Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 900 μηνύματα.

14-03-25

19:50
Από τη Νεκρώσιμο Ακολουθία.αὐτός, Κύριε, ἀνάπαυσον τὴν ψυχὴν τοῦ κεκοιμημένου δούλου σου (τοῦδε), ἐν τόπῳ φωτεινῷ, ἐν τόπῳ χλοερῷ, ἐν τόπῳ ἀναψύξεως, ἔνθα ἀπέδρα ὀδύνη, λύπη καὶ στεναγμός
Κάμπια
Διάσημο μέλος
Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,286 μηνύματα.

14-03-25

21:07
Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 900 μηνύματα.

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ: Πώς είσαι, αγάπη μου; Γιατί χλώμιασαν έτσι τα μάγουλά σου; Τόσο γρήγορα μαράθηκαν τα τριαντάφυλλά τους;
ΕΡΜΙΑ: Βροχή θα θέλουν. Θα τα ποτίσω με τη μπόρα των ματιών μου.
Όνειρο Θερινής Νυκτός, Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Σκέφτομαι να αρχίσω να διαβάζω Σαίξπηρ, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τον κατανοήσω. Βρήκα το παραπάνω απόσπασμα και μου άρεσε πολύ! Θα το διαβάσω όλο.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6,339 μηνύματα.

Αν διαβάσεις το αγγλικό ίσως σε δυσκολέψει λιγάκι αλλά η μετάφραση μια χαρά. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι με μια αναζήτηση δεν θα έχεις θέμα, μεσαιωνική ιστορία είναι.ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ: Πώς είσαι, αγάπη μου; Γιατί χλώμιασαν έτσι τα μάγουλά σου; Τόσο γρήγορα μαράθηκαν τα τριαντάφυλλά τους;
Σκέφτομαι να αρχίσω να διαβάζω Σαίξπηρ, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τον κατανοήσω. Βρήκα το παραπάνω απόσπασμα και μου άρεσε πολύ! Θα το διαβάσω όλο.
Διάβασα τα γνωστά βιβλία της jane Austen στην αυθεντική τους regency era γλώσσα, και ενώ έχω πολύ καλό επίπεδο αγγλικών, δεν μου ήταν όσο εύκολο όσο νόμιζα, στην αρχή αισθανομουν ότι διάβαζα εφημερίδα στο ύφος, μέχρι που το συνήθισα.
Πολύ ενδιαφέρουσα η πορεία της αγγλικής γλώσσας.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,282 μηνύματα.

Σκέφτομαι πως αν δεν υπάρχει διάβολος και αν κατά συνέπεια τον δημιούργησε ο άνθρωπος, τότε σίγουρα τον δημιούργησε κατ΄ εικόνα και ομοίωση του.
«Τα αδέλφια Καραμαζόφ» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.
«Τα αδέλφια Καραμαζόφ» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,113 μηνύματα.

'Ὅμως καλά εἶναι κι ἔτσι. Καμιά ἄλλη θεωρία δέν εὐσταθεῖ: ὅλα ὅσα λέγονται καί κηρύσσονται καταλήγουν κάποτε στή γελοιότητα· στήν περίπτωση αὐτή ἀκόμα καί ὁ δικός μου σαρκασμός εἶναι περιττός. Ὅποιος ἔχει γνωρίσει καλά τόν κόσμο, ξέρει πώς εἶναι γεμάτος πλάνες. Παρ’ ὅλα αὐτά δέν μᾶς ἀρέσει νά τόν ἐγκαταλείπουμε, γιατί ἔχουμε τήν ἀφέλεια τῶν παιδιῶν, σκέφτηκα. Τί καλά, εἶπα στόν ἑαυτό μου, πού μέτρησα τήν πίεση τῶν ματιῶν μου! Τριάντα ὀχτώ. Δέν ἐπιτρέπεται νά ζοῦμε πιά μέ ψευδαισθήσεις: ὑπάρχει ἡ πιθανότητα ν’ ἀνατραποῦμε ἀνά πάσα στιγμή. Γι’ αὐτό χρειαζόμαστε ὄνειρα, ὅλο καί περισσότερα ὄνειρα, ὅπου οἱ ἄνθρωποι πετᾶνε ἀπό τά παράθυρα κι ὕστερα ξαναμπαίνουν, ὄμορφοι ἄνθρωποι, φυτά πού δέν ἔχουμε ξαναδεῖ, μέ τεράστια φύλλα σάν ὀμπρέλες. Παίρνουμε τοῦ κόσμου τίς προφυλάξεις γιά τό θάνατο, ἀλλά ὄχι καί γιά τή ζωή.'
Τόμας Μπέρνχαρντ
Μπετόν.
Τόμας Μπέρνχαρντ
Μπετόν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 86 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...