Palermo #51 - Εμβληματικοί ρόλοι από ταινίες/σειρές

Poirot

Palermo Player

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.455 μηνύματα.
Η μία εκδοχή είναι το συναισθηματικό παίξιμο που μπορεί όντως να ισχύει για τη συγκεκριμένη. Η άλλη είναι αυτή που ανέφερα εχθές, υπάρχει ένας ρόλος που οφείλει να θυσιαστεί όταν πρέπει. Αυτή είναι η Πόρνη. Αν ήταν Πόρνη πιθανά θα καθόταν χωρίς να κάνει άλλες κινήσεις έχοντας πίστη ότι η Μαφία της ξέρει τι κάνει.
Κατά πόσο είναι φρόνιμο να βγει τόσο μπροστά στο παιχνίδι όμως η Πόρνη από τον πρώτο γύρο; Γιατί να είχε εντοπίσει τη Μαφία της με το καλημέρα μου φαίνεται παράξενο. Αντιθέτως, κατηγορούσε τον ένα μετά τον άλλο όσο ήταν μέσα. Δύσκολο μου φαίνεται να ήταν η Πόρνη.
Μήπως τελικά μας έδωσε στοιχείο λες δηλαδή; Δε μου φαίνεται και πολύ πιθανό αλλά θα ήθελα να σε ακούσω.
Πάνω σε αυτό θα ήθελα να σχολιάσω ότι αν είχε πληροφορία και ερχόταν να πετάξει ένα ξερό όνομα κι έφευγε, λογικά θα είχε πέσει στα ραντάρ της ΣΕ και θα είχε τιμωρηθεί κάπως. Είναι ενάντια στους κανόνες.

Memetchi

Palermo Player

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.462 μηνύματα.
έχεις λοιπόν και άλλο σενάριο κατά νου; Μήπως τελικά μας έδωσε στοιχείο λες δηλαδή; Δε μου φαίνεται και πολύ πιθανό αλλά θα ήθελα να σε ακούσω.
Ναι, μετά τη δολοφονία και της Τσεμ έκανα κάποιες πιο αναλυτικές σκέψεις. Θα αρχίσω με τον ρόλο της Υδροχόου που νομίζω ότι προσπεράσαμε κάποιες λέξεις ίσως κλειδιά:
Δεν ξέρω αν είναι ωραίο ή όχι. Ούτε "φρόνιμο" ξέρω αν είναι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το προτιμώ : α) απ΄ τη σιωπή και β) απ΄ τον πολύ καθωσπρεπισμό (ναι, σποντίτσα είναι και όχι για σένα...)...

Μπορεί να στρέφομαι εναντίων διαφόρων ατόμων, αλλά, αν δεις, είμαι κάπως σταθερή στις ψήφους μου. Μπορεί να λέω πολλά, ναι (που αυτό μπορεί να είναι και βοηθητικό, εκτός από ύποπτο...), αλλά δεν πράττω αν δε σκεφτώ καλά. Δε δρω παρορμητικά.

Η Chem2000 με ψήφισε. Δεν πρόκειται να την ψηφίσω (ούτε αργότερα...), γιατί είμαι πεπεισμένη ότι δεν κρύβεται μαφία από πίσω. Αλλά μια παίκτρια που θα με πάρει στο λαιμό της, γιατί δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να διαβάσει, ούτε να συμμετάσχει.

Και την Kate την ψήφισα χθες, όχι γιατί με ψήφισε, αλλά γιατί ψήφισε τον Poirot...

Μπορεί να είναι κάπως ύποπτη η συμπεριφορά μου, αλλά αν κάποιος προσέξει - και - τις ψήφους μου, θα δει κάποια λογική...
Εδώ η Υδροχόος λέει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Τσεμ όπως και έγινε παρότι αυτό μάλλον θα την έσωζε. Μια μαφία λογικά θα έσπρωχνε αμέσως την άλλη υποψήφια. Μας είπε επίσης αν προσέξουμε τις ψήφους της υπάρχει μια λογική ακόμα και αν φαίνεται υποπτη. Μήπως μας έδινε στοιχεία; Μήπως ο ρόλος της ήταν τέτοιος;

Skiyo

Palermo Player

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.807 μηνύματα.
Θα ήθελα όμως όντως λίγη παραπάνω προσπάθεια από εσένα. Τι σημαίνει "κάτι μου κλωτσάει" σ αυτόν; Έχω γράψει σεντόνια επί σεντονιών, χιλιάδες λέξεις ήδη στο παιχνίδι, δε μπορείς να βρεις κάτι συγκεκριμένο σ αυτά που λέω και να με κατηγορήσεις; Με διαβάζεις βασικά ή παίζεις βάσει ενστίκτου;
Αλλού αφού δυσκολεύεσαι εσύ να εξηγήσεις τον εαυτό σου, θα το κάνω εγώ για εσένα. Δε σε αρέσει που προσπαθώ να κατευθύνω το παιχνίδι. Όχι, δε σε αρέσει η κατεύθυνση που προσπαθώ να δώσω στο παιχνίδι. Πιθανότατα δε θα σου άρεσε που χθες ζήτησα να πάμε σε τριπλή ισοψηφία, μιλώντας με τον Πουαρό γι αυτό. Δεδομένου ότι ο Πουαρό είχε ψηφίσει εσένα, δε θα ήσουν εσύ στην τριπλή, θα ανέβαζε είτε τον Pyotr είτε τον Micro. Κι αυτό μάλλον δε σου άρεζε. Και σήμερα τι κάνω εγώ;
Έχεις γράψει σε 2-3 ποστ ότι είσαι αθώος. Λοιπόν αν είσαι αθώος δε χρειάζεται να το γράψεις, φαίνεται σαν να προσπαθείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου και να κατευθύνεις το παιχνίδι άλλου με τα μηνύματα σου. Σε διαβάζω, προσπαθώ να παίξω με τα δεδομένα που έχω, μπορεί να κάνω και λάθος αλλά προς το παρόν κρατάω τη ψήφο μου.

Ναι ο Πουαρό με ψήφισε επειδή τον μπέρδεψα λίγο χθες με τις κινήσεις μου, αλλά δε τον ψήφισα εγώ. Και όχι δε προστατεύω τον Micro, απορώ που το είδες αυτό; Αλλά θα μπορούσα άνετα να ήμουν στη θέση του δηλαδή να είμαι ανενεργός, αλλά για καλή τύχη μου επέστρεψα από το ταξίδι μου και μπόρεσα να παίξω στη ώρα μου. Όχι δε έχω κάποια γνώμη για τη τριπλή ισοψηφία.

Και για να ξέρεις δε το έχω πολύ με το γραπτό λόγο, παντα δυσκολεύομαι να αναπτύξω τις απαντήσεις μου και ήμουν 50/50 αν θα παίξω Παλέρμο αλλά έπαιξα επειδή μπορεί να είναι το τελευταίο Παλέρμο στο στέκι επειδή απαιτεί χρόνο και δε βρίσκουμε εύκολα παίκτες και ΣΕ να αναλάβει το συντονισμό του Παλέρμο. Πάνε πια οι εποχές που παίζατε συχνά Παλέρμο με μεγάλο ενδιαφέρον.

Poirot

Palermo Player

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.455 μηνύματα.
Εδώ η Υδροχόος λέει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Τσεμ όπως και έγινε παρότι αυτό μάλλον θα την έσωζε. Μια μαφία λογικά θα έσπρωχνε αμέσως την άλλη υποψήφια. Μας είπε επίσης αν προσέξουμε τις ψήφους της υπάρχει μια λογική ακόμα και αν φαίνεται υποπτη. Μήπως μας έδινε στοιχεία; Μήπως ο ρόλος της ήταν τέτοιος;
Μα είχαν εκφραστεί σοβαρά επιχειρήματα για το ότι η Chem πιθανότατα δεν ήταν Μαφία, πιθανόν να είχε στον νου της ότι η ψηφοφορία θα πήγαινε σε παράταση και επομένως δεν ήθελε να χρεωθεί ότι εκείνη με την (εκδικητική) ψήφο της πετάει έξω έναν Πολίτη. Θα μπορούσε μετά να το χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα κατά τη διάρκεια της δημοσκόπησης.

Η λογική πίσω από τις ψήφους της ποια ήταν; Ψήφισε την Kate και μετά τον dimijim. Η πρώτη ήταν λίγο το "εξιλαστήριο θύμα"... Πήρε την πρώτη που έριξε ψήφο, την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να καθοδηγήσει τον κόσμο και την ψήφισε. Μετά την κατηγόρησε ο dimijim, τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να καθοδηγήσει τον κόσμο και τον ψήφισε. Αν είχε κάποια πληροφορία για την Kate, δεν έπρεπε να επιμείνει σε αυτή και να μην αλλάξει αμέσως την ψήφο της προς dimijim; Εγώ δεν βλέπω κανένα στοιχείο πίσω από τις κινήσεις της. Ποιος καθοδηγεί ποιον δεν ξέρω... Πες μου αν εσύ βλέπεις κάτι διαφορετικό.

Memetchi

Palermo Player

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.462 μηνύματα.
Η λογική πίσω από τις ψήφους της ποια ήταν; Ψήφισε την Kate και μετά τον dimijim. Η πρώτη ήταν λίγο το "εξιλαστήριο θύμα"... Πήρε την πρώτη που έριξε ψήφο, την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να καθοδηγήσει τον κόσμο και την ψήφισε. Μετά την κατηγόρησε ο dimijim, τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να καθοδηγήσει τον κόσμο και τον ψήφισε. Αν είχε κάποια πληροφορία για την Kate, δεν έπρεπε να επιμείνει σε αυτή και να μην αλλάξει αμέσως την ψήφο της προς dimijim; Εγώ δεν βλέπω κανένα στοιχείο πίσω από τις κινήσεις της. Ποιος καθοδηγεί ποιον δεν ξέρω... Πες μου αν εσύ βλέπεις κάτι διαφορετικό.
Κοιτά επειδή ξέρουμε ότι μπορεί απλά να έγραφε συναισθηματικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Θα μπορούσε όμως να επιμένει τόσο γιατί κάτι ήξερε. Ακόμα και το θύμα που λες να ήταν κάποια αφορμή για να πουσαρει αυτόν που πρέπει χωρίς να την καταλάβουν. Κάνω υπόθεση εδώ. Έχω και μια άλλη για τον θάνατο της Τσεμ. Για πείτε εσείς δεν βλέπετε τίποτα περίεργο στην ψήφο του δημάρχου;

Memetchi

Palermo Player

Μα είχαν εκφραστεί σοβαρά επιχειρήματα για το ότι η Chem πιθανότατα δεν ήταν Μαφία, πιθανόν να είχε στον νου της ότι η ψηφοφορία θα πήγαινε σε παράταση και επομένως δεν ήθελε να χρεωθεί ότι εκείνη με την (εκδικητική) ψήφο της πετάει έξω έναν Πολίτη. Θα μπορούσε μετά να το χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα κατά τη διάρκεια της δημοσκόπησης.
Σίγουρα, μπορούσε ομως να την ψηφίσει όταν άρχισαν να πέφτουν τα μάτια πάνω της. Όχι λίγο πριν την ψηφοφορία. Επέμενε στον ντιμ από την αρχή

dimijim

Palermo Player

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2.832 μηνύματα.
Κατά πόσο είναι φρόνιμο να βγει τόσο μπροστά στο παιχνίδι όμως η Πόρνη από τον πρώτο γύρο; Γιατί να είχε εντοπίσει τη Μαφία της με το καλημέρα μου φαίνεται παράξενο. Αντιθέτως, κατηγορούσε τον ένα μετά τον άλλο όσο ήταν μέσα. Δύσκολο μου φαίνεται να ήταν η Πόρνη.
Ναι, θεωρώ πολύ πιο πιθανό το συναισθηματικό παίξιμο που λες. Αλλά αν ήταν Πόρνη δεν είναι απαραίτητο να είχε βρει τη Μαφία της και λογικά δε θα την είχε βρει. Απλά θα σκέφτηκε "καλύτερα να μην κάνω κάτι, να κάτσω να θυσιαστώ, παρά να κάνω κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη Μαφία μου". Είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να βρω στο γιατί δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό της - πλην του συναισθήματος (που δεν είναι λογική).

Αν έχετε τυμβω βασικά θα αποκαλυφθούν πολλά θεωρώ. Είναι πολύ πιο σημαντική η δολοφονία από το την έβγαλαν γιατί τη θεωρούσαν πολίτη
Γιατί τυμβωρυχία τώρα; Τι περιμένεις να δεις; Να θυμίσω ότι υπάρχει μόνο μία τυμβωρυχία στο παιχνίδι. Δεν είναι σοφότερο να κρατηθεί για έναν περισσότερο αμφιλεγόμενο παίχτη; Κάποιον που θα έχει αποχωρήσει με ψηφοφορία, που θα έχει γράψει, που θα έχει ψηφίσει και ψηφιστεί. Άντε και μάθαμε το ρόλο της Chem τώρα, η τύπισσα οριακά έχει γράψει 20 λέξεις στο θέμα. Πού θα μας βοηθήσει;

Ναι, μετά τη δολοφονία και της Τσεμ έκανα κάποιες πιο αναλυτικές σκέψεις. Θα αρχίσω με τον ρόλο της Υδροχόου που νομίζω ότι προσπεράσαμε κάποιες λέξεις ίσως κλειδιά:
Στοιχεία στην έκδοση που παίζουμε μπορούν να δώσουν οι εξής δύο ρόλοι: Μέντιουμ και Πληροφοριοδότης. Αν ήταν Μέντιουμ δε θα είχε ακόμη προλάβει να μάθει κάτι γιατί η πρώτη νύχτα ήταν εχθές. Αν ήταν Πληροφοριδότης, άρα υπονοείς ότι εγώ είμαι ο Μαφιόζος που ήξερε, θα πήγαινε τόσο απροκάλυπτα να με δώσει; Και να το θέσω κι αλλιώς, αν εγώ ήμουν ο Μαφιόζος που η Υδροχόος ήξερε, εμένα δε μου είχαν χτυπήσει καμπανάκια ότι αυτή είναι η Πληροφοριοδότριά μου; Κι αφού με είχε ήδη κάψει, γιατί να την ψηφίσω και να την αφήσω να φύγει με ψηφοφορία και να μην την κρατήσω μέσα χθες και να τη βγάλω με κάρφωμα σήμερα; Κερδίζοντας και την αποχώρηση της Chem χθες με ψηφοφορία κι ακόμη μία δολοφονία παράλληλη στο κάρφωμα;
Κι αν εν τέλει ενδιαφέρεσαι τόσο για το ρόλο της Υδροχόου - γιατί να μην πέσει εκεί η τυμβωρυχία που ζητάς αλλά στη δολοφονημένη Chem;
Δεν ξέρω, ίσως δεν κατάλαβα κάτι καλά από το σκεπτικό σου. Αν κάνω κάπου λάθος ή δεν κατάλαβα ακριβώς τι λες, διόρθωσέ με. :)
Πάντως, γενικότερα, ίσως είναι λίγο νωρίς για την τυμβωρυχία. Είναι μία και μοναδική, είναι πολύτιμη, όποιος την κρατάει, αν δεν κινδυνεύει πολύ να φύγει, ας προσπαθήσει να την αξιοποιήσει όσο πιο έξυπνα μπορεί.

Έχεις γράψει σε 2-3 ποστ ότι είσαι αθώος. Λοιπόν αν είσαι αθώος δε χρειάζεται να το γράψεις, φαίνεται σαν να προσπαθείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου και να κατευθύνεις το παιχνίδι άλλου με τα μηνύματα σου. Σε διαβάζω, προσπαθώ να παίξω με τα δεδομένα που έχω, μπορεί να κάνω και λάθος αλλά προς το παρόν κρατάω τη ψήφο μου.
Άρα για ποιο λόγο με κατηγορείς τελικά; Για το ότι λέω ότι είμαι αθώος; Για το ότι προστατεύω τον εαυτό μου; Για το ότι προσπαθώ να πείσω άλλους; Come on, με όλη την καλή διάθεση, αυτό είναι το Παλέρμο. Τι έπρεπε να πω; Εϊμαι ένοχος, χτυπήστε με και μη με ακούτε; Κατηγόρησέ με για κάτι που έχω πει, για μια ψήφο που έδωσα, για μια θεωρία που έκανα. Έχω γράψει τόσα και τόσα, αν θες να με κατηγορήσεις, έχε τουλάχιστον κάτι μαζί σου.

Memetchi

Palermo Player

Γιατί τυμβωρυχία τώρα; Τι περιμένεις να δεις; Να θυμίσω ότι υπάρχει μόνο μία τυμβωρυχία στο παιχνίδι. Δεν είναι σοφότερο να κρατηθεί για έναν περισσότερο αμφιλεγόμενο παίχτη; Κάποιον που θα έχει αποχωρήσει με ψηφοφορία, που θα έχει γράψει, που θα έχει ψηφίσει και ψηφιστεί. Άντε και μάθαμε το ρόλο της Chem τώρα, η τύπισσα οριακά έχει γράψει 20 λέξεις στο θέμα. Πού θα μας βοηθήσει;
Ο ρόλος της είναι σχεδόν γνωστός για όσους διάβασαν τις ψήφους και ξέρω ότι το έχεις κάνει και εσυ. Επιβεβαίωση θα ήθελα να δω για να ξέρουμε τι μπορεί να είχαν οι υπόλοιποι ψήφοι
Στοιχεία στην έκδοση που παίζουμε μπορούν να δώσουν οι εξής δύο ρόλοι: Μέντιουμ και Πληροφοριοδότης. Αν ήταν Μέντιουμ δε θα είχε ακόμη προλάβει να μάθει κάτι γιατί η πρώτη νύχτα ήταν εχθές. Αν ήταν Πληροφοριδότης, άρα υπονοείς ότι εγώ είμαι ο Μαφιόζος που ήξερε, θα πήγαινε τόσο απροκάλυπτα να με δώσει; Και να το θέσω κι αλλιώς, αν εγώ ήμουν ο Μαφιόζος που η Υδροχόος ήξερε, εμένα δε μου είχαν χτυπήσει καμπανάκια ότι αυτή είναι η Πληροφοριοδότριά μου;
Καλά είχε ψηφίσει άλλη πριν από εσένα, μη μου βιάζεσαι τόσο να απαντήσεις. Λέξεις κλειδιά ψάχνουμε. Είπα ήδη ότι μπορεί μα έπαιζε συναισθηματικά και να είναι άρτσα Μπούρτζι αυτά περί λογικής στις ψήφους της

Memetchi

Palermo Player

Υπάρχει και η περίπτωση της τυμβω στην Υδροχόο αν θέλετε. Και εκεί αν υπαρχει κάτι θε φανεί

Micro

Palermo Player

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.847 μηνύματα.
Και ηχώ από το υπερπέραν θα ήταν βοηθητική, μήπως καταφέρουμε να ακούσουμε επιτέλους τα λόγια της τσεμ που περιμέναμε ..

Memetchi

Palermo Player

Και ηχώ από το υπερπέραν θα ήταν βοηθητική, μήπως καταφέρουμε να ακούσουμε επιτέλους τα λόγια της τσεμ που περιμέναμε ..
Πεταμενη ηχώ. Ο ρόλος της είναι σχεδόν ξεκάθαρος αν δείτε τις ψήφους και δεν μπορεί να μας πει ναι αυτός είναι.

Micro

Palermo Player

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.847 μηνύματα.

Poirot

Palermo Player

Πεταμενη ηχώ. Ο ρόλος της είναι σχεδόν ξεκάθαρος αν δείτε τις ψήφους και δεν μπορεί να μας πει ναι αυτός είναι.
Και αυτό και αμφιβάλλω κιόλας αν θα μπει καθόλου για να μιλήσει όσο διαρκεί η ηχώ.

dimijim

Palermo Player

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2.832 μηνύματα.
Ο ρόλος της είναι σχεδόν γνωστός για όσους διάβασαν τις ψήφους και ξέρω ότι το έχεις κάνει και εσυ. Επιβεβαίωση θα ήθελα να δω για να ξέρουμε τι μπορεί να είχαν οι υπόλοιποι ψήφοι
Ναι, μπορεί να πιθανολογηθεί ένας ρόλος για την Chem. Βέβαια, είναι αρχή μου να είμαι πολύ φειδωλός όταν ονοματίζω ρόλους Πολιτών γιατί μπορεί άθελά μας να βοηθήσουμε τη Μαφία να λύσει γρηγορότερα το παζλ και να βγάλει κάρφωμα ή σημαντικές δολοφονίες πιο εύκολα. Πάντως, επειδή όντως το έχω κάνει κι εγώ όπως λες, δεν είμαι ακριβώς σίγουρος για το ποιος κατέχει το ρόλο που υπονοείς.

Καλά είχε ψηφίσει άλλη πριν από εσένα, μη μου βιάζεσαι τόσο να απαντήσεις. Λέξεις κλειδιά ψάχνουμε. Είπα ήδη ότι μπορεί μα έπαιζε συναισθηματικά και να είναι άρτσα Μπούρτζι αυτά περί λογικής στις ψήφους της
Ακόμη κι αν ήταν η Κέιτ η Φανερή Μαφιόζος ισχύει ακριβώς ότι και με εμένα. Η Κέιτ την είχε ψηφίσει στην ψηφοφορία. Γιατί να μην την αφήσει μέσα και να την καρφώσει σήμερα, κερδίζοντας και την Chem στην ψηφοφορία κι έναν ακόμη δολοφονημένο Πολίτη; Δε βγάζει νόημα να ήταν η Υδροχόος πληροφοριοδότης...

Υπάρχει και η περίπτωση της τυμβω στην Υδροχόο αν θέλετε. Και εκεί αν υπαρχει κάτι θε φανεί
Εγώ θα πρότεινα, εάν έχεις τυμβωρυχία και θέλεις να την παίξεις, να περιμένεις τον σημερινό mvp. Θα είναι σίγουρα πιο χρήσιμη από το να μάθουμε το ρόλο της Chem που δεν έχει γράψει τίποτε στο θέμα ή το ρόλο της Υδροχόου που έπαιζε συναισθηματικά κι ακόμη κι αν κάπως ήξερε κάτι (που πιστεύω δεν ήξερε), θα μας μπερδέψει ακόμη και για να το καταλάβουμε.

Memetchi

Palermo Player

Η Κέιτ την είχε ψηφίσει στην ψηφοφορία. Γιατί να μην την αφήσει μέσα και να την καρφώσει σήμερα, κερδίζοντας και την Chem στην ψηφοφορία κι έναν ακόμη δολοφονημένο Πολίτη; Δε βγάζει νόημα να ήταν η Υδροχόος πληροφοριοδότης...
Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι γνωρίζουν κάτι τέτοιο όλοι; Απλά την στρίμωξε εντονα από την αρχή και πανικοβλήθηκε. Άρχισε να λέει την πρώτη μέρα μήπως η Ριντερ είναι μαφία με Υδροχόο και έχουν κάνει κόμμα εναντίων της εε και στη ψηφοφορία γιατί να μη τη βγάλει έτσι ανώδυνα και να ρισκάρουν κάρφωμα; Κανεις δεν είναι σίγουρος τι ήταν η Υδροχόος για να πάρει τέτοιο ρίσκο. Ρίξε τε εκεί την τυμβω αν θέλετε. Αν ήταν ρόλος κλειδί θα φανούν πολλά. Αν ήταν απλος πολίτης δυστυχώς τίποτα, αν ήταν μαφία θα ξέρουμε ότι είναι -1 και η Κειτ αθώα. Μας συμφέρει από όλες τις μεριές σχεδόν.
Μόνο εγώ την έχω συνυφασμένη με 2 πιθανούς ρόλους πολίτη;
Εμμ Μικρό ξαναλέω δες τις ψήφους. Η περίπτωση να είναι οτιδήποτε άλλο σημαίνει ότι κάποιος ήθελε την Υδροχόο εκτός πάση θυσία ή δεν ήξερε τον ρόλο του.

dimijim

Palermo Player

Είχε 24+ ώρες να μπει να γράψει και πιστεύεις σοβαρά ότι τώρα κάθεται από πάνω μας και παρακολουθεί πότε θα παιχτεί η Ηχώ για να έρθει να μας πει όσα δεν πρόλαβε μέχρι το πρωί;
Εκτός εάν σε συμφέρει να παιχτεί μια Ηχώ τώρα. Η Ηχώ είναι πολύ καλή late game card για τους Πολίτες. Όταν το ταμπλό θα ναι οριακό κι οι Μαφιόζοι μπορεί να κερδίσουν το παιχνίδι σε μια ψηφοφορία, είναι ακόμη και σημείο νίκης να παιχτεί μια Ηχώ και να επαναφέρει φαντάσματα Πολίτες που θα σώσουν το παιχνίδι. Μήπως σε συμφέρει μια τόσο πολύτιμη κάρτα να ξοδευτεί τώρα για να μην έχεις να τη φοβάσαι για το τέλος; Τι θα κερδίσουμε τώρα; Τα λόγια της Chem ή τους συναισθηματισμούς της Υδροχόου; Ή ελπίζεις ότι η Υδροχόος θα ψηφίσει εμένα που σε έχω στο στόχαστρο και κάπως θα βρείτε τρόπο να με πετάξετε έξω;
Δεν ξέρω, δε μου φαίνεται τόσο αθώο το αίτημά σου. Οι υπόλοιποι τι λέτε;

dimijim

Palermo Player

Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι γνωρίζουν κάτι τέτοιο όλοι; Απλά την στρίμωξε εντονα από την αρχή και πανικοβλήθηκε. Άρχισε να λέει την πρώτη μέρα μήπως η Ριντερ είναι μαφία με Υδροχόο και έχουν κάνει κόμμα εναντίων της εε και στη ψηφοφορία γιατί να μη τη βγάλει έτσι ανώδυνα και να ρισκάρουν κάρφωμα; Κανεις δεν είναι σίγουρος τι ήταν η Υδροχόος για να πάρει τέτοιο ρίσκο.
Γιατί αργά ή γρήγορα η Μαφία θα έλυνε το παζλ και θα έβγαινε το κάρφωμα. Κι είναι απείρως καλύτερο για τη Μαφία να καρφώσει παρά απλά να την έχει ως φάντασμα. Με το κάρφωμα κερδίζει μια αποχώρηση mvp και μια δολοφονία επιπλέον κι ουδεμία αποκάλυψη ρόλου, μπορεί να επιχειρηματολογήσει όσο θέλει ότι αυτή που αποχώρησε ήταν Μαφιόζα κι όχι Πληροφοριοδότης. Ενώ αν τη βγάλει ως φάντασμα, ρισκάρει αφενώς σε μια Ηχώ να γυρίσει η άλλη και να δώσει στυγνά τη Μαφιόζα που ξέρει (αφού τα φαντάσματα δεν καρφώνονται) ή να πέσει μια τυμβωρυχία, να αποκαλυφθεί ο ρόλος της και μετά να μη μπορεί να το σώσει από πουθενά η Μαφία.
Εάν η Κέιτ είναι Μαφιόζα κι είχε την παραμικρή υποψία ότι η Υδροχόος είναι η Πληροφοριοδότης της τότε δεν είχε κάποιον σοβαρό λόγο να τη βγάλει σε ψηφοφορία κι όχι με Κάρφωμα.
Σκέψου το και θα δεις ότι βγάζει νόημα.

Reader

Palermo Player

Η Reader αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.736 μηνύματα.
Κοίταξα τα προηγούμενα μηνύματα και @dimijim αν μπορείς θα ήθελα να αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό το σημείο.
Η ανάλυσή σου είναι πολύ χρήσιμη, αλλά για να είμαι ειλικρινής αδυνατώ να καταλάβω γιατί επέμεινες τόσο στην τριπλή ισοψηφία χθες. Συμφωνώ πως θα μπορούσε ίσως να δώσει στοιχεία, αλλά είχαμε όλοι σχεδόν δηλώσει πως δεν υποψιαζόμασταν κάποιον, και δεν μου φαίνεται τόσο λογικό να σπρώξουμε κάποιον τυχαίο στο να αποχωρήσει χωρίς καμία υποψία εναντίον του.
Ουσιαστικά η απορία μου είναι η εξής : αναφέρθηκες προηγουμένως, πολύ σωστά, στο μπέρδεμα που προκαλούσε η Υδροχόος στους πολίτες. Δεν θεωρείς όμως πως μια τριπλή ισοψηφία θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερο μπέρδεμα, αφού λογικά το τρίτο άτομο θα κατηγορούσε μετά όσους το ψήφισαν και θα υπήρχε ακόμα περισσότερη ένταση;

Επίσης, @Ουριήλ αν μπορείς θα ήθελα να γράψεις ένα σχόλιο σχετικά με το παιχνίδι, την γνώμη σου για την δολοφονία της Chem, κάποια άποψη για την ασυλία του Αυτοκράτορα κλπ.

Οι υπόλοιποι τι λέτε;
Δεν συμφωνώ ούτε εγώ να παιχτεί αυτή η κάρτα τώρα. Έχουμε δύο φαντάσματα εκ των οποίων το ένα ψήφισε το δεύτερο και δεν νομίζω να μπει καν, και το άλλο δεν πρέπει να έχει κάποιο στοιχείο για να μας βοηθήσει, αλλιώς θα το είχε γράψει στα τελευταία λόγια. Άσε που γενικά συμφέρει να παιχτεί όσο πιο κοντά στην ψηφοφορία ώστε να ψηφίσουν τα φαντάσματα και για την επόμενη μέρα.

Micro

Palermo Player

Είχε 24+ ώρες να μπει να γράψει και πιστεύεις σοβαρά ότι τώρα κάθεται από πάνω μας και παρακολουθεί πότε θα παιχτεί η Ηχώ για να έρθει να μας πει όσα δεν πρόλαβε μέχρι το πρωί;
Εκτός εάν σε συμφέρει να παιχτεί μια Ηχώ τώρα. Η Ηχώ είναι πολύ καλή late game card για τους Πολίτες. Όταν το ταμπλό θα ναι οριακό κι οι Μαφιόζοι μπορεί να κερδίσουν το παιχνίδι σε μια ψηφοφορία, είναι ακόμη και σημείο νίκης να παιχτεί μια Ηχώ και να επαναφέρει φαντάσματα Πολίτες που θα σώσουν το παιχνίδι. Μήπως σε συμφέρει μια τόσο πολύτιμη κάρτα να ξοδευτεί τώρα για να μην έχεις να τη φοβάσαι για το τέλος; Τι θα κερδίσουμε τώρα; Τα λόγια της Chem ή τους συναισθηματισμούς της Υδροχόου; Ή ελπίζεις ότι η Υδροχόος θα ψηφίσει εμένα που σε έχω στο στόχαστρο και κάπως θα βρείτε τρόπο να με πετάξετε έξω;
Δεν ξέρω, δε μου φαίνεται τόσο αθώο το αίτημά σου. Οι υπόλοιποι τι λέτε;
Καλά ηρέμησε δεν είναι αίτημα , ως εναλλακτική το πρότεινα για να διαφυλαχθεί η τύμβω για αργότερα . Μπορούμε και απλώς να μην ρίξουμε τίποτα

Pyotr_Krasnov

Palermo Player

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 597 μηνύματα.
Παιδια μην ριξετε καμια καρτα, καλυτερα για πιο μετα που θα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα.

Αλλα ρε συ @dimijim πραγματικα δεν ξερω πιστευω εισαι ενας απο την μαφια δεν ξερω ισως να ειμαι και λαθος, θα δω και πιο μετα τι αλλο θα πειτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 1 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    • Palermo Player
    Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...