Πάμε λίγο να εξετάσουμε το ρόλο της Guest 278211.
Το μέντιουμ ρώτησε γι αυτήν και την έδειξε ως Μαφιόζα άρα η Guest 278211 είναι είτε original Μαφιόζα είτε η Αντίπαλη Μαφιόζος.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τείνω να πιστέψω το σενάριο η Guest 278211 να είναι η ΑΜ, καθώς αυτό ταιριάζει πολύ περισσότερο στα γεγονότα. Για τη χθεσινή μου κίνηση της ΑΠ δε μετανιώνω καθόλου, έχει φύγει ένας ρόλος που δεν κερδίζει με τους πολίτες και κάποια στιγμή θα έπρεπε να φύγει. Κι επιπλέον, μια πιθανή αποκάλυψη της ταυτότητάς της θα μας δώσει με σιγουριά έναν Μαφιόζο (την ίδια ή αυτόν που γνώριζε) για να ξέρουμε πώς να πορευτούμε.
Ας εξετάσουμε όμως αναλυτικότερα το σενάριο
να είναι η Guest 278211 η Αντίπαλη Μαφιόζος .
Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε μια διπλή παραδοχή.
Spoiler
Την Himela άρχισα να την υποψιάζομαι όταν επανέφερε την Guest 278211 την οποία θεωρούσα μαφιόζα. Μάλλον όμως θα πρέπει να αναθεωρήσω για τον ρόλο της και να πάω στην αμέσως επόμενη υποψία μου. ΄Οπως και να έχει, μάλλον δουλεύει για τους πολίτες όπως δείχνουν τα πράγματα (την spy εννοώ και όχι την Himela).
Τελικά για μένα οι σίγουροι μαφιόζοι μέχρι στιγμής είναι οι Himela & Libertus.
Πρώτον, ο μόνος τρόπος να ξέρει η Claire ότι η Guest 278211 είναι η ΑΜ είναι να είχε όνειρο. Η Claire είχε διαθέσιμη τη Guest 278211 ένα μόνο βράδυ για να ρωτήσει γι αυτήν, θεωρώ λοιπόν απίθανο να ρώτησε απευθείας αν είναι η ΑΜ. Αρχικά θα ρώτησε ως Μέντιουμ αν η Guest 278211 είναι Μαφιόζα κι αφού πήρε θετική απάντηση, ρώτησε με το όνειρο της εάν η Guest 278211 είναι η ΑΜ. Κι έτσι έρχεται στα τελευταία της λόγια και μας την παρουσιάζει ως ΑΜ.
Δεύτερον, η Claire έκανε λάθος να κατηγορήσει κι ενοχοποιήσει τόσο πολύ τον Χάρη και τη Σύλβια στα τελευταία της λόγια. Ειδικά για τη Σύλβια, αφού ήξερε ότι η Guest 278211 είναι η ΑΜ, δεν είχε λόγο να την πει ότι είναι σίγουρη Μαφιόζος. Αν ήταν Μαφιόζα η Σύλβια κι η Guest 278211 ΑΜ, τότε η Σύλβια γιατί να την επαναφέρει τόσο νωρίς; Γιατί να ξοδέψει μια τόσο πολύτιμη για τη Μαφία κάρτα, που θα μπορούσε να την παίξει σε late game και να κερδίσει στην αριθμητική το παιχνίδι;
Αν δεχθούμε λοιπόν τα παραπάνω και θεωρήσουμε τη Guest 278211 ως ΑΜ, τότε η Guest 278211 γνώριζε ποιος είναι ο Φανερός Μαφιόζος Β. Και θα προσπάθησε διακριτικά να μας τον υποδείξει. Έχω δει όλα της τα post κι η Guest 278211 αναφέρει σταθερά ένα μόνο άτομο. Δείτε:
Spoiler
bilire: Με καλύπτει ο Δημήτρης. Παίρνει στο λαιμό της μια παίκτρια, δίνοντάς της την 3η αυτή ψήφο, με ελλιπέστατη δικαιολόγηση. Επίσης, όταν κάποιος τη στριμώχνει με ερωτήσεις, τα μαζεύει λίγο, ενώ αρχικά έχει ένα πιο επιθετικό ύφος. Δείτε τα μηνύματά της και επιβεβαιώστε αυτό που λέω. Ύποπτη.
Περιμένω σχολιασμό των όσων έχουν γίνει από εκείνους που δεν έχουν μιλήσει (ή έχουν μιλήσει και αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση με ακριβή σχολιασμό πχ kleop, bilire).
Πιστεύεις ότι όλες οι ψήφοι είναι τυχαίες;
Και οι 3?
Εντάξει, οι δικές μου μπορεί, γιατί βγήκα τελευταία στιγμή. Ας το δεχτώ αυτό. Αλλά και της methexys? Πολύ πολύ δύσκολο. Θα συμφωνήσω με το Δημήτρη σε αυτό.
Ακόμα όμως, περιμένω απαντήσεις από bilire.
Ψήφος στην bilire για τριπλή ισοψηφία. Για να δούμε τι θα γίνει. Η ψήφος μένει τουλάχιστον μέχρι να πάρει θέση, να κατηγορήσει ή να αθωώσει παίκτες.
Τέλος πάντων, bilire, περίμενα περισσότερα από εσένα, αυτά που λες, δε μου αρκούν.
Για bilire συμφωνώ ότι είναι ύποπτη.
H bilire θα το έλεγε αυτό εάν το πίστευε είτε ήταν μαφία είτε όχι
Δεν το θεωρώ αξιόπιστο στοιχείο για την αθωότητά της. Μπορεί και να μην είναι ένοχη, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα κάτι ουσιαστικό για να το αποδείξει.
Η bilire δεν έχει αθωωθεί στα μάτια μου, ακόμα. Δε μου αρκούν αυτά που επικαλείσαι. Κυρίως, δε βλέπω διάθεση να ψάξει κάτι παραπάνω από τα βασικά.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:
bilire: dimijim, DumeNuke, methexys, Guest 278211, Σπυράκος (^^)
Άρα,
εφόσον η Guest 278211 είναι η ΑΜ τότε η bilire είναι η Φανερή Μαφιόζος Β .
Κι η Guest 278211 κρύφτηκε έτσι πίσω από εμένα που κατηγορούσα εξ αρχής ανοιχτά τη bilire, έτσι ώστε να αποφύγει το κάρφωμα.
Ερώτηση: Αφού όμως εσύ Δημήτρη κατηγορούσες διαρκώς τη Φανερή Μαφιόζο Β, πώς κι η Μαφία δε σε κάρφωσε; Δε θα έπρεπε να είχαμε δει ένα αποτυχημένο κάρφωμα; Ή μήπως είσαι εσύ Μαφία και μας ρίχνεις στάχτη στα μάτια;
Απαντάω εγώ ότι είναι πολύ πιθανόν η Μαφία να με θεώρησε ως ΑΜ. Είναι πιθανόν όμως να πίστεψαν ότι ο ΑΜ δε θα καρφωνόταν τόσο νωρίς στο παιχνίδι κι ότι εγώ ανακάλυψα τη bilire από τόσο νωρίς εξαιτίας των κινήσεων της. Άλλωστε, εξήγησα αναλυτικά για ποιους λόγους τη θεωρούσα ένοχη. Επίσης, υπάρχει πάντα η πιθανότητα η Μαφία να ρώτησε με όνειρο για την ταυτότητά μου. Και να πήρε αρνητική απάντηση ότι δεν είμαι ο ΑΜ. Και γι αυτό το λόγο εν τέλει να μην έγινε αποτυχημένο κάρφωμα εναντίον μου.
Ας συνεχίσουμε όμως το σενάριο με τη Guest 278211 να είναι η ΑΜ κι τη bilire να είναι η Φανερή Μαφιόζος Β.
Αν ισχύει αυτό, τότε λογικά
η Σύλβια είναι αθώα , για το λόγο που εξήγησα παραπάνω με τη Νεκροφάνεια. Εκτός από τη Σύλβια όμως,
αθώος είναι κι ο Χάρης . Στην προχθεσινή ψηφοφορία, όταν είχαμε ισοψηφία μεταξύ Χάρη-Ντόιτς-bilire, η τελευταία, για να σώσει τον εαυτό της, άλλαξε την ψήφο της προς τον Χάρη, ενώ κάλλιστα και με πολύ καλύτερη αιτιολόγηση όπως της απάντησα, θα μπορούσε να είχε αλλάξει την ψήφο της στη Ντόιτς. Εάν λοιπόν ο Χάρης ήταν Μαφιόζος ή συνεργός της Μαφίας (τουλάχιστον για τον ΔΑ τον γνωρίζει εξαρχής η Μαφία), για ποιον λόγο η Μαφιόζα bilire να πάει να ψηφίσει προς αποχώρηση το Χάρη κι όχι τη Ντόιτς που ήταν στα μάτια της αθώα; Συνεπώς, εφόσον δεχόμαστε τη Guest 278211 ως ΑΜ και τη bilire ως Φανερή Μαφιόζα Β, δεχόμαστε και τον Χάρη ως γνήσιο αθώο.
Και κάπου εδώ τελειώνει το σενάριο με τη Guest 278211 ως ΑΜ. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι το πιθανότερο αυτή τη στιγμή. Δε θα αναλύσω το σενάριο να είναι η Guest 278211 Μαφιόζα γιατί πιστεύω ότι έτσι θα αποπροσανατολίσω και θα δώσω πατήματα σε κακούς ρόλους να το εκμεταλλευτούν. Θα τολμήσω όμως να ζητήσω και τη δεύτερη τυμβωρυχία για τη Guest 278211. Αν η Guest 278211 είναι η ΑΜ, δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει στο παιχνίδι κι η τυμβωρυχία της θα δώσει πολλές περισσότερες πληροφορίες στους Πολίτες και θα βοηθήσει να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα για παίχτες που ακόμη δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αν η Guest 278211 είναι Μαφιόζα, τότε, εκτός από τα στοιχεία και συμπεράσματα που θα κερδίσουμε, αποκλείουμε κι οριστικά το ενδεχόμενο να επιστρέψει με κάποια Νεκροφάνεια προς το τέλος του παιχνιδιού για να βοηθήσει στην αριθμητική επικράτηση της Μαφίας.
Θα περιμένω τώρα feedback και σχόλια για όλα τα παραπάνω. Σήμερα κυριαρχεί πολλή ησυχία, δε μιλάνε πολλοί κι αυτό με προβληματίζει. Πείτε μας τη γνώμη σας όλοι, τόσες εξελίξεις είχαμε. Αφού γίνει ένας γύρος post από τους περισσότερους παίχτες, θα επιστρέψω με ακόμη ένα δικό μου, στο οποίο θα αναφερθώ σε κάθε παίχτη ξεχωριστά και θα προσπαθήσω να συμπληρώσω το puzzle των ενόχων.
Προς το παρόν, τα φιλιά μου!