Ώρα να διηγηθώ κι εγώ, αναλυτικά, τη δική μου εκδοχή αυτών που συμβαίνουν σε αυτή την πόλη.
Δεν θα πω αναλυτικότερα όσα πολύ διεξοδικά ανέλυσε η Reader στο παραπάνω εξαιρετικό post της (
εδώ) για την Υδροχόο και τον Skiyo. Η ανάλυση που θα ακολουθήσει λαμβάνει ως παραδοχή ότι η Υδροχόος ήταν πράγματι Μαφιόζα.
Ποιος να είναι ο δεύτερος Μαφιόζος; Εγώ έκανα την αρχή και ψήφισα από εχθές τον Micro κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν δουλεύει για το καλό της πόλης. Χθες το βράδυ τον ψήφισα, στη συνέχεια μου απάντησε απορρίποντας όσα του είχα προσάψει γιατί μία Μαφία δεν θα δρούσε με τον τρόπο αυτό (όταν ο ίδιος έλεγε στον dimijim πριν από λίγες μέρες ότι δεν πρέπει να θεωρούμε ότι ο κάθε παίκτης ακολουθεί μία πεπατημένη, αλλά υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας) και χωρίς πολλά πολλά με έβγαλε τρελό και στάματησε να ασχολείται μαζί μου. Έπρεπε να κάνω εκ νέου ερωτήσεις το επόμενο πρωί για να μου απαντήσει. Όχι ότι έλαβα καμία σοβαρή απάντηση… Ίσως όμως αυτή του η αποφυγή να πάρει θέση και να στραφεί κατά συγκεκριμένων ατόμων να είχε νόημα. Γιατί δεν ήξερε αν μετά από λίγο θα έπρεπε να τα υπερασπίζεται.
Η Μαφία έχει στην κατοχή της την κάρτα «Ζωή στο Έγκλημα». Τι κάνει η κάρτα αυτή; Παίζεται από Μαφιόζο μέχρι και πριν το τέλος της 2ης νύχτας. Ο μαφιόζος που την ενεργοποιεί γίνεται απλός πολίτης και επιλέγεται κάποιος άλλος παίκτης συνασπισμένος με τους πολίτες, πλην των συγκατοίκων, που λαμβάνει τη θέση του. Τη νέα του ιδιότητα τη μαθαίνει μυστικά στις 13:00 και παύει να έχει τον προηγούμενο ρόλο του.
Ο Micro είχε κάθε λόγο να παίξει αυτή την κάρτα στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού. Έχει ήδη χαθεί ένας μαφιόζος, ο οποίος εικάζω ότι είναι ο Φανερός Μαφιόζος (ή, μάλλον, η Φανερή Μαφιόζα) διότι αλλίώς η κίνηση θα είχε μεγάλο ρίσκο: αν την κίνηση επιχειρήσει ο Φανερός Μαφιόζος και ο Πληροφοριοδότης είναι εντός του παιχνιδιού, ο Φανερός Μαφιόζος που έπαιξε την κάρτα αποχωρεί οριστικά από το παιχνίδι. Νομίζω μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η Chem φαινόταν πως είχε διαφορετικό ρόλο, όχι τον ρόλο του Πληροφοριοδότη. Αν ήταν Φανερός Μαφιόζος δεν θα έπαιζε την κάρτα γιατί ο Πληροφοριοδότης είναι ακόμα εδώ. Ο Αρχιμαφιόζος μας δεν κινδύνευε με άμεσο θάνατο. Επιπλέον, από εχθές τα βλέμματα είχαν αρχίσει να πέφτουν πάνω του. Αργά ή γρήγορα, είτε σήμερα είτε αύριο, είναι πολύ πιθανό ο Micro να αποχωρούσε από την ψηφοφορία της πόλης και το παιχνίδι να έληγε εκεί, με ήττα της Μαφίας. Μη έχοντας λοιπόν κάτι καλύτερο να κάνει (δεν τον κατηγορώ, νομίζω κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση του), παίζει την κάρτα «Ζωή στο Έγκλημα». Το επόμενο πρωί δεν πραγματοποιείται δολοφονία - είτε λόγω της δράσης του γιατρού είτε και στοχευμένα, γιατί δεν ξέρει τον αντικαταστάτη του και δεν θέλει να σκοτώσει κάποιον πιθανό μελλοντικό του σύμμαχο. Ποιος όμως είναι ο νέος του συμπαίκτης;
Ένας παίκτης που εμπιστεύτηκα από την αρχή, κάπου εδώ όμως είναι η ώρα να αλλάξω στρατηγική (όχι τίποτα άλλο, μη βγαίνω μετά σαν τη Μενδώνη και λέω ότι με εξαπάτησε η βαθιά υποκριτική του τέχνη). Ο αγαπητός μας dimijim, ο οποίος μάλιστα είχε φροντίσει εμμέσως πλην σαφώς να αφήσει τον προηγούμενο του ρόλο να εννοηθεί σε ορισμένα άτομα. Είχα υποψίες από χθες και σήμερα βεβαιώθηκα. Μετά την ανακοίνωση της δολοφονίας, βλέπουμε έναν dimijim με μία κοσμοθεωρία ριζικά διαφορετική από αυτή που μας παρουσίαζε μέχρι το σημερινό πρωί. Δεν θεωρώ ότι η έλλειψη θύματος σήμερα του έδωσε τόσες πληροφορίες για να αναθεωρήσει τόσο πολύ. Από την άλλη, είναι πολύ πιθανό να άλλαξε καριέρα και να έγινε ο νέος Αρχιμαφιόζος, στη θέση του Αρχιμαφιόζου εν Αποστρατεία πλέον Micro. Αθωώνει τεχνηέντως τον Micro ως «παρακολούθημα» του Memetchi· αλίμονο, μην καρφωθεί κιόλας ότι πλέον είναι συμπαίκτες! Με μια μακροσκελή ανάλυση που θα μπορούσε να είναι πειστική, καταλήγει να ψηφίζει τη Reader, η οποία δεν είχε κινήσει την υποψία κανενός μέχρι στιγμής. Η οποία Reader, λίγη ώρα πριν, είχε προβεί σε μία ανάλυση (στην οποία παρέπεμψα στην αρχή του παρόντος post) με την οποία ουσιαστικά προδίδει όλη τη στρατηγική που είχαν ακολουθήσει οι -κατά τον dimijim- συνεργάτες της, η Υδροχόος και ο Skiyo. Αρκετά ριψοκίνδυνο είναι αυτό, δεν νομίζετε; Μας παρουσιάζει όλες τις κινήσεις της υπόλοιπης Μαφίας της, θεωρώντας ότι η ίδια έπαιξε άψογα καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν θα μπορούσε κανείς να ακολουθήσει τα ίχνη της; Σκοπίμως επίσης ο dimijim εστιάζει μόνο στην πρώτη ψηφοφορία, παραβλέποντας το γεγονός ότι η Reader ήταν από τα πρώτα άτομα -η δεύτερη μετά από εμένα- που στοχοποίησε την Πόρνη! Αν τα έχει κάνει όλα αυτά η Reader της βγάζω το καπέλο. Καταφέρνει όμως έτσι ο dimijim με μεγάλη επιτυχία να βγάλει δύο πολίτες από τη μέση. Βγάζει τη Reader σήμερα (που άλλωστε είναι η δεύτερη επιλογή), αλλά στρώνει ήδη το έδαφος για την περίπτωση που το παιχνίδι δεν λήξει και ετοιμάζει από τώρα τον πολίτη που θα ψηφιστεί αύριο.
Αν το παιχνίδι του Ουριήλ, τον οποίο μας βγάζει ως τον κυρίαρχο ύποπτό του, είναι μία φορά ύποπτο, τότε το παιχνίδι του dimijim είναι εκατό φορές ύποπτο. Τέτοια μεταβολή, τέτοιο… γύρισμα της μπιφτέκας στα καλά καθούμενα δεν μπορώ να το χωνέψω εύκολα.
Για τους παραπάνω λόγους, αλλάζω την ψήφο μου και ψηφίζω και με τα δύο χέρια
dimijim.
Αν κάνω ολέθριο λάθος, αγαπητέ μου, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη και θα επανορθώσω αύριο. Αλλά θεωρώ ότι αν σήμερα ψηφιστείς, το παιχνίδι θα λήξει.