Καλησπέρα και πάλι φίλες και φίλοι του Hogwarts. Άλλο ένα ωραίο παιχνίδι ξεκινάει και νομίζω ότι θα το διασκεδάσουμε αν αποφευχθούν τρία πράγματα που όλο και κάποιος θα νιώσει την τάση να κάνει (συμπεριλαμβανομένου ίσως εμού) αλλά που δεν θα πρέπει να τα κάνει.
α) Να μην κάνει σπόιλ τον ρόλο του είτε από απροσεξία είτε επειδή θα νομίζει ότι δεν κάνει σπόιλ, ώστε να γλιτώσουμε ποινές και αποχωρήσεις που χαλάνε το κλίμα και φέρνουν σε δύσκολη θέση την αξιαγάπητη ΣΕ.
β) Να μην ''ξενερώσει''. Όλοι έχουμε αγαπημένους και λιγότερο αγαπημένους ή μισητούς ρόλους αλλά εφόσον δηλώνεις να παίξεις πρέπει να παίξεις με το ίδιο κέφι και με την ίδια υπευθυνότητα είτε είσαι μάγισσα είτε απλός πολίτης είτε δεν ξέρω κι εγώ τι ρόλος αρέσει και δεν αρέσει στον καθένα. Έχει διαπιστωθεί το φαινόμενο να ξεκινάει κάποιος δυναμικά και μετά είτε να αμελεί το παιχνίδι είτε να μην πατάει καν. Αυτή η τακτική δείχνει ασέβεια προς το παιχνίδι, προς τους συμπαίχτες και προς τη ΣΕ και επειδή αυτοί που ξενερώνουν ανήκουν συνήθως στους αθώους (για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω), τέτοιου είδους συμπεριφορές κάνουν ζημιά στους πολίτες και προσωπικά με ενδιαφέρει γιατί κι εγώ με τους πολίτες είμαι πάλι, το γνωστό αιώνιο αθώο αγόρι του παλέρμο άλλωστε (όχι σαν κάποιες άλλες

). Όχι μόνο στερείς τους πολίτες από έναν ρόλο τους αλλά αν ξενερώσεις, καταλαβαίνει ο άλλος ότι δεν έχεις δυνατό ρόλο και έτσι μπορεί να χτυπήσει ευκολότερα κάποιο ισχυρότερο μέλος των αθώων. Δηλώσαμε για να παίξουμε και το παλέρμο είναι η καλυτερότερη παιχνιδάρα ό,τι ρόλο κι αν έχει κάποιος.
γ) Να αποφευχθούν προσβολές και δίχως λόγο εντάσεις. Μπορεί να γίνουν λάθη και είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους συμπαίκτες και κυρίως τη ΣΕ (κυρίως διότι έχει δυο πανέμορφες μάγισσες διαχειρίστριες εκεί μέσα που θα μας κάψουν τις καρδιές, no offense στον αξιαγάπητο Dumenuke).
Επί της ουσίας τώρα:
Όπως πάντα στην αρχή κάθε παιχνιδιού και επειδή προσπαθώ να γίνομαι πιο δημιουργικός απ' το να πω ''ψηφίζω τον τάδε στην τύχη γιατί είναι πρώτος γύρος'', επιλέγω έναν τυχαίο-μοιραίο τρόπο για να καθορίσει την ψήφο μου. Θα κάνω κι εδώ το ίδιο. Ήδη απ' όταν είδα την λίστα των συμμετεχόντων κατά τις δηλώσεις συμμετοχής, αποφάσισα με ποιο τρόπο θα κινηθώ.
Η λίστα ήταν η εξής:
Λίστα συμμετοχών για Palermo #47:
1. dimijim, the first to post
2. CiNeFiL
3. Ikarionas
4. Physiognomist
5. Marjoriee26
6. Φινεύς
7. ComfortablySmug
8. ~Melania~
9. Johnny15
10. akikos
11. Emilouko
12. Indiana Jones
13. tsarachaf
14. ultraviolence
15. Libertus
16. i_lie_us
17. Iliaso
18. Himela
19. ougka pougka
20. JKaradakov
Όπως βλέπετε ήμουν ο τρίτος κατά σειρά. Αποφάσισα λοιπόν από τότε να ψηφίσω πρώτο όποιον θα κάνει το τρίτο σχόλιο στο thread του παιχνιδιού ή όποιον θα ρίξει την τρίτη ψήφο. Σύμφωνα με τα σχόλιά σας, τρίτος σχολίασε ο iliaso ενώ τρίτη ψήφο έριξε η Marjorie.
Κατόπιν είδα ότι η λίστα των ονομάτων άλλαξε γιατί μπήκαν όλοι αλφαβητικά και έτσι έχασα την τρίτη ιερή μου θέση από τον Comfortably, ο οποίος είναι πλέον ο τρίτος στη νέα λίστα (αλλά τρίτος και στη λίστα αυτών ανάμεσα στους οποίους θα ψηφίσω) ενώ εγώ έπεσα στον αριθμό 8 και γι' αυτό περίμενα ώστε να σχολιάσω όγδος κατά σειρά (εννοώ ότι απ' όλους τους παίκτες που σχολίασαν, ήμουν ο όγδοος, δεν μέτρησα όσους είχαν ξανασχολιάσει). Στους πρώτους γύρους λοιπόν και λόγω έλλειψης στοιχείων, θα προσπαθήσω να αφεθώ στο όμορφο story που επέλεξε η ΣΕ μας και θα προσπαθήσω ως πάλαι ποτέ και νυν μάγος να ακολουθήσω τα ίχνη της μοίρας ή της τύχης, χαρίζοντας περισσότερη μαγεία μέσα στο ευχάριστο παιχνίδι μας.
Οι τρεις υποψήφιοι για την πρώτη ψήφο μου είναι λοιπόν: iliaso, Marjorie και Comfortably. Για να μείνω σταθερός σε αυτό που είχα αποφασίσει στην αρχή, εστιάζω αρχικά στους δύο πρώτους. Η Marjorie ψήφισε Μελανία επειδή ακόμη δεν σχολίασε τίποτα και προσωπικά συμφωνώ με το να ψηφίζονται αθόρυβοι, οπότε προς το παρόν δεν στρέφομαι σ' αυτήν και άρα ψηφίζω τον
ILIASO αλλά μπορεί να αλλάξω και σε Comfortably ή Marjorie αναλόγως πώς θα κινηθούν οι ψήφοι και τι θα ειπωθεί κι απ' τους τρεις τους.
Απ' τα μέχρι τώρα σχόλια, κρατάω τρία πράγματα:
α) τη στιχομυθία dimijim και Himela που πονηρά και παρανοϊκά σκεπτόμενος θα μπορούσε να μου περάσει απ' το μυαλό ότι αν τύχαιναν μαζί μαφιόζους, δεν θα ήταν κακή κίνηση το να εκμεταλλευτούν πιο real life ''έριδές τους'' για να ''μαλώσουν'' δήθεν και στο thread προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν είναι μαζί ενώ είναι.
β) Την αναφορά του ultraviolence στο παλέρμο 43 και την συνακόλουθη ψήφο του στον i lie us, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν για να δούμε τι ακριβώς είναι τιμής ένεκεν στο παλέρμο 43 που να αιτιολογεί την ψήφο εκεί και τι ρόλους είχαν τότε καθώς και το τι έλεγαν.
γ) Το ότι από τους 19 προς το παρόν έχουν μιλήσει οι 11 και δεν έχουν δώσει ζωή ακόμη οι εξής 7: Comfortably, Emilouko, Libertus, Melania, Physiognomist, tsarachaf και Φινεύς.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν!