Το ξέρω πολύ καλά ότι πλέον έχω δίκιο και οχι άδικο όπως νόμιζα στην αρχή. Απλά μαζεύω δυνάμεις μέχρι να τους πετάξω έξω μια και καλή. Πάντως θα κάνω μια κουβέντα μαζί του πρώτα ώστε να συζητήσουμε σοβαρά.
Ναι σωστή ερώτηση. Θα πω ότι δεν δέχομαι να κάνω παρέα με ένα άτομο που μου μιλάει άσχημα, με υποβιβαζει και δεν σέβεται/ αναγνωρίζει την βοήθεια που του έχω προσφέρει εδώ και 2.5 χρονια στα μαθήματα. Θα του πω ότι η θα καταλάβει την αξία μου και θα κάνουμε παρέα ή απλά θα ξεκινούμε μια και καλή. Κανονικά στη θέση μου άλλος απλά θα έκοβε μια και καλή, έλα όμως που έχω μάθει να συζητάω και να μην κόβω έτσι από άτομα που έχω δίπλα μου. Θα δω τη συμπεριφορά του πως θα είναι και τι θα μου πει και από εκεί θα κρίνω ανάλογα.
Κάποιες καταστάσεις δεν σηκώνουν τέτοια, Φώτη. Είμαι υπέρ στο να μιλάμε απευθείας σε κάτι που μας ενοχλεί, για να μην γίνεται σαράκι που τρώει την σχέση με τον άλλο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλό να κάνεις λίγο τον μαλάκα, ώστε να δεις χαρακτήρες. Σ' αυτές τις ορισμένες περιπτώσεις, λοιπόν, χειρίζοντάς το με αυτόν τον τρόπο, έχεις το ατού να είσαι 100% σίγουρος και μπορείς δίκαια να κόψεις κώλους.
Είσαι σε αυτή την κατάσταση. Όχι έχοντας το πάνω χέρι, μα από αδυναμία, αλλά είσαι σε αυτή την κατάσταση. Το να επιλέξεις να τον ακούσεις και να δώσεις δεύτερη ευκαιρία, δεν θα τον κάνει αυτομάτως φίλο σου, γιατί ένας φίλος δεν θα συμπεριφερόταν ποτέ έτσι. Απλά θα του δώσεις το πλεονέκτημα να κουκουλωθεί, για να βγάζει βαθμουλάκια.
Το να φοβόμαστε να μη μείνουμε μόνοι μας έχοντας τα λάθος άτομα στο πλάι μας, δεν μας κάνουν λιγότερο μόνους. Μένοντας μόνος, έχεις έναν καημό. Μένοντας με τους λάθος ανθρώπους, έχεις παραπάνω από έναν. Κι ό,τι τραβάμε, εμείς το επιτρέπουμε και το περνάμε. Όσο αφήνεις χώρο να παίζουν μπάλα τέτοια άτομα, εσύ θα πονάς και θα νιώθεις έτσι. Θες να το συνεχίσεις; Go for it.
Εγώ δεν θα πω άλλα. Όχι ότι δεν νοιάζομαι, αλλά ό,τι ήταν να πω για να βοηθήσω, το είπα. Κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνουμε μόνοι μας, από ένα σημείο και μετά.