το κύρος είναι κάτι που προσδίδει ο καθένας από μόνος του στη δουλειά του ανάλογα με το πόσο σοβαρά την παίρνει και πως την αντιμετωπίζει....
φαντάζομαι ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η μαμά του τύπου/τύπισσας που έφτιαξε το logo για την Microsoft να ήθελε το παιδί της να σπουδάσει γιατρός....
Και για σκέψου πως νοιώθει η μαμά αυτού του γιατρού που έκανε λάθος και πέθανε κάποιος στα χέρια του
Το θέμα λοιπόν κατ εμέ Λία μου, δεν είναι τα επιχειρήματα που μπορεί να έχεις απέναντι στους γονείς σου ή τους άλλους γύρω σου, αλλά απέναντι στον εαυτό σου....
όταν αγαπάς ένα επάγγελμα, δεν χρειάζεσαι απολύτως τίποτα άλλο για να προχωρήσεις σε σχετικές σπουδές....
Παρόλα αυτά, για να σου απαντήσω στο ερώτημα σου...
όχι, ουδέποτε με κοίταξε κάποιος κάπως για το επάγγελμα μου...
ίσα ίσα που κατά γενική ομολογία στο 99% των περιπτώσεων απολαμβάνω τον θαυμασμό των άλλων γιατί ακριβώς κάνω ένα δημιουργικό και καλλιτεχνικό επάγγελμα....
ακόμα και οι μεγάλες ηλικίες που θα ήθελαν τα παιδιά τους να είναι γιατροί δικηγόροι κλπ....
Είναι πολλές οι φορές που θέλω από μόνη μου να μειώσω την αξία αυτού που κάνω γιατί αρκετός κόσμος με έχει στο μυαλό του σαν κάτι το πολύ wow... οπότε και αν κρίνω κάτι τέτοιο, όταν με ρωτάνε τι κάνω... έχω πει από ιδιωτική υπάλληλος, σχεδιάστρια, υπάλληλος γραφείου και άλλα τέτοια όμορφα....
Για την ακρίβεια είναι μάλλον σπάνιες οι φορές που λέω "είμαι διακοσμήτρια"
Σου έχω ξαναπεί ότι πιστεύω ότι έχεις ταλέντο στην γραφιστική.. ότι το έχεις μέσα σου....
Από κει και πέρα αν για διάφορους παράγοντες νοιώθεις λίγο κάπως... συνέχισε τις σπουδές σου ως έχουν, δήλωνε αυτό που σπούδασες και κάνε αυτό που πραγματικά αγαπάς τουλάχιστον ως χόμπυ.... αν δεν το κάνεις, πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει η ώρα που θα το μετανοιώσεις πολύ πικρά.