Palermo #47 - Harry Potter

Ποιος επιθυμείτε να αποχωρήσει; (09/08)
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 6)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.
Είπα ότι τις πρώτες μέρες παίζω πάντα με τυχαίους-μοιραίους τρόπους καθορισμού της ψήφου και εξήγησα ότι θα κινηθώ με βάση τον αριθμό 3 προς το παρόν. Δεν είπα ότι θα ψηφίσω αθόρυβους. Είπα ότι συμφωνώ με το να ψηφίζονται αθόρυβοι και σε προηγούμενα παιχνίδια το έχω κάνει αλλά πάλι με τυχαία-μοιραία νότα. Επίσης, δεν είπα πουθενά ότι ήθελα να στραφώ στη Μελανία. Είπα ότι η τριάδα μου με βάση τον αριθμό 3 είσαι εσύ (ως τρίτος σχολιαστής), η Marjorie (ως τρίτο άτομο που ψήφισε) και ο Comfortably (ως άτομο που μου έκλεψε την τρίτη θέση στη λίστα, οκ η ΣΕ την έφτιαξε αλλά πρέπει να ξεσπάσω κάπου κι εγώ, δεν μπορώ να ψηφίσω ΣΕ). Για τη Μελανία ανέφερα μόνο ότι επειδή την ψήφισε η Marjorie ως άτομο που δεν είχε μιλήσει και συμφωνώ με αυτή τη λογική, δεν θα ψήφιζα ακόμη Marjorie. Απ' την άλλη ως άτομο που πιστεύει πάρα πολύ στο πεπρωμένο, παρατηρώ το εξής αξιοθαύμαστο. Μέχρι στιμής η Μελανία έχει αναφερθεί ξαφνικά από 4 άτομα. Μια η Marjorie που την ψήφισε επειδή δεν είχε ακόμη μιλήσει. Δεύτερος ο Comfortably που ήθελε να ψηφίσει Μελανία αλλά επειδή την ψήφισε η Marjorie, ψήφισε τελικά Marjorie και δηλώνει πως έχει προσωπική αδυναμία στη Μελανία. Τρίτη η Himela εμμέσως όταν ρώτησε τον Comfortably για ποιο λόγο ήθελε να ψηφίσει Μελανία και αν υπάρχει κάποια 'σχέση' μεταξύ τους και τέταρτος εσύ που με ρωτάς για ποιο λόγο δεν στρέφομαι στη Μελανία ενώ δεν είπα ποτέ πως θα πάω προς τα εκεί προς το παρόν. Και από εσάς τους τέσσερις, οι τρεις είστε ακριβώς τα άτομα που μου υπέδειξε ο μαγικός αριθμός 3: akikos, Marjorie, Comfortably. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι είστε κακοί ρόλοι όλοι σας, -είναι και πρώτη μέρα τι στοιχεία να έχει κανείς άλλωστε;- αλλά έχω μια γενικότερη τάση να με ελκύει η μαγεία και να εμπιστεύομαι κατά καιρούς τα σημάδια της μοίρας, τα οποία προς το παρόν μου υποδεικνύουν να κατευθυνθώ σε πρώτη φάση στην τριάδα που έθεσα εξαρχής.

Ερώτηση προς Marjorie by the way: Γιατί ψήφισες την Μελανία; Οκ είπες ότι δεν είχε μιλήσει ακόμη αλλά κι άλλοι 6 δεν είχαν μιλήσει ακόμη. Γιατί ανάμεσα σ' αυτούς τους 7 επέλεξες Μελανία; Ήταν θέμα τύχης ότι έπρεπε να επιλέξεις κάποιον ή είχες κάποιο σκεπτικό;
Το πόιντ του παιχνιδιού θεωρώ είναι να υπάρχει και λίγο action μέσα οπότε θεωρω ότι το να μείνει κάποιος σιωπηλός δείχνει μια υποψία ....η μπορεί και πολύ απλά να μη έχει μπει ακόμα :P
Ξεκάθαρα στη τύχη ικαριωνα !
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Καλησπέρα και απο εμένα, μακάρι ολοι μας να ευχαριστηθουμε αυτο το παιχνίδι διχως παρατράγουδα (μου λειψατε παλιοπαιδα)

Δυστυχώς μεχρι Τετάρτη απογευμα θα κανω tour στην εξοτικη Χαλκιδική οποτε ισως να μην είμαι καλα διαβασμένος (οχι ότι θα περιμενε κανεις κανα σεντονι από εμενα)

Δε θα σταθω τοσο στις καρδούλες ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ αλλά με την ανάγκη του ικαριωνα να απαντησει 8ος εύχομαι οσο πιο συντομα να μας πει τι σκέφτηκε

Αρχικά σκεφτομουν να ψηφισω melania ❤️ γιατί ξερω οτι δε θα μου κρατησει κακια, αλλά τωρα που είδα πως κάποιος παει να μου τη διωξει θα αναγκαστω να τη στηριξω
Ψηφος στη marjoree

Ικαριωνα δεν ειδα οτι εξηγησες οταν εγραφα το post


Άρα μέχρι στιγμής έχουμε καρδούλα dimijim σε Καραντάκο, καρδούλα dimijim σε Χιμέλα, έξι καρδούλες σταλμένες απλόχερα από τον Comfortably παρότι δεν θα σταθεί σ' αυτές της τριάδας dimijim, Karadakov και Himela (τι στο καλό; παντού τριάδες βλέπω) και μια ξεχωριστή καρδούλα από τον ίδιο σε Μελανία. Πολλές καρδούλες βρε παιδιά και ανησυχώ. Έχω κατά νου και το πώς τελείωσε η ταινία Ατίθαση Καρδιά (τουλάχιστον πριν εμφανιστεί η καλή νεράιδα) και νιώθω μια εσωτερική ένταση, τη φούντωση μιας φλόγας.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Σημαντικό!
1. Η νύχτα στο παλέρμο πέφτει μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Για τους σκοπούς του παιχνιδιού βρισκόμαστε ακόμα στο πρωί της πρώτης μέρας. Συνεπώς, όσες ιδιότητες ενεργοποιούνται τη νύχτα ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιηθούν απόψε.
2. Τα μηνύματα που στέλνετε να κοινοποιούνται σε ολόκληρη τη ΣΕ.


Με τη σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις 3 ομάδες (σε κάποια περισσότερο από τις άλλες) και καλή αρχή σε όλους τους πολίτες της πόλης τους Παλέρμο.


Εκ της ΣΕ.
 

dimijim

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2,762 μηνύματα.
Πρώτος γύρος είναι, όλοι στην τύχη θα ψηφίσουμε.

Όχι Σύλβια, δε θα ψηφίσουμε όλοι στην τύχη. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 άτομα που ΔΕ θα ψηφίσουν στην τύχη. Μια Μαφία που σέβεται τον εαυτό της, έχει αρχίσει ήδη να καταστρώνει και να εφαρμόζει τα σχέδιά της. Και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σπαταλήσει ένα γύρο για να βγάλει κάποιον ...στην τύχη. Οπότε οι κινήσεις κι οι ψήφοι της Μαφίας μόνο τυχαίες δε θα είναι. Ωστόσο θα παρουσιαστούν ως τέτοιες. Οι υπόλοιποι, σαν καλοί πολίτες που είμαστε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε μέσα στο χάος της τυχαιότητας ποιες ψήφοι και ποια υπονοούμενα είναι τυχαία, και ποια όχι. Αν αναπαυθούμε κι απλά ψηφίσουμε στην τύχη, τότε η Μαφία θα έχει καταφέρει να πάρει αυτά που ήθελε από τον πρώτο γύρο. Συμφωνούμε σ αυτό;

Και πάμε τώρα σ ένα παράδειγμα... Το λουλουδάκι που έβαλες στο πρώτο σου μήνυμα θα μπορούσε να είναι τυχαίο. Ένα τριαντάφυλλο από τη γρια-Σύλβια. Η οποία δε θυμάται και πολλά, τι παιχνίδι να κάνει μ αυτό; Θα μπορούσε όμως να μην είναι τυχαίο. Όσοι είμαστε λίγο πιο παλιοί εδώ, θα θυμόμαστε ότι ένα λουλουδάκι ήταν το σήμα κατατεθέν μιας εκ των θρυλικότερων Μαφιών του παιχνιδιού, της Μαφίας του Palermo #40. Για όσους δε θυμούνται ή δεν ξέρουν, στο παιχνίδι εκείνο ήμασταν ΣΕ εγώ με τη Σύλβια, κι απ όσους παίζουν τώρα εδώ, ο Ακριβός ήταν Μαφία, ο Χάρης ήταν ΔΑ, ο Ιορδάνης ήταν ΑΜ κι η Μελανία ήταν Γιατρός. Το λουλουδάκι τότε σήμαινε Μαφία. Γιατί λοιπόν η Σύλβια να μην πετάξει ένα φαινομενικά αθώο ...λουλούδι στο πρώτο μήνυμα και να κάνει μια δήλωση προς τον ΔΑ της ότι "είμαι Μαφία". Ειδικά αν ο ΔΑ της έπαιζε σ εκείνο το παιχνίδι, κι ακόμη πιο ειδικά αν ήταν ο Ακριβός ή ο Χάρης, που το λουλουδάκι είναι βαθιά χαραγμένο στην καρδιά τους.
Στο Palermo #40 πάλι, ένα φαινομενικά αθώο hug emoticon ήταν υπεραρκετό για να προσεγγίσει και να δηλώσει την ταυτότητά της η Μαφιόζα τότε Άννα στον ΔΑ της το Χάρη. Ένα φαινομενικά αθώο λουλουδάκι τώρα γιατί να μην είναι;
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Εμένα πάντως η ψήφος μου θα κινηθεί με σειρά προτεραιότητας σε: α) ανθρώπους που έσπευσαν να χαιρετήσουν και μετά εξαφανίστηκαν (ήσασταν εδώ στην αρχή και μετά τι συνέβη; ) και β) σε ανθρώπους που δεν έχουν εμφανιστεί καν ως τώρα που κλείνω για σήμερα.

Εντιτ για να απαντήσω στον dimijim: Sure, why not?

Καληνύχτα Παλέρμο!
 

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Επί της ουσίας τώρα:

Όπως πάντα στην αρχή κάθε παιχνιδιού και επειδή προσπαθώ να γίνομαι πιο δημιουργικός απ' το να πω ''ψηφίζω τον τάδε στην τύχη γιατί είναι πρώτος γύρος'', επιλέγω έναν τυχαίο-μοιραίο τρόπο για να καθορίσει την ψήφο μου. Θα κάνω κι εδώ το ίδιο. Ήδη απ' όταν είδα την λίστα των συμμετεχόντων κατά τις δηλώσεις συμμετοχής, αποφάσισα με ποιο τρόπο θα κινηθώ.

Η λίστα ήταν η εξής:


Λίστα συμμετοχών για Palermo #47:
1. dimijim, the first to post
2. CiNeFiL
3. Ikarionas
4. Physiognomist
5. Marjoriee26
6. Φινεύς
7. ComfortablySmug
8. ~Melania~
9. Johnny15
10. akikos
11. Emilouko
12. Indiana Jones
13. tsarachaf
14. ultraviolence
15. Libertus
16. i_lie_us
17. Iliaso
18. Himela
19. ougka pougka
20. JKaradakov

Όπως βλέπετε ήμουν ο τρίτος κατά σειρά. Αποφάσισα λοιπόν από τότε να ψηφίσω πρώτο όποιον θα κάνει το τρίτο σχόλιο στο thread του παιχνιδιού ή όποιον θα ρίξει την τρίτη ψήφο. Σύμφωνα με τα σχόλιά σας, τρίτος σχολίασε ο iliaso ενώ τρίτη ψήφο έριξε η Marjorie.
Κατόπιν είδα ότι η λίστα των ονομάτων άλλαξε γιατί μπήκαν όλοι αλφαβητικά και έτσι έχασα την τρίτη ιερή μου θέση από τον Comfortably, ο οποίος είναι πλέον ο τρίτος στη νέα λίστα (αλλά τρίτος και στη λίστα αυτών ανάμεσα στους οποίους θα ψηφίσω) ενώ εγώ έπεσα στον αριθμό 8 και γι' αυτό περίμενα ώστε να σχολιάσω όγδος κατά σειρά (εννοώ ότι απ' όλους τους παίκτες που σχολίασαν, ήμουν ο όγδοος, δεν μέτρησα όσους είχαν ξανασχολιάσει). Στους πρώτους γύρους λοιπόν και λόγω έλλειψης στοιχείων, θα προσπαθήσω να αφεθώ στο όμορφο story που επέλεξε η ΣΕ μας και θα προσπαθήσω ως πάλαι ποτέ και νυν μάγος να ακολουθήσω τα ίχνη της μοίρας ή της τύχης, χαρίζοντας περισσότερη μαγεία μέσα στο ευχάριστο παιχνίδι μας.

Οι τρεις υποψήφιοι για την πρώτη ψήφο μου είναι λοιπόν: iliaso, Marjorie και Comfortably. Για να μείνω σταθερός σε αυτό που είχα αποφασίσει στην αρχή, εστιάζω αρχικά στους δύο πρώτους. Η Marjorie ψήφισε Μελανία επειδή ακόμη δεν σχολίασε τίποτα και προσωπικά συμφωνώ με το να ψηφίζονται αθόρυβοι, οπότε προς το παρόν δεν στρέφομαι σ' αυτήν και άρα ψηφίζω τον ILIASO αλλά μπορεί να αλλάξω και σε Comfortably ή Marjorie αναλόγως πώς θα κινηθούν οι ψήφοι και τι θα ειπωθεί κι απ' τους τρεις τους.


Όλο αυτό το μήνυμα είναι παντελώς άχρηστο και μπορεί να αντικατασταθεί από το ''ψηφισα τυχαία'' .Ούτε μοιραία ούτε μαγικά ούτε καρμικά ούτε και γω δε ξέρω τί άλλο.

Επίσης,σορρυ για το double post :redface:Είναι πιο βοηθητικό να αναφέρεστε στα usernames και οχι στα πραγματικά ονόματα και να μην αναφέρεστε σε προηγούμενα παιχνίδια γιατί προσωπικά δε θα τα θεωρώ σοβαρά επιχειρήματα και ούτε σκοπεύω να ανατρέξω σε αυτά.
Πάνω στο παιχνίδι,θεωρώ πως δεδομένου πως οι ''αμίλητοι'' κατηγορούνται και ψηφίζονται ευκολότερα(ειδικά στις αρχές) θεωρώ πως όλη η μαφία έχει μιλήσει πολύ ή λίγο.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,090 μηνύματα.
Απ'τα μέχρι τώρα γραφόμενα θα κρατήσω την παρατήρηση του ικαρίωνα στο #42 για το πόστ του Κόμφυ στο #27 (και θα προσθέσω ότι οι καρδούλες ήταν 6, όσα και τα μέλη του συνασπισμού της μαφίας, αν θέλουμε να το πάμε παραπέρα) και το ποστ του ντιμιτζίμ στο #44 παρόλο που συμφωνώ παραπάνω με τον physio ότι η αντιπαραβολή πεπραγμένων παικτών σε έτερα παιχνίδια με το παρόν, είναι κάτι που καλό είναι να μη γίνεται.
Ωστόσο τα παραπάνω δε θέλω να κρίνουν τη σημερινή μου ψήφο, πιστεύω ότι είναι νωρίς για να βγάλω συμπεράσματα ή να κάνω έστω βάσιμες υποθέσεις.
Τα κρατάμε για περαιτέρω μελέτη.

Όσον αφορά την ψήφο σε μένα από ultra μιας που το ανέφερε και ο ικαριώνας, σου απάντησε κομψά παραπάνω τι μου έκανε στο παλέρμο #43.
Προφανώς δεν μπορώ να καταλογίσω κάτι στον ultra που με ψήφισε 1ο γύρο που πολλοί ψηφίζουμε στα κουτουρού.

Η δική μου ψήφος θα δοθεί αύριο και θα κινηθεί σε αμίλητους ή αυτούς που πόσταραν πιο αργά χρονικά γιατί όπως είπα δεν θέλω να πιαστώ από κάπου αλλού για πρώτο γύρο ή σε άτομο με ψήφους αν κινδυνεύω με αποχώρηση εγώ.

Καληνύχτα Παλέρμο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Όχι Σύλβια, δε θα ψηφίσουμε όλοι στην τύχη. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 άτομα που ΔΕ θα ψηφίσουν στην τύχη. Μια Μαφία που σέβεται τον εαυτό της, έχει αρχίσει ήδη να καταστρώνει και να εφαρμόζει τα σχέδιά της. Και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σπαταλήσει ένα γύρο για να βγάλει κάποιον ...στην τύχη. Οπότε οι κινήσεις κι οι ψήφοι της Μαφίας μόνο τυχαίες δε θα είναι. Ωστόσο θα παρουσιαστούν ως τέτοιες. Οι υπόλοιποι, σαν καλοί πολίτες που είμαστε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε μέσα στο χάος της τυχαιότητας ποιες ψήφοι και ποια υπονοούμενα είναι τυχαία, και ποια όχι. Αν αναπαυθούμε κι απλά ψηφίσουμε στην τύχη, τότε η Μαφία θα έχει καταφέρει να πάρει αυτά που ήθελε από τον πρώτο γύρο. Συμφωνούμε σ αυτό;

Και πάμε τώρα σ ένα παράδειγμα... Το λουλουδάκι που έβαλες στο πρώτο σου μήνυμα θα μπορούσε να είναι τυχαίο. Ένα τριαντάφυλλο από τη γρια-Σύλβια. Η οποία δε θυμάται και πολλά, τι παιχνίδι να κάνει μ αυτό; Θα μπορούσε όμως να μην είναι τυχαίο. Όσοι είμαστε λίγο πιο παλιοί εδώ, θα θυμόμαστε ότι ένα λουλουδάκι ήταν το σήμα κατατεθέν μιας εκ των θρυλικότερων Μαφιών του παιχνιδιού, της Μαφίας του Palermo #40. Για όσους δε θυμούνται ή δεν ξέρουν, στο παιχνίδι εκείνο ήμασταν ΣΕ εγώ με τη Σύλβια, κι απ όσους παίζουν τώρα εδώ, ο Ακριβός ήταν Μαφία, ο Χάρης ήταν ΔΑ, ο Ιορδάνης ήταν ΑΜ κι η Μελανία ήταν Γιατρός. Το λουλουδάκι τότε σήμαινε Μαφία. Γιατί λοιπόν η Σύλβια να μην πετάξει ένα φαινομενικά αθώο ...λουλούδι στο πρώτο μήνυμα και να κάνει μια δήλωση προς τον ΔΑ της ότι "είμαι Μαφία". Ειδικά αν ο ΔΑ της έπαιζε σ εκείνο το παιχνίδι, κι ακόμη πιο ειδικά αν ήταν ο Ακριβός ή ο Χάρης, που το λουλουδάκι είναι βαθιά χαραγμένο στην καρδιά τους.
Στο Palermo #40 πάλι, ένα φαινομενικά αθώο hug emoticon ήταν υπεραρκετό για να προσεγγίσει και να δηλώσει την ταυτότητά της η Μαφιόζα τότε Άννα στον ΔΑ της το Χάρη. Ένα φαινομενικά αθώο λουλουδάκι τώρα γιατί να μην είναι;

Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση για το λουλούδι και η υπενθύμιση σε ένα παλιότερο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα βόλευε κάποιον κακό ρόλο να την κάνει. Ωστόσο επειδή είμαι εντελώς παρανοϊκός πολλά περνούν απ' το μυαλό μου. Για παράδειγμα βλέπω αρχικά να ψηφίζεις Libertus και κατόπιν να μιλάς στη Χιμέλα για λουλούδια-σήματα που μπορεί να τη συνδέουν με Libertus ή tsarachaf. Θα μπορούσες δηλαδή σε μια αρκετά έξυπνη κίνηση να κατηγορήσεις τη Χιμέλα γι' αυτό που κάνεις στην πραγματικότητα εσύ, να δίνεις σήμα σε Libertus ή tsarachaf (ή και στην ίδια τη Himela) κατηγορώντας ότι δήθεν το κάνει η Himela. Μετά πάλι σκέφτομαι ότι είσαι έμπειρος παίκτης για να φέρεις στο φως τόσο νωρίς τον ΔΑ σου, ακομη και παρουσιαζοντας το σαν να του δινει αλλος σημα. Να ετυχε να παρει παλι ΔΑ ο Libertus ή η Himela; Γιατί όχι; Οι πιθανότητες είναι πάντα ίδιες στο μοίρασμα των ρόλων. Αλλά είναι νωρίς για τέτοιες σκέψεις προς το παρόν. Πάντως ανέτρεξα λίγο στο Παλέρμο 40, επειδή δεν το γνώριζα και τσέκαρα ποια ονόματα από εκεί παίζουν και σε μας εδώ, απλώς για να το έχουμε υπόψιν: Εσύ με Himela ήσασταν ΣΕ και μετά tsarachaf, Karadakov, Cinefil, Libertus και Melania. Αυτοί παίξατε κι εκεί. Μπορεί να μην λέει κάτι αλλά ας υπάρχει γιατί μέχρι στιγμής είδα δύο αναφορές σε προηγούμενα παιχνίδια, μια δική σου για το παλέρμο 40 και μια του Ultraviolence για το Παλέρμο 43.

Ένα επιπρόσθετο σχόλιο αναφορικά με σένα και τη Himela. Υπαινίχθηκα λίγο στο πρώτο μου σχόλιο ότι θα μπορούσατε να είστε και μαζί και να ήταν ψιλοθέατρο η ''διαμάχη'' και παρά τα όσα της καταλογίζεις, ακόμη σε καμία περίπτωση δεν βγαίνετε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Θα μπορούσατε κάλλιστα να είστε μαζί. Το πρώτο σου σχόλιο ήταν στις 20:12 και εκεί ψηφίζεις Libertus. Στις 20:14 σχολιάζει η Himela και δίνει και το λουλούδι. Επιστρέφεις στις 20:25 και την κατηγορείς εμμέσως με υπαινιγμό για το ποιος έβαζε τελευταία φορά λουλούδι και εκείνη απαντάει στις 20:27 ''ποιος θυμάται τι έγινε πριν ένα χρονο''. Έπειτα ξεκινάει μια σύντομη στιχομυθία μεταξύ σας με εσένα να τη διορθώνεις ότι δεν ήταν πριν ένα χρόνο αλλά πριν 7 χρόνια. Και το συνεχίζετε για λίγο. Στο 20:39 η Χιμέλα σαν να ψάχνει τις προθέσεις σου ''μαλλον τρελίτσα πουλάς''. Άραγε να περιμένει σήμα και να ήθελε να διαπιστώσει αν ο διάλογός σου μαζί της ήταν κάτι τέτοιο; Και εσύ της απαντάς στο 20:41 ότι οι προθέσεις είναι πάντα καλές. Σαν να της λες ότι ''καλά κατάλαβες, σήμα είναι''; Κατόπιν εξαφανίζεστε για λίγο με τη Χιμέλα να εμφανίζεται ξανά και να σχολιάζει στις 21:47 για την απουσία του Φινεύς. Έπειτα στις 21:58 σχολιάζει το δικό μου ποστ λέγοντας ''εε τι χαζοί θα είναι δυο κακοί να βγουν τόσο νωρίς να μαλώνουν μεταξύ τους;'' και της λέω ότι μια χαρά μπορεί να συμβεί για να έχουν μετά να λένε αυτό που είπε. Στη συνέχεια, η Χιμέλα αρχίζει να ασχολείται με Comfortably και να τον ρωτάει για τη Μελανία, μέχρι που επανέρχεσαι εσύ dimijim ξανά στις 23:18 για να γράψεις το παραπάνω σχόλιο υπενθυμίζοντάς μας το παλέρμο 40 και τα λουλούδια και κατηγορώντας την ότι μπορεί να δίνει σήμα σε tsarachaf ή Libertus, ο οποίος ήταν και ο ΔΑ του παλέρμο 40. Η Xιμέλα απαντάει πάνω σε όσα ενδιαφέροντα είπες, ακριβώς ένα λεπτό μετά από σένα στις 23:19, με ένα απλό ''sure, why not?''. Χωρίς να σχολιάσει κάτι περισσότερο. Να τραβήχτηκε επειδή την τσάκωσες; Να έπρεπε ξαφνικά να βγει για να πάει για ύπνο επειδή κουράστηκε; Ή μήπως να μην ήθελε να απαντήσει κάτι παραπάνω για να μην σε φέρει και σε δύσκολη θέση αν είστε μαζί; Όλα είναι πιθανά.

Αρχικά οι χρόνοι που γράφατε ταιριάζουν αρκετά μέχρι στιγμής, σαν να ήσασταν μαζί δίπλα δίπλα και να το είχατε κανονίσει αλλά γνωρίζω πως αυτό δεν είναι επαρκές ή ικανοποιητικό επιχείρημα. Μπορεί να έτυχε και εγώ την τύχη τη σέβομαι. Ωστόσο δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση απ' τη στιχομυθία σας. Το ένα είναι το σημείο στην αρχή αρχή του διαλόγου σας που ρωτάς τη Himela αν θυμάται ποιος έστελνε λουλούδια την τελευταία φορά. Σου απαντάει ότι ''ποιος θυμάται τι έγινε πριν ένα χρόνο''. Πώς της ήρθε να νομίζει ότι αναφέρεσαι σε κάτι που έγινε πριν ένα χρόνο; Από που συμπέρανε ότι μιλάς για κάτι που έγινε πριν ένα χρόνο; Έστελνε κι άλλος λουλούδια στο περσινό παλέρμο; Μήπως της ξέφυγε κατά λάθος κάτι άλλο που συζητήσατε από κοντά ή στο chat και νόμιζε ότι αναφέρεσαι σ' αυτό; Θα ήθελα και μια απάντηση απ' τη Himela εδώ να μας πει γιατί νόμιζε πως της έλεγες κάτι που αφορούσε το περσινό παλέρμο. Επιπλέον όμως, έχει ενδιαφέρον η δική σου απάντηση σ' αυτό. Της λες ότι αναφέρεσαι σε κάτι που έγινε πριν 7 χρόνια. Σε συνδυασμό με τα όσα λες αργότερα για λουλούδια και παλέρμο 40, είναι λογικό να εικάσει κανείς πως αναφέρεσαι σε εκείνο το παλέρμο. Με μια μικρή έρευνα όμως που έκανα διαπίστωσα ότι το παλέρμο 40 παίχτηκε Ιούνιο του 2013, δηλαδή πριν από 6 χρόνια και όχι πριν από 7. Να σου ξέφυγε και να είπες στη βιασύνη σου λάθος αριθμό επειδή μπερδεύτηκες και νόμιζες ότι έγινε πριν 7 χρόνια; Ίσως αλλά σε θεωρώ πιο προσεκτικό παίκτη. Οπότε θα μπορούσε να λες έμμεσα στην Χιμέλα να τσεκάρει κάτι που έγινε πριν 7 χρόνια, δηλαδή στο Παλέρμο 39, όπου με μια γρήγορη έρευνα (η οποία θα συνεχιστεί πιο βαθιά), διαπίστωσα πως η Χιμέλα τότε ήταν ΔΑ. Γενικά πολλές αναφορές σε προηγούμενα παιχνίδια βλέπω και αγχώνομαι λίγο. Θα πρέπει να διερευνηθούν λίγο περισσότερα αυτά, τόσο το παλέρμο 39 όσο και το παλέρμο 40. Είμαι αρκετά παρανοϊκό άτομο αλλά δύσκολο να είναι όλα τόσο τυχαία και άνευ σημασίας. Νομίζω πως υπάρχει κάτι ενδιαφέρον ανάμεσά σας.

Στο παλέρμο 39 από τους εδώ παίκτες έπαιζαν τότε Himela, Karadakov και Μελανία.

Όλο αυτό το μήνυμα είναι παντελώς άχρηστο και μπορεί να αντικατασταθεί από το ''ψηφισα τυχαία'' .Ούτε μοιραία ούτε μαγικά ούτε καρμικά ούτε και γω δε ξέρω τί άλλο.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ήταν ένα εντελώς άχρηστο μήνυμα για να αιτιολογήσω μια καθαρά τυχαία πρώτη ψήφο αλλά βαριέμαι να γράφω ''δεν ξέρω τι θα ψηφίσω και θα ψηφίσω τυχαία τον/την χ'', οπότε ήθελα να βάλω λίγη περισσότερη σάλτσα που να ταιριάζει και με το θέμα ή και με τις πεποιθήσεις μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Φινεύς

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 317 μηνύματα.
Γεια σας παιδιά και από μένα! Καλό παιχνίδι να έχουμε και πάνω από όλα δίκαιο. Καλά ΣΕ τι θεματάρα ήταν αυτή. Χάρι Πότερ και τα μυαλά στα κάγκελα! Σόρρυ που άργησα ήμουν όμως εκτός σπιτιού όλη μέρα με περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ.

Λίγο που διάβασα, δεν έχει γίνει κατι συγκλονιστικό. Καλά τα λουλουδάκια, καλές και οι καρδούλες δεν τα θεωρώ όμως ακόμα από μόνα τους πειστικά τεκμήρια για την ενοχή ή όχι κάποιου. Ξέρω όλοι προσπαθούμε να πιαστούμε από κάπου, 1ος γύρος είναι, τα θεωρώ όμως κάπως υπερβολικα για να μας πείσουν για το ποιόν κάποιου. Αυτό που θα πρότεινα ομως είναι να εξεταστούν αναδρομικά. Δηλαδή, είμαστε 3ο, 4ο, 5ο γύρο κλίνουμε προς την ενοχή κάποιου και λαμβάνουμε όλη τη λουλουδοαγαπουλοκατασταση υπόψιν. Τότε ναι, σαφώς και μπορεί να βοηθήσουν. Επιπλέον, και γω με τη σειρά μου θα ήθελα να μη γίνονται πολλές αναφορές σε παλιά παιχνίδια καθώς αποκλείουν παίκτες που δεν τα έχουν διαβάσει από την ανάπτυξη θέσης, κριτικής και επιχειρηματολογιας.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Ικαρίωνα για να μην κάνω παράθεση όλο σου το ποστ: Απάντησα μονολεκτικά στον dimijim γιατί δεν μπορώ να κάτσω να πείσω εκείνον ή και κανέναν οτι δε θυμάμαι τί έγινε πριν λίγες μέρες, πώς θα θυμηθώ τί έγινε πριν χρόνια σε ένα παιχνίδι; Δεν μπορώ να πείσω κανέναν για αυτό απλά. Επίσης πάντα θεωρώ οτι η αναφορά σε παλιά παιχνίδια είναι λάθος και αρκετές φορές το έχω σχολιάσει σε περασμένα παιχνίδια είτε ως παίκτρια είτε ως ΣΕ. Αν θεωρείς λοιπόν οτι απάντησα μονολεκτικά επειδή με "τσάκωσαν", μπορείς να το πιστεύεις. Και τί να απαντήσω όταν μού μιλάει για ένα λουλουδάκι που έστειλα γενικά για το "καλό παιχνίδι" ενώ εκείνος πρώτος έστειλε καρδούλα στον Καραντάκο; :/: Τώρα για το ένα χρόνο πριν - 7 χρόνια πριν, έτσι θεώρησα εκείνη την ώρα, οτι μιλάει για το περσινό παιχνίδι. Πάρτε το ο καθένας όπως θέλει. Εγώ όπως παίζω πάντα είμαι εδώ και απαντάω, σε αντίθεση με άλλους.

Εγώ βλέπω ηχηρές απουσίες μεγάλων ονομάτων όπως τσάρα, Μελανία, Εμιλούκο, Libertus, αυτό με προβληματίζει. Εγώ θέλω να ασχοληθώ με αυτούς που είπαν ένα γεια και εξαφανίστηκαν ή δεν είπαν τίποτα. Ικαρίονα η μαφία αυτή τη στιγμή χαίρεται γιατί σε έχει βάλει στο τριπάκι να ξεψαχνίζεις εμένα και να μην προσέχεις τους υπόλοιπους, πράγμα το οποίο θεωρώ οτι ήταν και ο σκοπός του dimijim, είτε ως πολίτης πιστεύοντας οτι είμαι κακιά και επειδή μιλάω πολύ θα μού ξεφύγει ένα λάθος, είτε ως κακός ο ίδιος να με κάνει να μιλάω πολύ για να ασχολείστε μαζί μου και να ξεχνάτε άλλους.

Απογοητεύομαι πάντως γιατί οι μαφιόζοι είναι 4 και αυτοί που απαξιούν να ασχοληθούν με το παιχνίδι είναι πολύ περισσότεροι. Ελπίζω από σήμερα να ανέβει η συμμετοχή.

Ψηφίζω για τώρα JKaradakov γιατί δε μού αρέσει που ήταν εδώ στην αρχή του παιχνιδιού και μετά τεχνηέντως εξαφανίστηκε ενώ υπήρχαν θέματα προς σχολιασμό. Και γενικά η ενασχόληση του dimijim μαζί του με το "δήλωσες συμμετοχή τελευταίος, μίλησες πρώτος" και η καρδούλα δε μού άρεσαν. Θα δούμε στη πορεία.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Καλημέρα.

ComfortablySmug 6 καρδούλες στο πρώτο σου μήνυμα είναι πολύ ύποπτη κίνηση. Είναι ο αριθμός των κακών του παιχνιδιού, το να έριξες τυχαία τόσες καρδιές δεν το πιστεύω ως πολύ πιθανό. Η μια πάει στην Μελανία. Θα μπορούσε η Μελανία να είναι ΔΑ και να της κάνετε σήμα τόσο νωρίς; Θα έβρισκα ατσούμπαλη μια τέτοια κίνηση αλλά όλα είναι πιθανά σε αυτό το παιχνίδι.

Για πάμε μια ψήφο σε ComfortablySmug
 

~Melania~

Περιβόητο μέλος

Η Insomnia ♥ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Στρατιωτικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,354 μηνύματα.
Καλημέρα κι από εμένα! :flowers: Καταρχάς να ευχαριστήσω τη ΣΕ για το όμορφο θέμα και τη δουλειά της, και να ευχηθώ σε όλους μας να έχουμε ένα υπέροχο παιχνίδι!!

Μια θερμή παράκληση: η όλη δυσκολία αυτού του παιχνιδιού φέτος ήταν ότι παρα πολλοί από εμάς είχαν δυσκολία στο χρόνο. Εγώ πχ τώρα κατάφερα να μπω, χθες είχα μια σοβαρή υποχρέωση. Είθε να είναι και η τελευταία φορά που θα το αναφέρω (το ξέρετε άλλωστε όλοι ότι ειμαι παίκτρια με επιχειρήματα και όχι "γκρινιαρουλα") αλλά παρακαλω λιγο σεβασμό απο όλους για όλους στο χρόνο που έχει ο καθένας να διαθέσει! Άλλωστε ο χρόνος μπορεί να είναι άπειρος που διαθέτεις και να πετάς πραγματα ανούσια για να μπερδεψεις ή και λιγότερος αλλα ουσιαστικός!! ;) φυσικά και κάποιοι ένοχοι θα κρύβονται στη σκιά αλλα κάποιοι θα είναι και πρώτο μέτωπο και γενικά μόλις ξεκινήσαμε οποτε θα δώσω σε όλους προς το παρόν το benefit of the doubt (αφορμωμενη και απο εμενα την ιδια) οποια σταση κι αν εχουν διαλέξει προς το παρόν. Το ποιος παιζει για να μπερδέψει και ποιος για να βοηθήσει πραγματικα, παντα φαίνεται στη πορεία.
Αυτά σαν εισαγωγή. Και πάλι καλο παιχνίδι να έχουμε παιδια!! Και ξεκινάω με σχολιασμό:

Περίμενα εσένα για να έχουμε να λέμε απ την τελευταία συμμετοχή στο πρώτο ποστ. <3

Καλησπέρα και καλό παιχνίδι να έχουμε.
ΣΕ καταπληκτικό το θέμα, κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει κι αυτό.

Ψήφος στον Libertus. Έχει καιρό να παίξει κι είμαι σίγουρος ότι του έλειψε η αίσθηση να είναι δημοφιλής!

Η πρώτη αν δεν κάνω λάθος ψήφος και ναι random αλλα σαν να το παραπαίζει αναλαφρος ο Δημήτρης..
Καλα ειναι και αυτα βεβαια για να δούμε αν θα δημιουργηθούν κύματα (ουκ ολίγες φορές έχει γίνει χαμός απο τον πρωτο γυρο).

Πιστεύεις οτι αξίζει να σε ξαναθυμηθώ; Για τον Libertus λες οτι θέλει να αισθάνεται δημοφιλής, αλλά κι εσύ μονοπωλείς το θρεντ βλέπω.

Η στιχομυθία δυσκολο να περάσει απαρατήρητη και γενικά δεν πιστεύω πολυ στις συμπτώσεις.. παρόλα αυτά ο Δημήτρης φαίνεται πιο πολυ να επιδιώκει τη κουβεντα και η Χιμελα να απαντάει.
Σχεση μεταξυ των δυο: σε ερωτηματικό.

Μάλλον θες να το παίξεις τρελίτσα. Θα φανούν οι προθέσεις σου στην πορεία. Και οι καρδούλες στον Καραντάκο δεν περνάνε απαρατήρητες, να ξέρεις.

Θα συμφωνήσω με αυτό το ποστ αν και λόγω των μεγάλων γνωστών συμπαθειων εδώ μέσα (θα το εξηγήσω παρακατω) η καρδούλα εκ πρώτης εμενα δεν μου κίνησε τοσο την υποψία χωρίς φυσικά να την ξεχνάω.

Επειδή όμως το παιχνίδι είναι το παιχνίδι, καμια ένδειξη συμπάθειας δεν πρέπει να περνάει εντελως απαρατήρητη. Η μαφία θα προσπαθήσει να δώσει τα σήματα της καποια στιγμή και μέσα στις αγαπες και τα λουλούδια παντα υπάρχει τρόπος.. :whistle:
Οι προθέσεις μου είναι πάντα καλές Συλβί μου. Και τον κολλητό μου πάντα τον αγαπώ, είτε ως παίχτης, είτε ως ΣΕ. Αλλά επειδή μάλλον ζήλεψες, πάρε κι εσύ: <3.

Πολλή αγάπη..

Ψηφίζω τη ~Melania~ βλέπω πως δε έχει απαντήσει ακόμα στο θρεντ :scratchhead:

Δεν έχω να πω κάτι για τη ψήφο προς εμενα, έχει ένα solid ας πούμε επιχείρημα δεδομένου ότι είναι ο πρώτος γύρος.

Καλησπέρα και πάλι φίλες και φίλοι του Hogwarts. Άλλο ένα ωραίο παιχνίδι ξεκινάει και νομίζω ότι θα το διασκεδάσουμε αν αποφευχθούν τρία πράγματα που όλο και κάποιος θα νιώσει την τάση να κάνει (συμπεριλαμβανομένου ίσως εμού) αλλά που δεν θα πρέπει να τα κάνει.

α) Να μην κάνει σπόιλ τον ρόλο του είτε από απροσεξία είτε επειδή θα νομίζει ότι δεν κάνει σπόιλ, ώστε να γλιτώσουμε ποινές και αποχωρήσεις που χαλάνε το κλίμα και φέρνουν σε δύσκολη θέση την αξιαγάπητη ΣΕ.
β) Να μην ''ξενερώσει''. Όλοι έχουμε αγαπημένους και λιγότερο αγαπημένους ή μισητούς ρόλους αλλά εφόσον δηλώνεις να παίξεις πρέπει να παίξεις με το ίδιο κέφι και με την ίδια υπευθυνότητα είτε είσαι μάγισσα είτε απλός πολίτης είτε δεν ξέρω κι εγώ τι ρόλος αρέσει και δεν αρέσει στον καθένα. Έχει διαπιστωθεί το φαινόμενο να ξεκινάει κάποιος δυναμικά και μετά είτε να αμελεί το παιχνίδι είτε να μην πατάει καν. Αυτή η τακτική δείχνει ασέβεια προς το παιχνίδι, προς τους συμπαίχτες και προς τη ΣΕ και επειδή αυτοί που ξενερώνουν ανήκουν συνήθως στους αθώους (για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω), τέτοιου είδους συμπεριφορές κάνουν ζημιά στους πολίτες και προσωπικά με ενδιαφέρει γιατί κι εγώ με τους πολίτες είμαι πάλι, το γνωστό αιώνιο αθώο αγόρι του παλέρμο άλλωστε (όχι σαν κάποιες άλλες :P ). Όχι μόνο στερείς τους πολίτες από έναν ρόλο τους αλλά αν ξενερώσεις, καταλαβαίνει ο άλλος ότι δεν έχεις δυνατό ρόλο και έτσι μπορεί να χτυπήσει ευκολότερα κάποιο ισχυρότερο μέλος των αθώων. Δηλώσαμε για να παίξουμε και το παλέρμο είναι η καλυτερότερη παιχνιδάρα ό,τι ρόλο κι αν έχει κάποιος.
γ) Να αποφευχθούν προσβολές και δίχως λόγο εντάσεις. Μπορεί να γίνουν λάθη και είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους συμπαίκτες και κυρίως τη ΣΕ (κυρίως διότι έχει δυο πανέμορφες μάγισσες διαχειρίστριες εκεί μέσα που θα μας κάψουν τις καρδιές, no offense στον αξιαγάπητο Dumenuke).

Επί της ουσίας τώρα:

Όπως πάντα στην αρχή κάθε παιχνιδιού και επειδή προσπαθώ να γίνομαι πιο δημιουργικός απ' το να πω ''ψηφίζω τον τάδε στην τύχη γιατί είναι πρώτος γύρος'', επιλέγω έναν τυχαίο-μοιραίο τρόπο για να καθορίσει την ψήφο μου. Θα κάνω κι εδώ το ίδιο. Ήδη απ' όταν είδα την λίστα των συμμετεχόντων κατά τις δηλώσεις συμμετοχής, αποφάσισα με ποιο τρόπο θα κινηθώ.

Η λίστα ήταν η εξής:


Λίστα συμμετοχών για Palermo #47:
1. dimijim, the first to post
2. CiNeFiL
3. Ikarionas
4. Physiognomist
5. Marjoriee26
6. Φινεύς
7. ComfortablySmug
8. ~Melania~
9. Johnny15
10. akikos
11. Emilouko
12. Indiana Jones
13. tsarachaf
14. ultraviolence
15. Libertus
16. i_lie_us
17. Iliaso
18. Himela
19. ougka pougka
20. JKaradakov

Όπως βλέπετε ήμουν ο τρίτος κατά σειρά. Αποφάσισα λοιπόν από τότε να ψηφίσω πρώτο όποιον θα κάνει το τρίτο σχόλιο στο thread του παιχνιδιού ή όποιον θα ρίξει την τρίτη ψήφο. Σύμφωνα με τα σχόλιά σας, τρίτος σχολίασε ο iliaso ενώ τρίτη ψήφο έριξε η Marjorie.
Κατόπιν είδα ότι η λίστα των ονομάτων άλλαξε γιατί μπήκαν όλοι αλφαβητικά και έτσι έχασα την τρίτη ιερή μου θέση από τον Comfortably, ο οποίος είναι πλέον ο τρίτος στη νέα λίστα (αλλά τρίτος και στη λίστα αυτών ανάμεσα στους οποίους θα ψηφίσω) ενώ εγώ έπεσα στον αριθμό 8 και γι' αυτό περίμενα ώστε να σχολιάσω όγδος κατά σειρά (εννοώ ότι απ' όλους τους παίκτες που σχολίασαν, ήμουν ο όγδοος, δεν μέτρησα όσους είχαν ξανασχολιάσει). Στους πρώτους γύρους λοιπόν και λόγω έλλειψης στοιχείων, θα προσπαθήσω να αφεθώ στο όμορφο story που επέλεξε η ΣΕ μας και θα προσπαθήσω ως πάλαι ποτέ και νυν μάγος να ακολουθήσω τα ίχνη της μοίρας ή της τύχης, χαρίζοντας περισσότερη μαγεία μέσα στο ευχάριστο παιχνίδι μας.

Οι τρεις υποψήφιοι για την πρώτη ψήφο μου είναι λοιπόν: iliaso, Marjorie και Comfortably. Για να μείνω σταθερός σε αυτό που είχα αποφασίσει στην αρχή, εστιάζω αρχικά στους δύο πρώτους. Η Marjorie ψήφισε Μελανία επειδή ακόμη δεν σχολίασε τίποτα και προσωπικά συμφωνώ με το να ψηφίζονται αθόρυβοι, οπότε προς το παρόν δεν στρέφομαι σ' αυτήν και άρα ψηφίζω τον ILIASO αλλά μπορεί να αλλάξω και σε Comfortably ή Marjorie αναλόγως πώς θα κινηθούν οι ψήφοι και τι θα ειπωθεί κι απ' τους τρεις τους.

Απ' τα μέχρι τώρα σχόλια, κρατάω τρία πράγματα:

α) τη στιχομυθία dimijim και Himela που πονηρά και παρανοϊκά σκεπτόμενος θα μπορούσε να μου περάσει απ' το μυαλό ότι αν τύχαιναν μαζί μαφιόζους, δεν θα ήταν κακή κίνηση το να εκμεταλλευτούν πιο real life ''έριδές τους'' για να ''μαλώσουν'' δήθεν και στο thread προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν είναι μαζί ενώ είναι.
β) Την αναφορά του ultraviolence στο παλέρμο 43 και την συνακόλουθη ψήφο του στον i lie us, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν για να δούμε τι ακριβώς είναι τιμής ένεκεν στο παλέρμο 43 που να αιτιολογεί την ψήφο εκεί και τι ρόλους είχαν τότε καθώς και το τι έλεγαν.
γ) Το ότι από τους 19 προς το παρόν έχουν μιλήσει οι 11 και δεν έχουν δώσει ζωή ακόμη οι εξής 7: Comfortably, Emilouko, Libertus, Melania, Physiognomist, tsarachaf και Φινεύς.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν!

Γνωστές τακτικές πρώτου γύρου. Και όσο και αν ειμαι και εγω της άποψης ότι δεν είναι σωστό να αναφέρουμε τα παλιότερα παιχνίδια συνεχεια, περιμένουμε να σε δούμε πιο ενεργό.. Και δεν το εννοω απο άποψη μονο των ποστ εννοω τις τρελές θεωρίες :P

Καλησπέρα και απο εμένα, μακάρι ολοι μας να ευχαριστηθουμε αυτο το παιχνίδι διχως παρατράγουδα (μου λειψατε παλιοπαιδα)

Δυστυχώς μεχρι Τετάρτη απογευμα θα κανω tour στην εξοτικη Χαλκιδική οποτε ισως να μην είμαι καλα διαβασμένος (οχι ότι θα περιμενε κανεις κανα σεντονι από εμενα)

Δε θα σταθω τοσο στις καρδούλες ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ αλλά με την ανάγκη του ικαριωνα να απαντησει 8ος εύχομαι οσο πιο συντομα να μας πει τι σκέφτηκε

Αρχικά σκεφτομουν να ψηφισω melania ❤️ γιατί ξερω οτι δε θα μου κρατησει κακια, αλλά τωρα που είδα πως κάποιος παει να μου τη διωξει θα αναγκαστω να τη στηριξω
Ψηφος στη marjoree

Ικαριωνα δεν ειδα οτι εξηγησες οταν εγραφα το post

Κάτσε λίγο γιατί μας τα μπερδεύεις. Εσύ θα την ψήφιζες μεν αλλά αφού την ψήφισε άλλος, πας να τη σώσεις; Μήπως λοιπόν η ψήφος σου θα ήταν για τα μάτια του κόσμου και ο πραγματικός σου στόχος είναι να την προστατεύσεις; Γιατί χρειάζεται προστασία η Μελανία από σένα όμως; Ή είναι ένας τρόπος να την κάνεις να σε προσέξει;

Μόνο ένα πράγμα θα πω εδώ και το σταματάω. Τα συγκινητικά λόγια είναι κάτι αντίστοιχο καραντακοβ ντιμιτζιμ (γνωριζόμαστε στη πραγματική ζωη).

Δεν μου αρέσει καθόλου να με υποστηρίζουν τοσο φανερα αγαπημένε ποσο μαλλον τωρα που είναι αρχη και εχω ήδη μια ραντομ ψήφο αλλα θα σου δώσω και εσενα για αρχή και μόνο την μικρή αμφιβολία ότι το είπες αυτό για μένα από συμπάθεια και όχι για να γίνω απο τον πρωτο γύρο αντικείμενο σχολιασμό για τη τοση φανερή υποστήριξη.. :hmm:
Δεκτή η ψήφος και το σκεπτικό μιας και όλοι από καπου πρέπει να ξεκινήσουμε αν και προσωπικά δε κατάλαβα τα γραφόμενα σου. Από τη μία λες ότι συμφωνείς να ψηφίζονται οι αθόρυβοι από την άλλη λες ότι δε θα στραφείς στη Μελανία η οποία μέχρι στιγμής για τους δικούς της λόγους πιθανώς, δεν έχει προλάβει να πάρει θέση :confused:.

Η Μελανια δεν μπορουσε πραγματικα να πάρει θέση χτες. Από την άλλη πολλη κατανόηση δείχνετε πριν καν μπω και με ανησυχεί αυτο :hehe:

Κατάλαβα γιατί εξαρχής ήθελες να ψηφίσεις τη Μελανία (για να μη σου κρατήσει κακία, βέβαια κι αυτό περίεργο είναι, πού ξέρεις οτι δε θα σού κρατήσει κακία; ), αλλά εσύ είπες οτι τη Μελανία θες να τη στηρίξεις. Γιατί ειδικά τη Μελανία; Και γιατί ανησυχείς τόσο πολύ πώς θα πάρει την ψήφο σου ο καθένας; Πρώτος γύρος είναι, όλοι στην τύχη θα ψηφίσουμε.

Καλά και το ολοι στη τύχη θα ψηφίσουμε δεν ισχύει εντελως και το ξέρεις..
Η melania ξέρει οτι της εχω μια προσωπική αδυναμία. Σταματαω εδω

Το συνεχίζεις και θα με πάρουν με τις πέτρες -εκτός αν αυτός είναι πραγματικά ο σκοπός σου (?).

Η ψήφος μου δεν θα αργήσει αλλα περιμένω να δω κάποιες κινήσεις ακόμα. Καλημέρα!

ΥΓ. Ικαριωνα παλι καπου ειδα σχολίασες οτι δεν είσαι σαν κάποιες κάποιες που ισχυρίζονται ότι είναι το αιώνια καλο κορίτσι του Παλέρμο. Από τα τόσα χρόνια που παίζω και τα τόσα παιχνίδια ενα εκανα μαφια :hehe: μην έχεις τόσο κόλλημα μαζι μου :P
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Γεια σας παιδιά και από μένα! Καλό παιχνίδι να έχουμε και πάνω από όλα δίκαιο. Καλά ΣΕ τι θεματάρα ήταν αυτή. Χάρι Πότερ και τα μυαλά στα κάγκελα! Σόρρυ που άργησα ήμουν όμως εκτός σπιτιού όλη μέρα με περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ.

Λίγο που διάβασα, δεν έχει γίνει κατι συγκλονιστικό. Καλά τα λουλουδάκια, καλές και οι καρδούλες δεν τα θεωρώ όμως ακόμα από μόνα τους πειστικά τεκμήρια για την ενοχή ή όχι κάποιου. Ξέρω όλοι προσπαθούμε να πιαστούμε από κάπου, 1ος γύρος είναι, τα θεωρώ όμως κάπως υπερβολικα για να μας πείσουν για το ποιόν κάποιου. Αυτό που θα πρότεινα ομως είναι να εξεταστούν αναδρομικά. Δηλαδή, είμαστε 3ο, 4ο, 5ο γύρο κλίνουμε προς την ενοχή κάποιου και λαμβάνουμε όλη τη λουλουδοαγαπουλοκατασταση υπόψιν. Τότε ναι, σαφώς και μπορεί να βοηθήσουν. Επιπλέον, και γω με τη σειρά μου θα ήθελα να μη γίνονται πολλές αναφορές σε παλιά παιχνίδια καθώς αποκλείουν παίκτες που δεν τα έχουν διαβάσει από την ανάπτυξη θέσης, κριτικής και επιχειρηματολογιας.
Συγγνώμη κύριος αλλά δε με πείθεις. Περίμενες με ανυπομονησία να αρχίσει το παιχνίδι, αποκλείεται να μην είχες εξασφαλίσει έναν τρόπο να μπορέσεις, ακόμα και εκτός σπιτιού, να βρεις ίντερνετ για λίγο και να πεις ένα γεια. Εξάλλου λες "περιορισμένο ίντερνετ" κι όχι "μηδενικό" (που κι αυτό θα ήταν παράξενο, δε ζούμε και στη Ζιμπάμπουε :loltooth:). Και τελικά κατάφερες να μπεις 2:30 τη νύχτα. Βολικό.

Επίσης αυτό που λες "ας αφήσουμε τις καρδούλες και τα λουλούδια για τώρα κι ας τα θυμηθούμε αργότερα" εμένα μού ακούγεται σαν να είσαι μαφιόζος και να λες στον ΔΑ σου να σταματήσει την ιστορία με τις καρδούλες και τα λουλουδάκια για κάποιο λόγο. Σαν να προσπαθείς να τον "μαζέψεις" δηλαδή, δίνοντάς του παράλληλα οδηγίες και σήμα.

Οπότε φίλε μου είσαι στο ραντάρ μου, θα φανεί από την απάντηση που θα δώσεις, από το πότε και πώς θα τη δώσεις, αν θα είναι κάτι "τριμαρισμένο" ή απάντηση νέου παίκτη που δεν ξέρει και πολλά από το παιχνίδι.

Σχετικά με το αν οι μαφιόζοι θα ψηφίσουν στην τύχη, οκ, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και τον ΔΑ, αλλά εκεί σταματάει η σιγουριά τους. Αν πχ ψηφίσουν την πόρνη, κι αυτό στην τύχη θα είναι, αν και δεν τους συμφέρει. Οπότε εκεί πήγαινε το οτι όλοι στην τύχη ψηφίζουμε, παρ' όλα αυτά καταλαβαίνω και το δικό σας σκεπτικό.

Καλημέρα.

ComfortablySmug 6 καρδούλες στο πρώτο σου μήνυμα είναι πολύ ύποπτη κίνηση. Είναι ο αριθμός των κακών του παιχνιδιού, το να έριξες τυχαία τόσες καρδιές δεν το πιστεύω ως πολύ πιθανό. Η μια πάει στην Μελανία. Θα μπορούσε η Μελανία να είναι ΔΑ και να της κάνετε σήμα τόσο νωρίς; Θα έβρισκα ατσούμπαλη μια τέτοια κίνηση αλλά όλα είναι πιθανά σε αυτό το παιχνίδι.

Για πάμε μια ψήφο σε ComfortablySmug

Το θεωρώ τραβηγμένο να το κάνει αυτό (καρδούλα προς Μελανία - ΔΑ) τη στιγμή που ήδη οι καρδούλες των προηγούμενων δεν είχαν περάσει απαρατήρητες. Τζόνυ θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου και προς άλλους παίκτες, μην κολλάς μόνο σε έναν, γιατί δε μού αρέσει όταν το κάνει κάποιος αυτό. Αφού μπήκες στον κόπο να γράψεις, πες μας και για άλλους.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Καλημέρα Παλέρμο! :morning1:

Ψηφοφορία για Δευτέρα 29/7:

1. akikos
2. CiNeFiL
3. ComfortablySmug--> Marjoree26
4. dimijim--> Libertus
5. Emilouko
6. Himela --> JKaradakov
7. i_lie_us
8. Ikarionas--> Iliaso
9. Iliaso
10. Indiana Jones
11. JKaradakov
12. Johnny15 --> ComfortablySmug
13. Libertus
14. Marjoree26--> ~Melania~
15. ~Melania~
16. Physiognomist--> Indiana Jones
17. tsarachaf
18. ultraviolence--> i_lie_us
19. Φινεύς

Ψήφοι:
1 ComfortablySmug
1 Iliaso
1 Indiana Jones
1 i_lie_us
1 JKaradakov
1 Libertus
1 Marjoree26
1 ~Melania~



Η χώρα των φαντασμάτων
---

Οριστικές αποχωρήσεις
---

Απουσίες
---

Λοιπές ενέργειες παικτών
---
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,775 μηνύματα.
Παλέρμο δεν έχω ξαναπαίξει αλλά έχω δει πολλές αστυνομικές σειρές και όλα τα επεισόδιου του αστυνόμου Σαίνη όταν ήμουν μικρός.

άτομα που μου υπέδειξε ο μαγικός αριθμός 3: akikos, Marjorie, Comfortably. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι είστε κακοί ρόλοι όλοι σας, -είναι και πρώτη μέρα τι στοιχεία να έχει κανείς άλλωστε;- αλλά έχω μια γενικότερη τάση να με ελκύει η μαγεία και να εμπιστεύομαι κατά καιρούς τα σημάδια της μοίρας, τα οποία προς το παρόν μου υποδεικνύουν να κατευθυνθώ σε πρώτη φάση στην τριάδα που έθεσα εξαρχής.

Σκεφτόμουν να σε ψηφίσω καθώς το ένστικτό σου κατά 33,3333333333333% τουλάχιστον είναι λάθος, αλλά έχεις σωστά αν και μακροσκελή points που θα μας βοηθήσουν να βρούμε το μυστήριο.

Πιστεύω ότι αυτό που ξεχωρίζει έναν ερασιτέχνη μαφιόζο από έναν επαγγελματία είναι ικανότητα του να είναι αόρατος, να κρύβεται δηλαδή στο πλήθος. Επίσης στη σωστή μαφία τα μέλη τους απέχουν το ένα με το άλλο και αποτελείται από αντιπροσωπικά μέλη όλης της κοινωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι ένας τουλάχιστον από τους μαφιόζους κάνει τον μουγκό, κάποιος τον ενεργό και κάποιος τον ιδιαίτερα θερμο. Ο τελευταίος επειδή τραβάει τα βλέματα θα είναι έτοιμος να θυσιαστεί για να προστατέψει έναν "αόρατο" συνάδελφο του.

Θα ψηφίσω τον μουγκό μαφιόζο καθώς δεν έχω αρκετά στοιχεία για τους υπόλοιπους. Είμαι ανάμεσα στην Εmilouko και στον tsarachaf. Τελικά ψηφίζω tsarachaf καθώς πιστεύω στην περίπτωση που είναι μαφιόζος θα προτιμήσει το ρόλο του μουγκού στην αρχή για να κρατηθεί όσο πιο πολύ στο παιχνίδι γίνεται και να κάνει τις σωστές κινήσεις για την ομάδα του στο τέλος.
 

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Η Μελανια δεν μπορουσε πραγματικα να πάρει θέση χτες. Από την άλλη πολλη κατανόηση δείχνετε πριν καν μπω και με ανησυχεί αυτο :hehe:

Η κατανόηση είναι μια αρετή που γενικά διαθέτω αγαπητή. Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα από χθες να στοχεύσω randomly σε κάποιον ο οποίος δεν έχει μιλήσει, είναι μπόλικοι αυτοί, αλλά στα δικά μου μάτια όντας εργαζόμενος σε 2 δουλειές δε μου φαίνεται τόσο παράξενο ένας παίκτης να μη δώσει ότι έχει από την πρώτη μέρα επειδή κάτι έτυχε. Τώρα αν αυτό συνεχιστεί και καταλάβω ότι κάποιος προσπαθεί να περάσει στα σβηστά την παρουσία του εκεί θα οπλίσω και θα αρχίσω τα σεντόνια :shifty:
 
Τελευταία επεξεργασία:

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Καλημέρα κι από μένα και καλώς σας βρήκα!

Πάλι εδώ λοιπόν, αν και δεν περίμενα ότι θα γυρίσω. Το είπα και στις συμμετοχές, το λέω και τώρα ο tsarachaf έχει ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο και αν δεν ήταν κάποια άτομα εδώ μέσα που εκτιμώ και αγαπώ πολύ, δεν θα έμπαινα στο παιχνίδι. Όσοι με ξέρετε από προηγούμενα παιχνίδια, ξέρετε ότι πάντα εκτιμούσα πολύ περισσότερο την ποιότητα παρά την ποσότητα στα ποστ στο Παλέρμο, γι' αυτό και πάντα προσπαθούσα να κάνω σχετικά λίγα και περιεκτικά, τώρα αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο λόγω ανάγκης. Δεν το λέω ούτε σαν δικαιολογία, ούτε για να μην μου την πέσει κανένας, απλώς εξηγώ πως έχουν τα πράγματα, από τώρα στην αρχή. Αυτός είναι και ο λόγος που παρόλο που διαβάζω από χθες το θέμα, δεν έγραψα κάτι, γιατί θα περιοριζόμουν σε χαιρετούρες και γιατί δεν είχα καμία όρεξη να γράψω από κινητό.

Θέλω να πω κι εγώ ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά, γιατί έκαναν πολύ καλή δουλειά στο θέμα, οι ρόλοι έχουν εξαιρετική αντιστοίχιση. Τους μισώ που έκαναν ένα θέμα που ήθελα να κάνω εγώ :mad: , αλλά credit's due, where credit's due. Επίσης να τους ευχηθώ καλό κουράγιο που επέλεξαν να ασχοληθούν με την οργάνωση παιχνιδιού, αντί να πάνε για μπάνια.

Πάμε τώρα στα του παιχνιδιού, έχω την συνήθεια, να μην δίνω ιδιαίτερη σημασία σε όλες αυτές τις στιχομυθίες του πρώτου γύρου, γιατί συνήθως δεν δείχνουν πραγματικά κάτι και έχω δει πάρα πολλές φορές όλο αυτό να οδηγεί τους πολίτες σε πολύ λάθος συμπεράσματα και να χάνονται πριν καν αρχίσει το παιχνίδι. Ελάχιστα άτομα έχουν κάποιες παραπάνω πληροφορίες αυτή τη στιγμή και οι περισσότεροι θα επιλέξουν να μην τις επικοινωνήσουν, είτε καλοί είτε κακοί. Έτσι, βρίσκουμε αφορμές που σε κανονική ροή παιχνιδιού, δεν θα τις θεωρούσαμε σοβαρές και προσπαθούμε "απεγνωσμένα" να βρούμε κάτι. Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει όντως κάτι;; Εκ πείρας, ναι, το έχω κάνει κιόλας. Είναι μεγάλη; Όχι, ιδιαίτερα και η δυσκολία είναι να ξεχωρίσεις το πραγματικό σήμα από τον θόρυβο (ξύπνησε ο ηλεκτρολόγος μηχανικός μέσα μου, σόρρυ :P ), δηλαδή τι είναι κάτι τυχαίο, τι είναι κάτι που κάνει κάποιος επίτηδες για να δημιουργήσει σύγχυση(που μπορεί να είναι χρήσιμο αν βρεθεί) και τι είναι κάτι που περιέχει ουσιαστική πληροφορία.

Δυστυχώς, ο πρώτος γύρος είναι μια ευκαιρία για την μαφία να εκμεταλλευτεί ότι οι πολίτες πάνε τελείως στα χαμένα και να ξεφορτωθεί κάποιον, χωρίς να ιδρώσει και χωρίς να κινδυνεύσει να κατηγορηθεί ιδιαίτερα, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά θα κάνω έναν μικρό σχολιασμό/ηθογράφηση για αυτά που έχω διαβάσει ως τώρα αναφερόμενος σε άτομα που ασχολήθηκαν περισσότερο, δηλαδή έγραψαν είτε αρκετά ποστ είτε κάποιο μεγάλο ποστ.


  • Ikarionas: Ξέρει πόσο τον εκτιμώ, παρόλο που με εκνευρίζει απεριόριστα ώρες ώρες, είτε επειδή παίζει καλά και δεν με συμφέρει, είτε επειδή δεν παίζει καλά και δεν με συμφέρει. Μπήκε κλασσικά με την τον πληθωρικό και λαλίστατο χαρακτήρα του, άρχισε την αριθμολογία για να ρίξει την random ψήφο του και άρχισε να μην αφήνει κουβέντα να πέσει κάτω. Δεν φαίνεται κάτι ύποπτο εδώ ακόμη και αν υπάρχει θα είναι δύσκολο να φανεί.

  • Himela: Επίσης λαλίστατη παίκτρια πάντοτε, που συνήθως δεν της βγαίνει σε καλό, γιατί είτε μαφία είτε πολίτες την τρώνε λάχανο για να σταματήσει. Θα μπορούσε η αναλυτική στιχομυθία με dimijim να είναι κάποιου είδους συνεννόηση, είτε να μας πετούν στάχτη στα μάτια για να μην τους θεωρήσουμε μέλη της ίδιας ομάδας; Σαφώς, αλλά μπορεί και να έχει να κάνει με το κοινό τους παρελθόν στην ΣΕ και τον χαρακτήρα τους να σχολιάζουν τα πάντα. Ως συνήθως, ασχολείται με ό,τι της φαίνεται περίεργο και διαμαρτύρεται για όσους δεν έχουν εμφανιστεί. Είναι σχετικά εύκολο να καταλάβει κάποιος τι καπνό φουμάρει.

  • dimijim: Παίζει σπανίως, συνήθως είναι ΣΕ. Δεν έχει παίξει ποτέ καλό ρόλο, οπότε δύσκολα θα καταλάβουμε πολλά πράγματα από την συμπεριφορά του. Είναι σίγουρα ικανός στο να παραπλανεί και να δημιουργεί σύγχηση και ίσως να προσπαθεί να το κάνει με τις αναφορές σε παλιά παιχνίδια. Ίσως να προσπαθεί νσ επικοινωνήσει με κάτι ή κάποιον που θυμάται αυτά τα παιχνίδια. Προσωπικά μου είναι δύσκολο να πιστέψω λέξη από όσα λέει, αλλά αυτό δεν τον κάνει αυτομάτως ένοχο.

  • ComfortablySmug: Ότι και να πω γι' αυτό το παιδί είναι λίγο, ειλικρινά. Ιδιαίτερος χαρακτήρας και τρόπος σκέψης, το οποίο πολλές φορές δεν τον βοηθάει να επικοινωνήσει το μήνυμά του. Αν επέλεξε να στείλει τις καρδούλες για τρολλάρισμα ή αν εμπεριέχουν κάποιο συμβολισμό, δεν μπορώ να καταλάβω. Το ελαφρυντικό του για τα σχόλια περί Μελανίας είναι ότι γνωρίζονται, βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να κρύβονται πολλά πράγματα. Είναι σίγουρα ένας αστάθμητος παράγων

  • ~Melania~: Επίσης αρκετά τυπική συμπεριφορά, σεντονάκι που δεν λέει και πολλά. Λογικό, μιας και δεν έχουμε και πολλά να πούμε ακόμη. Θα προσπαθήσει να πιαστεί απ' ότι της κινήσει την περιέργεια και όταν το βρει πραγματικό στοιχείο, θα επιμείνει άπειρα. Ή θα έχει κακό ρόλο και θα βρει μια τυχαία αφορμή για να το κάνει.

  • i_lie_us: Δείχνει να μαζεύει στοιχεία για να αναπτύξει κάποια θεωρία, θα δείξει αν θα το κάνει όντως ή θα μας αφήσει με την απορία. Δεν πρόσεξα να πιαστεί από κάπου για να κάνει ιδιαίτερη ανάλυση, αλλά δεν μου φαίνεται και παράξενο.

  • ultraviolence: Δεν είπε η έκανε πολλά, απλώς θέλω να σημειωθεί στα πρακτικά η ψήφος προς τον i_lie_us, με αφορμή το κοινό τους παρελθόν στο Παλέρμο #43. Πιθανόν να μην υπάρχει κάτι, πιθανόν να είναι και προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του. Ικανός παίκτης, που μπορεί να είναι χρήσιμος σε όποια ομάδα και αν ανήκει.



Για όσους δεν μίλησα, προφανώς δεν είχα κάτι ιδιαίτερο να σχολιάσω, περιμένω να δω λίγο περισσότερο κάποιους από σας για να κάνω μία πρώτη εκτίμηση και επίσης να δω σχόλια από παλιούς γνώριμους. Αν και υποψιάζομαι, ότι όπως και οι περισσότεροι που σχολίασα επάνω, θα κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος που κινούνται πάντα, για να μην κινήσουν υποψίες.

Γενικά το μεγαλύτερο μέρος του παραπάνω, είναι οι ως τώρα σκέψεις μου, τις οποίες θα εξετάσω αναλυτικότερα, όταν θα έχουμε πραγματικά στοιχεία.

Κι επειδή δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η μέρα μου, θα ρίξω και μία ψήφο καλού κακού. dimijim από μένα, όχι γιατί τον θεωρώ ένοχο προφανως, αλλά γιατί μου αρέσει να βρίσκεται υπό πίεση όταν παίζει, μπορεί να αποκαλύψει πράγματα.

Θα ψηφίσω τον μουγκό μαφιόζο καθώς δεν έχω αρκετά στοιχεία για τους υπόλοιπους. Είμαι ανάμεσα στην Εmilouko και στον tsarachaf. Τελικά ψηφίζω tsarachaf καθώς πιστεύω στην περίπτωση που είναι μαφιόζος θα προτιμήσει το ρόλο του μουγκού στην αρχή για να κρατηθεί όσο πιο πολύ στο παιχνίδι γίνεται και να κάνει τις σωστές κινήσεις για την ομάδα του στο τέλος.

Ειλικρινά ανησυχούσα που δεν είχα ψηφιστεί ως τώρα. Φίλτατε, αν με ήξερες θα καταλάβαινες ότι δεν γίνεται να παίξω τον μουγκό, αλλά σεβαστή η θέση σου. Σ' ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σου.
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Ψηφοφορία για Δευτέρα 29/7:

1. akikos --> tsarachaf
2. CiNeFiL
3. ComfortablySmug--> Marjoree26
4. dimijim--> Libertus
5. Emilouko
6. Himela --> JKaradakov
7. i_lie_us
8. Ikarionas--> Iliaso
9. Iliaso
10. Indiana Jones
11. JKaradakov
12. Johnny15 --> ComfortablySmug
13. Libertus
14. Marjoree26--> ~Melania~
15. ~Melania~
16. Physiognomist--> Indiana Jones
17. tsarachaf --> dimijim
18. ultraviolence--> i_lie_us
19. Φινεύς

Ψήφοι:
1 ComfortablySmug
1 dimijim
1 Iliaso
1 Indiana Jones
1 i_lie_us
1 JKaradakov
1 Libertus
1 Marjoree26
1 ~Melania~
1 tsarachaf



Η χώρα των φαντασμάτων
---

Οριστικές αποχωρήσεις
---

Απουσίες
---

Λοιπές ενέργειες παικτών
---
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Γνωστές τακτικές πρώτου γύρου. Και όσο και αν ειμαι και εγω της άποψης ότι δεν είναι σωστό να αναφέρουμε τα παλιότερα παιχνίδια συνεχεια, περιμένουμε να σε δούμε πιο ενεργό.. Και δεν το εννοω απο άποψη μονο των ποστ εννοω τις τρελές θεωρίες :P


Μάλλον δεν είχες χρόνο να διαβάσεις ό,τι γράφτηκε αλλιώς θα έβλεπες πως έχω πει ήδη κάποιες ''τρελές'' θεωρίες και θα μας έλεγες την άποψή σου πάνω σ' αυτές π.χ. για αυτό που είπα σχετικά με dimijim και Himela.


Συγγνώμη κύριος αλλά δε με πείθεις. Περίμενες με ανυπομονησία να αρχίσει το παιχνίδι, αποκλείεται να μην είχες εξασφαλίσει έναν τρόπο να μπορέσεις, ακόμα και εκτός σπιτιού, να βρεις ίντερνετ για λίγο και να πεις ένα γεια. Εξάλλου λες "περιορισμένο ίντερνετ" κι όχι "μηδενικό" (που κι αυτό θα ήταν παράξενο, δε ζούμε και στη Ζιμπάμπουε :loltooth:). Και τελικά κατάφερες να μπεις 2:30 τη νύχτα. Βολικό.

Επίσης αυτό που λες "ας αφήσουμε τις καρδούλες και τα λουλούδια για τώρα κι ας τα θυμηθούμε αργότερα" εμένα μού ακούγεται σαν να είσαι μαφιόζος και να λες στον ΔΑ σου να σταματήσει την ιστορία με τις καρδούλες και τα λουλουδάκια για κάποιο λόγο. Σαν να προσπαθείς να τον "μαζέψεις" δηλαδή, δίνοντάς του παράλληλα οδηγίες και σήμα.

Δεν βιάζομαι να μιλήσω για αφανείς ή αμελείς παίκτες γιατί στην ουσία το παιχνίδι επισήμως ξεκινάει σήμερα, οπότε μπορεί οι άνθρωποι να ήθελαν να ξεκινήσουν από σήμερα. Ο καθένας ας διαθέσει τον χρόνο του αλλά με υπευθυνότητα.

Η παρατήρηση της δεύτερης παραγράφου είναι ενδιαφέρουσα. Ότι δηλαδή έγιναν κάποιες αναφορές από κάποιους σε παλιότερα παιχνίδια, ίσως να πιάστηκε απ' αυτές ο ΔΑ νομίζοντας ότι αποτελούν σήμα και κατόπιν έσπευσαν κάποιοι μαφιόζοι να πουν να αποφεύγουμε τις αναφορές σε προηγούμενα παιχνίδια, για να δείξουν στον ΔΑ ότι μην κάθεται και ασχολείται να διαβάζει παλιά ποστ, το σήμα θα έρθει από αλλού. Για να δούμε λίγο πώς εξελίχτηκαν οι αναφορές σε προηγούμενα παιχνίδια, ποιος τις σχολίασε και ποιοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στο να μιλάει κανείς για προηγούμενα παιχνίδια:

Πρώτος υπαινιγμός σε προηγούμενο παιχνίδι έγινε από τον dimijim στο #9 που ρωτάει τη Himela αν θυμάται ποιος ήταν ο τελευταίος που μοίραζε λουλούδια στο παλέρμο. Μετά ξεκίνησε η στιχομυθία dimijim-Himela που αναφέρονταν σε 1 και 7 χρόνια πριν. 10 λεπτά αργότερα ο Ultraviolence στο ποστ #19 ψηφίζει i lie us τιμής ένεκεν του παλέρμο 43. Το επισημαίνω με απορία και μου απαντάει στο ποστ #34 ότι δεν υπάρχει τίποτα να διερευνηθεί εκεί. Να φοβήθηκε μην επηρεάσω κάνα ΔΑ και αρχίσει να ψάχνει σε παλιά κείμενα; Χμμ too much στη συγκεκριμένη φάση και όπως λέχθηκε. Ακολουθεί στη συνέχεια το #44 του dimijim στο οποίο λέει πιο άμεσα τη θεωρία του για τα λουλούδια του παλέρμο 40 και τη πιθανή σύνδεση Himelas με Libertus και Tsarachaf. Ακολουθεί ο Physiognomist στο ποστ #46, ο οποίος πρώτος λέει πως θα είναι καλύτερο να αποφεύγονται οι αναφορές σε προηγούμενα παιχνίδια και καπάκι ο i lie us στο ποστ #47 που μας λέει ότι συμφωνεί με τον Physiognomist στο να μη γίνονται καλύτερα αναφορές σε προηγούμενα παιχνίδια. Συνεχίζουμε με τον Φινευς στο #49, ο οποίος λέει με τη σειρά του πως θα προτιμούσε να μην γίνονται αναφορές σε προηγούμενα παιχνίδια. Νομίζω δεν μου ξέφυγε κανείς.

Άρα:
α) αναφορές σε παλιότερα παιχνίδια έκαναν οι dimijim και ultraviolence
β) την αντίθεσή τους με το να γίνονται αναφορές σε παλιότερα παιχνίδια εξέφρασαν οι: Physiognomist, I lie us και Φινεύς

Έστω ότι κάποιος απ' τους τελευταίους παρατήρησε κάποια κίνηση από ΔΑ ότι έψαχνε παλιότερα ποστ και θέλησε να τον αποτρέψει. Αυτό θα σήμαινε πως κάποιος πριν απ' αυτούς αναφέρθηκε σε παλαιότερα ποστ και ότι αυτός λογικά θα είναι ο ΔΑ. Όσο κι αν έψαξα όμως δεν είδα κάποιον να αναφέρεται σε παλιότερα παιχνίδια λέγοντας πως θα ψάξει (με εξαίρεση εμένα που είπα ότι θα τσεκάρω το παλέρμο 39, 40 και 43 αλλά ξέροντας ότι δεν είμαι ΔΑ δεν έχει νόημα να το ψάξω :P). Επομένως μάλλον δεν είναι βοηθητικό να κινηθούμε με αυτό το σενάριο. Ίσως να κρύβεται όντως μαφιόζος στην τριάδα του β, ο οποίος να ήθελε απλώς να προειδοποιήσει γενικότερα τον ΔΑ να μην ασχολείται με ανούσια πράγματα. Εκείνο που ωστόσο νομίζω έχει σημασία να κρατήσουμε είναι ότι ακριβώς υπάρχει μια τριάδα που συμφωνούν μεταξύ τους σε κάτι, στο να μην δουν παλιά ποστ. Οπότε αν δούμε περίεργες ακόμη συμφωνίες ή ανταλλαγές μηνυμάτων μεταξύ physiognomist, i lie us και Φινεύς, ίσως να σημαίνει κάτι. Επιπλέον, αυτό που λένε αντιτίθεται στην πρακτική του dimijim και του ultraviolence που αναφέρθηκαν σε παλιότερα παιχνίδια, οπότε αν βγει μαφιόζος κάποιος απ' την τριάδα, ίσως να μας αποκλείει από μαφιόζους κάποιους απ' τη δυάδα, παρότι μπορούν ασφαλώς να γίνουν διάφορα plays.
 

dimijim

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2,762 μηνύματα.
Επιπλέον όμως, έχει ενδιαφέρον η δική σου απάντηση σ' αυτό. Της λες ότι αναφέρεσαι σε κάτι που έγινε πριν 7 χρόνια. Σε συνδυασμό με τα όσα λες αργότερα για λουλούδια και παλέρμο 40, είναι λογικό να εικάσει κανείς πως αναφέρεσαι σε εκείνο το παλέρμο. Με μια μικρή έρευνα όμως που έκανα διαπίστωσα ότι το παλέρμο 40 παίχτηκε Ιούνιο του 2013, δηλαδή πριν από 6 χρόνια και όχι πριν από 7. Να σου ξέφυγε και να είπες στη βιασύνη σου λάθος αριθμό επειδή μπερδεύτηκες και νόμιζες ότι έγινε πριν 7 χρόνια; Ίσως αλλά σε θεωρώ πιο προσεκτικό παίκτη. Οπότε θα μπορούσε να λες έμμεσα στην Χιμέλα να τσεκάρει κάτι που έγινε πριν 7 χρόνια, δηλαδή στο Παλέρμο 39, όπου με μια γρήγορη έρευνα (η οποία θα συνεχιστεί πιο βαθιά), διαπίστωσα πως η Χιμέλα τότε ήταν ΔΑ. Γενικά πολλές αναφορές σε προηγούμενα παιχνίδια βλέπω και αγχώνομαι λίγο. Θα πρέπει να διερευνηθούν λίγο περισσότερα αυτά, τόσο το παλέρμο 39 όσο και το παλέρμο 40. Είμαι αρκετά παρανοϊκό άτομο αλλά δύσκολο να είναι όλα τόσο τυχαία και άνευ σημασίας. Νομίζω πως υπάρχει κάτι ενδιαφέρον ανάμεσά σας.

Στο παλέρμο 39 από τους εδώ παίκτες έπαιζαν τότε Himela, Karadakov και Μελανία.
Ήταν το 2012 και το 2013 οι δύο χρονιές που έδωσα Πανελλήνιες, και στις δύο είχαμε Palermo, θυμόμουν λάθος ότι το #40 είχε γίνει στην πρώτη κι όχι στη δεύτερη. On the other hand, όσο προσεχτικός παίχτης είμαι εγώ, αλλά τόσο είσαι κι εσύ. Κι αφού όντως ανέτρεξες στα παλιότερα παιχνίδια, θα έπρεπε να είχες παρατηρήσει ότι το #39 είχε γίνει την ίδια χρονιά με το #40, δηλαδή 6 χρόνια πριν. Πριν 7 χρόνια, ήταν 2012, κι είχαν γίνει 3 παιχνίδια: το #36 (που άρχισε το 2011 και τελείωσε το 2012), το #37 και το #38. Για να σε βοηθήσω, εγώ ήμουν ΣΕ-δεν έπαιξα-ΔΑ αντίστοιχα κι η Σύλβια ήταν Συγκάτοικος-δεν έπαιξε-δικηγόρος. Εσύ όμως στάθηκες στο #39, που η Σύλβια ήταν ΔΑ, μήπως γιατί σε βόλευε αυτό στις θεωρίες σου ή γιατί στην πραγματικότητα έγινε πριν 6 χρόνια (με το μαγικό αριθμό 6: το διπλάσιο του 3 σου ή/και τον αριθμό των κακών σ αυτό το παιχνίδι); Και με τα νέα δεδομένα τι έχεις να πεις; Ότι είμαι ο ΔΑ και τη λέω να ανατρέξει στο #38 για να με θυμηθεί;


Συγγνώμη κύριος αλλά δε με πείθεις. Περίμενες με ανυπομονησία να αρχίσει το παιχνίδι, αποκλείεται να μην είχες εξασφαλίσει έναν τρόπο να μπορέσεις, ακόμα και εκτός σπιτιού, να βρεις ίντερνετ για λίγο και να πεις ένα γεια. Εξάλλου λες "περιορισμένο ίντερνετ" κι όχι "μηδενικό" (που κι αυτό θα ήταν παράξενο, δε ζούμε και στη Ζιμπάμπουε :loltooth:). Και τελικά κατάφερες να μπεις 2:30 τη νύχτα. Βολικό.

Επίσης αυτό που λες "ας αφήσουμε τις καρδούλες και τα λουλούδια για τώρα κι ας τα θυμηθούμε αργότερα" εμένα μού ακούγεται σαν να είσαι μαφιόζος και να λες στον ΔΑ σου να σταματήσει την ιστορία με τις καρδούλες και τα λουλουδάκια για κάποιο λόγο. Σαν να προσπαθείς να τον "μαζέψεις" δηλαδή, δίνοντάς του παράλληλα οδηγίες και σήμα.

Οπότε φίλε μου είσαι στο ραντάρ μου, θα φανεί από την απάντηση που θα δώσεις, από το πότε και πώς θα τη δώσεις, αν θα είναι κάτι "τριμαρισμένο" ή απάντηση νέου παίκτη που δεν ξέρει και πολλά από το παιχνίδι.
Κι εδώ λοιπόν η Σύλβια αφήνει τα χθεσινά και στρέφεται στον Φινέα. Να πετύχαμε λαβράκι χθες με το λουλουδάκι, να είναι όντως Μαφιόζα και να θέλει να στρέψει την προσοχή αλλού; Να είναι Πολίτης και να θέλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και τους υπόλοιπους παίχτες; Και τα δύο θα μου φαινόταν πιθανά.



Κι ένα σχόλιο ανεξαρτήτως του ρόλου μου και του παιχνιδιού, κι αν θέλει ας το επιβεβαιώσει κι η ΣΕ αυτό:
Για να μαζευτούν οι συμμετοχές φέτος χρειάστηκε να στείλω μήνυμα σε διάφορους παλιούς παίχτες και να τους ζητήσω να παίξουν ξανά. Οι περισσότεροι ήταν πιεσμένοι με το χρόνο τους. Κάποιοι όμως εξ αυτών δέχθηκαν να συμμετέχουν γιατί αγαπούν αυτό το παιχνίδι. Το να βγαίνουμε και να κατηγορούμε κάποιον επειδή δε συμμετέχει, πόσο μάλλον όταν ακόμη είναι Δευτέρα πρωί, εγώ το θεωρώ λίγο λάθος. Αν συνεχίσουμε σ αυτήν την πορεία, του χρόνου θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρούμε συμμετοχές κι υπάρχει ο κίνδυνος το παιχνίδι να πεθάνει. Ας απαλλάξουμε λοιπόν τους παίχτες από την πίεση "πρέπει να ποστάρω μέχρι την τάδε ώρα γιατί αλλιώς θα με θεωρήσουν Μαφιόζο", πολύ απλά γιατί του χρόνου όποιος δε θα μπορεί να ποστάρει μέχρι την τάδε ώρα δε θα έρθει να παίξει μαζί μας. Το ότι κάποιοι έχουμε χρόνο να είμαστε συνέχεια μέσα δε σημαίνει ότι οφείλουν κι οι υπόλοιποι να έχουν τον ίδιο χρόνο μ εμάς. Ας σταθούμε περισσότερο στα επιχειρήματα, στο τι έχει να πει κάποιος κι όχι στο αν μπήκε ή μίλησε και πότε το έκανε αυτό. (και μη μου πει κανείς ότι όσοι δε μίλησαν δεν έχουν επιχειρήματα, έχουμε ακόμη παραπάνω από 8 ώρες μέχρι την ψηφοφορία)
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top