Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα από αύριο να συμμετέχω κι εγώ στην ουράνια χορωδία, έχασα αρκετό απ' τον ύπνο μου για να γράψω ένα καλό post αναφερόμενος σε πράγματα που συζητήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Ξέρω ότι δεν θα δώσετε βάση σ' αυτά που θα πω καθώς όπως πάντα με γράφετε, αλλά δεν με νοιάζει. Κάθισα και διάβασα όλα τα post απ' την αρχή δίνοντας περισσότερο έμφαση σε κάποια συγκεκριμένα άτομα που πλέον θεωρώ ύποπτα. Βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα πραγματάκια και συγκέντρωσα όλο το σχετικό υλικό. (ερώτηση: υπάρχει κάποιος πιο εύκολος τρόπος να βρίσκεις τα post κάποιου με αναζήτηση το όνομά του ή είμαστε καταδικασμένοι να παίρνουμε την κάθε σελίδα απ' την αρχή και να προχωράμε έτσι
Ο ΦΑΝΕΡΟΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΤΟΥ DUMENUKE
Έχουμε και λέμε: Ο Dumenuke ήταν αντίπαλος μαφιόζος. Έκανε λάθος με την προφυλάκιση αλλά για τον ρόλο που είχε τον έπαιξε μια χαρά και του το αναγνωρίζω. Μην σας πω ότι αρχίζει να μου λείπει κιόλας με τις ανοησίες που διάβασα μετά τον θάνατό του. Ήξερε πως θα έφευγε, είχε ειπωθεί κάτι για τυμβωρυχία και άρα τι έκανε; Έδωσε τον δολοφόνο του. Ποιος είναι αυτός; Στα τελευταία του λόγια ανέφερε 4 άτομα: methexys, polgr, σπυράκος, Τάσος. Τον Τάσο τον βγάζω εντελώς έξω γιατί ο ντετέκτιβ Emmanouil μας τον αθώωσε με σιγουριά. Μένουν τρεις. Τον Σπυράκο δεν τον πολυανέφερε οπότε δύσκολο να είναι. Μάλλον τον υποψιάστηκε έχοντας γνώση άλλου προσώπου. Μένουν λοιπόν δύο. Έλεγξα όλα τα post που έγραψε ο Dumenuke, η Methexis και ο PolGr αλλά και κάποια δικά μου. Η υπόθεση ξεκίνησε με τον Dumenuke να ψηφίζει εμένα. Ήταν λόγω αντιπάθειας όπως ίσως τον βόλεψε να το παρουσιάσει ή μήπως είχε προηγηθεί κάτι. Πριν τον Dumenuke είχε μιλήσει μόνο ο PolGr. H Methexis δεν μίλησε πιο πριν. Ο Pol έγραψε το εξής:
Αναφέρθηκε δηλαδή σε μένα ονομαστικά και φάνηκε σαν να ψηφίζει κάποιον πατώντας σε αυτά που είπα άρα θα μπορούσε πολύ εύκολα ο Dumenuke ως αντίπαλος μαφιόζος που τον γνωρίζει, να θεώρησε εμένα ύποπτο. Μάλιστα ο PolGr έγραψε πιο μετά το εξής απευθυνόμενο σε μένα:
ή και αυτό:
Έχει γράψει αρκετά κείμενα απευθυνόμενα σε μένα ενώ η methexys όχι τόσα. Την πρώτη μέρα μάλιστα ο Dimitris S. ψήφισε την methexys και δεν τον αναφέρει πουθενά ο Dume. Η Methexys λίγο αργότερα έγραψε για μένα αυτό:
Φαίνεται να διαφωνεί με τα μεγάλα μου κείμενα, οπότε αν ο Dumenuke γνώριζε την ίδια ως μαφιόζο, ίσως να μη με θεωρούσε τόσο ύποπτο. Όλα φαίνεται να συνηγορούν πως τελικά μάλλον ο φανερός μαφιόζος Α είναι
ο POLGR.
Λίγο πιο μετά ο Dume έγραψε ένα κείμενο στο οποίο κατηγορούσε τη methexys, τη Himela, τον Σπυράκο και τον Johnny. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Pol ίσως επειδή φοβήθηκε κάρφωμα και ψήφισε και τη methexys κάτι αρκετά ριψοκίνδυνο θαρρώ για ρόλο που μπορεί να φάει κάρφωμα αν όντως η methexys ήταν ο φανερός μαφιόζος. Για ποιο λόγο κατηγόρησε τα συγκεκριμένα άτομα; Tη Himela ίσως εξαιτίας αυτού του post που έγραψε ο PolGr:
Μπορεί να το θεώρησε ως σήμα μαφιόζου σε ΔΑ ή πόρνη (και πολύ καλά έκανε όπως θα δείξω αργότερα). Μάλιστα σε ένα post του λέει ρητώς πως θεωρεί τη Himela πόρνη. Τον Johnny τον κατηγόρησε ασφαλώς για το εξής ποστ, το οποίο το χιλιοσυζητήσαμε:
Ο Johnny βγήκε και είπε τον PolGr πολίτη. Ενώ ο Dumenuke ήξερε πως δεν είναι πολίτης.
Για την methexys βρήκα το εξής:
Είπε κι αυτή τον Polgr αθώο και τον υπερασπίστηκε. Για τον Σπυράκο ομολογώ ότι δεν βρήκα τίποτα. Εκτός κι αν μου ξέφυγε κάτι. Ίσως να τον θεώρησε ύποπτο επειδή δεν αναφέρθηκε καθόλου στα άτομα που θεωρούσε ύποπτα; Δεν έχω ιδέα.
Tέλος, ακολούθησαν τα χτεσινά post του Dumenuke από τα οποία είχε αφαιρέσει τη Himela και τον Johnny ως υπόπτους και περιορίστηκε στη methexys, στον Pol και στον Σπυράκο. Απ' όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ο φανερός μαφιόζος του Dumenuke είναι αναγκαστικά ο Pol. Για ποιον λόγο έβαλε τη methexys πρώτη στα τελευταία του λόγια; Δεν ξέρω. Mπορεί να ήθελε να παίξει τίμια και να μη δώσει τόσο φανερά τον μαφιόζο που γνώριζε. Μπορεί να ήταν απλώς εντελώς σίγουρος ότι είναι κι αυτή μαφιόζα. Να έριξε χρησμό και να το έμαθε, δύσκολο επειδή ξέρουμε ότι η μια του κάρτα ήταν άμεση προφυλάκιση και η άλλη ακύρωση ψήφου. Άρα δεν είχε χρησμό. Ίσως να παρατήρησε για εκείνη κάτι που δεν μπόρεσα να παρατηρήσω εγώ επειδή δεν είχα την πληροφορία που είχε εκείνος. Για να της ρίξει όμως προφυλάκιση τόσο βέβαιος ότι είναι κακός ρόλος, θα είχε τους λόγους του. Με λίγα λόγια τι προσπαθώ να σας πω; Ότι και ο Pol και η Methexys είναι εξίσου μαφιόζοι. Ο Pol φανερός μαφιόζος του Dumenuke και η Methexys είτε ο δεύτερος φανερός μαφιόζος είτε ένας κρυφός μαφιόζος. Μάλιστα την πρώτη μέρα που την ψήφισε ο Dimitris S., εκείνη τον ρώτησε γιατί. Ίσως έψαχνε πληροφοριοδότη. Και ίσως η έκπληξή της για το ότι την κατηγόρησε ο Dumenuke να προέκυψε επειδή την έδωσε αυτός που δεν ήταν να την δώσει και έτσι καλύφθηκε (ή έτσι νόμιζε) ο πραγματικός φανερός μαφιόζος του Dumenuke. Σαν σενάριο στέκει αρκετά. Πιστεύω ότι είναι και οι δυο μαφιόζοι. Ο Pol είναι ο σίγουρος φανερός. Ωστόσο, με ξενίζει κάπως το γεγονός ότι έσπευσαν όλοι να ψηφίσουν αμέσως Methexys μόλις αποδείχτηκε πως ήταν αντίπαλος μαφιόζος ο Dumenuke. Εδώ υπάρχουν δύο σενάρια:
α) Ίσως η Methexys να είναι αθώα και απλώς να βόλεψε τους μαφιόζους το γεγονός ότι την έβαλε πρώτη ο Dumenuke. Πράγμα που σημαίνει ότι στις 4 πρώτες ψήφους της Methexys, καλά μου παιδιά, υπάρχουν σίγουροι μαφιόζοι. Αυτοί που βιάστηκαν να την ψηφίσουν ήταν οι: Comfortably, Emilouko, PolGr και Wild Boy. Ο
PolGr ξέρουμε πλέον σίγουρα ότι είναι μαφιόζος. Κρατήστε λίγο τους άλλους τρεις στο μυαλό σας και θα επανέλθω.
β) Το δεύτερο σενάριο είναι να είναι ένοχη και η methexys και η αγαπητή μαφία να προσπαθεί να κάνει αυτό που προσπάθησε να κάνει στο προηγούμενο παιχνίδι ο dimijim με την bilire. Να δημιουργήσει την εντύπωση πως μόνο ο ένας απ' τους δύο είναι κακός κι έτσι αν βγει ο ένας και φανεί ένοχος, να αθωωθεί ο άλλος. Ποιος είναι ο πρώτος που πήγε να κάνει αυτό το πράγμα. Ο JKaradakov κυρίες και κύριοι. Πρωτύτερα είχαν αναρωτηθεί η Deutsch Lover και ο Johnny λέγοντας ότι μπορεί η methexys να είναι αθώα αλλά ο Karadakov ήταν αυτός που άρχισε να αθωώνει τη methexys και να ρίχνει τις υποψίες στον PolGr. Αν ισχύει αυτό τότε ο Dumenuke τους δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα γιατί έδωσε δύο μαφιόζους. Τι προσπαθεί να πετύχει o Karadakov ρίχνοντας το φταίξιμο στον PolGr. Ξέρει ως μαφιόζος ότι ο Pol είναι ο φανερός του Dumenuke και έτσι θέλει να βγάλει αυτόν ίσως ρίχνοντας και μια τυμβωρυχία πάνω του (την τρίτη, ώστε να φανεί ότι είναι ο φανερός του Dumenuke και να αθωωθεί η methexys στα μάτια των υπολοίπων. Και τυμβωρυχία να μη ρίξει, υπάρχει και το μέντιουμ. Έχουμε κάποια επιχειρήματα ότι η methexys μπορεί να έχει κακό ρόλο; Ναι. Έριξε τυμβωρυχία σε έναν φανερά αθώο, τον Fast. Δεν με πείθει ούτε η δήθεν ανυπομονησία της για να δει τον ρόλο του Dumenuke καθώς η methexys είναι από τους παίκτες που δεν σχολιάζει συχνά και μου φαίνεται περίεργο το να είναι αυτή που να περίμενε τόσο πολύ την αποκάλυψη του ρόλου του Dumenuke. Kαι έχουμε και το στοιχείο ότι τη θεωρούσε σίγουρη ένοχη ένας ρόλος με πληροφορίες.
Άρα μέχρι στιγμής κρατάμε πως ο Polgr είναι φανερός μαφιόζος του Dumenuke, πως η methexys είναι μάλλον μαφιόζα και πως ο Karadakov πρέπει να είναι επίσης μαφιόζος. Εναλλακτικά, ο Karadakov θα μου έκανε πολύ και για έναν έμπειρο ΔΑ, ο οποίος δεν βιάστηκε να ξοδέψει την ιδιότητά του. Μάλιστα το γεγονός ότι σχολίασε τόσο γρήγορα και με τόσο μεγάλη άνεση ότι ο πραγματικός φανερός μαφιόζος του Dumenuke ήταν ο PolGr, τον κάνει ακόμη πιο ένοχο και έναν παίκτη που παρακολουθούσε από νωρίς τα συγκεκριμένα άτομα. Εγώ για να συμπεράνω ότι ο PolGr ήταν ο μαφιόζος του Dume έπρεπε να ανατρέξω σε όλα τα προηγούμενα κείμενα κι ο Karadakov το ήξερε ήδη από πριν. Πολύ γρήγορα τα παρατήρησε όλα.
Πάμε τώρα στα άτομα που υποσχέθηκα ότι θα σχολιάσω: Comfortably, Emilouko, Wild Boy.
Αν ισχύει το σενάριο ο Karadakov να είναι ο ΔΑ τότε ο Wild Boy έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να είναι επίσης μαφιόζος. Δείτε αυτό το post που το έγραψε την πρώτη μέρα, έχοντας μπει λίγο πριν το τέλος της ψηφοφορίας (είχε ψηφίσει αρχικά Dumenuke):
Ta Βοld δικά μου. Είχε μόνο τον Karadakov με bold. Θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό σήμα προς τον ΔΑ. O Wild Boy μέχρι στιγμής έχει ρίξει μόνο ανώδυνες ψήφους και απ' όσα έλεγε στα post που απηύθυνε προς τα μένα, φαινόταν σαν να γνώριζε από πριν ότι στην ισοβαθμία Johnny - Dumenuke υπήρχαν δύο αθώοι (από μαφιόζοι τουλάχιστον). Οπότε πήγε και ψήφισε τη Nefeli επιθυμώντας μια τριπλή ισοψηφία που μάλλον θα μας μπέρδευε περισσότερο. Έχει αποφύγει να σχολιάσει αρκετά πράγματα που ειπώθηκαν στο παιχνίδι και κατ' εμέ παίζει σαν μαφιόζος. Αν ισχύει μάλιστα το σενάριο 1 και η methexys είναι αθώα τότε είναι ένας μαφιόζος που προσπάθησε να πιαστεί απ' το ποστ του Dumenuke για να σώσει τον PolGr.
Πάμε στην Emilouko. Από τον τρόπο που παίζει είμαι 99% σίγουρος πως έχει κακό ρόλο. Δεν κάνει παιχνίδι αθώου. Φαίνεται να έχει αρκετές πληροφορίες και να είναι σίγουρη για την αθωότητα αρκετών ατόμων, την οποία δεν μπορεί να γνωρίζει. Παρατηρήστε τα παρακάτω post:
Φαίνεται να γνωρίζει πολλά πράγματα. Εμπιστεύεται εμένα χωρίς να ξέρει την αθωότητά μου και ακολουθεί κατά βάση αυτά που λέω. Φαίνεται να εμπιστεύεται την Eileen, τον emmanouil και παρακάτω θα δείτε να εμπιστεύεται και τον tsarachaf.
Γράφει επίσης το εξής απευθυνόμενη στον Comfortably και στην πρώτη του υπόθεση για τον Robin:
Να παρατηρηθεί παρακαλώ και η αναφορά στον Karadakov. Μπορεί το σενάριο του comfortably να ήταν άτοπο και υπερβολικό αλλά δεν αποκλείεται να έπιασε λαυράκι. Είχα παρατηρήσει ένα post της methexys για την Έμιλυ που την υποστήριζε αρκετά αλλά μάλλον δεν πατήθηκε στο συγκεκριμένο η πολλαπλή παράθεση και βαριέμαι να το ψάχνω τώρα. Είναι στα αρχικά post στις τρεις πρώτες σελίδες, θα το βρείτε εύκολα.
Δείτε κι εδώ:
Aυτό που σας έλεγα για τον tsarachaf.
Kαι υπάρχει και συνέχεια. Προσέξτε τι λέει εδώ:
Αναφέρεται στην πρώτη ψηφοφορία και στις αλλαγές ψήφου που έκανα για να πετύχω ισοβαθμία ανάμεσα στον Fast και στη Nefeli. Βλέπετε τι λέει; Είναι σαν να ψάχνει να βρει πληροφοριοδότη και μάλιστα σαν να προσπαθεί να ψαρέψει εμένα για το αν είμαι πληροφοριοδότης καθώς εγώ είμαι αυτός που προσπάθησα να φέρω ισοψηφία. Σαν να λέει στους μαφιόζους προσέξτε τον. Αυτό θα μπορούσε να την κάνει βέβαια και πόρνη ή ΔΑ αλλά γενικά καλό ρόλο όχι. Ακολουθεί πάλι μια αναφορά στον Ιορδάνη/Karadakov, τον οποίο γενικότερα αναφέρει αρκετά συχνά.
Μια τελική συσχέτιση ανάμεσα σε Emilouko και Wild Boy. Ψήφισαν και οι δυο την methexys λέγοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ότι μπορεί να ανταλλάξει τις ψήφους ο ΔΑ και ίσως δεν έχει νόημα να ψηφίσουμε την methexys αλλά ωστόσο και οι δυο ψήφισαν την methexys. Σαν να έδωσαν σήμα στον ΔΑ να την σώσει. Αυτό απαντάει και στο ερώτημα που μπορεί να είχε κάποιος ότι ''αν τελικά ισχύει το δεύτερο σενάριο και είναι ένοχη καί η methexys και ο Polgr, τότε γιατί οι μαφιόζοι να ψηφίσουν την methexys αφού ο Polgr είναι ο φανερός του Dumenuke; Γιατί να ρισκάρουν να βγει μια μαφιόζα που δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να φανερωθεί; H απάντηση είναι απλή. Γιατί ευελπιστούν να την σώσει ο ΔΑ. Δείχνουν ζήλο να την ψηφίσουν αλλά ξέρουν ότι λογικά θα σωθεί.
Ως αθώους έχω τους εξής: Τον Τάσο λόγω ντετέκτιβ. Τον Comfortably επειδή παρά τα λάθη του και την τυμβωρυχία στον Dumenuke, ήταν ο πρώτος που ήρθε σε κόντρα με την Emily (προηγήθηκε η Μελανία αλλά χωρίς κάποιο σενάριο εναντίον της) και επειδή θεωρώ την Emily ένοχη άρα αυτός είναι λογικά αθώος. Μαζί κακοί το αποκλείω να είναι με βάση τα όσα προηγήθηκαν. Έχω επίσης αθώο τον Dimitris S. επειδή ήταν ο πρώτος που ψήφισε την methexys προκαλώντας την απορία της και με πείθουν οι αντιδράσεις του. Ειδικότερα η methexys ψήφισε Fast που ήταν αθώος και είπε και το εξής για Eileen και Guest 278211:
Ίσως λοιπόν να είναι αθώες και η Eileen με την Guest 278211. Να έχουμε υπόψιν βέβαια ότι αν και η methexys είναι ο άλλος φανερός μαφιόζος θα μπορούσε να κατηγορήσει κάποιον για ξεκάρφωμα ώστε να μπερδέψει τον πληροφοριοδότη. Άρα την Guest 278211 δεν την έχω εντελώς αθώα. Νομίζω πως την Eileen προς το παρόν μπορώ να την εντάξω στους αθώους. Οι υπόλοιποι σιωπηλοί παίκτες, πάρτε θέση ρε παιδιά. Soukou, Έρις, Deutsch Lover, Σπυράκος, Claire...Βοηθήστε.