Καλησπέρα κι από εμένα!

Είπα να γράψω και εγώ μερικά λόγια για τη πρώτη μαφιόζικη εμπειρία μου, μετά τα τόσα παιχνίδια τόσων χρόνων εδώ μέσα, καθώς και μερικά σχόλια για το παιχνίδι από τη πλευρά μου. Το αιώνια καλό κορίτσι πέρασε στην άλλη πλευρά
Ας ξεκινήσω από την αρχή, από όταν μου έστειλε ο Δημήτρης για το παιχνίδι. Πάλι μου έτυχε σε πολύ άσχημη χρονική περίοδο αλλά όπως πάντα δεν αντιστάθηκα. Χάρηκα μάλιστα γιατί όταν θα ξεκίναγε θα είχα τελειώσει και με το Ποσείδι. Είχα σκοπό να αφιερώσω πάρα πολύ χρόνο, όπως συνήθιζα, αλλά τελικά δεν μου έκατσε καθόλου καλά. Την ημέρα που μοιράστηκαν οι ρόλοι είχα αργήσει πάρα πολύ να μπω στο ίντερνετ, το είχα ξεχάσει κιόλας ότι ξεκινάγαμε

και μπαίνω και ξαφνικά βλέπω μια ομαδική στο φβ με πόσα μηνύματα "ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΙΑΝΙΣΟΥΜΕ ΜΑΦΙΟΖΑΚΙΑ".
Πρώτη αντίδραση: ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ

Δεύτερη αντίδραση: Είμαι στη μαφία;;!!
Σοκ χαχαχα. Ομολογώ ότι ξετρελάθηκα όμως. Είναι πάρα πολύ διαφορετικό από το να παίζεις μόνος σου και να τα ψάχνεις όλα μόνος σου. Είναι πάρα πολύ ωραίο να μοιράζεσαι ελεύθερα σκέψεις, να συνεργάζεσαι, να γελάς και να νευριάζεις με άλλα άτομα παρέα. Γι'αυτό και ομολογώ ότι προτιμώ τη μαφία από το να είσαι πολίτης. Σαν Μελανία φυσικά έπρεπε να παίξω δυναμικά και μόνη μου, οπότε από την αρχή προσπάθησα να μην έχω καμία επαφή με τους άλλους on game. Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν ο χρόνος μου. Ένα σωρό τρελές θεωρίες πιέσεις κλπ που ήθελα να ασκήσω ειλικρινά δεν πρόλαβα. Αρχικά με τη σχολή (που αργήσαμε να βγούμε αδειούχοι) ύστερα με τα γενέθλια μου και το ταξίδι για τις διακοπές μου, ο χρόνος μου ήταν υπερβολικά περιορισμένος για το όσο ήθελα να ασχοληθώ. Παρόλα αυτά το σκάιπ και το φβ τα είχα 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτά και σε άμεση επαφή με τη μαφία μου για να μη χάνω τις εξελίξεις
Ο στόχος μου ήταν να φανώ ότι ψάχνω. Ξεκίνησα με αυτό που θεωρούσα "εύκολο θύμα", τη Σοφία, η οποία τελικά θεωρώ ότι ήταν λάθος επιλογή για τον εξής λόγο: άρχισε να έχει μια περίεργη ψύχωση μαζί μου (με το συμπάθιο

) και με τη λογική "αφού είμαι αθώα και με κατηγορεί είναι ένοχη" άρχισε να κάνει σπασμωδικές κινήσεις εναντίον μου, ξεκαθαρίζοντας τον πανικό και την "απειρία" της,σε βαθμό που ήταν δύσκολο να την καταστήσουν ύποπτη , στρέφοντας τα φώτα σε εμένα και δημιουργώντας μια κόντρα απίστευτη από το πουθενά, που αναγκαζόμουν να απαντάω. Αν κάτσετε να δείτε τα ποστ της (που ήταν πάρα πολλά, σε όρια που ορισμένα άγγιζαν και σπαμ) τα οποία εγώ κάθισα και διάβασα τη Κυριακή που καθίσαμε να ξεσκονίσουμε τα ποστ για αναζήτηση ρόλων, με αναφέρει ΠΑΝΤΟΥ. Όλα τα σενάρια της είχαν εμένα σαν άξονα, ακόμα και όταν έφυγα

Έχω αιτηθεί να πάρει βραβείο με τη φάτσα μου πάνω

Πχ. επέμενε για μια συνεργασία ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ με το Τάσο, τον οποίο ξαφνικά αθώωσε, και παρόλα αυτά ουδέποτε στήριξε ένα καλό σενάριο εναντίον μου. Αναγνωρίζω όμως ότι με το παίξιμο της εντέλει κατάφερε να βοηθήσει τους πολίτες γιατί οι έμπειροι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά με εμένα. Και φτάνω στο σημείο που θέλω περισσότερο να σχολιάσω.
Προσπαθούσα να τους ακουμπάω όλους λίγο πολύ και δεν θεωρώ ότι ουδέποτε απάντησα γενικόλογα (όπως πολλοί είπαν) ή χωρίς σενάρια ή επιχειρήματα ή αιτιολογίες. Ήμουν από τα λίγα άτομα που απαντούσα ουσιαστικά και σοβαρά. Η συμπεριφορά "ο νοών νοείτο". "είναι ύποπτη για λόγους δικούς μου που δεν μπορώ να αναπτύξω τώρα" ή "δεν μπαίνω καν στον κόπο να σου απαντήσω" είναι για μένα τουλάχιστον απαράδεκτοι. Πάντα υπάρχουν κάποιοι πολίτες που αθωώνονται (άλλο που σε αυτό το παιχνίδι αθώωθηκαν πάρα πολλοί απόλυτα με τις πιο απλές κινήσεις

)και οι άλλοι τους εμπιστεύονται, και είναι λογικό, έτσι είναι το παιχνίδι. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο να μιλάνε απλά χωρίς δικαιολογία, χωρίς ένα σενάριο ή μια κατηγορία γιατί χάνεται το νόημα του παιχνιδιού. Ο Ικαριώνας και ο Χοακιν που με κατάλαβαν, και μπράβο τους για αυτό ειλικρινά, άργησαν πάρα πολύ να γράψουν ένα σοβαρό ποστ για μενα. Το κύμα όμως το δημιούργησαν με χαρακτηρισμούς "παλιομαφιόζα" "ο νοών νοείτο" κλπ. Εκεί τα πήρα και εγώ πραγματικά. Δεν θα σχολιάσω καν τους παίκτες που χωρίς κανένα σοβαρό ποστ ή ενασχόληση με το παιχνίδι απλά ακολουθούσαν αυτούς που μίλαγαν και βγήκα με μια ξαφνική συντριπτική πλειοψηφία. Ένα μεγάλο συγχαρητήρια πάντως από εμένα στη Σύλβια που όπως και να χει ήταν αυτή που κάθισε και ασχολήθηκε δημιουργώντας αιτιολογημένα σενάρια είχε πάντα κάτι να απαντήσει και παρόλο που την ξεγέλασα (δεν μπορείς να φανταστείς πόσο είχα χαρεί με αυτό

) κινήθηκε σωστά σε συλλογιστική για μενα.
Ήμουν οριακά να το παρατήσω και να βγω χωρίς να πω τίποτα, απογοητευμένη με τη τροπή του παιχνιδιού. Επειδή όμως δύσκολα τα παρατάω, αποφάσισα να το παίξω όλα για όλα: το κύμα δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά. Κάποιος είχε ρωτήσει για μενα. Αποφάσισα λοιπόν να το παίξω ΑΜ που απειλεί να πάρει στο τάφο του το μυστικό για το μαφιόζο που ξέρει! Ζήτησα την έγκριση της ΣΕ για τη τολμηρή κίνηση (πάντα σε λογικά πλαίσια) και χάρηκα πάρα πολύ που με τη κίνηση αυτή κατάφερα να σας μπερδέψω και να σας διχασω τοσο πολυ. Αντικειμενικα θα είχατε αργήσει πάρα πολύ να ξεμπερδέψετε το μπέρδεμα με Άλμα κλπ. Και εκεί έρχεται η αποκάλυψη του ούλτρα (που κανένας δεν δεχόταν την αθωότητα του και δεν τον άκουγε) και ξαφνικά ήμασταν απλά καταδικασμένοι. Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένη ότι μέχρι τελευταία στιγμή έβαλα τα δυνατά μου έπαιξα κάθε χαρτί που είχα και έφερα πανικό
Συγχαρητήρια όπως και να έχει στους πολίτες που συντονίστηκαν και μας ξεφορτώθηκαν εναν εναν

Συγχαρητήρια και στη μαφία όμως που έβαλε όσο μπορούσε τα δυνατά της, παρά τις συγκυρίες και τελείωσε το παιχνίδι με χαμόγελο μεταξύ μας. Δεν θα ξεχάσω την ομαδική κλήση μας, που συζητούσαμε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα από το Παλέρμο μέχρι τα πιο άκυρα θέματα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ΣΕ για τον κόπο που έκανε για να περάσουμε εμείς καλά, και ειδικά στο Δημήτρη που παρά τις σφαγές μας on game είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής και υποστηρικτής μου
Τέλος αφήνω το πιο μεγάλο ευχαριστώ μου στον Ακριβό. Μας στήριξε, μας άκουσε, μας καθοδήγησε, γελάσαμε και νευριάσαμε μαζί, αγχωθήκαμε, με κορόιδεψε για τα καρφώματα

με άκουσε όταν ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω. Έχει πάντα μια απάντηση για όλα, είναι εκεί για να σε μαλώσει όταν πρέπει αλλά και να σου πει μπράβο αν κρίνει σωστό

Ακριβέ δεν θα ήθελα κανέναν άλλον για αρχιμαφιόζο! Παρά τα στραβά μας, η μαφία ήταν υπέροχη για μένα από την αρχή μέχρι το τέλος.
Μερικά facts ακόμα
1. Αφού είχα βγει από το παιχνίδι ανακαλύψαμε ότι γνωρίζω τον ΔΑ προσωπικά

αρχίσαμε μέσω των μηνυμάτων του Τσαρα να του λέμε (διακριτικά) πράγματα που μόνο εγώ ξέρω και θα μπορούσα να του έχω πει αλλά αυτός δεν με κατάλαβε ποτέ

Κόμφι μορφάρα μας, στα είπα αλλά στα ξαναλέω κιόλας, σε ευχαριστούμε για το άπειρο γέλιο που μας προσέφερες
2. Κάθε παιχνίδι έχει τα στραβά και τα καλά του. Μην αναλώνεστε σε κακίες και σε παρεξηγήσεις. Το Παλέρμο το ξέρουμε όλοι ότι είναι για γερά νεύρα. Αν είναι να τσακωνόμαστε,να τα παίρνουμε όλα προσωπικά και να φεύγουμε με πίκρα, γιατί αφιερώνουμε όλοι τον ελεύθερο μας χρόνο εδώ;;
Νομίζω ότι αυτά είχα να πω πάνω κάτω. Θα τα ξαναπούμε στο επόμενο Παλέρμο