Καλησπέρα και πάλι!
Διάβασα προσεκτικά το θέμα και οι πρώτες εντυπώσεις μου αφορούν κάποια θέματα που θα παραθέσω παρακάτω, πρώτα για το παιχνίδι και μετά αν προλαβαίνω, επί προσωπικών θεμάτων:
Το πρώτο θέμα που προέκυψε που έκανε και σε εμένα εντύπωση είναι το σενάριο του Comfortably Smug με το avatar της Εμιλούκο. Έχει απαντηθεί και από τις δύο πλευρές και έχει επίσης σχολιαστεί πως δεν θεωρείται πιθανό. Η αρχική αφιέρωση δημοσιεύσεων του CSmug στην Emilouko, με παραξένεψε και εμένα αρχικά και όχι με καλό τρόπο. Από την μία μου αρέσει που φαίνεται να διαθέτει μία προσοχή στη λεπτομέρεια ο συγκεκριμένος παίκτης, που το εκτιμώ σαν Ζωή, από την άλλη αυτό που ΔΕΝ σχολιάστηκε από κανέναν είναι ο τρόπος που το χειρίστηκε.
Έχουμε έναν παίκτη που προσπαθεί να ξεκινήσει τη συζήτηση για αυτό και πιάνεται από το avatar της Έμιλι, που του φάνηκε περίεργο. Την θεωρεί έστω και υποθετικά πόρνη. Αν όντως αυτό το πράγμα ήταν σήμα, δε θα έπρεπε να περιμενει να δει κάποια σχετική απάντηση από την μαφία, για να δείξουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ταυτότητα ενός παίκτη;
Πού το πάω; Γιατί δε περίμενε να δει άμα θα υπάρξει κάποια αντίδραση; Έτσι προδίκασε την αρνητική έκβαση σε ένα σενάριο που ο ίδιος δημιούργησε. Μπορεί αργότερα να παραδέχτηκε ότι το θεωρεί απίθανο, αλλά προς τι η βιασύνη;
Το δεύτερο σημείο που στέκομαι είναι οι ψήφοι που πήρε ο DumeNuke. Ο Dume πήγε να κατηγορήσει τον Ικαρίωνα ότι δημιουργεί κύμα εναντίον του, ενώ η πρώτη και η δεύτερη ψήφος ήρθαν από τελείως άλλα άτομα. Η δεύτερη ψήφος της Σύλβιας πιστεύω πως έγινε με γνώμονα να τσιγκλίσει τον Ντιουμ για να συμμετέχει πιο ενεργά, παρά για να υπερασπιστεί τον Ικαρίωνα. Δε μπορώ βέβαια να παραβλέψω, ότι με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε να είχε ψηφίσει κάποιο άλλο άτομο. Οπότε ναι μεν, δέχομαι την αιτιολόγηση αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Όσων αφορά τον Ικαρίωνα, από την μία επιτίθεται προσωπικά στον Ντιουμ από την άλλη δεν τον ψηφίζει, επειδή έχει δηλώσει πως θα κινηθεί σε αφανείς παίκτες. Από την μία εκτιμώ το ότι προσπαθεί να μην παρασυρθεί από προσωπικές έριδες, από την άλλη ίσως η στάση του να είναι σχετικά βολική σε περίπτωση που ο Ντιουμ όντως κινδυνέψει ουσιαστικά.
Εγώ θέλω λίγο να σταθώ σε παίκτες όπως η Έρις και ο PolGR. Πιστεύω ότι σε ένα τέτοιο σημείο του παιχνιδιού πρέπει να πάρουμε θέση. Η Έριδα δε σχολίασε κάτι παραπάνω παρά μόνο τα μακρυσκελή πόστ του Ικαρίωνα και ο Πολ μπορούμε να πούμε ότι επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τον Τζόνι. Έκανε μάλιστα λάθος σε μία δημοσίευσή του, προσπαθώντας να κατηγορήσει την Έμιλι για κάτι που είχε ήδη απαντήσει, λέγοντας πως πήδηξε εκείνη τη δημοσίευση... Επιλεκτικά διαβάζουμε;
Το ίδιο λάθος έκανε και ο Dume σε δημοσιεύσεις του.
Εμένα αυτό το πράγμα μου φαίνεται περίεργο. Είναι ακόμη η πρώτη μέρα... Αν από τώρα δε μπορούμε να βάλουμε το μυαλό μας σε μία τάξη, ζήτω που καήκαμε. Πώς γίνεται μέσα σε λίγες δημοσιεύσεις να γίνονται λάθη;

Δεν υπάρχει καθόλου fact-checking? Μπαίνουμε δηλαδή απλά για να γράψουμε;
Όσων αφορά το προσωπικό σκέλος, θα ήθελα να επισημάνω πως η κριτική στις ενέργειες που κάνουμε και η κριτική στους ανθρώπους αυτούς καθ' εαυτούς διαφέρει σημαντικά.

Καλό είναι στο μέτρο του δυνατού να μένουμε στη πρώτη ^^
Η ψήφος μου θα πάει στον
DumeNuke για σήμερα. Επιλέγω συνειδητά να μην ψηφίσω κάποιον που δεν έχει λάβει ψήφο, αν και θα ήταν πιο βολικό για εμένα. Ούτε το game-play του Fast μου αρέσει, αλλά μέχρι στιγμής ο Dume έχει υποπέσει σε περισσότερα σφάλματα στα μάτια μου.
Επίσης, επειδή είδα ότι η Νεφέλη έχει μαζέψει ψήφους και η αλήθεια έιναι πως δεν παρατήρησα κάτι μεμπτό μέχρι στιγμής στο τρόπο της, πιστεύω πως μία ισοψηφία, αν προκύψει θα είναι βοηθητική.