έχει κάνει έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ξανά.
Και τελειώνει όλο αυτό το μπαχαλάκι και πλέον έχουμε 2 στρατόπεδα με την ίδια ακριβώς ψυχολογία. Η Μαφία πιστεύει ότι έχασε το παιχνίδι σήμερα κι ότι πλέον δεν αξιζει νίκη, οι Πολίτες επίσης πιστεύουν ότι έχασαν το παιχνίδι γιατί δε μπορεί να κάνει λάθος η Μαφία και να μην το έχει υπολογίσει σωστά. Ηθικό μηδέν και στις δύο ομάδες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17 παίχτες ενεργοί, κι οι 17 πιστεύουν ότι θα χάσουν. Η Μαφία όμως αρχίζει να ανασυγκροτείται. Η σφαλιάρα ήταν μεγάλη ωστόσο δε θέλουν να παρατήσουν το παιχνίδι. Η Ζωή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρίσκει τους συγκατοίκους σωστά, αλλά ο Ιορδάνης δε θέλει να πιστέψει ότι τόσο καιρό ήταν μπροστά τους και δεν τους έβλεπαν. Τελικά απ όσο καταλαβαίνω η Ζωή τον πείθει και βγαίνουν στην αναζήτηση Μάγισσας. Βρίσκουν μια μπλόφα του Σουκου, πέφτουν σ αυτήν, στέλνουν σήμα στην πόρνη να κοιμηθεί μαζί του (κι η πόρνη κάνει ακριβώς αυτό, αλλά έχει στείλει το μήνυμα πριν δημοσιευθεί το σήμα) κι αν ο Πολ δε σταματήσει τη δολοφονία τότε η Μαφία θα πιστέψει ότι η Μάγισσα είναι εκτός παιχνιδιού. Κι όσον αφορα το κάρφωμα; Η απάντηση είναι όχι σήμερα. Η Μέθεξις είναι σίγουρη ντετέκτιβ, σήμερα θα ρωτήσει, θα μάθει και θα διαδώσει κι αύριο μπορεί να δοθεί σήμα στην πόρνη να κοιμηθεί μαζί της. Η Μαφία ψάχνει χρόνο γιατί πλέον χρειάζεται το κάρφωμα μακελείο. Το κάρφωμα μακελειό είναι ίσως και το καλύτερο σενάριο νίκης αυτήν τη στιγμή. Το ερώτημα είναι, μπορεί να βρει τον Ικαρίων; Εγώ θαρρώ πώς ναι, αλλά παίζουν πλέον στο Hard Level. Ο Ικαρίων σ όλο το παιχνίδι συμφωνούσε με τη Ντόιτς κι άρα λογική μέσω του ποιος την κατηγόρησε δε θα βρεθεί. Ένας Ικαρίων όμως Πληροφοριοδότης πολύ πιθανόν να έπαιζε έτσι για να καλυφθεί. Το θέμα είναι η Μαφία να οδηγηθεί στη σκέψη ότι ο Ικαριων θα μπορούσε να είναι ο Πληροφοριοδότης. Και για να οδηγηθεί σ αυτήν, υπάρχουν στα δικά μου μάτια δύο clues που πρέπει να προσέξει. Πρώτον, ο Ικαρίων αθώωσε το Σπυράκο σε βαθμό να ζητάει Νεκροφάνεια σ αυτόν, ενώ πριν 3 ημέρες η Ντοιτς τον είχε κατηγορεί και ψηφίσει. Τότε, η Ντοιτς είχε παίξει μ αυτόν ακριβώς το σκοπό και πέτυχε να πάρει την αντίδραση από τον Ικαριων. Δεύτερον, η αγανάκτηση του Ικαριων σήμερα όταν ο Τάσος επανέφερε τη Μέθεξις κι η σιγουριά του για ήττα των πολιτών. Κατά την προσωπική μου γνώμη, ξέροντας ότι ο Ικαρίων είχε ανακαλύψει τη Μέθεξις, ο λόγος που δεν την ήθελε πίσω δεν ήταν τόσο οι κάρτες που δεν είχε, αυτό ήταν μια πολύ πειστική δικαιολογία. Ο λόγος που ο Ικαριων δεν ήθελε πίσω τη Μέθεξις είναι γιατί φοβάται το κάρφωμα μακελειό. Ξέρει ότι είναι η Ντέτεκτιβ, φοβάται ότι ο ίδιος έχει καρφωθεί και ξέρει ότι το μακελειό μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στους πολίτες και να οδηγήσει στη σίγουρη ήττα τους. Μπορεί όλα αυτά να τα διαβάσει η Μαφία; Ίσως και να μπορεί. Για αρχή όμως θα πρέπει να ξεκολλήσει από τον Ικαριων Αυτοκράτωρ, δεν ξέρω πώς, και να τον θέσει, ακόμη και δια της ατόπου, στους πιθανούς Πληροφοριοδότες.
Κλείνοντας, η νύχτα ήταν ήσυχη. Ο γιατρός δολοφονείται κι η Μέθεξις θα ρωτήσει και θα μάθει ότι η Μελανία είναι αθώα. Και κάνω μόλις refresh και βλέπω ότι ο Πολ παίρνει το παιχνίδι πάνω του και δολοφονεί τη Ντόιτς. Ορθώς κατ εμέ δρα, παρότι πολλοί θα πουν ότι η Ντόιτς θα έφευγε ως mvp, ο Πολ δεν ξέρει αν και πότε θα γίνει το μακελειό και τι άλλα σχέδια έχει η Μαφία κι αποφασίζει τώρα να κόψει ένα σίγουρο νούμερο. Θα μπορούσε να το κρατήσει και γι αργότερα, ίσως για κάποιον πιο κρυφό, αλλά το ρίσκο θα ήταν μεγάλο να μείνει με την ιδιότητα στο χέρι. Κι έτσι λοιπόν, αύριο η Μαφία θα χάσει ένα μέλος της, μία Νεκροφάνεια και μία Εξαίρεση Ψηφοφορίας. Και πλέον μπορώ να πω ότι μόνο με Ιορδάνη, Σπαι και Κλαιρ μέσα, δεδομένου ότι η Ζωή είναι η επόμενη mvp, και με μία μόνο Νεκροφάνεια στα χέρια τους, η νίκη πλέον αρχίζει να απομακρύνεται. Θα κρατήσω μια μικρή επιφύλαξη στο μήπως η Ντόιτς παίξει αύριο πριν τη δολοφονία τη Νεκροφάνειά της, αλλιώς θα μείνουμε με το αν είχε επαναφέρει το Σπυράκο... Και για να τελειώσω, να αναφέρω ένα παρολίγον τραγικό παίξιμο. Ο Κόμφυ έστειλε το βράδυ μήνυμα και ρώτησε αν μπορεί να παίξει τη δική του ΑΠ. Δεδομένου οτι είχαμε ήδη μία ΑΠ σ αυτό το γύρο, εγώ σκέφτομαι ότι κάθε ΑΠ είναι υποκατάστατο αποχώρησης με ψηφοφορία κι αφού σε κάθε γύρο αποχωρεί ένας με ψηφοφορία έτσι ένας πρέπει να αποχωρεί με ΑΠ. Άρα δεν παίζονται 2 ΑΠ στον ίδιο γύρο. Ψάχνω επιβεβαίωση κι από παλιό κι έμπειρο παίχτη, βρίσκω το Χάρη, συμφωνεί μαζί μου κι ο Κόμφυ παίρνει άκυρο για την ΑΠ του. Δε μας λέει όμως σε ποιον ήθελε να την παίξει. Κρίνοντας όμως απ το ότι θεωρεί ένοχο τον Πολ κι ότι τον ψήφισε στην τυπική ψηφοφορία για τις παρουσίες, μήπως ήθελε να την παίξει στον Πολ; Και πόσο διαφορετικό θα ήταν το παιχνίδι, αν την είχε παίξει το Σάββατο το βράδυ;
Καληνύχτα!
ΥΓ. Όχι, όχι, έχω κι υστερόγραφο σήμερα. Να σας κάνω να γελάσε λίγο και κυρίως το φίλο μου τον Ιορδάνη. Η Μαφία με πολύ χαμηλό ηθικό, εγώ σαν ΣΕ να θέλω να προσφέρω όση περισσότερη ψυχολογική υποστήριξη μπορώ, του ρωτάω τι μπορώ να κάνω για αυτόν, για να τους βοηθήσω κάπως και μου απαντάει ότι θέλει μια λίστα με τους πολίτες, εννοώντας το ρόλο του καθενός. Εγώ ο χαζούλης καταλαβαίνω μια λίστα με τους πολίτες σε αλφαβητική σειρά, φτιάχνω μια τέτοια και του τη στέλνω και κάθεται κι απορεί αν είμαι τόσο χαζός ή αν ήταν επιτυχημένο τρολλάρισμα. Και τον φαντάζομαι αυτή τη στιγμή να αναρωτιέται πόσο χαζός μπορεί να είμαι...
ΥΓ2. Όχι, όχι, έχω κι άλλα. Αυτό το ΣΚ έγινε κι η συνέντευξη προς Μαφιόζους, που δεν την ανέφερα καθόλου αλλά είμαι πραγματικά τόσο κουρασμένος που θα την αναφέρω κάποια άλλη στιγμή. Χρονικά όμως τοποθετείται εδώ, ξημερώματα Κυριακής.