Είναι κάτι ψυχές, λοιπόν, άξιες θαυμασμού. Κάποιοι άνθρωποι που τόσα έχουν καταφέρει με πολύ κόπο και θέληση, αλλά μην έχοντας σύμμαχο κάποια πράγματα για άλλους μας δεδομένα.
Και σηκώνονται, κάθε πρωί, με μια όρεξη, με μια ελπίδα για ζωή. Για την καινούρια μέρα, για αυτήν που έρχεται ή που θα ΄ρθει και τί αυτή θα φέρει. Κι εγώ (και τόσοι άλλοι...), που έχω την υγειά μου, σηκώνομαι χωρίς να κοιτώ τον ουρανό και να λέω ένα "δόξα τω Θεώ" για όλα αυτά που έχω. Λες και μου τα χρώσταγε κανείς. Λες κι εγώ είμαι καλύτερη. Μπα...ένα τίποτα είμαι. Απλά οι μοίρες, που με μοίραναν, είχαν κάποια κέφια παραπάνω...
Άνθρωποι ενίοτε παρεξηγημένοι. Αρκετά. Αλλά πόσο να τους καταλάβεις ; Πόσο να μπεις στα παπούτσια τους, ν΄ ακουμπήσεις σ΄ αυτό που περνάνε με τόση αξιοπρέπεια ; Προσπαθείς, απλά. Και όσο τους γνωρίζεις, τόσο τους θαυμάζεις και τους σέβεσαι. "Προσκυνάς" τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού...
Ας μην πω άλλα. Τους θαυμάζω απεριόριστα αυτούς τους ανθρώπους. Τους γνώρισα, τους είδα. Και στις λύπες και στις χαρές. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Μα πάντα...Ας είναι και αχνό. Μα πάντα υπάρχει. Και μόνο αυτό μου φτιάχνει τη διάθεση και με κάνει να σκέφτομαι πόσο αχάριστη και "λίγη" είμαι, κάποιες φορές...
Αυτά