Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.671 μηνύματα.
Σίγουρα. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ συμφωνώ με την λογική της βίας, αλλά ειλικρινά, έχω δει παιδιά, στα οποία δεν λειτουργεί καμία κουβέντα, κανένας ψυχολόγος, παρόλο που οι γονείς έχουν προσπαθήσει τα πάντα. Συνήθως τα παιδιά αυτά έχουν επηρεαστεί από κακές παρέες ή βλέπουν πράγματα από το κινητό τους, που δεν ελέγχει κανείς.Συμφωνώ στο κομμάτι ότι χρειάζεται μία αυστηρότητα στην ανατροφή, να αντικρίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους τα παιδιά. Θα μου επιτρέψεις όμως να διαφωνήσω με τη λογική "bring back the belt" γιατί αυτός ο τρόπος "συμμόρφωσης" με τη βία τελικά θα εντυπωθεί στα παιδιά ως η λύση των προβλημάτων και δεν ξέρεις μετά που θα διοχετεύσουν αυτή τη βία μεγαλώνοντας. Αν αυτό έχουν δει ως τρόπο λύσης, τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν αντιμετωπίζουμε τις αντιλήψεις σαν του "φίλου" που είχε την ατυχία να ακούσει η Reader. Η βία φέρνει βία.
Υπάρχουν αρκετά ενδιάμεσα στάδια ανάμεσα στο "σιγά μωρέ, θα στρώσει" και στον βούρδουλα. Διάλογος, ενδιαφέρον για το παιδί. Δεν μεγαλώνουν στον αυτόματο τα παιδιά, αλλά φαίνεται ότι αυτό πολλοί που επιλέγουν να γίνουν γονείς δεν εννοούν να το καταλάβουν.
Και επειδή βλέπω πλέον τόσες πολλές περιπτώσεις, απορώ, τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά; Γιατί είναι λίγο παγκόσμιο το φαινόμενο όχι μόνο πανελλαδικο.
Είναι πολύπλευρη η αιτία του κακου.
Πρώτη απ' όλα η αδιαφορία ή το κακό παράδειγμα της οικογένειας.
Δεύτερο, η αδιαφορία στην διαπαιδαγώγηση από τους δασκάλους στο σχολείο. Παλιά δεν άφηναν τα παιδιά να μιλάνε έτσι ατιμωρητα (παλάμες ανοιχτές αν ξεφευγε κουβέντα και το αμανέ έπεφτε σε δευτερόλεπτα)
Και τρίτον, και το πιο δύσκολο χάπι να καταπιεί κάποιος:
Τα παιδιά είναι ανεξάρτητα όντα, των οποίων η οικογένεια δεν μπορεί 100% να καθορίσει τον χαρακτήρα τους. Μπορεί μια οικογένεια να είναι πολύ κομπλέ στην ανατροφή, αλλά το παιδί να μεγαλώσει σκουπίδι. Και δεν μπορει εύκολα να αλλάξει αυτό.
Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το φαινόμενο σήμερα, δεν ξέρω που οδεύουμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εγωισμός και εγωκεντρισμός είναι. Εγώ δεν είμαι σαν αυτή, εγώ ξέρω, εγώ δεν είμαι χαζή, εγώ είμαι δυνατή. Έχουν πλάσει στο μυαλό τους ότι ανήκουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία γυναικών (επειδή έχουν ανδρικές παρέες με τέτοιους τυπαδες) και ότι θα μείνουν άθικτες!Νομίζω το έθεσες στην σωστή βάση. Αυτή η προσπάθεια να ξορκίσεις το κακό από εσένα, η βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε σένα γιατί ξέρεις καλύτερα/ είσαι έξυπνη / κάνεις σωστές επιλογές / ξέρεις από χιούμορ, είναι που οδηγεί σε αυτές τις αντιδράσεις. Μέχρι φυσικά να σου συμβεί κάτι παρόμοιο, που ειλικρινά ελπίζω να μην της συμβεί.
Η ζωή λοιπόν σε αυτές ριντερ μου συνήθως τους δίνει τις μεγαλύτερες σφαλιαρες ζωής. Λυπηρό!
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.643 μηνύματα.
Ναι, καταλαβαίνω. Εκεί δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις, αλλά αν η βία ήταν η λύση, τότε τόσους αιώνες που ήταν τακτική διαπαιδαγώγησης των παιδιών θα είχαν εκλείψει τα διάφορα φαινόμενα. Δεν νομίζω ας πούμε ότι παλαιότερα ήταν καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά τη βία κατά των γυναικών, ίσα-ίσα, θεωρώ ότι ήταν χειρότερα. Απλά πλέον έχει ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος, έχουν μειωθεί τα επίπεδα ανοχής και ακούμε περισσότερα περιστατικά.Σίγουρα. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ συμφωνώ με την λογική της βίας, αλλά ειλικρινά, έχω δει παιδιά, στα οποία δεν λειτουργεί καμία κουβέντα, κανένας ψυχολόγος, παρόλο που οι γονείς έχουν προσπαθήσει τα πάντα. Συνήθως τα παιδιά αυτά έχουν επηρεαστεί από κακές παρέες ή βλέπουν πράγματα από το κινητό τους, που δεν ελέγχει κανείς.
Φταίνε και οι γονείς σε αυτή τη χαλαρότητα. Όταν ο δάσκαλος κάνει παρατήρηση στον μαθητή και αντί ο γονέας να συνταχθεί με τον δάσκαλο, πάει να ζητήσει τον λόγο, ε κάτι δεν πάει καλά.Δεύτερο, η αδιαφορία στην διαπαιδαγώγηση από τους δασκάλους στο σχολείο. Παλιά δεν άφηναν τα παιδιά να μιλάνε έτσι ατιμωρητα (παλάμες ανοιχτές αν ξεφευγε κουβέντα και το αμανέ έπεφτε σε δευτερόλεπτα)
Με λυπεί που το λέω, αλλά ας πούμε εγώ έχω αυτό το παράπονο με την ανιψιά μου και τον αδελφό μου. Δεν μπορεί εγώ να της κάνω παρατήρηση για μία άσχημη συμπεριφορά και μετά να έρχεται ο αδελφός μου να με "επιπλήττει" που της το επεσήμανα. Γιατί; Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι γονείς και να φαίνονται ευχάριστοι στο παιδί;
Αλήθεια είναι αυτό, δυστυχώς ή ευτυχώς. Έχει και την αντίστροφη όψη βέβαια, βλέπεις και καλούς ανθρώπους που δεν είχαν καλή ανατροφή. Κάπου μπαίνουν όρια στο τι μπορείς να κάνεις, και παρότι αυτό έχει τα αρνητικά του, νομίζω καλό είναι. Μη φτάσουμε στο άκρο της καταπίεσης, ανακύπτουν άλλα ζητήματα μετά.Και τρίτον, και το πιο δύσκολο χάπι να καταπιεί κάποιος:
Τα παιδιά είναι ανεξάρτητα όντα, των οποίων η οικογένεια δεν μπορεί 100% να καθορίσει τον χαρακτήρα τους. Μπορεί μια οικογένεια να είναι πολύ κομπλέ στην ανατροφή, αλλά το παιδί να μεγαλώσει σκουπίδι. Και δεν μπορει εύκολα να αλλάξει αυτό.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.671 μηνύματα.
Τραγικά χειρότερα ήταν γιατί υπήρχαν και νόμοι όπου τους τα επέτρεπαν αυτά...Δεν νομίζω ας πούμε ότι παλαιότερα ήταν καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά τη βία κατά των γυναικών, ίσα-ίσα, θεωρώ ότι ήταν χειρότερα
Καλά αυτό άσε! "Το παιδί μου είναι πάντα Άγιο!" Να πρέπει οι δάσκαλοι να τσακώνονται και με γονείς και με το παιδί. Σχεδόν το 99% των περιπτώσεων προέρχονται από τέτοιους γονείς, που επιτρέπουν την κακη συμπεριφορά, ή ακόμη χειρότερα, την ενθαρρύνουν. Τραγικές καταστάσεις.πάει να ζητήσει τον λόγο, ε κάτι δεν πάει καλά.
Με λυπεί που το λέω, αλλά ας πούμε εγώ έχω αυτό το παράπονο με την ανιψιά μου και τον αδελφό μου. Δεν μπορεί εγώ να της κάνω παρατήρηση για μία άσχημη συμπεριφορά και μετά να έρχεται ο αδελφός μου να με "επιπλήττει" που της το επεσήμανα. Γιατί; Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι γονείς και να φαίνονται ευχάριστοι στο παιδί;
Βεβαίως! Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι, αλλά συνήθως όλοι έχουν ένα κοινό: μια ευαισθητοποιημένη ψυχή.και την αντίστροφη όψη βέβαια, βλέπεις και καλούς ανθρώπους που δεν είχαν καλή ανατροφή
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.643 μηνύματα.
Καλώς ή κακώς, οι νόμοι ακολουθούν την κοινωνία, σπάνια χαράσσουν εκείνοι πρώτοι τον δρόμο για την πρόοδο. Κι όταν ακόμη τον χαράσσουν, αν δεν ακολουθήσει η κοινωνία δύσκολα θα δεις αλλαγή. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο με πλήρη νομοθετική ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες [πηγή (2023)]. Απόλυτη ισότητα δεν μπορείς να επιτύχεις αν δεν εντυπωθεί στον λαό ως νοοτροπία, κι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο υπάρχουν άνθρωποι που λένε τέτοια αστειάκια κι άλλοι άνθρωποι που τα επικροτούν. Δυστυχώς!Τραγικά χειρότερα ήταν γιατί υπήρχαν και νόμοι όπου τους τα επέτρεπαν αυτά...
Ναι δεν ξέρω, πραγματικά. Και νομίζω δεν εστιάζουμε αρκετά σε αυτό το πρόβλημα. Καθόμαστε και κάνουμε, ας πούμε, συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν πρέπει ή όχι να επιτρέπεται σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν ή όχι, λες και αυτό είναι το πρόβλημα, και κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα.Καλά αυτό άσε! "Το παιδί μου είναι πάντα Άγιο!" Να πρέπει οι δάσκαλοι να τσακώνονται και με γονείς και με το παιδί. Σχεδόν το 99% των περιπτώσεων προέρχονται από τέτοιους γονείς, που επιτρέπουν την κακη συμπεριφορά, ή ακόμη χειρότερα, την ενθαρρύνουν. Τραγικές καταστάσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 132 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- charmander
- Kate1914
- Hased Babis
- giannhs2001
- rafaela11
- Scandal
- American Economist
- tilavgi
- Memetchi
- Μήτσος10
- Unicex
- Giorgkalo