ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ)
ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
Ήρθε η ώρα για το post που είχα υποσχεθεί. Μπορεί να έπεσα έξω σε πολλά γιατί είχα μπερδευτεί με όλα αυτά που γίνονταν αλλά τώρα εμπιστευτείτε με γιατί θα σας πω ακριβώς τι έγινε στο παιχνίδι. Ξαναδιάβασα όλα τα post ξανά και ξανά και κατάφερα να βγάλω επιτέλους άκρη. Βασικός μου στόχος ήταν να βρω ποιος είναι ο ΔΑ γιατί καλά πήγαμε όλοι να πέσουμε στην σίγουρη μαφιόζα Eileen αλλά έχουμε κι έναν ΔΑ που αν τον αφήσουμε έτσι θα τη σώσει και θα χάσουμε άλλον έναν αθώο. Οπότε πρώτα πρέπει να σκοτώσουμε τον ΔΑ. Κατάφερα απ' το διάβασμα να βρω και τον ΔΑ και 4 σίγουρους μαφιόζους μαζί του. Για να μην σας κρατάω σε αγωνία οι 4 μαφιόζοι είναι: Eileen, Wild Boy, Μελανία, Johnny και ο ΔΑ είναι ο JKaradakov. Είχα γράψει ένα post στο οποίο έλεγα ότι ανάμεσα σε Eileen, Karadakov, Wild Boy και Μελανία υπάρχει και κάποιος αθώος αλλά τελικά όλοι ένοχοι είναι. Την αναζήτηση την ξεκίνησα ψάχνοντας στα γραπτά του Wild Boy γεγονός που ήταν ό,τι πιο τυχερό αφού όπως θα δείτε αυτός ήταν ο μαφιόζος που κλήθηκε να δώσει σήμα στον ΔΑ και να τον καθοδηγήσει. Ξεκινάμε βλέποντας τα κείμενά τους σε συνάρτηση με το πώς κινήθηκαν οι ψήφοι τους:
Την πρώτη μέρα ο Wild Boy είπε στο post 139 πως ψηφίζει ''τυχαία'' Karadakov.
Ακριβώς αυτό που ήταν η ψήφος μου δηλαδή.
Όπως θα δείτε και παρακάτω αυτή η ''τυχαία'' ψήφος, μόνο τυχαία δεν είναι. O Κaradakov μετά γράφει το post 256 στο οποίο απευθύνεται στον Wild Boy ρωτώντας τον έμμεσα αν έχει να πει κάτι άλλο (και ρωτώντας εμάς αν ο Wild Boy έχει πει κάτι άλλο που ίσως έχασε εκείνος για να μην ψάχνει) και ψηφίζει την Έριδα που ψήφισε εμένα. Λέει:
Το ότι απευθύνεται έμμεσα σε μένα είναι απλά θεωρία σου, και δεν έχω να λογοδοτήσω εγώ γι'αυτό, το πιο ακραίο σενάριο που ούτε καν υιοθετώ είναι ότι ο JKaradakov ήθελε να με ενοχοποιήσει.
Εδώ να πω ότι επειδή τον Karadakov τον θεωρούσα πολύ πιθανό ΔΑ σχεδόν απ' την αρχή του παιχνιδιού, του πετούσα κάποια υπονοούμενα για να κόψω αντιδράσεις αλλά δεν είχα τόσο χρόνο όσο μέσα στο ΣΚ για να τα μελετήσω. Ίσως ψήφισε την Έριδα για να κόψει κίνηση και με μένα.
Στην ίδια ψηφοφορία, τη δεύτερη, ο Wild Boy γράφει το post 293 στο οποίο λέει το εξής:
Και λίγο πιο κάτω στο post 378 ο Karadakov λέει απευθυνόμενος στον Wild Boy:
Ο Wild Boy απαντάει έμμεσα αλλάζοντας την ψήφο του στην Nefeli στο post 384. Σημειώστε τις πολλαπλές αναφορές στην λέξη τυχαία, οι οποίες παραπέμπουν ασφαλώς και στην ''τυχαία'' ψήφο του Wild Boy στον Karadakov την πρώτη μέρα.
Συνεχίζεις να εφευρίσκεις "σήματα" από τις τυχαίες ψήφους μου. Δεν παρακολουθούσα τόσο το παιχνίδι στην αρχή, ναι ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ. Αλλά δεν παύουν να είναι απλά τυχαίες ψήφοι και τίποτα άλλο.
Και πάμε τώρα στην τρίτη ψηφοφορία όπου υπενθυμίζω πως έχει ήδη αποκαλυφθεί πως ο Dume ήταν αντίπαλος μαφιόζος και ο Wild Boy λέει το εξής στο post 498 για τη methexys.
Εδώ προσέχουμε δύο πράγματα. Το ένα είναι η αναφορά στον ΔΑ στον οποίο ο Wild Boy κάνει σήμα να σώσει τη methexys. Το δεύτερο είναι η πρόταση ''απλά μια σκέψη'', η οποία δεν κολλάει ιδιαίτερα στο συγκείμενο και κατά τη γνώμη μου παίζει άλλο ρόλο. Ο Wild Boy απευθύνεται στον ΔΑ και του λέει να σώσει τη methexys αλλά ότι αυτό είναι απλά μια σκέψη. Ποια είναι αυτή η απλή σκέψη; Η Methexys ήταν αθώα και έτσι θα μπορούσε ο ΔΑ να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του για να τη σώσει και να αφήνει μετά εμάς να κυνηγάμε να τη βγάλουμε θεωρώντας την ακόμα πιο σίγουρα μαφιόζα αφού θα την είχε σώσει ο ΔΑ.
Εδώ με κατηγορείς για ποιον ουσιαστικό λόγο; Επειδή προσπάθησα να επιστήσω την προσοχή στους υπόλοιπους πολίτες; Μπας και συννενοηθούμε να κάνουμε τίποτα για να μην κινδυνεύουμε;
Επίσης πώς προσέχουμε δύο πράγματα; Λες ότι είναι δύο, αλλά στη συνέχεια καταλήγεις στο σενάριο ότι ήταν ένα "σήμα" προς τον ΔΑ να σώσει αθώο. Τι είδους σήμα είναι αυτό και γιατί να το έκανα αν ήμουν μαφιόζος, αυτό ο ΔΑ μπορεί να το κάνει όποτε θέλει και αυτοβούλως. Αλήθεια δεν βρίσκω το νόημα σε αυτό που λες.
Τελικά ο Karadakov επέλεξε να μην ακολουθήσει αυτή την απλή σκέψη ή μπορεί και να μην έπιασε το νόημα της φράσης. Τελικά φεύγει άκλαυτη η καημένη η methexys και ξανασυναντάμε τον Wild Boy να λέει το εξής στο εκπληκτικό post 782.
Στο σημείο αυτό ο Wild Boy ρωτάει ίσως νευριασμένος τον ΔΑ έμμεσα, γιατί ΔΕΝ ενήργησε (έχει κεφαλαίο το ΔΕΝ) για να σώσει την methexys. Ίσως η αναφορά στον Εμμανουήλ να είναι υποτιμητική για τον Κaradakov του στυλ ''δεν είσαι ο Εμμανουήλ, ξύπνα'', ή ίσως και απλώς να θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Wild Boy το ότι ο Karadakov δεν ενήργησε για να μας πείσει ότι παίζουμε χωρίς ΔΑ. Στο ίδιο ακριβώς post μάλιστα ο Wild Boy αναφέρεται ρητώς στον Karadakov λέγοντας:
Εδώ έχει σε εισαγωγικά το ''αθώωνε'' δείχνοντάς του ότι έπρεπε να τη σώσει και τον υποστηρίζει άμεσα. Στο post 788 τον ξαναυποστηρίζει:
Συγγνώμη , αλλά ειδικά σε αυτό το κομμάτι μπορώ να πω ότι είσαι MASTER της παραπλάνησης. Κι όχι τίποτα άλλο, οι προτάσεις σου είναι καταφατικές, για να μπορείς να κάνεις τους υπόλοιπους να παρασυρθούν από τον (για μένα προφανώς) παράλογο συλλογισμό σου.
Άμα λες ότι η methexys είναι αθώα, για ποιο λόγο θα επέμενα να σώσει αυτήν και καλά; Τόσοι διαφορετικοί "αθώοι" κατ' εσέ μπορούσαν να σωθούν με τον ίδιο τρόπο από τον ΔΑ. Αλλά όχι, ντε και καλά πρέπει να βγάλεις ένα σενάριο.
Και εκεί που λες ότι τον υποστήριξα, η λογική μου ήταν απλή. Όταν είχε γίνει το αείμνηστο ποστ του Dume , όλοι είπαν (κι εγώ, ναι) ότι η methexys είναι ένοχη. Ο Ιορδάνης είπε ότι ίσως να κάνουμε λάθος. Συγγνώμη, φίλε, άλλα ως πολίτης έχω μεγαλύτερη τάση να συμφωνήσω με κάποιον που εκφράζει τις απόψεις του με ενδοιασμούς παρά με πλήρη σιγουριά, όπως κάνεις εσύ όλο το παιχνίδι τώρα.
Και μετά επιστρέφεις και λες, "ναι οκ λάθος έκανα, απαγορεύεται;" ΟΧΙ δεν απαγορεύεται, αλλά δεν μπορείς να τη λες στους άλλους όταν κάνουν κι αυτοί λάθος. Δεν είπα ότι ξέρω τι συμβαίνει στο παιχνίδι, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
Και μόνο η αναφορά στο όνομα Karadakov πλέον είναι σήμα για να διαβάσει τα όσα λέγονται με τα οποία τον καθοδηγεί. Ο Karadakov ψηφίζει Pol στο post 702 και ο Wild Boy τον ακολουθεί στο 793 δείχνοντάς του ότι ψηφίζει σωστά και αλλάζοντας απ' τη methexys. Ενδιάμεσα ψηφίζει Pol και η Eileen. Το ίδιο και στην τελευταία ψηφοφορία με τον Σπυράκο. Ψηφίζει Σπυράκο ο Karadakov και ο Wild Boy ακολουθεί. Ειδικά το post 1037 που ο Wild Boy ψηφίζει τον Σπυράκο έχει ενδιαφέρον. Για να δούμε τι λέει:
Απευθύνεται ο Wild Boy στον Karadakov απαντώντας του και καλά σε μια δήθεν κατηγορία που υπήρχε για την αλλαγή του από methexys σε pol (αλλαγή που έγινε ως έγκριση της ψήφου του Karadakov) και αναφέρει στα πεταχτά τη Μελανία, η οποία αν το post της είναι λανθασμένο (που ξέρουν και οι δύο ότι είναι) τότε είναι μαφιόζα γι' αυτόν αλλά δεν θα ασχοληθεί μαζί της καθώς προς το παρόν πρέπει να βγει για σήμερα ο Σπυράκος. Λέει δηλαδή στον Κaradakov ότι η Μελανία είναι επίσης μαφιόζα για να το ξέρει. Σημειωτέον ότι Σπυράκο ψήφισαν η Eileen, Karadakov, Wild Boy, Mελανία και ο Johnny στην παράταση. Όλος ο καλός ο κόσμος.
Όπως θα πω και παρακάτω, δεν ακούγεται λάθος ο συλλογισμός σου. Απλώς πρέπει πρώτα να αιτιολογήσεις ΓΙΑΤΙ είμαι μαφίοζος, και μετά από κει να βρεις τον ΔΑ. Τότε θα είχες δίκιο. Τώρα απλά έκανες λάθος.
Υπάρχουν αρκετά άλλα που μπορεί να βρει κανείς και σίγουρα υπάρχουν σήματα που μου ξέφυγαν αλλά νομίζω έδειξα πειστικά για ποιο λόγο ο Karadakov είναι ΔΑ, ο Wild Boy μαφιόζος και η Μελανία επίσης μαφιόζα, η οποία επιχείρησε να το παίξει μέντιουμ λέγοντας με βεβαιότητα πράγματα που τα ήξερε ως δολοφόνος ότι η Methexys και η Nefeli ήταν αθώες (οκ την πόρνη ούτε οι δολοφόνοι δεν την ξέρουν). Η Μελανία είχε δίκιο σ' αυτά.
Θέατρο του παραλόγου. Η θεωρία σου ξεκινάει με θέσφατο ότι είμαι μαφιόζος. Μόνο τότε στέκει. Άμα δεν το καταλαβαίνεις πρόβλημα σου. Αλλά απόδειξη ότι είμαι μαφιόζος δεν έχεις. Απλά έχοντας το με κάποιο τρόπο ως δεδομένο δείχνεις ότι ο JKaradakov είναι ΔΑ. Που ξαναλέω, δεν είναι λάθος ο συλλογισμός αυτός καθαυτός. Όμως , είσαι και της λογικής σχολής, αν ξεκινήσεις με λάθος προκείμενες, λάθος συμπέρασμα θα βγάλεις.
Σίγουροι ένοχοι οι εξής: Eileen, Wild Boy, Μελανία, Johnny και ΔΑ ο Karadakov. Σύνολο 5 στους 8 κακούς.
Ναι αγόρι μου, σίγουρος είμαι, όπως τόσες και τόσες θεωρίες σου. Θα το δούμε στο τέλος, δεν έχω να σου απαντήσω κάτι άλλο.