02-08-19

02:49
Όχι, δε θέλει να συνεργαστεί πλήρως με τη Μαφία. Διώχνει πρώτα τον Αρχιμαφιόζο έτσι ώστε να αποδείξει στους Πολίτες ότι είναι αθώος. Και στη συνέχεια συνεργάζεται με τη Μαφιόζα που ξέρει έτσι ώστε να αποδείξει στη Μαφία ότι δεν είναι αυτός ο ΑΜ. Γιατί ναι, ο ΑΜ μπορεί να θέλει να φύγει η Μαφία για να μπορέσει να πάρει τη θέση της, αλλά αν η Μαφία τον καταλάβει τότε θα τον εκδικηθεί δολοφονώντας τον πριν αυτή χάσει. Οπότε διώχνοντας τον Αρχιμαφιόζο αθωώνεται στα μάτια των Πολιτών και συνεργαζόμενος με τη Μαφιόζα που ο ίδιος ξέρει αθωώνεται για το ρόλο του ΑΜ στα μάτια της Μαφίας. Τι δε σου κολλάει; Εγώ θα το έβρισκα πολύ έξυπνο παιχνίδι κι ο Χάρης είναι αντάξιος για να το στήσει κι εκτελέσει αυτό.Οπότε ο ΑΜ έδιωξε τον αρχιμαφιόζο και πήγε να σώσει την άλλη μαφιόζα; Αν θέλει να συνεργαστεί για κάποιο λόγο με μαφία, θα έσωζε και τους δύο. Αλλά σε τί βοηθάει τώρα να μάθουμε αν ο Χάρης είναι ΑΜ;
Όσο σε τι βοηθάει τώρα; Αφενός να ξέρουμε ότι είναι ο ΑΜ γιατί αργά ή γρήγορα θα πρέπει να φύγει. Αφετέρου να μην τον παίρνουμε και πολύ σοβαρά στο τι μας λέει, ειδικά αν έχει φύγει η Μαφιόζα που γνώριζε, γιατί δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να είμαστε σίγουροι ότι αυτά που λέει είναι πάντα υπέρ των Πολιτών.
Αυτό κάπως δεν κολλάει και σ εμένα. Από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι ο ΔΑ ήταν ο Φύσιο κι η Μαφία τον ξέρει είναι πολύ λογικό ο ΔΑ να υποθέσει ότι η Μαφία θα προσπαθήσει να ανεβάσει κάποιον άλλον στην ψηφοφορία κι η Μαφία να υποθέσει ότι ανεβάζοντας κάποιον άλλον στην ψηφοφορία μπορεί να δράσει ο ΔΑ της. Άρα μεταξύ όσων ψήφισαν τη Μελανία για να ανέβει είναι πιθανό να βρίσκεται και Μαφιόζος. Βέβαια σ αυτή τη λογική δεν κολλάει το ότι ο ΔΑ ο ίδιος δεν ψήφισε τη Μελανία, ακόμη και για ξεκάρφωμα να μην την ψήφισε, πάλι ρίσκαρε πολύ να χαλάσει το σχέδιο του. Όπως και να χει πάντως ο Ακριβός δεν αθωώνεται επειδή ψήφισε Μελανία. Όχι, δε λέω ότι είναι ένοχος. Αλλά το ότι ψήφισε Μελανία δεν καταλαβαίνω γιατί τον αθωώνει.1) Ο Τσάρα ψήφισε τη Μελανία όταν εκείνη έριξε τον εαυτό της στην τρίτη ψήφο ανεβάζοντας τον Φυσιογνώμω στην πέμπτη για να την ανεβάσει στην τέταρτη και να βοηθήσει. Και αν άλλος ένα ψήφιζε Μελανία εκεί θα είχαμε ισοβαθμία. Οπότε όχι δεν προσπάθησε να την ανεβάσει για να τη σώσει ο ΔΑ. Και δεν βρήκα κανένα ύποπτο ποστ του Τσάρα για Φύσιο.
Εσένα κάπου δυσκολεύομαι να σε καταλάβω, με την έννοια ότι στα post σου η συντακτική έχει μάλλον πάει περίπατο... Οπότε θα με βοηθήσεις λίγο; Μπορείς να παραθέσεις καθαρά και κατανοητά ποια άτομα θεωρείς εσύ ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μαφία, ποια αθωώνεις πλήρως και γιατί; Δε σε κατηγορώ μ αυτό, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι πιστεύεις κι εσύ.για τη σημερινη διπλη δολοφονια ειμαι κ εγω απο αυτους που πιστευουν οτι ειναι δουλεια της μαγισσας παρολαυτα δεν εχω να προσθεσω κατι παραπανω απο αυτα που εχουν ηδη ειπωθει
για ΑΜ, πληροφοριοδοτη (ντετεκτιβ οχι τοσο δεν εχουν γινει θεωριες) δεν θα ηθελα να παραθεσω αυτη τη στιγμη την αποψη μου γιατι στη θεση που λογικα ειναι η μαφια αυτη τη στιγμη θα μπορουσε να ρισκαρει καρφωμα, δεν χρειαζεται να της δινουμε τις πιο πιθανες απαντησεις στο πιατο
οσο αφορα τον τσαρα
θα μπορουσε και να ειναι ο αυτοκρατορας
γιατι στο πρωτο παιχνιδι ο αυτοκρατορας να δωσει ασυλια σε οποιονδηποτε εκτος του εαυτου του? ειδικα πρωτο γυρο που κυριολεκτικα δεν ξερουμε που μας πανε τα 4 και μπορει ανετα να μην δωσει καν ασυλια
η αλλη λογικη ειναι οτι επειδη ψηφισαμε ακικο (που ως τοτε θεωρητικα ηταν ενοχος) και επειδη ο ακικος ψηφισε τσαρα οτι και καλα αυτο τον αθωωσε στα ματια του τη δεδομενη χρονικη περιοδο
αυτο που με προβληματιζει στον τσαρα ειναι το ποστ του που πριν αποκαλυφθει η ταυτοτητα του φινεα τον υποστηριζει
απο την αλλη για να μην βγαζουμε και βιαστικα συμπερασματα, μπορω εν μερη να δεχτω οτι το 7-4 εγινε πολυ ξαφνικα και δεν θα μπορουσαμε να ειμαστε σιγουροι για την ενοχη του Φινεα 100% και ως ενα βαθμο εκεινη τη μερα ειμασταν κωλοφαρδοι
οσο αφορα την Εμιλυ και κατα ποσο θα μας εδινε τους συμαφιοζους της
ειτε η Εμιλυ ειναι αθωα (δυσκολο αλλα καλο θα ηταν να μαθουμε την ταυτοτητα της για να ξερουμε που παταμε και που βρισκομαστε)
ειτε στην κατασταση που ειναι η μαφια το σχεδιο τους ειναι να φαινεται να παιζουν ανεξαρτητα ο ενας απο τον αλλο, και γιατι οχι? την Εμιλυ την υποπτεφθηκαμε απο το "καλα τα λεει ο Φινεας"
γιατι λοιπον να μην δινουν ο ενας τον αλλο, με το ο θανατος σου η ζωη μου ολο και καποιος θα μεινει ως το τελος αν φαινεται οτι ειναι υπερανω πασης υποψιας και δινει μαφιοζους και τους ψηφιζει κ ολα καλα
αν δειχνουν οτι συμφωνουν μεταξυ τους θα τους πετυχουμε ολους μαζι και ηλιου φαηνοτερον τι κανει νιαου νιαου
η μαρτζ δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι τοσο newbie παικτρια που σχεδον διαβαζει επιλεκτικα τα ποστ οποτε δεν εχει και πληρη εικονα για το τι γινεται ή ειναι ολο κομμενο και ραμμενο ετσι ωστε να θεωρουμε ολοι οτι απλα δεν παιζει να ειναι μαφιοζα και αν ειναι το δευτερο πετυχαινει γιατι δεν εχει δωσει και πολλα δικαιωματα περα απο αυτο του πιθανου αδιαφορου πολιτη
ο ουλτρα για μενα ειναι αρκετες οι πιθανοτητες να ειναι ενοχος
ψηφιζει απο την αρχη ηλια, ακομα και οταν δεν ειχε κανει ο ηλιας την γκαφα με την τυμβωρυχια
εκαιγε απλα ψηφους εξ αρχης
μολις βγηκε ο φινεας ελειπε, μπορει και να μην προλαβε, μπορει και για να μην κανει τα πραγματα χειροτερα (?)
ακομα και σημερα, ο ηλιας δεν θα ειχε αλλη ψηφο εκτος απο τη δικια του μετα πηρε και ασυλια
γιατι αποφασισε για την ψηφο του οταν η εμιλυ ειχε ηδη αρκετες ψηφους για να βγει και χωρις τη βοηθεια του?
Τέλος μια ερώτηση για τον Ικαρίων: Γιατί είσαι τόσο σίγουρος για την ενοχή της Μαργιωρής και του Ούλτρα; Πριν την ψηφοφορία είπες ότι έκανες κάποιες σκέψεις και κατέληξες σ αυτούς κι ότι τις σκέψεις αυτές θα τις γράψεις το βράδυ. Εννοούσες αυτά που έχεις γράψει ήδη ή περιμένουμε κάτι πιο αναλυτικό απ εσένα; Δεν πάω σε καμία περίπτωση να αθωώσω κανέναν από τους δύο απλά θα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σου σκέψεις για να δω πού θα καταλήξω. Θα τα ψάξω κι εγώ αύριο κάποια στιγμή να δω αν και τι μπορεί να υπάρχει και στα δικά μου μάτια. Για τον Ούλτρα θυμάμαι το σενάριο που έκανε για εσένα Πόρνη, το ότι βγήκε και σε "έδωσε" στο δημόσιο θα ήταν μια συμπεριφορά Πολίτη αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτο. Το έχω πει κι από εχθές ότι μπορεί να είναι Μαφιόζος που δεν πίστεψε ότι είσαι η Πόρνη του, είτε γιατί απλά δε σε πίστεψε, είτε γιατί την είχε ήδη βρει. Για τη Μαργιωρή δε θυμάμαι κάτι, είναι σίγουρα στην αφάνεια και μπορεί όντως να είναι η κρυμμένη Μαφιόζος. Δε θα ήθελα όμως να την κατηγορήσω και ψηφίσω μόνο γι αυτό οπότε θα προσπαθήσω κι εγώ να δω τα post της και τη συμπεριφορά της μήπως κι έχουμε χάσει κάτι.
Γι αύριο υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί να λείψω ξανά το πρωί. Θα προσπαθήσω όμως όπως και σήμερα να δώσω έστω κι ένα μικρό post πριν βγω από το σπίτι, αναλύσεις και μεγάλα όμως σενάρια λογικά προς το μεσημεράκι.
Καλό βράδυ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.