Αγαπητοί αναγνώστες,
η διάθεση μου είναι γαμημένη, αλλά για να ξεχαστώ λίγο, θα σας μιλήσω για το αγαπημένο μου παιχνίδι το Κίνο. Τώρα τελευταία άρχισα να παίζω πάλι (παλιά έπαιζα πού και πού), ήθελα να παίζω και το Καλοκαίρι, αλλά ούτε αυτό είχα διάθεση να κάνω και δεν πίστευα, άλλωστε, πως θα κέρδιζα κάτι, γιατί θεωρούσα πως όλα στραβά πήγαιναν. Πιστεύω πως είναι και στο Κίνο θέμα ψυχολογίας. Αν πας με την ψυχολογία "σιγά μη νικήσω" θα πάρεις τον πούλο. Πρέπει να πας με καλή ψυχολογία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σκέφτεσαι "θα κερδισω πολλα λεφτα σημερα, το νιωθω". Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι ούτε ότι θα χάσεις ούτε ότι θα κερδίσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να παίξεις και να παίξεις σωστά. Ακριβώς, σωστά διαβάσατε, σωστά. Γιατί και το Κίνο θέλει τον τρόπο του. Τι νομίζατε; Ότι απλά βάζεις κάτι αριθμούς στην τύχη και ό,τι γίνει; Μπορεί κάποιοι να το βλέπετε έτσι. Εγώ όμως σίγουρα όχι.
Και τι εννοώ;
Ας μιλήσω με παραδείγματα.
Στις 11 Οκτωβρίου ήμουν χαρούμενος επειδή έμαθα ένα ευχάριστο νέο. Θεώρησα ότι ήταν η τυχερή μου μέρα. Έτσι με το που είδα ένα πρακτορείο πήγα και έπαιξα 2 Κίνο. Επειδή νόμιζα πως ήταν τυχερή μέρα, έβαλα 10 αριθμούς εντελώς στην τύχη χωρίς να σκεφτώ. Έχασα και στα 2. Ούτε ένα δεν πέτυχα. Τον πούλο δηλαδή. Γιατί το Κίνο δεν το ένοιαζε αν εγώ πριν λίγο έμαθα ένα ευχάριστο νέο ή αν είχα καλή διάθεση και νόμιζα πως σήμερα ήταν η τυχερή μου μέρα. Το Κίνο ήθελε, όπως πάντα, να παίξω σωστά. Μπορεί να ακούγεται λίγο παράλογο, μπορεί να είναι μια βλακεία όλο αυτό, αλλά δεν πειράζει. Είναι ο δικός μου κανόνας του Κίνο και με αυτόν τον κανόνα το Κίνο γίνεται πιο διασκεδαστικό και έχει πιο ενδιαφέρον. Τι θέλω να πω όμως; Θεωρώ ότι δεν πρέπει να βάζω τυχαίους αριθμούς. Πρέπει πρώτα να σκέφτομαι τι αριθμούς θα βάλω. Ας πούμε ότι σήμερα διάβασα ένα άρθρο που λέει ότι σύνταξη θα παίρνουν οι άνω των 69. Βάζω 69. Είμαι 25; Βάζω 25. Το κινητό του κολλητού μου τελειώνει σε 79; Βάζω 79. Σήμερα σκεφτόμουν για κάποιο λόγο τη θεία μου; Πότε γεννήθηκε η θεία μου; Το 65; Βάζω 65. Και άλλα τέτοια. Αριθμοί που μας έρχονται στο μυαλό και που έχουν σχέση κυρίως με τη σημερινή μέρα. Αλλά προσέξτε. Αυτό είναι το πρώτο. Ο δεύτερος κανόνας είναι σημαντικότερος. Αν σήμερα έχουμε 11 του μήνα, πολύ πιθανόν να σκεφτείς να βάλεις το 11. Βάλε το μαζί με άλλους αριθμούς που σου έρχονται στο μυαλό και έχουν σχέση με τη σημερινή μέρα ή γενικά αριθμοί που σου έρχονται στο μυαλό. Βάλε 10 τέτοιους αριθμούς σε ένα δελτίο αλλά μην το δώσεις. Πάρε ένα άλλο δελτίο και αντί για 11, βάλε 15 ή 16 ή 19. Έναν άλλον αριθμό που είναι στην ίδια σειρά. Άλλαξε όλους τους αριθμούς ή έστω τους περισσότερους. Αυτό πιάνει. Ναι, ξέρω, μπορεί να ακούγεται βλακώδες, αλλά για μένα έτσι, όπως είπα έχει περισσότερη πλάκα και ενδιαφέρον και...σασπενς!
Στις 11 Οκτωβρίου έπαιξα αυτούς τους αριθμούς και στα 2 Κίνο :
11, 12, 26, 30, 59, 65, 74, 75, 78
Τελικά βγήκαν οι εξής :
3, 5, 8, 18, 23, 26, 29, 31, 38, 40, 53, 54, 57, 58, 60, 62, 71, 76, 77 στο ένα και
3, 6, 7, 9, 19, 20, 22, 24, 29, 32, 33, 40, 58, 71, 77, 78 στο άλλο
Η ώρα που τα έπαιξα ήταν 11:20 και 11:25
Προσέξτε ότι δεν υπάρχει ούτε το 11, αλλά ούτε το 20 και το 25.
Αυτά και όταν μάθω νέα κόλπα και μυστικά για το Κίνο θα...τα κρατήσω για μένα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.