Είμαι στο C1 (διπλωμα μονο μεχρι Β2 αλλα εχω κανει πληρες ετος C1) Γερμανικά.
Ε, δεν ξερω να μιλησω είμαι σα τον Ντουσαν Μπαγιεβιτς που ηταν 30 χρονια Ελλάδα κι ελληνικα δεν έμαθε ποτε καλά.
Και εγώ μέχρι εκεί έφτασα.
Αν και καταλαβαίνω τι εννοείς, εγώ παραδόξως τα μιλούσα αρκετά καλά, απλώς τώρα με στεναχωρεί που τα έχω ξεχάσει, γιατί πραγματικά ως γλώσσα μου αρέσει πολύ, όσο περίεργο και αν ακούγεται.
Τα αρχαιολογικά μαθήματα έχουν ενδιαφέρον, όλοι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες φαίνεται να αγαπάνε πραγματικά το αντικείμενό τους και να χαίρονται να το διδάσκουν, και όλοι οι συμφοιτητές μου είναι ενθουσιασμένοι.
Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να συμμεριστώ τον ενθουσιασμό τους,αυτό με χαλάει, αλλά σίγουρα θα βελτιωθεί στην πορεία.
Αν και οι προλαλήσαντες κάλυψαν ήδη το θέμα επαρκώς, θέλω να σου πω και εγώ το εξής.
Αυτό το "δεν μπορώ να συμμεριστώ τον ενθουσιασμό τους" δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ το καταλαβαίνω.
Όμως υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά" εδώ.
Στη δική σου περίπτωση, απ' ό,τι έχω καταλάβει έως τώρα, δεν είναι ότι δεν ήθελες καν να δεις τη σχολή. Απλώς δεν έχεις βρει ακόμη αυτό το στοιχείο που σου κάνει κλικ. Που να το ακούς και να λες ε ναι, αυτό θέλω να κάνω, σε αυτό θέλω να εμβαθύνω, με αυτό θέλω να ασχοληθώ.
Όπως είπαν και οι άλλοι, αυτό το κάτι μπορεί να το βρεις στο επόμενο εξάμηνο, ή και σε άλλο έτος ακόμη. Πολλοί φοιτητές μπήκαν σε μια σχολή που δεν τους ενθουσίαζε και τόσο στην αρχή, ακόμη και αν το ήθελαν τρελά, και μετά άλλαξαν εντελώς γνώμη και τους άρεσε.
Οπότε, έχω να σου πω τα εξής. Εάν το ήθελες όντως, τότε θα το βρεις στην πορεία. Γιατί γενικά, πάντα στην αρχή κάνουμε πιο γενικά πράγματα στο πανεπιστήμιο, οπότε λογικό να μη σε ενθουσιάζει. Καθώς όμως περνάει ο καιρός και αρχίζεις να ασχολείσαι πιο πολύ με το αντικείμενο, αρχίζει να αναπτύσσεται και αυτός ο ενθουσιασμός. Τότε είναι που αρχίζει όλη η μαγεία.