Εμείς πάντως στην εποχή μας γράφαμε σεντόνια κανονικά. Και αυτό είναι το σωστό. Το Παλέρμο είναι παιχνίδι επιχειρημάτων. Ειδικά αν είσαι πολίτης γράφεις πολλά γιατί θες να βοηθήσεις τους άλλους πολίτες να βάλουν κι αυτοί τις δικές τους πληροφορίες μαζί με τις δικές σου και να βγάλετε μια άκρη. Δε λέω να γίνεται σπαμ, αλλά ένα μεγάλο και εμπεριστατωμένο ποστ είναι καλύτερο από δέκα τύπου "δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί, πείτε κι εσείς" ξέρω γω.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.469 μηνύματα.

Σαφέστατα και δεν ωφελούν τα μηνύματα τού στυλ "Δ/Ξ, Δ/Α". Προτιμότερη η σιωπή, αν έτσι...
Μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες τα πράγματα. Ειδικά απ΄ τη μεριά των έμπειρων παιχτών, όπως εσείς. Αν, όμως, μέσα στο παιχνίδι μπουν νέα άτομα ή άτομα που δεν έχουν τόση εμπειρία, θεωρώ (το τονίζω...) ότι δεν είναι τόσο βοηθητικό. Τουλάχιστον όχι όλες τις φορές. Γιατί "χάνονται" πληροφορίες. Πολύτιμες, ίσως...
Δεν μπορούν να αλιεύσουν όλοι μαργαριτάρια. Ούτε την εμπειρία έχουν, ούτε τις ικανότητες πάντα. Θα μου πεις κακό τού κεφαλιού τους. Οκ...
Πιστεύω ότι το σωστό, πρέπει να είναι κάπου στη μέση...
Μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες τα πράγματα. Ειδικά απ΄ τη μεριά των έμπειρων παιχτών, όπως εσείς. Αν, όμως, μέσα στο παιχνίδι μπουν νέα άτομα ή άτομα που δεν έχουν τόση εμπειρία, θεωρώ (το τονίζω...) ότι δεν είναι τόσο βοηθητικό. Τουλάχιστον όχι όλες τις φορές. Γιατί "χάνονται" πληροφορίες. Πολύτιμες, ίσως...
Δεν μπορούν να αλιεύσουν όλοι μαργαριτάρια. Ούτε την εμπειρία έχουν, ούτε τις ικανότητες πάντα. Θα μου πεις κακό τού κεφαλιού τους. Οκ...
Πιστεύω ότι το σωστό, πρέπει να είναι κάπου στη μέση...
dimijim
Διάσημο μέλος
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2.838 μηνύματα.

Με μία μικρή καθυστέρηση, θα ήθελα να απαντήσω.
Να διευκρινήσω εξ αρχής ότι δε θεωρώ πως έπαιξα το γαμάτο, σούπερ τέλειο παιχνίδι και σας κέρδισα όλους. Ούτε καν. Έκανα λάθη, κάποια φάνηκαν, τα παραδέχθηκα κι ευτυχώς τα πλήρωσα μόνο εγώ κι όχι όλη η ομάδα μου.
Αν και πάντα καλύτερη για να το κρίνει αυτό είναι η ΣΕ, θεωρώ ότι η νίκη των Πολιτών οφείλεται σε έναν συνδυασμό καλών κινήσεων από διάφορους από της ομάδας (οι δικές μου τελευταίες ώρες πριν την 1η ψηφοφορία, η επιμονή του Πουαρό και της Ρίντερ να μας δείξουν ότι είχαμε βγάλει μαφιόζο, η επιτυχία του γιατρού και πολύ σαφώς η δολοφονία της Μάγισσας) και λάθος κινήσεων της Μαφίας (ακόμη και που η Υδροχόος δεν έσωσε τον εαυτό της την πρώτη ημέρα - Micro, ήσουν κρυφός, γιατί κάποια στιγμή δεν έδωσες μια ψήφο στη chem με όποια lame δικαιολογία κι αν έβρισκες; θα περνούσε πιστεύω...).
Στις παραθέσεις τώρα...
Αυτό που λες να δείξω πως έπαιζε η Μαφία είναι γιατί εγώ προσπαθούσα να το διαβάσω ανάποδα. Δεν έχω παίξει ποτέ ως Πολίτης, ήταν η πρώτη μου φορά. Οπότε πήγα στη σκέψη "τι θα έκανε η Μαφία τώρα;", προσπαθώντας έτσι να καταλάβω το παιχνίδι και να βρω ενόχους. Για παράδειγμα, αυτό που είπα την 3η ημέρα, "η Μαφία δε θα άφηνε μέλος της να φύγει χωρίς μάχη - άρα θα είχε ψηφίσει τη chem - άρα πρέπει να δω τις ψήφους της chem γιατί εκεί θα υπάρχει Μαφιόζος". Δεν οδηγεί πάντα στη λύση, αλλά εδώ είναι που κολλάει η συζήτηση με τους υπόλοιπους παίχτες/Πολίτες κι οι πληροφορίες που παίρνουμε από ρόλους και κάρτες και βοηθούν να επαληθεύσουμε ή να απορρίψουμε σενάρια.
Όσο για την τυμβωρυχία, επειδή ήταν μοναδική και πολύ πολύτιμη, προτιμούσα να παιχτεί πιο αργά. Σε κάποιον παίχτη που έχει μεγαλύτερη (χρονικά) συμμετοχή. Δεν υποτιμώ την Υδροχόο, αλλά οι πληροφορίες που θα παίρναμε από κάποιον που έμεινε μέσα για παράδειγμα 3 ημέρες και ψήφισε σε 3 ψηφοφορίες κι ίσως να έπαιξε και κάρτες, θεωρούσα ότι θα είναι πολύ πιο σημαντικές από τις πληροφορίες του ρόλου της Υδροχόου που έπαιξε 1 ημέρα και 1 ψηφοφορία. Κι ότι η τυμβωρυχία θα ήταν ένα μέσον να πάρουμε πληροφορίες αργότερα, όταν πιθανόν ο Πληροφοριοδότης και το Μέντιουμ δε θα υπήρχαν στο παιχνίδι. Για την Υδροχόο υπήρχε τουλάχιστον το Μέντιουμ να μας δώσει κάποιο clue, αν παιζόταν εκεί η Τυμβωρυχία και φτάναμε σε 4-5 μέρες να θέλουμε πληροφορίες για κάποιον άλλον παίχτη κλειδί και το Μέντιουμ είχε δολοφονηθεί, πώς θα τις πέρναμε;
Και πάλι, δε λέω ότι είμαι απαραίτητα 101% σωστός, σου εξηγώ όμως το σκεπτικό μου.
Να διευκρινήσω εξ αρχής ότι δε θεωρώ πως έπαιξα το γαμάτο, σούπερ τέλειο παιχνίδι και σας κέρδισα όλους. Ούτε καν. Έκανα λάθη, κάποια φάνηκαν, τα παραδέχθηκα κι ευτυχώς τα πλήρωσα μόνο εγώ κι όχι όλη η ομάδα μου.
Αν και πάντα καλύτερη για να το κρίνει αυτό είναι η ΣΕ, θεωρώ ότι η νίκη των Πολιτών οφείλεται σε έναν συνδυασμό καλών κινήσεων από διάφορους από της ομάδας (οι δικές μου τελευταίες ώρες πριν την 1η ψηφοφορία, η επιμονή του Πουαρό και της Ρίντερ να μας δείξουν ότι είχαμε βγάλει μαφιόζο, η επιτυχία του γιατρού και πολύ σαφώς η δολοφονία της Μάγισσας) και λάθος κινήσεων της Μαφίας (ακόμη και που η Υδροχόος δεν έσωσε τον εαυτό της την πρώτη ημέρα - Micro, ήσουν κρυφός, γιατί κάποια στιγμή δεν έδωσες μια ψήφο στη chem με όποια lame δικαιολογία κι αν έβρισκες; θα περνούσε πιστεύω...).
Στις παραθέσεις τώρα...
Δε νομίζω ότι ήταν περίεργη η στρατηγική μου, νομίζω ότι σαν νέα γενιά παιχτών δεν ήσασταν τόσο εξοικειωμένοι μ αυτήν. Είναι αυτό που έγραψε κι η Σύλβια λίγο πιο πάνω.Αυτό είναι το θέμα βρε Ντιμ, η στρατηγική που ακολούθησες ήταν πολύ περίεργη για πολίτη. Όταν μπαίνεις σε μια ομάδα και το πρώτο σου μήνυμα είναι, βλέπετε αυτή την πολίτη; Θα μας φέρει μπελάδες αγνοείστε την έχεις ήδη θέσει τον εαυτό σου σαν αυτο-καθοδηγητή από την πρώτη μέρα. Παρόλα αυτά δεν ήταν εκεί που άρχισα να κολλάω παρότι το ανέφερα. Συνέχισες με κάθε τρόπο να προσπαθείς να δείξεις πως έπαιζε η μαφία από την πρώτη στιγμή. Αυτά συνήθως τα κάνουν οι μαφιόζοι γιατί κάπως πρέπει να αρχίσουν τις ψεύτικες φήμες. Έτσι με έκανες να νιώσω τουλάχιστον.
Αυτό που λες να δείξω πως έπαιζε η Μαφία είναι γιατί εγώ προσπαθούσα να το διαβάσω ανάποδα. Δεν έχω παίξει ποτέ ως Πολίτης, ήταν η πρώτη μου φορά. Οπότε πήγα στη σκέψη "τι θα έκανε η Μαφία τώρα;", προσπαθώντας έτσι να καταλάβω το παιχνίδι και να βρω ενόχους. Για παράδειγμα, αυτό που είπα την 3η ημέρα, "η Μαφία δε θα άφηνε μέλος της να φύγει χωρίς μάχη - άρα θα είχε ψηφίσει τη chem - άρα πρέπει να δω τις ψήφους της chem γιατί εκεί θα υπάρχει Μαφιόζος". Δεν οδηγεί πάντα στη λύση, αλλά εδώ είναι που κολλάει η συζήτηση με τους υπόλοιπους παίχτες/Πολίτες κι οι πληροφορίες που παίρνουμε από ρόλους και κάρτες και βοηθούν να επαληθεύσουμε ή να απορρίψουμε σενάρια.
Το σενάριο για εσένα και τον Μίκρο σου εξήγησα πώς βγήκε. Όταν εσύ δεν ήθελες την τριπλή ψηφοφορία εγώ σκέφτηκα "γιατί ο Μεμετσι δε θέλει την τριπλή ισοψηφία;" κι έκανα το σενάριο "πιθανόν για να προστατέψει κάποιον που θα κινδύνευε αν φτιάχναμε τριπλή ισοψηφία" κι αυτός ο κάποιος ήταν ο Μίκρο. Βέβαια δε μπορούσα να καταλάβω αν είστε Μαφιόζοι ή Συγκάτοικοι και γι αυτό μετά που αποκαλύφθηκε ο ρόλος της Υδροχόου αμέσως σας αθώωσα και τους δύο. Που εν τέλει ήταν λάθος μου - το είπα, έκανα λάθη.Τότε δεν γνώριζες ότι είναι μαφιόζοι. Επίσης τον πολίτη που ψήφισες μόλις του είχες δώσει ασυλία αν θυμάμαι καλά. Τη δεύτερη μέρα λοιπόν ενώ έβλεπες ότι πήγαινα στα κουτουρού καθώς εγώ και η Κειτ προσπαθούσαμε να βρούμε πως θα βοηθήσουμε στα τυφλά και σε εκείνη τη φάση ΟΛΟΙ είστε ακόμη ύποπτοι, μου έβγαλες ένα σενάριο για εμένα και τον Μικρο το οποίο όχι απλά δεν έστεκε, αλλά δεν σκέφτηκα καν εγώ ότι έπαιζε σαν πιθανότητα. Δεν ξέρω τι περίμενες να καταλάβω όταν ένας παίκτης μπροστά μου προσπαθεί να πουλήσει σενάρια που ξέρω ότι δεν στέκουν, προσπαθεί να μας πει πως θα παίξουμε στα πάντα. Ακόμα και αυτό με την τυμβώ ίσως τώρα να το κατάλαβες, αλλά το παιχνίδι κράτησε 3 μέρες. Το 80% των καρτών έμειναν στο ράφι. Θα είχε σχεδόν λήξει αν τη ρίχναμε τότε και θα αθωωνόσουν πανηγυρικά αφού πρώτα εσύ την πούσαρες. Δεν είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι για κάποιο λόγο δεν θες να φανεί ο ρόλος της τόσο πολύ;
Όσο για την τυμβωρυχία, επειδή ήταν μοναδική και πολύ πολύτιμη, προτιμούσα να παιχτεί πιο αργά. Σε κάποιον παίχτη που έχει μεγαλύτερη (χρονικά) συμμετοχή. Δεν υποτιμώ την Υδροχόο, αλλά οι πληροφορίες που θα παίρναμε από κάποιον που έμεινε μέσα για παράδειγμα 3 ημέρες και ψήφισε σε 3 ψηφοφορίες κι ίσως να έπαιξε και κάρτες, θεωρούσα ότι θα είναι πολύ πιο σημαντικές από τις πληροφορίες του ρόλου της Υδροχόου που έπαιξε 1 ημέρα και 1 ψηφοφορία. Κι ότι η τυμβωρυχία θα ήταν ένα μέσον να πάρουμε πληροφορίες αργότερα, όταν πιθανόν ο Πληροφοριοδότης και το Μέντιουμ δε θα υπήρχαν στο παιχνίδι. Για την Υδροχόο υπήρχε τουλάχιστον το Μέντιουμ να μας δώσει κάποιο clue, αν παιζόταν εκεί η Τυμβωρυχία και φτάναμε σε 4-5 μέρες να θέλουμε πληροφορίες για κάποιον άλλον παίχτη κλειδί και το Μέντιουμ είχε δολοφονηθεί, πώς θα τις πέρναμε;
Και πάλι, δε λέω ότι είμαι απαραίτητα 101% σωστός, σου εξηγώ όμως το σκεπτικό μου.
Αναρωτήθηκες εσύ "γιατί ο Δημήτρης συμφωνεί τόσο με τον Πουαρό;", όπως κι εγώ αναρωτήθηκα "γιατί ο Μέμετσι δεν ήθελε την τριπλή ισοψηφία;" και κάναμε κι οι δύο λάθος σ αυτό. Είναι παιχνίδι ρόλων κι επιχειρημάτων. Κάνουμε σενάρια, στο μυαλό μας πρώτα και μετά στο δημόσιο λόγο. Θέτουμε ερωτήσεις και υποθέτουμε τις απαντήσεις. Κι εκεί έρχονται οι ρόλοι που έχουν/λαμβάνουν πληροφορίες (Πληροφοριοδότης, Αντίπαλος Μαφιόζος, Ντετεκτιβ, Μέντιουμ, ενίοτε κι η Μάγισσα) μαζί με τις κάρτες που δίνουν πληροφορίες (Όνειρο, Τυμβωρυχία) ώστε να επιβεβαιώσουμε και να διαψεύσουμε τα σενάρια μας. Και μετά, για τα σενάρια που έχουμε γράψει κι έχουν βγει σωστά ή λανθασμένα, να κριθούμε από τους υπόλοιπους Πολίτες κι αν θεωρήσουν ότι τα λανθασμένα σενάρια έγιναν σκοπίμως, να φύγουμε ένα βράδυ σε μια ψηφοφορία.Σίγουρα λάθος μου, το ανέφερα και πάνω και στα σοβαρά και χιουμοριστικά. Δες το όμως και από τη δική μου, έστω και λανθασμένη πλευρά. Να δούμε τον ρόλο της δεν ήθελες, ξαφνικά αρχίσατε μαζί να τα βρίσκετε φουλ με τον Πουαρό και ερχόταν στο τραπέζι συνεχώς το σενάριο ότι υπάρχει μόνο ένας μαφιόζος έξω γιατί η πορνη κατάλαβε σημάδι από την μαφιόζα την πρώτη μέρα που ήταν ένα βήμα πριν βγει από την οθόνη για να σε δείρει. Όλα αυτά με έκαναν να συμπεράνω ότι απλά σε καλύπτει και ήθελε να το πιστέψουμε για να βγεις αθώος. Εσύ ήξερες ότι είσαι αθώος, άρα τα δικά του μηνύματα τα έβλεπες από άλλη οπτική. Στο επόμενο θα προσπαθήσω και εγώ να είμαι πιο προσεκτικός, αλλά μη μας τρελάνεις κιόλας ότι δεν μπέρδεψες κόσμο με την τακτική σου.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

Δεν ξέρω αν το κάνεις επίτηδες, αλλά σταμάτησέ το αυτό που κάνεις, σε παρακαλώ....και λάθος κινήσεων της Μαφίας (ακόμη και που η Υδροχόος δεν έσωσε τον εαυτό της την πρώτη ημέρα - Micro, ήσουν κρυφός, γιατί κάποια στιγμή δεν έδωσες μια ψήφο στη chem με όποια lame δικαιολογία κι αν έβρισκες; θα περνούσε πιστεύω...).
Είπα/εξήγησα το λόγο που δεν το έκανα. Ήμουν πολύ σαφής και αναλυτική. "Σεντόνι" άπλωσα...Αν εσύ περί άλλων τυρβάζεις, πρόβλημά σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς, εγώ το εισέπραξα όλο αυτό από σένα. Όχι εσύ από μένα.
Ασχολήσου με τα υπόλοιπα. Ελεύθερα. Αλλά κάποια πράγματα μην "τ΄ ακουμπάς άλλο". Φτάνει. Από τη στιγμή, μάλιστα, που έχω πει πώς και γιατί...
Πείτε τα ωραία και καλά, αλλά μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ό,τι έχω εξηγήσει. Λίγες σελίδες πριν είναι η απάντησή μου. Δεν έχουν περάσει χρόνια, ούτε εσένα σ΄ έχουν πάρει τα χρόνια...για να μη θυμάσαι...
Μου αρέσει να σας διαβάζω. Να διαβάζω το σκεπτικό και τις απόψεις όλων όσων συμμετείχατε. Μαθαίνω κι εγώ μέσα απ΄ αυτό. Αλλά τέτοιου είδους τρικλοποδιές, με εξοργίζουν (γιατί μου θυμίζουν...)...
Αυτά
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.882 μηνύματα.

Το είπαμε και στο θρεντ και μετά , δεν μπορούσα να παρακολουθώ την ψηφοφορία . Ήμουν στο δρόμο . Μπήκα έδωσα μια ψήφο στη "τύχη" και βγήκα , δεν υπήρχε κάποια στρατηγικήMicro, ήσουν κρυφός, γιατί κάποια στιγμή δεν έδωσες μια ψήφο στη chem με όποια lame δικαιολογία κι αν έβρισκες; θα περνούσε πιστεύω...).
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.499 μηνύματα.

Εμείς πάντως στην εποχή μας γράφαμε σεντόνια κανονικά. Και αυτό είναι το σωστό. Το Παλέρμο είναι παιχνίδι επιχειρημάτων. Ειδικά αν είσαι πολίτης γράφεις πολλά γιατί θες να βοηθήσεις τους άλλους πολίτες να βάλουν κι αυτοί τις δικές τους πληροφορίες μαζί με τις δικές σου και να βγάλετε μια άκρη. Δε λέω να γίνεται σπαμ, αλλά ένα μεγάλο και εμπεριστατωμένο ποστ είναι καλύτερο από δέκα τύπου "δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί, πείτε κι εσείς" ξέρω γω.
Έχετε λίγο καταλάβει λάθος αυτό που είπα. Προφανώς είναι παιχνίδι επιχειρηματολογίας και η Χιμέλα το έχει ήδη δει, μπορείς και εσύ αν ψάξεις στα παλιά, εγώ έχω γράψει σεντονάρες και έχω χτυπηθεί ώρες, σε σημείο που πριν αρχίζω να παίζω δεν το περίμενα ποτέ και ίσως δεν το περίμεναν και άλλοι από εμένα. Σημασία έχει και ο τρόπος που το κάνεις. Ακόμα δεν το έχεις καταλάβει Ντιμ αλλά αυτό που κατηγόρησες την πρώτη μέρα, στην ουσία το έκανες ο ίδιος και άρχισε από εκείνη τη στιγμή. Τόση έντονη επιχειρηματολογία (και λανθασμένη) σε όλα από τόσο νωρίς, σε συνδυασμό με την αρνητικότητα που είχες εξ αρχής και για άλλους παίκτες και για άλλα σενάρια (π.χ. ότι η Τσεμ δεν μπορούσε να είναι μαφία γιατί θα την είχαν ειδοποιήσει που ακόμα την ψάχνουμε εμείς εδώ μέσα) είναι πολύ ύποπτη γιατί συνήθως ένας μαφιόζος είτε θα θέλει να περάσει απαρατήρητος είτε να βγει πολύ δυναμικά για να πάρει την εμπιστοσύνη των πολιτών ότι προσφέρει στην ομάδα. Είχε καταντήσει να μοιάζει με χειραγώγηση των πολιτών. Μη κοιτάτε τα παιδιά που είχαν πληροφορίες και τον αθώωσαν. Έτυχε και έγινε το μαναφούκι με την μαφιόζα την πρώτη μέρα. Αν η Υδροχόος ήταν πολίτης ΕΚΕΙ (οπως νομίζαμε όσοι δεν μπορούσαμε να το ξέρουμε) να δεις πως θα είχε μπερδέψει τους πάντες (όπως και έγινε απλά για λάθος λόγο).Δε νομίζω ότι ήταν περίεργη η στρατηγική μου, νομίζω ότι σαν νέα γενιά παιχτών δεν ήσασταν τόσο εξοικειωμένοι μ αυτήν. Είναι αυτό που έγραψε κι η Σύλβια λίγο πιο πάνω.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

Μπορεί να κάνω λάθος για τα "σεντόνια", τελικά. Για να το λέτε τόσοι (και πιο έμπειροι...) και να τα γράφετε, μάλλον είναι χρήσιμο.
Οκ, το καταγράφω. Το βάζω στη λίστα με τα "thinkgs to do"...
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.499 μηνύματα.

Προσωπικά δεν λέω να μη γράφει κάποιος πολλά. Βασικά γενικά μπορεί το κάθε παιχνίδι να χρειάζεται και τη δικη του στρατηγική. Και εγώ από μεριά μου προφανώς έκρινα από προηγούμενες εμπειρίες με μαφιόζους. Ήταν στο συγκεκριμένο το σύνολο των γεγονότων διαδοχικά που με έκαναν να νιώθω έτσι για τον ρόλο του, αρχίζοντας με το ότι ζήτησε να αγνοήσουμε ένα παίκτη. Το ένα έφερε το άλλο μέχρι που έφτασε και στη δίκη μου κατηγορία. Ότι ήταν λάθος εκτίμηση φάνηκε εκ των υστέρων.Μπορεί να κάνω λάθος για τα "σεντόνια", τελικά. Για να το λέτε τόσοι (και πιο έμπειροι...) και να τα γράφετε, μάλλον είναι χρήσιμο.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

Να πω κάτι που σκεφτόμουν κατά τη διάρκεια τού παιχνιδιού ; Απ΄ τη μεριά τής μαφίας...
Η έρμη η μαφία, λοιπόν, δεν έχει πολλά όπλα στη διάθεσή της...Ένα έχει και μοναδικό : Ξέρει ποιοί είναι οι πολίτες. Δηλαδή...αν τα βάλεις στη ζυγαριά, δεν ξέρω αν ιστοσταθμίζει με : Μέντιουμ, Μάγισσα, Γιατρό, Αυτοκράτορα, Δήμαρχο, Πληροφοριοδότη...
Δηλαδή γλιτώνεις απ΄ τον έναν, πέφτεις στον άλλον !!!
Δεν υπάρχει αυτό...
Και η πόρνη δεν πιάνεται. Πού να την βρεις (να κάνει πιάτσα...), που να την δεις μες το πλήθος...
Δηλαδή, κάπου έλεος...
Υ.Γ. Και αυτή η αδικία να σημειωθεί...
Η έρμη η μαφία, λοιπόν, δεν έχει πολλά όπλα στη διάθεσή της...Ένα έχει και μοναδικό : Ξέρει ποιοί είναι οι πολίτες. Δηλαδή...αν τα βάλεις στη ζυγαριά, δεν ξέρω αν ιστοσταθμίζει με : Μέντιουμ, Μάγισσα, Γιατρό, Αυτοκράτορα, Δήμαρχο, Πληροφοριοδότη...
Δεν υπάρχει αυτό...
Και η πόρνη δεν πιάνεται. Πού να την βρεις (να κάνει πιάτσα...), που να την δεις μες το πλήθος...
Δηλαδή, κάπου έλεος...
Memetchi
Διάσημο μέλος

Στο πρώτο που είχα παίξει ήμουν Αντίπαλος μαφιόζος, ρόλος που μόνος πρέπει να φάει και τη μαφία και τους πολίτες. Ισχύει όμως έχει δυσκολία η μαφία γιατί θέλει προσεχτικό χειρισμό. Έχει βέβαια και το πλεονέκτημα να σκοτώνει τη νύχτα και να βγάζει κάποιον με επιχειρηματολογία τη μέρα. Σε 3 μέρες έχει φύγει πάνω από τη μισή πόληΝα πω κάτι που σκεφτόμουν κατά τη διάρκεια τού παιχνιδιού ; Απ΄ τη μεριά τής μαφίας...
Δεν υπάρχει αυτό...
Δηλαδή, κάπου έλεος...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

Ναι, έχει το πλεονέκτημα. Αλλά έχουν και οι Πολίτες το πλεονέκτημα να σκοτώνουν. Είδες τί έκανε η Μάγισσα ή εσύ...Στο πρώτο που είχα παίξει ήμουν Αντίπαλος μαφιόζος, ρόλος που μόνος πρέπει να φάει και τη μαφία και τους πολίτες. Ισχύει όμως έχει δυσκολία η μαφία γιατί θέλει προσεχτικό χειρισμό. Έχει βέβαια και το πλεονέκτημα να σκοτώνει τη νύχτα και να βγάζει κάποιον με επιχειρηματολογία τη μέρα. Σε 3 μέρες έχει φύγει πάνω από τη μισή πόλη
Δεν ξέρω για τη μαφία. Είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο, θεωρώ. Απ΄ την άποψή ότι δεν μπορεί τόσο εύκολα να πειράξει αυτούς που την υποπτεύονται. Γιατί τα φώτα θα στραφούν πάνω της. Δηλαδή θες να "βγάλεις κάποιον απ΄ τη μέση" και τα χέρια σου είναι ψιλο-δεμένα. Τον Ντιμ, ας πούμε, θέλαμε να τον βγάλουμε. Μα έλα που είχε βάλει στο μάτι τον Μικρό. Ένα παράδειγμα σού λέω. Πρόσφατο...Αν τον "φας", την επομένη θα ψάξουν οι υπόλοιποι ποιούς είχε αναφέρει ως ύποπτους...
Και η επιχειρηματολογία τής μαφίας είναι πιο δύσκολη, θεωρώ. Γιατί πας να πουλήσεις παραμύθι...Είναι αλλιώς να είσαι αθώος, να το υποστηρίζεις και να το πλασάρεις. Μπορεί να κάνω και λάθος, βέβαια. Μα θεωρώ ότι η μαφία έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, Και δεν το λέω γιατί έπαιξα, έτσι ; Τίποτα δεν έκανα...Απλά το είδα από μια άλλη πλευρά και το αναφέρω...
Memetchi
Διάσημο μέλος

Για αυτό μάλλον η νίκη θα είναι πιο απολαυστική στη μαφία. Μπορεί να μας πει και η Κειτ που στο προηγούμενο ήταν μέρος της μαφίας που νίκησε. Αν και μάλλον η πόρνη είναι σε ακόμα χειρότερη θέση. Μόνη της η καημένη να ψάχνει αν κάποιος της έκανε σινιάλο ή είναι στο μυαλό της και αν πεθάνει τελείωσε, game over για αυτήν.Ναι, έχει το πλεονέκτημα. Αλλά έχουν και οι Πολίτες το πλεονέκτημα να σκοτώνουν. Είδες τί έκανε η Μάγισσα ή εσύ...
Δεν ξέρω για τη μαφία. Είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο, θεωρώ. Απ΄ την άποψή ότι δεν μπορεί τόσο εύκολα να πειράξει αυτούς που την υποπτεύονται. Γιατί τα φώτα θα στραφούν πάνω της. Δηλαδή θες να "βγάλεις κάποιον απ΄ τη μέση" και τα χέρια σου είναι ψιλο-δεμένα. Τον Ντιμ, ας πούμε, θέλαμε να τον βγάλουμε. Μα έλα που είχε βάλει στο μάτι τον Μικρό. Ένα παράδειγμα σού λέω. Πρόσφατο...Αν τον "φας", την επομένη θα ψάξουν οι υπόλοιποι ποιούς είχε αναφέρει ως ύποπτους...
Και η επιχειρηματολογία τής μαφίας είναι πιο δύσκολη, θεωρώ. Γιατί πας να πουλήσεις παραμύθι...Είναι αλλιώς να είσαι αθώος, να το υποστηρίζεις και να το πλασάρεις. Μπορεί να κάνω και λάθος, βέβαια. Μα θεωρώ ότι η μαφία έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, Και δεν το λέω γιατί έπαιξα, έτσι ; Τίποτα δεν έκανα...Απλά το είδα από μια άλλη πλευρά και το αναφέρω...
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.079 μηνύματα.

Εγώ θα έλεγα να δεις τους καταπληκτικούς μαφιόζους του #50 πάντως. Μιλάμε για ένα τρομερό παιχνίδι στρατηγικής και ικανοτήτων που θα έπρεπε να αποτελεί εγχειρίδιο κάθε μαφιόζου (not).Να πω κάτι που σκεφτόμουν κατά τη διάρκεια τού παιχνιδιού ; Απ΄ τη μεριά τής μαφίας...
Δεν υπάρχει αυτό...
Δηλαδή, κάπου έλεος...
Πάντως στα σοβαρά τώρα, μιας και ανέφερε αλλαγές ο Ούλτρα για το φετινό χριστουγεννιάτικο, ίσως και να ληφθούν υπόψη όσα λες.
Η νίκη είναι νίκη πάντα βέβαια, όπως και να το κάνεις, είτε μαφία, είτε πολίτες. Αλλά ναι, είναι όντως πιο απολαυστικό, ειδικά όταν έχεις χάσει ήδη δύο φορές ως μαφίαΓια αυτό μάλλον η νίκη θα είναι πιο απολαυστική στη μαφία. Μπορεί να μας πει και η Κειτ που στο προηγούμενο ήταν μέρος της μαφίας που νίκησε. Αν και μάλλον η πόρνη είναι σε ακόμα χειρότερη θέση. Μόνη της η καημένη να ψάχνει αν κάποιος της έκανε σινιάλο ή είναι στο μυαλό της και αν πεθάνει τελείωσε, game over για αυτήν.

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

Εντάξει. Αυτό που έκανε η @Kate1914 στο παρασκήνιο, δεν υπήρχε. Ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι αυτό...Για αυτό μάλλον η νίκη θα είναι πιο απολαυστική στη μαφία. Μπορεί να μας πει και η Κειτ που στο προηγούμενο ήταν μέρος της μαφίας που νίκησε. Αν και μάλλον η πόρνη είναι σε ακόμα χειρότερη θέση. Μόνη της η καημένη να ψάχνει αν κάποιος της έκανε σινιάλο ή είναι στο μυαλό της και αν πεθάνει τελείωσε, game over για αυτήν.
Θυμάμαι (και γελάω πολύ...) που σου έλεγα κάτι σαν "πίστεψέ με, έτσι είναι...". Χαχαχαχααααα...Δεν ξέρω γιατί κοπονιόμουν έτσι. Εσύ ήθελες ατράνταχτα επιχειρήματα κι εγώ μιλούσα για τ΄ άστρα...
Αλλά ήταν πολύ ωραίο και ενδιαφέρον παιχνίδι, μέχρι το τέλος. Το πήγαν πολύ καλά τα κορίτσια (Κέιτ και Τropical). Πόρνη ήταν ο ούλτρα μας...
Ναι !! Αυτό έγραψα κι εγώ. Μαζί ποστάραμε !!Εγώ θα έλεγα να δεις τους καταπληκτικούς μαφιόζους του #50 πάντως. Μιλάμε για ένα τρομερό παιχνίδι στρατηγικής και ικανοτήτων που θα έπρεπε να αποτελεί εγχειρίδιο κάθε μαφιόζου (not).
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.079 μηνύματα.

Ναι μόνο που εγώ το είπα ειρωνικάΝαι !! Αυτό έγραψα κι εγώ. Μαζί ποστάραμε !!

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

Τί ειρωνικά, βρε συ ; Δεν παίξατε πολύ ωραία ;; Αλήθεια δεν είναι ;;Ναι μόνο που εγώ το είπα ειρωνικά![]()
Μπροστά ήμασταν...Μείναμε κάγκελο όλοι, στο τέλος...
dimijim
Διάσημο μέλος
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2.838 μηνύματα.

Επειδή η συζήτηση αυτή μπορεί να καταλήξει πολύ σοβαρή, κι αν θέλετε να σεβαστείτε ότι έχω ασχοληθεί με 13 παιχνίδια, 8 ως ΣΕ και 5 ως παίχτης, έχω ζήσει το Παλέρμο extreme από το πολύ πρώτο του στάδιο έως και το σημείο που είναι τώρα κι έχω συμμετάσχει σε όλες τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ κάποιων τεράτων κάποτε για την αναδιαμόρφωση των κανόνων, αυτό που έχω να πω είναι ότι το Παλέρμο extreme έτσι όπως υπάρχει στην πλήρη του έκδοση, δηλαδή με τουλάχιστον 16-18 παίχτες και όλους τους ρόλους μέσα, είναι όσο πιο ισορροπημένο και δίκαιο γίνεται και για τις δύο ομάδες, ακόμη ίσως και για τον ΑΜ. Έχοντας δει την εξέλιξη του παιχνιδιού μέσα από τα χρόνια κι έχοντας δει τόσες διαφορετικές παρτίδες, πραγματικά το πιστεύω αυτό.
Δυστυχώς, επειδή η συμμετοχή έχει μειωθεί, έχετε καταλήξει σε μικρότερες εκδόσεις με λιγότερους παίχτες. Όπου ρόλοι και κάρτες αφαιρούνται κι αναλογίες διαταράσσονται. Δε λέω ότι το Παλέρμο πρέπει να σταματήσει και να μη γίνονται παιχνίδια εάν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 16 παίχτες, αλλά ο όλος πειραματισμός μπορεί να οδηγήσει σε παιχνίδια που η μία ή η άλλη ομάδα έχουν πλεονέκτημα εξ αρχής. Αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς βρίσκεται στην κρίση της εκάστοτε ΣΕ και στους ρόλους που θα κόψει.
Εκεί που θέλω όμως να καταλήξω, εάν ποτέ καταφέρετε και μαζέψετε τις 16+ συμμετοχές, απλά εμπιστευτείτε τους κανόνες και την έκδοση που υπάρχει και το παιχνίδι θα λειτουργήσει έπειτα μόνο του. Και νομίζω δε θα διαφωνήσουν ιδιαίτερα μαζί μου σ αυτό, ούτε οι υπόλοιποι παλιοί παίχτες που είναι ακόμη ενεργοί εδώ (πχ Himela, Libertus, Eileen etc).
Δυστυχώς, επειδή η συμμετοχή έχει μειωθεί, έχετε καταλήξει σε μικρότερες εκδόσεις με λιγότερους παίχτες. Όπου ρόλοι και κάρτες αφαιρούνται κι αναλογίες διαταράσσονται. Δε λέω ότι το Παλέρμο πρέπει να σταματήσει και να μη γίνονται παιχνίδια εάν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 16 παίχτες, αλλά ο όλος πειραματισμός μπορεί να οδηγήσει σε παιχνίδια που η μία ή η άλλη ομάδα έχουν πλεονέκτημα εξ αρχής. Αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς βρίσκεται στην κρίση της εκάστοτε ΣΕ και στους ρόλους που θα κόψει.
Εκεί που θέλω όμως να καταλήξω, εάν ποτέ καταφέρετε και μαζέψετε τις 16+ συμμετοχές, απλά εμπιστευτείτε τους κανόνες και την έκδοση που υπάρχει και το παιχνίδι θα λειτουργήσει έπειτα μόνο του. Και νομίζω δε θα διαφωνήσουν ιδιαίτερα μαζί μου σ αυτό, ούτε οι υπόλοιποι παλιοί παίχτες που είναι ακόμη ενεργοί εδώ (πχ Himela, Libertus, Eileen etc).
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.488 μηνύματα.

Η ΣΕ να δείτε κάγκελο που είχε μείνει!Μπροστά ήμασταν...Μείναμε κάγκελο όλοι, στο τέλος...

Συμφωνώ κι εγώ, έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις για το πώς θα διορθώσουμε πράγματα, πώς θα τα ισορροπήσουμε, και με πολλά μέλη που ήταν και καλοί παίκτες και καλοί στρατηγικά. Απόδειξη είναι αυτό το θρεντ. https://cnf.e-steki.gr/threads/Παλέρμο-extreme-Απορίες-Απαντήσεις-και-γνώμες.86520/Επειδή η συζήτηση αυτή μπορεί να καταλήξει πολύ σοβαρή, κι αν θέλετε να σεβαστείτε ότι έχω ασχοληθεί με 13 παιχνίδια, 8 ως ΣΕ και 5 ως παίχτης, έχω ζήσει το Παλέρμο extreme από το πολύ πρώτο του στάδιο έως και το σημείο που είναι τώρα κι έχω συμμετάσχει σε όλες τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ κάποιων τεράτων κάποτε για την αναδιαμόρφωση των κανόνων, αυτό που έχω να πω είναι ότι το Παλέρμο extreme έτσι όπως υπάρχει στην πλήρη του έκδοση, δηλαδή με τουλάχιστον 16-18 παίχτες και όλους τους ρόλους μέσα, είναι όσο πιο ισορροπημένο και δίκαιο γίνεται και για τις δύο ομάδες, ακόμη ίσως και για τον ΑΜ. Έχοντας δει την εξέλιξη του παιχνιδιού μέσα από τα χρόνια κι έχοντας δει τόσες διαφορετικές παρτίδες, πραγματικά το πιστεύω αυτό.
Ο Δημήτρης είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω γνωρίσει ποτέ και επιμένω σε αυτό. Το μυαλό του στροφάρει τρομερά και σκέφτεται δεκάδες κινήσεις μπροστά. Είναι κομματάκι αψύς

Πλέον είμαστε στη νέα γενιά του παλέρμο και σκοπός είναι να περνάμε καλά και νομίζω αυτό συμβαίνει.
Οπότε ήρθε η ώρα κι από μένα να πω το γνωστό μου:
Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε!
Καλό χειμώνα σε όλους!

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

Επιεικώς μιλώντας...Ο Δημήτρης είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω γνωρίσει ποτέ και επιμένω σε αυτό. Το μυαλό του στροφάρει τρομερά και σκέφτεται δεκάδες κινήσεις μπροστά. Είναι κομματάκι αψύςαλλά του το συγχωρούμε γιατί μας έχει χαρίσει γαμάτες στρατηγικές και έξυπνες κινήσεις.
Εντάξει. Δε θα τον σκοτώσω.
Άλλωστε, μου ψιλοπέρασε...
Υ.Γ. Αλλά να του πεις, από μένα (γιατί συνεχίζει ν΄ αδιαφορεί και να κάνει ότι δε με βλέπει...) να είναι κομματάκι πιο γλυκός. Επιβάλλεται !! Ρητός κανόνας, πες του !!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 2 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.