Εμένα θα μου πει τελικά κάποιος από τη μαφία (με εξαίρεση τον Ακριβό), γιατί με κρεμάσατε κανονικότατα; Οι 5 από τους 6 μαφιόζους δεν έκαναν καν προσπάθεια, για να τους καταλάβω... μετά,
αντί να με αποτρέψουν από το να μιλάω μαζί της ή να κατηγορήσουν την Eileen ότι με θυσιάζει ως μαφιόζα μου, με ψήφισαν κιόλας για να πάρω πόδι γρήγορα. Ήταν το ευχαριστώ.

Συγγνώμη που γκρινιάζω, αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω και δεν πιστεύω ότι μου άξιζε στην τελική με τον τρόπο που έπαιξα.
Αυτό πραγματικά ήταν και δική μου, μεγάλη απορία!

Αφού με έβλεπαν ότι σε περιτριγύρισα (διακριτικά) γιατί δεν έκαναν ή είπαν κάτι; Και ναι, όπως έγραψα και στο ημερολόγιο, προφανώς και το θεωρούσα πολύ πιθανό ότι θα έρθει κάποιος να με κατηγορήσει ως μαφιόζα που δίνει τον ΔΑ της. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν έγινε... Μόνο η Έμιλι πήγε να υπονοήσει ότι έχω κακό ρόλο, αλλά κάπως ... επιδερμικά!
Απολαυστικότατη ρε Ζωή!
Ευχαριστώ!
Κάποιες παρατηρήσεις ή απορίες πάνω σε όσα έγραψε η Eileen στο ημερολόγιό της.
Το έγραψα και στο disclaimer, το ημερολόγιο ήταν κάποιες καθαρά προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα. Ελπίζω να έγινε αντιληπτό πως σε καμία περίπτωση δεν είναι η λεπτομερέστερη περιγραφή του τι σκεφτόμουν καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι μία καταγραφή των όσων εγώ θεώρησα άξια σχολιασμού ή βοηθητικά για επόμενους γύρους.
Ανάμεσα σε απλό πολίτη και αντίπαλο μαφιόζο ελπίζω να συμμερίζεσαι το ότι είναι καλύτερο να βγει αντίπαλος μαφιόζος. Επίσης, εγώ τον θεωρούσα μαφιόζο τότε τον Pie Maker και ήθελα να βγει ή εκείνος ή ο tsarachaf. Ο μηδενισμός των ψήφων του Cupid έγινε για να βγει σίγουρα ένας απ' τους άλλους δύο. Δεν είχε ρίξει ακόμη την εξαίρεση ψηφοφορίας ο tsarachaf και προτιμούσα να βγει Pie Maker από Cupid. Εμένα πάντως δεν μου φάνηκε καθόλου φανερό αυτό που έκανε ο Pie Maker. Την ίδια στιγμή που εκείνος κατηγόρησε τον tsarachaf βρίσκοντας πάτημα στις κατηγορίες που είχα κάνει εγώ πιο πριν, υπήρχαν ένα σωρό άλλα άτομα που κατηγορούσαν αρκετά συχνά και με επιμονή άλλους π.χ. η Emilouko τον Cupid, ο Cupid την Emilouko, εγώ την Claire και τον Σπυράκο, ο DumeNuke τον Karadakov. Δεν νομίζω να έκανε κάτι τόσο καρφωτό ο Pie Maker. Μπορεί για τον tsarachaf που ήξερε ότι είναι ο φανερός μαφιόζος να φάνηκε αρκετά χτυπητό αλλά νομίζω πως το βασικότερο είναι το αν το κατάλαβαν ή όχι οι πολίτες. Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι αντίπαλοι μαφιόζοι. Εγώ προσωπικά όταν τον είδα να φτιάχνει ένα σενάριο για μένα και να τον ακολουθούν άτομα που θεωρούσα κακούς ρόλους όπως ο Τάσος και ο ultra, είχα πειστεί πως είναι μαζί όλοι αυτοί. Θέλω να πω πως δεν ήταν τόσο φανερό. Ίσως επειδή έχετε ξαναπαίξει μαζί και γνωρίζετε τον τρόπο παιχνιδιού, ίσως γι' αυτό να σας φάνηκε τόσο φανερό.
Απ'ότι φάνηκε από το παιχνίδι, δεν ήμουν η μόνη πολίτης που θεώρησε ότι ο PieMaker ήταν ο ΑΜ. Αν θυμάμαι καλά και ο Ιορδάνης είχε ακριβώς την ίδια σκέψη. Οπότε ναι, κάποιοι πολίτες το κατάλαβαν χωρίς να έχουν κάποιο πλεονέκτημα ρόλου ή κάρτα, για τους υπόλοιπους δε μπορώ να μιλήσω εγώ, θα ήταν σφάλμα

Αν με ρωτάς από πού το κατάλαβα, θα σε παραπέμψω στις δημοσιεύσεις του.
Αυτό το έγραψες δεύτερη μέρα του παιχνιδιού. Δηλαδή πιστεύεις ότι αν ήμουν αντίπαλος μαφιόζος θα είχα υποδείξει έναν μαφιόζο από την δεύτερη κιόλας μέρα του παιχνιδιού; Αφού εσύ η ίδια λες ότι πρέπει να παίζονται πιο κρυφά οι κάρτες. Ήταν αρκετά βιαστικό το συμπέρασμά σου ότι δεν ήμουν αντίπαλος.
Και; Και το συμπέρασμά μου ότι ήσουν Δικηγόρος ήταν βιαστικό, αλλά ήταν αληθές.
Επίσης, όπως είδες, ο ΑΜ μας, υπέδειξε τον μαφιόζο του από την δεύτερη μέρα του παιχνιδιού. Το ότι εγώ διαφωνώ με την συγκεκριμένη επιλογή παιχνιδιού δε σημαίνει πως αυτή δεν συμβαίνει (πάρα πολύ συχνά, κιόλας!)
Επίσης, ίσως θα ήταν καλό να εξηγήσω μία διαφορά στους ρόλους των ΑΜ και Πληροφοριοδότη και πώς εγώ τους διαχωρίζω.
Ο ΑΜ έχει το πλεονέκτημα να είναι πιο ορμητικός από τον Πληροφοριοδότη διότι δεν καρφώνεται. Ο Πληροφοριοδότης, λόγω του καρφώματος θα πρέπει να είνα περισσότερο προσεκτικός. Η εμπειρία μας από τα παιχνίδια έχει δείξει πως η απουσία καρφώματος στην περίπτωση του ΑΜ οδηγεί και σε πιο "απερίσκεπτο", αν θες, παιχνίδι. Εξ'ου και το συμπέρασμά μου ότι ο PieMaker είναι ΑΜ - ή ακόμη ένας λόγος που κατέληξα σε αυτό.
Όσον αφορά εσένα, πίστευα πως αν ήσουν ΑΜ, θα προσπαθούσες διακριτικά να υποδείξεις κάποιον, έτσι ώστε να δεις τις αντιδράσεις των υπολοίπων παικτών και να προσπαθήσεις να βρεις μέσω αυτών και άλλους μαφιόζους. Αυτή πίστευα ότι θα ήταν η λογική σου, μέσα από το ελάχιστο που σε ψυχολόγησα μέσω των πρώτων δημοσιεύσεών σου. Επειδή ακριβώς δεν βρήκα κάτι τέτοιο, για αυτό υπέθεσα ότι δεν ήσουν ο ΑΜ.
Γενικά άλλη μια τέτοια εύκολα αποδεκτή θεωρία που με παραξένεψε ήταν αυτή που είχε πει σε κάποιο σημείο ο Karadakov, ότι αποκλείεται ο Pie και ο tsarachaf να είναι σε ίδιο στρατόπεδο και να κατηγορούνται ή να αλληλοψηφίζονται τόσο πολύ (σημειωτέον ότι ο tsarachaf δεν κατηγόρησε Pie και δεν ψήφισε Pie). Δεν λέω πως αυτό που λέει ο Karadakov δεν είναι λογικό. Λογικότατο είναι αλλά μου κάνει εντύπωση το πόσο γρήγορα απέρριψε το σενάριο να μαλώνουν μεταξύ τους δύο μαφιόζοι για ξεκάρφωμα. Έχω κερδίσει ένα σωρό παιχνίδια δίνοντας άλλους συνδολοφόνους μου. Ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τι είχαν να χάσουν; Η ντετέκτιβ που θα μπορούσε να ρωτήσει γι' αυτούς, έφυγε απ' το παιχνίδι. Και πυθία να έριχνε κάποιος θα έβρισκε τον έναν και ο άλλος θα αθωωνόταν στην πορεία. Μου φάνηκε αρκετά παράξενο αλλά κατανοώ τη λογική πίσω απ' αυτό.
Καταλαβαίνω γιατί στο live η θεωρία αυτή είναι αρκετά δημοφιλής, όλοι (σχεδόν) το κάνουμε. Ωστόσο, θεωρώ πως αντιλαμβάνεσαι πια, πως οι συνιστώσες εδώ είναι πολύ περισσότερες. Ένας γύρος είναι μία ολόκληρη μέρα. Δεν είναι ένα 5λεπτο, μέσα στο οποίο ο χρόνος σκέψης και δράσης είναι περιορισμένος. Οι παίκτες έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους να σκεφτούν, να διαβάσουν μηνύματα δυο και τρεις φορές, να αλλάξουν ψήφους, να παίξουν κάρτες.
Για τόσο νωρίς στο παιχνίδι, μία τέτοια "διαμάχη" μεταξύ δυο μαφιόζων, είναι ένα
μη αναγκαίο ρίσκο. Γιατί πέρα από την ψηφοφορία, υπάρχουν κάρτες Άμεσης Προφυλάκισης και η μάγισσα που μπορεί να δολοφονήσει. Αυτό σημαίνει, πως και οι δυο παίκτες μπορούν να φύγουν πολύ γρήγορα, πολύ εύκολα. Όπως λες υπάρχει και ο Χρησμός. Το ότι η detective έχει βγει από το παιχνίδι δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση ότι το σχέδιο είναι ασφαλές. Θεωρώ πως η συγκεκριμένη τακτική, δηλαδή 2 μαφιόζοι να αντιμάχονται, ταιριάζει πολύ καλύτερα σε ένα πιο προχωρημένο στάδιο του παιχνιδιού.
Πέρα από αυτά, εγώ το απέρριψα πολύ γρήγορα, για έναν ακόμη λόγο: η μαφία αφήνει στοιχεία και αυτά είναι οι φόνοι. Οι φόνοι ήταν προσεκτικοί, στοχευμένοι έτσι ώστε να δώσουν τις λιγότερες πληροφορίες στους πολίτες. Ήταν πρακτικοί. Σε μία τέτοια μαφία, δεν ταιριάζει καθόλου το play που περιγράφεις.
Ερώτηση: Πες ότι είσαι μάγισσα και ότι επιλέγεις να ξοδέψεις και τις δυο ιδιότητές σου το ίδιο βράδυ που επιλέγει και η πόρνη να κοιμηθεί μαζί σου. Τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση; Ακυρώνονται καί οι δυο ιδιότητές σου; Και αν ακυρωθούν, μετά θα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ξανά το επόμενο βράδυ ή χάνονται οριστικά επειδή έπρεπε να τις χρησιμοποιήσεις μόνο μια φορά στο παιχνίδι;
Όχι πες! Είμαι ακόμη μάγισσα, δεν έχω αποτινάξω τον ρόλο από πάνω μου!

Οι ιδιότητες της μάγισσας ακυρώνονται το βράδυ που θα κοιμηθεί με την πόρνη, για εκείνη την ημέρα! Αυτό σημαίνει, πως το βράδυ που η πόρνη κοιμηθεί μαζί μου, εγώ δεν θα μάθω το θύμα. Δεδομένου ότι πλην μίας φοράς, το θύμα το μάθαινα πριν τις 2, ήξερα ότι δεν είχα κοιμηθεί με την πόρνη και μπορούσα να σκοτώσω.

Αν δεν μάθαινα θύμα και πήγαινα να σκοτώσω θα είχα χαραμίσει την ιδιότητά μου και δε θα μπορούσα να την ξαναχρησιμοποιήσω (αυτή του φόνου). Το επόμενο βράδυ, θα μάθαινα ωστόσο κανονικά το θύμα της επόμενης μέρας.
Πώς ακριβώς το βλέπει κανείς αυτό; Εκτός κι αν αναφέρεσαι στο ότι το είδες κάπου μετά την λήξη του παιχνιδιού. Γίνεται να δει κανείς πόσα μηνύματα έχει γράψει κάποιος μέχρι στιγμής;
Στην εικόνα που επισύναψα (βλ. τέλος δημοσίευσης), έχω υπογραμμίσει ένα νούμερο με πράσινο. Αν πας στην ίδια σελίδα (έχω αφήσει το link) και πατήσεις τον ίδιο αριθμό, θα σου ανοίξει ένα παράθυρο που αναφέρει τις δημοσιεύσεις ανά μέλος εκείνη την χρονική στιγμή. Εγώ προσωπικά το παρακολουθώ σε κάθε παιχνίδι, γιατί αφ' ενός είναι πιο εύκολο να βρίσκεις δημοσιεύσεις και αφ'ετέρου μου δίνει μία αίσθηση για το κατά πόσο ένας παίκτης έχει ουσιαστική συμμετοχή. Αν πχ κάποιος έχει 60 δημοσιεύσεις και δεν θυμάμαι να κατηγορεί κανέναν ούτε να αναπτήσει κάποιο δικό του σενάριο, τότε - για εμένα - κάτι πάει πολύ στραβά...
Γιατί να μην γράψει κάποιος στο ΣΚ για το παιχνίδι; Το έχετε ως κανόνα ή απλώς είπες κάτι δικό σου; Μέσα στο ΣΚ με έφαγαν. Αν δεν έγραφα κιόλας αυτά που ήταν να γράψω τότε δεν θα τα έγραφα ποτέ. Γιατί να μην γράφει κάποιος στο ΣΚ;
Όπως είπε και η ΣΕ με σχετική ανακοίνωση, τα Σ/Κ το θέμα μένει ανενεργό. Για αυτό άλλωστε, δεν έχουμε ψηφοφορίες και δολοφονίες. Υποτίθεται ότι το παιχνίδι παύει και συνεχίζουμε κανονικά την Δευτέρα. Δεν είναι κάτι δικό μου.

Οι λόγοι που αυτό γίνεται είναι πολλοί: διάλειμμα, αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρία για αυτούς που "έχασαν" κάποια πράγματα μέσα στην βδομάδα να κάνουν catch up.
Εγώ μιας και το σχολίασες, τα Σ/Κ προσπαθώ να γράφω πολύ λίγο... Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε

αλλά βρίσκω ότι το να αποστασιοποιηθώ με βοηθάει να πάρω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του παιχνιδιού.
Εσένα πότε σε έδωσα; Μάγισσα ήσουν, δεν ήσουν ρόλος για κάρφωμα. Εκτός αυτού στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού σε θεωρούσα αλεξίσφαιρο, οπότε δεν γίνεται να σε έδωσα όπως λες. Όσο για τον Karadakov τη λογική μου την είπα. Δεν είχα γράψει post για πληροφοριοδότες αλλά για αντίπαλους μαφιόζους. Μπορεί να υπάρχει κάποια συσχέτιση των δύο αλλά είναι διαφορετικά πράγματα. Τον αντίπαλο μαφιόζο δεν τον καρφώνουν και αποφεύγουν να τον χτυπήσουν. Ήθελα να κρατήσω τον Karadakov στο παιχνίδι, γι' αυτό το έγραψα. Εκτός αυτού, όπως μπορεί να δει κανείς στο ημερολόγιο του tsarachaf, τον Karadakov τον βρήκαν αλλιώς και όχι βασιζόμενοι στο κείμενό μου. Οπότε σταματήστε να με κατηγορείτε γι' αυτό. Είχαν καταλάβει με άλλο τρόπο τον πληροφοριοδότη και στο τέλος του ρίξανε και πυθία. Η πυθία έπεσε το επόμενο ΣΚ απ' αυτό που είχα γράψει το post.
Αυτό ακριβώς προσπαθούσα να σου εξηγήσω και είναι κάτι που σου είπε και ο Ακριβός (νομίζω). Scripta manent.
Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ πηγαίνω
συνέχεια πίσω στο θέμα και διαβάζω παλιές δημοσιεύσεις. Τον Ιορδάνη από δικό σου post τον βρήκα και ας πέρασαν 3-4 μέρες από τη δημοσίευσή του. Το ότι έχει περάσει χρόνος, δεν σημαίνει ότι παύει να είναι εκεί, ή ότι δεν είναι αξιοποιήσιμο.

Καταλαβαίνω γιατί το έγραψες, απλά όπως έγραψα και στο Ημερολόγιό μου, το ότι το βρήκα εγώ σημαίνει ότι
θα μπορούσε να το βρει ο καθένας. Εσύ με τον τρόπο σου προσπαθούσες να τον προστατεύσεις.
Εγώ από την άλλη, που δεν έβγαλα άχνα για τον Δικηγόρο,
σίγουρα σε προστάτευσα.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν πήραν από εκεί την ιδέα για τον Ιορδάνη και απλώς μετά το επιβεβαίωσαν με τον Χρησμό;
Αναφορικά με την μάγισσα... Το ότι δεν καρφώνεται,
δεν σημαίνει ότι δεν απειλείται. Θυμάσαι πώς έφυγα; Με Άμεση Προφυλάκιση και Τυμβωρυχία. Αν είχαν καταλάβει ότι είμαι μάγισσα πιο πριν, αυτό θα είχε γίνει πάλι. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να βγει η μάγισσα από το παιχνίδι πριν κάνει τη δολοφονία της. Οπότε το ότι δεν ήμουν ρόλος για κάρφωμα, δεν έχει σημασία...
@Το πώς
ενδεχομένως ξεκίνησε η ρητορική, δε σημαίνει πως έτσι είναι επί της παρούσης. Από την άλλη, έχω να σου αντιτείνω πως η ρητορική είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαλεκτική, της οποίας αντικείμενο ήταν να καταλήξει σε μία αντικειμενική αλήθεια. Παρεξήγησες όμως αυτό που έλεγα. Αναφερόμουν στο
ήθος του ρήτορα και όχι σε μία ηθική σαν σχολή σκέψης.

Και ναι, ήταν μία αναφορά σε ήθος που
δεν επέδειξες αρχικά λόγω ad hominem σοφισμάτων σου.
Οφείλω να παραδεκτώ ότι αυτό στην πορεία του παιχνιδιού άλλαξε, όχι όμως όταν εγώ έγραφα αυτές τις σκέψεις...
Είδες τι χρήσιμα που ήταν τα 7 εύκολα βήματα; Ήταν όντως φανεροί και οι δύο.
Είμαστε στο post game. Σου έχουμε πει τουλάχιστον 3 άνθρωποι πως η δημοσίευση που έκανες, παρ' όλη την καλή σου πρόθεση να προστατεύσεις τον Ιορδάνη, ήταν ένα μεγάλο ρίσκο και τον έθετε στο προσκήνιο. Γιατί επιμένεις να θεωρείς ότι καλώς έπραξες;

Αν το θέμα σου είναι να σου πούμε ότι έχεις δίκιο, εμένα προσωπικά δε θα με πείσεις, για το συγκεκριμένο. Κάποιοι ρόλοι είναι επιτακτικό να προστατεύονται. Σου έχω φέρει παραδείγματα και σε προσωπικά μηνύματα.
Ασφαλώς και θα συμφωνήσω. Το ζητούμενο είναι το αν οι κατηγορίες που επιρρίπτει κάποιος σε κάποιον άλλο είναι όντως βάσιμες ή αν είναι αθεμελίωτες και προϊόν ανακρίβειας ή παρερμηνείας σε κάτι που λέχθηκε. Εγώ δεν είπα σε κανέναν να μην μου κάνει επίθεση ή ad hominem αλλά να έχουν μια βάση. Δεν μπορώ εγώ να σε κατηγορήσω ως εγωίστρια επειδή έσωσες τον εαυτό σου όντας μάγισσα, ούτε μπορώ να σε κατηγορήσω ότι τις πρώτες μέρες του παιχνιδιού είχες κολλήσει κι εσύ με το τρίπτυχο. Ήταν πρώτες μέρες. Είναι γελοίο κάποιος να εστιάζει εκεί για να κρίνει το παιχνίδι κάποιου, όπως εστίασαν αρκετά άτομα στο τι έκανα εγώ στις 3 πρώτες μέρες του παιχνιδιού. Ένα σχόλιο για τα ad hominem μόνο. Πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στα ad hominem σοφίσματα και στα ad hominem επιχειρήματα. Εγώ τα ad hominem που έκανα προσπάθησα όλα να είναι επιχειρήματα και όχι σοφίσματα (με εξαίρεση την aeglo όπου ξέφυγα εντελώς). Το να με πεις άχρηστο παίκτη γιατί έκανα το χ, αν το χ ισχύει και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας σου, είναι ad hominem επιχείρημα. Σόφισμα θα ήταν αν το χ δεν ίσχυε ή αν με κατηγορούσες έτσι γενικά χωρίς να σχετίζεται αυτό με το παιχνίδι. Το να με κατηγορήσει κανείς ότι ξεκλήρισα τους μισούς αθώους είναι σόφισμα γιατί δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι αθώοι που 'ξεκλήρισα' (με τη βοήθεια βέβαια άλλων 7-8 ατόμων που βοήθησαν να τους βγάλουμε ψηφίζοντάς τους). Αυτό το σχόλιο πάει ταυτοχρόνως και σε όσα είπε ο tsarachaf για την επιχειρηματολογία. Δεν ξέρω αν αναφερόσουν και σε μένα όταν έλεγες πως σε πείραξε η έλλειψη επιχειρηματολογίας αλλά νομίζω πως όλα μου τα post έχουν πάντα επιχειρήματα μέσα. Μπορεί να βασίζονται σε σενάρια που αποδείχθηκαν εσφαλμένα αλλά επιχειρήματα πάντα χρησιμοποιώ. Δεν μου αρέσουν τα ευχολόγια.
Στο σχόλιο θα συμφωνήσω, αν και ξαναγράφω πως δεν εκτιμώ τα ad hominem και τα αποφεύγω συνειδητά. Εκτός αν κάποιος το ζητήσει...

Δεν αναφερόμουν σε εσένα και δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρες κιόλας προσωπικά... Δεν θυμάμαι ποτέ να σε κατηγορώ για έλλειψη επιχειρημάτων. Για περιοριστικές και υπερβολικές θέσεις, ναι. Για εμμονική οπτική, πάλι ναι.
Το διάβασμα αντιθέτως το λατρεύω
Πάντα θα συμφωνούμε σε κάτι και θα διαφωνούμε στο επόμενο. Κρατάω ότι λατρεύεις το διάβασμα.