Ξεκινώ ειλικρινά απολογούμενος προς τη ΣΕ και τους συμπαίκτες μου για τη σημερινή μου αδράνεια, όπως ανέφερα παραπάνω οφειλόταν σε οικογενειακές υποχρεώσεις.
Αρχίζω με τον Pyotr, που ήταν και η χθεσινή μου ψήφος. Σήμερα τον βλέπω κάπως πιο ενεργό από εχθές, το οποίο είναι και λογικό γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει πάλι την ασφάλεια της κάρτας Got ya. Μάλλον η χθεσινή του στάση ήταν συνέπεια της απειρίας του. Σχετικώς μου άρεσε η έκφραση της Reader το πρωί, ότι "η μαφία οφείλει να παίζει, αλλιώς η νίκη αποκτήθηκε με δόλο και όχι με προσπάθεια ή έστω τύχη". Δεν έχω σημάδια να τον κατηγορήσω τώρα για μαφιόζο, άλλωστε είπα και χθες ότι η ψήφος μου οφειλόταν στην ελλιπή του συμμετοχή. Τηρώ στάση αναμονής, αλλά σήμερα δεν έχω λόγο να τον ψηφίσω.
Συνεχίζω με τον Ουριήλ, ο οποίος ήταν και η πρωινή μου προδολοφονική ψήφος. Επανήλθε με ένα post μετά. Μπορεί να μη συμφωνώ με όλες του τις σκέψεις, αλλά αναγνωρίζω ότι έχουν μία βάση και δεν βρίσκω προσπάθεια χειραγώγησης. Δεν έχω ισχυρά δεδομένα για να κρατήσω την ψήφο μου σε εκείνον, οπότε για την ώρα απαλλάσσεται των υποψιών μου και... οψόμεθα.
Επόμενος στη λίστα μου ο American Economist. Δεν μου άρεσε καθόλου που δεν ψήφισε πριν τη δολοφονία. Δεν φοβόταν μήπως ήταν ο εκλεκτός; Ήσυχα κοιμούνται μόνο οι Μαφιόζοι, η Μαναφουκιάρα (δευτερευόντως) και όποιος έχει την κάρτα Medkit. Μπορεί όμως και να είναι μπερδεμένος; Μπορεί, ναι. Κι εγώ είμαι σε έναν βαθμό άλλωστε. Και αυτό μου βγάζει αυτή τη στιγμή, οπότε δεν θα τον ψηφίσω σήμερα.
Η σκηνή τώρα στη rafaela, η οποία έχει ούτως ή άλλως ασυλία αλλά με έχει παραξενέψει λίγο σε κάποια πράγματα. Η Κατερίνα, φεύγοντας, υπονόησε ότι έχει καλό ρόλο για τους πολίτες, η Ραφαέλα όμως ήθελε να μάθουμε με κάποιον τρόπο τον ρόλο της. Κάρτα "Αποκάλυψη" σε παίκτη με ρόλο που, αν η Κατερίνα μας λέει την αλήθεια, μπορεί να επανέλθει και να βοηθήσει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω του Μίμου; Μην ξεχνάμε ότι ο Μίμος μπορεί να έχει ήδη πάρει τον ρόλο της και να μην το έχουμε μάθει. Αν ήταν Μαφιόζα εικάζω ότι θα το είχαμε μάθει, γιατί η Κατερίνα θα είχε αποχωρήσει οριστικά από το παιχνίδι. Το επιχείρημα του Ουριήλ το πρωί, ότι ο Μίμος έχει αρκετές πιθανότητες να έχει χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του σήμερα λόγω της μικρής διάρκειας του παιχνιδιού, έχει μία βάση (πάντα βέβαια σε όλα αυτά υπάρχει η "μπανανόφλουδα" η Κατερίνα να ήταν η Μαναφουκιάρα). Επίσης, το επιχείρημα της Ραφαέλας, με το οποίο ψήφισε σήμερα το πρωί τον Pyotr ήταν: "Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μαναφουκιαρα πως την λένε, και να κάλυψε τον εαυτό του απλά για να έχει ένα plus η μαφία". Συγγνώμη, αλλά όποιον ρόλο και να είχε θα ήθελε να σώσει τον εαυτό του. Δεν μας οδηγεί σε συγκεκριμένο ρόλο το ότι το έπραξε.
Με τον Memetchi δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη, αλλά είτε είναι με τους μεν είτε με τους δε, εκτιμώ πάρα πολύ τη συμμετοχή του στο παιχνίδι. Όταν σχεδόν όλοι είμαστε μουγκοί, είναι εκεί και προσπαθεί κάπως να ενεργοποιήσει τη συζήτηση. Δεν θα τον κατηγορήσω που συμμετέχει και γράφει πολύ, θα ήταν γελοίο. Μένω με το ερωτηματικό για τον ρόλο του, η συμμετοχή του μπορεί να βοηθάει την πόλη, μπορεί και να αποπροσανατολίζει. Στο όλο ζήτημα με τις ισοψηφίες μπορώ να καταλάβω και τα επιχειρήματα του Micro και τα δικά σου. Μέχρι να καταλήξω σε κάποιο πιο αξιόπιστο συμπέρασμα νομίζω ότι δεν μπορώ να τον ψηφίσω.
Τώρα προχωρώ στη Reader και τη δολοφονία της, της οποίας η διάρκεια ήταν μικρότερη κι από γάμο του Απόστολου Γκλέτσου. Θα διαφωνήσω με την ίδια που έπεσε από τα σύννεφα που τη σκότωσε η Μαφία. Γιατί όχι; Γιατί να μη σε σκοτώσει; Είσαι παίκτρια που αναλύεις, επιστρέφεις στα post, γράφεις με επιχειρήματα. Αυτό κάνεις σε όλα τα παιχνίδια, αυτό θα έκανες και τώρα. Την πρώτη μέρα δεν είχες από πολλά στοιχεία να πιαστείς, αλλά δεν σημαίνει ότι στη συνέχεια δεν θα το έκανες. Ίσα-ίσα, προτιμότερο να απαλλαγούν από εσένα από νωρίς, παρά αργότερα, αφότου έχεις αρχίσει να στοχοποιείς κόσμο. Άσε που δεν είχες λάβει καμία ψήφο, οπότε λογικό και επόμενο είναι να θέλουν να διώξουν έναν παίκτη που ούτως ή άλλως δεν θα τους ήταν τόσο εύκολο να ξεφορτωθούν μέσω ψηφοφορίας.
Πάω στο φλέγον πρόσωπο, τον Micro. Το μόνο σενάριο που μου στέκει στο μυαλό, για να είναι ο Micro μαφιόζος, είναι να είναι μαζί με τη Reader και να είχαν σκηνοθετήσει τη δολοφονία της, έχοντας την κάρτα στο πλάι για να τη χρησιμοποιήσουν και να την επαναφέρουν. Είναι ένα τραβηγμένο σενάριο, δεν μπορώ να το αποκλείσω 100%, αλλά το βρίσκω αρκετά δύσκολο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν ο Micro μόνο είναι μαφιόζος και δεν είναι η Reader, θα έπαιρνε το ρίσκο να τη φέρει πίσω, γνωρίζοντας ότι είναι μία παίκτρια που ψειρίζει τα πάντα; Δεν νομίζω. Επιμένω να πιστεύω στην αθωότητα του Micro και, αν φύγει σήμερα, θεωρώ ότι θα γίνει λάθος επιλογή από την πόλη.
Κλείνω με τη σημερινή τελική μου ψήφο, τον Kougami. Το timing που άλλαξε χθες την ψήφο του ήταν όντως περίεργο, αλλά θεωρώ ότι αυτό το εξήγησε στη συνέχεια ικανοποιητικά. Με χάλασε πολύ το επιχείρημα που χρησιμοποίησες προς υπεράσπιση του Pyotr, ότι αφήνουμε κάποιον άπειρο μέσα επειδή και μαφιόζος να είναι θα αποκαλυφθεί ακριβώς λόγω αυτής της απειρίας στη συνέχεια. Συγγνώμη, αλλά το ίδιο επιχείρημα ταιριάζει και για να αφήσουμε κι εσένα μέσα που παίζεις για πρώτη φορά, ακόμη κι αν υποπτευόμαστε ότι είσαι Μαφιόζος. Έμμεσα αυτό μας λες, κι ας το θέτεις για να υπερασπιστείς τον Pyotr. Μου κλωτσάει αυτό, μπορεί και να υπερβάλλω, αλλά ελλείψει περισσότερων στοιχείων...
...αλλάζω την ψήφο μου σε Kougami.
Και ευχαριστώ πολύ και πάλι όλες και όλους για την κατανόησή σας για τη σημερινή μου αφωνία. Ελπίζω να αναπλήρωσα, κατά το δυνατόν, επαρκώς.