Πάμε, λοιπόν!
Aegloswen : αρχικά, καλώς ήρθες! Εδώ είχα σκοπό πριν σε επαναφέρουν να γράψω ότι είναι κρίμα να μείνει εκτός παιχνιδιού μια έμπειρη παίκτρια, σε περίπτωση που έχει καλό ρόλο, όπως πιστεύω κι εγώ ότι λογικά έχεις. Αναρωτιέμαι τι έκανε η μάγισσα το βράδυ που δολοφονήθηκες κι αν υπάρχει ακόμα στο παιχνίδι. Θέλω όμως να σε ρωτήσω το εξής που με προβληματίζει, αν δηλ. είσαι αυτό που θεωρώ ότι είσαι: γιατί είσαι τόσο επιθετική απέναντι στον Ikariona; Πώς μπορείς να είσαι σίγουρη για την ενοχή του; Δεν μπορεί να είναι απλά ένας εκτεθειμένος πολίτης που αποπροσανατολίζει και έχει πέσει έξω στις υποθέσεις του;
Iris : είναι η δεύτερη δολοφονία που δεν έχω σχολιάσει. Η χθεσινή της ψήφος θα ήταν πολύ απροκάλυπτη παρέμβαση, για να έχει κακό ρόλο, οπότε είναι σίγουρα πολίτης. Επιπροσθέτως, για μια ακόμη φορά στοχοποιείται ο
ultraviolence που την ψήφισε στον προηγούμενο γύρο, κάτι που εμένα προσωπικά με κάνει να πιστεύω ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ.
Ikarionas : αυτός είναι ένας "μαύρος" γύρος για τον Ikariona.
Γενικά, φαίνεται να έχει πέσει έξω σε αρκετά σενάριά του. Μάλιστα, όταν δεν είναι σίγουρος, φτάνει σε σημείο να λέει "και αθώος να είναι ο τάδε, θέλω να φύγει γιατί δεν βοηθάει". Αγαπητέ Ikariona, δεν έχουμε ατελείωτους γύρους, για να βρούμε τους μαφιόζους ούτε βρισκόμαστε σε ένα παιχνίδι που ψηφίζουμε με βάση τη συμπεριφορά κάποιου (τον χαρακτήρα εννοώ). Επιπροσθέτως, έχει αναιρέσει πολλά από αυτά που έχει πει. Πρώτα πίστευε ότι η κλεοπ είναι ένοχη (με βάση αυτό το επιχείρημα κατηγορούσε και εμένα) και έπειτα την αθώωσε. Ύστερα, κατηγόρησε τον Σπυράκο, τον αθώωσε, και μέσα σε λίγα λεπτά κάλεσε το Παλερμο να ψηφίσει ντραμα, που και αυτή νομίζω δεν ήταν ένοχη. Προσωπικά, αυτές τις κινήσεις τις βρίσκω τελείως απροκάλυπτες για έναν μαφιόζο και ως εκ τούτου, δεν μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή θα τον χαρακτήριζα ένοχο. Και ακόμα, μια συμβουλή, αν είσαι πολίτης: το ότι δίνεις κατευθυντήριες γραμμές και τελικά σε ακολουθούν τα 2/3 των παικτών (που ψήφισαν είτε ντράμα είτε Σπυράκο), είναι κάτι που περισσότερο θα έπρεπε να σε προβληματίζει, παρά να αθωώνει όποιον συμφωνεί μαζί σου.
Claire Rentfield: εντάξει, πείτε με ευκολόπιστο ή υπερευαίσθητο, αλλά εγώ στο μεγάλο ποστ που έκανε η Claire χθες το βράδυ για το παιχνίδι, αισθάνθηκα μια ειλικρινή συναισθηματική φόρτιση. Δεν φημίζομαι θαρρώ στο να βρίσκω εύκολα μαφιόζους, τολμώ όμως να πω ότι έχω εμπιστοσύνη στο ένστικτό μου να αντιλαμβάνομαι συναισθήματα απογοήτευσης για το παιχνίδι ή θυμού προς κάποιον. Είναι σαφώς ακόμα πιο ύποπτη από άλλους μετά την κίνηση του ΔΑ, δεν δύναμαι όμως πλέον να την χαρακτηρίσω ένοχη αυτή τη στιγμή.
DumeNuke : ίσως κάτι παίζει ανάμεσα σε αυτόν και τον
Jkaradakov , γιατί έχουν μια διαμάχη, αλλά δεν έχω καταλάβει τι. Δεν θα με παραξένευε είτε είναι αθώος είτε είναι ένοχος. Η αλήθεια είναι ότι μπορώ με σιγουριά να συμφωνήσω μαζί του σε ένα μόνο πράγμα...
Spoiler
ε...όχι και με τον μπαχαλάκια!
Cupid : το ότι άρχισε να κάνει οργανωμένα ποστς από τότε που τον είπα "τρολλ" περισσότερο ύποπτο μου κάνει. Κάθε μαφία χρειάζεται έναν αρκετά διακριτικό παίκτη, που θα μιλάει λίγο και δεν θα εκτίθεται. Έχει την τάση να κατηγορεί όσους τον κατηγορούν και μάλιστα βιάστηκε να πει ότι καλύπτω την ενοχή μου πίσω από την υποτίμηση που έκανα στην ψήφο που έδωσε προς εμένα, ενώ αυτός ήταν που δεν έπαιζε (ή φαινόταν ότι δεν έπαιζε) σοβαρά. Κατά συνέπεια, η ψήφος μου σήμερα θα πάει στον
Cupid .
PieMaker : ενώ στην αρχή φαινομενικά οι απόψεις μας συνέκλιναν, δεν αιτιολόγησε ούτε και όταν τον ρώτησα, γιατί, ενώ είπε πως είναι σίγουρος πως ο Ikarionas είναι πολίτης και πως θα τον υπερασπιστεί πάση θυσία, δεν ψήφισε ανάλογα για να τον σώσει και ψήφισε τον tsarachaf που δεν είχε ούτε μία ψήφο. Τώρα, μπαίνει, κατηγορεί ξανά τον tsarachaf και συμπέρανε (?) ότι ο Ikarionas είναι ΔΑ. Οι προσκολλήσεις του και η ασυνέπεια λόγων και έργων τον καθιστούν στα μάτια μου αρκετά ύποπτο.
Σπυράκος^^ : αποδείχθηκε, λοιπόν, αθώος. Η ψήφος της
Deutsch προς τον Σπυράκο σε 2 γύρους θα μπορούσε κανείς να πει πως την καθιστά ύποπτη, εντούτους αφενός η νεκροφάνεια και αφετέρου το σκεπτικό της που είναι αρκετά κοντά στο δικό μου την καθιστούν -κατά την κρίση- μου πολίτη. Και μην ακούσω επιχείρημα "εσύ όμως, Libertus, τον ψήφισες στον πρώτο γύρο", γιατί εγώ στον δεύτερο γύρο προσπάθησα αρκετά να τον κινητοποιήσω να γράφει και να καταλάβω τι είναι και στον πρώτο γύρο τον ψήφισα με όσα στοιχεία θα μπορούσα να έχω για πρώτο γύρο, καθώς και λόγω του ότι ψήφισε την Deutsch, που σε προηγούμενα Παλερμο ψηφιζόταν κατά κόρον από τη μαφία στους πρώτους γύρους, επειδή είναι φιλήσυχη παίκτρια.
Ουφ, αυτά για την ώρα. Θα συνεχίσω την ανάγνωση, γιατί οι δημοσιεύσεις πέφτουν βροχή.
Είμαι δεκτικός σε σχόλια.