"Κολοφών των απαραιτήτων κριτηρίων για την τάση μου να είμαι Σκοτεινούλα, είναι το κίνητρο, η πρόθεση αλλά και η κυνική αναισθησία το αιμοβόρο ορμώμενον εκ του ζωώδους πάθους των άλλων ανθρώπων γύρω μου.
Ναι, είμαι κι εγω εξαιρετικά σκοτεινή.
Ακριβώς γι αυτό όμως αυτό είναι το απόγειο του κριτηρίου για να πατήσω τον άλλο στο σβέρκο (μεταφορικά), ύστερα να τον αναβιώσω, ύστερα να τον ξαναπατησω στο σβέρκο, ύστερα να τον ξανα-αναβιώσω και ουτω καθ εξής.
Για δυο λόγους:
Πρώτον γιατί με αυτή την διαδικασία των δυο άκρων, ισοπεδώνεις ψυχολογικά σε τετοιο βαθμό τον άλλο, που παραδομένος ύστερα γίνεται σφουγγάρι να υπακούσει χωρίς ουδεμία αντίδραση.
Δεύτερον, για υπενθύμιση ότι σε αυτό τον κόσμο μια είναι το Σκοτάδι. Εγω. Οι άλλοι θα στοιχίζονται όχι απλά πίσω μου, αλλά και κάτω μου. Σαν ένας δαιμονικός άγγελος με φτερά μαχαίρια, που βλέπει τους άλλους δαίμονες να ανεβαίνουν το βουνό προς την κορυφή του, όμως δεν τους κόβει τα κεφάλια αλλά τα χέρια. Δεν του κοβεις τη δυνατότητα να σκέφτεται, δεν τον αποτελειώνεις, για να μπορεί συνεχίσει να σε υπηρετεί. Το χέρι τους θα ξαναφυτρώσει, το κεφάλι όμως όχι.
Το να είσαι σκοτεινή, είναι ευθύνη. Απαιτεί τερατώδη επίπεδα ευφυίας μέχρι του σημείου της παράνοιας. Ακριβώς για να ξέρεις και που θα ξεσπάς κακά και που θα αποδίδεις αντίθετα το καλό.
Σκοτεινός δεν σημαινει μόνο κακό. Ακόμα κι ο δαίμονας μπορει να σου προσφέρει νερό εαν το αξίζεις.
Φωτεινός δεν σημαίνει επίσης μόνο καλό. Πολλά κακά έχουν γίνει απο όσους ποζάρουν ως καλοί.
Οι άνθρωποι νομίζουν πως έχουν δύναμη, ισχύ, εξουσία, απλά και μόνο επειδή άγγιξαν το σκοτάδι σε μια πράξη συναισθηματικής θολούρας και παράλογου πάθους.
Οχι. Τίποτα δεν έχετε, ενα τίποτα είστε. Μια λάβα από άχτι που αποτελεί την ψυχή σας, ενεργείτε από την αδυναμία του εύθραυστου Εγω σας.
Είστε ένα τίποτα που ποζάρετε μπρος στον καθρέφτη ως τα πάντα.
Δεν γνωρίζετε τίποτα για τον κόσμο γύρω σας, κάτω σας, πάνω σας, παράλληλά σας.
Η σοφία πολλών ζωών για τον πόλεμο στην άλλη πλευρά, το κάνει πιο εύκολο να περπατάς σε τούτη την πλευρά. Σαν καταπιεσμένο όνειρο η πραγματικότητα, και σαν πραγματικότητα το τεχνητό θέατρο τριγύρω.
Εγω είμαι εκείνη. Βλέπω τα πάντα. Παρακολουθώ από την κορυφή."
Το κρυμμένο κορίτσι
20/08/2024