Καλημέρα Παλέρμο! Ανεξαρτήτως του ποιος είναι με ποιον, είναι ωραίο που σήμερα έχουμε να γράφουμε κάτι.
Μα δεν το εννοούσα έτσι. Ξέρεις ότι συνήθως μιλάμε για το αν μας συμφέρει ως πόλη μια ισοψηφία. Εδώ κανείς δεν είπε τίποτα και πηγαίναμε ντουγρού μέχρι πολύ λίγο πριν κλείσει. Πετάγεται μια Κειτ που δεν είχα καν κάτι εναντίων της και το αλλάζει. Εγώ πρέπει δηλαδή μόνος να πω όχι ρε θα πάμε σε ισοψηφία γιατί πριν κάποιες ώρες ρώτησα τον Μικρο αν αναφέρεται λανθασμένα στην ιδιότητα του Κλαιντ για να μας πείσει ότι βρήκε τη μαναφουκιαρα.
Εντάξει βρε παιδί μου, για εμένα αυτό ενέχει μία αντίφαση. Αντιλαμβάνομαι αυτό που αντιτείνεις ως αντεπιχείρημα, απλά από τη στιγμή που θεωρούσες εσύ καλό το να έρθει μία ισοψηφία γενικά, γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσες να την είχες φέρει. Αλλά έχει χιλιοσυζητηθεί αυτό το θέμα από εχθές όχι μόνο με εμένα, το έχουμε εξαντλήσει λιγάκι. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Η στάση μου προς τη Ραφαέλα είναι η ίδια με τον Μικρο την πρώτη μέρα. Ψήφισε την Κειτ ενώ είχε πάνω της ψήφους και είπε ότι βρήκε περίεργη την ανυπομονησία της. Ε τι να κάνω που εγώ δεν το βρίσκω λογικό αυτό; Να μη μιλήσω για να μη θεωρήσεις ότι της πάω κόντρα; Είπα μετά τίποτα άλλο εναντίων της; Όχι πες μου.
Μα δεν σου είπα ότι καταφέρθηκες εναντίον της Ραφαέλας γενικά, ότι τη χρησιμοποίησες ως μέσο για να υπερασπιστείς την Kate είπα.
Αν δεν κάνω λάθος αναφέρεσε στο σενάριο ο Αμερικαν να μη στέκεται κάπου επειδή φοβάται να επιλέξει στρατόπεδα, σωστά; Πως αυτό ήταν αντίθετο στις ενέργειές μου; Τετοιες σκέψεις όταν κάποιος αργεί να ψηφίσει είναι λογικές. Πάλι, δεν τον ξαναψήφισα, παρότι βλέπεις συνεχίζω να το αναφέρω ότι το κάνει. Δεν πέταξα κάτι για να σωθώ από κάπου, είπα αυτό που παρατήρησα. Τι ακριβώς προσάπτεις εδώ;
Παραπέμπω στα τρία μηνύματα που παρέθεσα στο μήνυμα που σε ψήφισα, αλλά οκ, μην περιμένεις να σου προσάψω ότι έχεις πετάξει κάτι που σε καρφώνει για Μαφία από χιλιόμετρα. Αν είσαι όντως Μαφιόζος, είσαι καλός Μαφιόζος. Διακριτικά όμως, θεωρώ ότι στις περιπτώσεις αυτές προσπάθησες να εντυπώσεις έναν τρόπο με τον οποίο σκέφτεται η Μαφία για να σκεφτούμε και οι υπόλοιποι έτσι. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτός ο κεντρικός άξονας της επιχειρηματολογίας μου, αυτό που ιδίως με προβληματίζει είναι η όλη αλληλεπίδραση με την Kate.
Δεκτό, δεν μπορώ να σε πείσω για κάτι. Έλα να τον ψηφίσουμε αύριο αν θέλεις. Σας προκαλώ. Μάλιστα σας προκαλώ και να μας σουτάρετε έναν προς έναν. Αν έχεις δίκαιο εγώ θα σου πω συγχαρητήρια στα γερμανικά στο τέλος του παιχνιδιού.
Εγώ για σήμερα θα εμμείνω σε εσένα, γιατί για εσένα έχω περισσότερες ενδείξεις σε σχέση με τον Kougami. Και για τον τελευταίο έχω ερωτηματικά, τον ψήφισα κιόλας χθες, αλλά δεν είμαι εξίσου βέβαιος. Γίνεται πιο ύποπτος αν εσύ τελικά είσαι μαφιόζος, αλλά νομίζω πρώτα πρέπει να κατευθυνθώ προς εσένα.
Είχα αναφερθεί σε αυτό το μήνυμα ως ύποπτο, σε αντίθεση με τον ενθουσιασμό, ωστόσο με προβληματίζει τρομερά το γεγονός ότι η Κέιτ έδωσε την δεύτερη ψήφο στον Memetchi φέρνοντάς τον σε ισοψηφία μαζί της. Ένας μαφιόζος δεν θα δίσταζε να ρισκάρει τη Μαναφουκιάρα για να γλυτώσει ο ίδιος, αλλά η Μαναφουκιάρα οφείλει να βοηθάει τη Μαφία και όχι να δημιουργεί ισοψηφίες μαζί τους.
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό. Ξέρω 'γω, παίζει να ήθελε να κόψει αντιδράσεις; Έρχεται όμως μετά από λίγο ο Memetchi στο #38:
Δεν μου πολύ αρέσει που ο Μικρο έδωσε την 3η για να είμαι ειλικρινής γιατί όκει πρώτος γύρος κάποιος δίνει τυχαία την πρώτη, δεκτό. Μετά άντε ας πούμε δόθηκε και μια δεύτερη όπου αρχίζει να φαίνεται κάπως αλλά ακόμα κρατάει τα όρια του ψηφίζω όπου βρω... η τρίτη όμως είναι σαν να αρχίζει να δείχνει πρόθεση.
Που είναι ταυτόχρονα σαν κάπως να δικαιολογεί τη δεύτερη ψήφο που έλαβε από την Kate και να της λέει εμμέσως να μην ψηφίζει όπου βρει; Δεν ξέρω. Σε τελική ανάλυση μπορεί και η Kate να μην είχε ακόμα αντιληφθεί ότι ο Memetchi είναι ο μαφιόζος.
Στο μήνυμα εκείνο της Κέιτ απάντησε επίσης και ο Ουριήλ, αλλά κι αυτός δεν θα είχε κανέναν λόγο να της δώσει την αρχική ψήφο και να ρίξει όλη την προσοχή πάνω της, πράγμα που θα μπορούσε να την οδηγήσει σε αποχώρηση, όπως κι έγινε.
Ναι, εντάξει, αν η Kate είναι όντως Μαναφουκιάρα δύσκολα θα είναι Μαφιόζος ο Ουριήλ γιατί η ψήφος που της έριξε θα δυσκόλευε πολύ να μπορέσει μετά να επικοινωνήσει μαζί της και να της δώσει να καταλάβει ότι είναι Μαφιόζος. Γιατί, οκ, μία πρώτη τυχαία ψήφος ας πούμε στον άλλο Μαφιόζο, έτσι για να υπάρχει στα πρακτικά ότι κάποια στιγμή τον ψήφισες, μπορεί να γίνει κατανοητή γιατί είναι συνεννοημένη. Αλλά τώρα να ρίξεις τυχαία ψήφο σε αυτόν που θες να πείσεις ότι είστε στην ίδια ομάδα, το βρίσκω χλωμό.
Εμένα πάντως αυτό μου φαίνεται τραβηγμένη υπόθεση. Δηλαδή αν ήμουν μαφιόζος δεν θα μου είχε περάσει θεωρώ από το μυαλό πως αυτη η ανυπομονεσία αποτελεί "σήμα". Eίχα παρακολουθήσει σποραδικά και το προηγούμενο παιχνίδι παλέρμο και αντίστοιχα και τότε μου είχε δώσει την εντύπωση η kate πως βιάζεται να ξεκινήσει να κυλήσει το παιχνίδι. Νομίζω ήταν αυτή που και εκεί έδωσε την 1η ψήφο.
Πιο ύποπτο εξακολουθεί να μου φαίνεται το να ψηφίζεται από τόσο νωρίς ένα άτομο με μόνο γνώμονα ότι φάνηκε ανυπόμονη επειδή παρακινούσε να γίνει παιχνίδι.
Οκέι, θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σου. Συμφωνούμε ότι την πρώτη μέρα με κάποιο τρόπο έγινε επικοινωνία της Μαφίας με τη Μαναφουκιάρα; Εάν συμφωνείς, θεωρώ ότι είναι ένας καλός τρόπος να προσπαθήσουμε να ανατρέξουμε στα μηνύματα εκείνης της μέρας για να εντοπίσουμε κάποιον ύποπτο δεσμό. Περιμένω να ακούσω την εναλλακτική σου. Αν όχι Memetchi-Kate1914, τότε ποιο θα μπορούσε να είναι το ύποπτο δίδυμο; Γιατί, ειλικρινά, εγώ δεν μπορώ να καταλήξω κάπου αλλού.
Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και στους υπόλοιπους. Δεν θέλω να χειραγωγήσω κανέναν, σας καλώ να κάνετε τη δική σας έρευνα και να έρθετε να μου πείτε τις εναλλακτικές. Αν κάνω κι εγώ τόσο λάθος, θα με βοηθήσετε να το διαπιστώσω.
Η οποία ισοψηφία όσον αφορά εμένα προέκυψε προς το τέλος της ψηφοφορίας επειδή με ψήφισες με κριτήριο ότι σου ξένισε που θεώρησα ότι αν ο Πιότρ είναι μαφιόζος θα είναι πιο ξεκάθαρο και εύκολο να τον βγάλουμε εκτός στην συνέχεια του παιχνιδιού και μετά ακολούθησε ότι έπραξες ο american με αιτιολογία πως φέρομαι "παράξενα"
Δεν ισχυρίζομαι ότι σε εκείνη τη φάση είχα την πιο ισχυρή επιχειρηματολογία που θα μπορούσα να έχω, αλλά κάτι έπρεπε να ψηφίσω στη θέση του Ουριήλ που πλέον δεν τον είχα για Μαφιόζο. Έκανα λίστα με όλους τους παίκτες και κατέληξα σε εσένα, ίσως διά της αφαιρετικής μεθόδου.
Δεν ξέρω, προσωπικά δεν μου φαίνεται ότι πείθουν και τόσο τα επιχειρήματα σου ενάντια σε εμένα, μεμέτσι και κατερίνα και μάλλον αρχίζω να πιστεύω πως δεν είσαι και τόσο περίπτωση αθώου πολίτη που πέφτει τόσο έξω, οπότε η ψήφος μου πάει σε Poirot
Οκ απέναντι σε εσένα να το δεχτώ κάπως, αλλά σε καλώ και πάλι να καταρρίψεις τον ισχυρισμό μου για Memetchi-Kate1914 προσφέροντάς μου μία υποστηρίξιμη εναλλακτική.