Κάποια παλιότερη εποχή, σε μια νεαρότερη ηλικία, θα τα δεχόμουν κάποια πράγματα σχεδόν μοιρολατρικά, ότι έτσι πρέπει, πολλώ δε μάλλον αν αποτελούν καποια πράγματα γενικό κανόνα.
Έχοντας πρωτον ξεπεράσει τα 40 και δευτερον βλέποντας πόσο εύκολα την έχουν άλλοι άνθρωποι που δεν θα έπρεπε (ναι, δεν θα έπρεπε, εγω θα έπρεπε να την εχω πιο ευκολα κι ας ακουστω αλαζόνας), μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα οτι εμπιστεύομαι μια χαρά τις ερμηνείες που εχω δώσει για την ζωή και τον κοινωνικό κομφορμισμό.
Και λάθος να είμαι, αυτό το λάθος μου θα το ζήσω. Από το να μη ζω, σε σωστά μονοπάτια του τι περιμένει η κοινωνία, καλύτερα να ζήσω έστω και σε ένα -για τους άλλους- "λάθος".
Καμία αξιέπαινη πρόοδος δεν προήλθε από το να ακολουθείς τον γενικό κανόνα. Απλώς αναβάλλεις πιο αργά τον θάνατό σου, με μια απλή πρόοδο. Αλλά αξιέπαινη, όχι.
Όχι φίλε μου, θέλω ή να δω την κορυφή, ή να δω σκοτάδι. Το να βλέπω μια ατέλειωτη βουνοπλαγιά για να λεω πως ανεβαίνω, χωρίς ποτέ να δω την κορυφή, είναι χειρότερα δεσμά και βάσανο.