Διάβασα και το πολυαναμενόμενο ημερολόγιο του dimijim, οπότε θέλω να σχολιάσω μερικά πράγματα πάνω σε όσα είπε, χρησιμοποιώντας αυτό που πάντα κάνω σε τέτοιες περιστάσεις, δηλαδή την αγάπη μου για την στεγνή και χωρίς ίχνος υποκρισίας ειλικρίνεια.
Tι το κακό έχουν τα απανωτά post, τα σεντόνια και τα πολλά σενάρια; Σε ένα σημείο πιο κάτω λες ότι προτιμάς εμένα από σιωπηλούς παίκτες αλλά εδώ λες το αντίθετο. Σε ένα παιχνίδι σαν το παλέρμο πιστεύεις ότι είναι προβληματικό να κάνει κάποιος αρκετά σενάρια; Μπορεί κάποιοι που είναι συνηθισμένοι σε μικρά post να μπερδεύονται ή να κουράζονται αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ παρατηρούσα το παιχνίδι και δεν άφηνα τίποτε αναξιοποίητο. Ό,τι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σενάριο, το αξιοποιούσα. Λες ότι κι εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτε απ' τα σενάριά μου, ότι είναι δυσνόητα και ότι σου προκαλούν πονοκέφαλο. Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα, δυσνόητου σεναρίου που σε πονοκεφαλιάζει, για να δω τι εννοείς;
Σε ποιο post του Karadakov αναφέρεσαι; Το πρώτο post που έκανε ήταν αυτό που έλεγε ότι θα ψηφίσει ένα από τα άτομα που δεν είχαν μιλήσει ακόμη και συγκεκριμένα:
Drama Prinzessin
iris17
Nefeli Graf
PieMaker
vassilis498
Τάσος97
Από αυτά τα άτομα μόνο οι δύο ήταν μαφιόζοι. Εκτός κι αν αναφέρεσαι σε άλλο αρχικό του post.
Επίσης την αμέσως επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση της kleop, αναφέρθηκε στα άτομα που την ψήφισαν (Drama, Nefeli, Claire και εγώ) λέγοντας ότι του φαίνονται πιο ύποπτες η πρώτη και η τρίτη, αθωώνοντας εμένα και αφήνοντας εντελώς απ' έξω τη Nefeli, κάτι που εμένα με είχε οδηγήσει στη σκέψη ή ότι είναι συγκάτοικοι και μας την αθωώνει έμμεσα ή ότι είναι μαφιόζος και αφήνει τον ΔΑ Nefeli εκτός, για να τον καταλάβει εκείνη. Δεν βρήκα κάποιον λόγο να την αφήσει απ' έξω ασχολίαστη. Δεν κατηγορώ τον Karadakov γι' αυτό. Ήταν δεύτερη μέρα του παιχνιδιού. Λογικό ήταν. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατάλαβες απ' τις δυο πρώτες μέρες ότι πατάει καλά στα πόδια του.
α) Σε ένα σωρό σημεία στο ημερολόγιό σου λες και ξαναλές ότι ''οι περισσότεροι παίκτες μου είπαν αυτό για τον Ικαρίονα'', τα ''2/3 των παικτών μου είπαν αυτό για τον Ικαρίονα'' και τώρα λες ότι στο ανέφεραν τουλάχιστον 4 παίχτες. Αποφάσισε. Ή δεν ξέρεις μαθηματικά ή απλώς είναι τόση η αντιπάθεια προς εμένα που προσπαθείς να μεγαλώσεις τα νούμερα. Αν δεν κάνω λάθος ξεκινήσαμε 26 παίκτες. Τα 2/3 του 26 σίγουρα δεν είναι τα 4 άτομα. Βγαίνει γύρω στα 15-16 άτομα αν δεν κάνω λάθος (κι εγώ της θεωρητικής είμαι). Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι 15 παίκτες που τα είπαν όλα αυτά; Μεταξύ μας είμαστε. Τι φοβάσαι να πεις τα ονόματά τους; Θα τους κάνω κακό; Αν είναι δυνατόν. Και πώς γίνεται να είναι 15 ενώ λες ότι είναι τουλάχιστον 4; Πιο μετά λες ότι είναι 5.
β) Λες ότι καταλαβαίνεις πως το παλέρμο είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα αλλά λες μετά ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν στόχο τη διασκέδαση, θέλουν τη νίκη at any cost και είναι αλαζόνες. Δεν χρειάζεται να πεις ονόματα. Μας ανέφερες αρκετές φορές εμένα, τον Tzoum και τον Giamou. Δεν θα αναφερθώ στους άλλους δύο, ας υπερασπιστούν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Θα μιλήσω για μένα. Πέρα από το γεγονός ότι δεν με γνωρίζεις για να ξέρεις αν είμαι αλαζόνας ή όχι και αν είναι δυνατόν να κρίνεις έναν άνθρωπο για το τι είναι ο ίδιος, από ένα παιχνίδι, όμως εγώ σου λέω ότι είμαι αλαζόνας που δεν αντέχει καθόλου τους ταπεινούς ανθρώπους γιατί τους θεωρεί υποκριτές, τι το κακό έχει το να θέλει κανείς τη νίκη at any cost; Τι το κακό έχει το να μην έχει κάποιος ως βασικό του στόχο τη διασκέδαση; Δεν μπορώ να καταλάβω τη συγκεκριμένη κριτική; Πρέπει όλοι να μην έχουμε ως στόχο τη νίκη; Ασφαλώς και είχα ως στόχο τη νίκη. Γι' αυτό έπαιζα τόσο ενεργά και διάβαζα συνέχεια ξανά και ξανά κάθε post. Τι το κακό έχει αυτό; Δεν ήθελα να χάσω. Με κάνει αυτό αλαζόνα; Και όσο για το αγχωτικό του παιχνιδιού, είπα επανειλημμένως ότι αυτό το play μ' αρέσει. Αγχώνω ή πιέζω τους άλλους για να κάνουν λάθη και να καρφωθούν. Έτσι κατάφερα να βρω αρκετούς μαφιόζους απ' την αρχή. Από λάθη που έκαναν. Δεν μπορείς να πεις ότι το αγχωτικό play είναι κακό play. Αν είναι δυνατόν.
Δεν πολυκατάλαβα τι έγινε, γιατί δεν έχω δει προηγούμενα παιχνίδια σας και δεν ξέρω πώς παιζόταν αυτή η κάρτα στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά άντε το δεύτερο post να το διαγράψετε, το πρώτο τι κακό είχε; Απλώς αθώωνε εμένα. Αλλά δεν με πολυενδιαφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα. Απλώς δεν κατάλαβα τι έγινε.
Μα τι μένος πια αυτό μαζί μου. Ναι ο Ικαρίονας προστάτευσε μαφιόζο στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού. Τι μου λες τώρα; Περίμενες να προστατεύσω μόνο αθώους. Ήμασταν στον δεύτερο γύρο. Δεν ήξερα ρόλους. Τον Dume τον προστάτεψα εκεί επειδή δεν ήθελα να φύγει αυτός σε εκείνη τη φάση αλλά τεσπα. Αν είναι δυνατόν να φέρνεις ως επιχείρημα εναντίον μου ότι στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού μηδένισα ψήφους μαφιόζου. Και η Eileen κατηγορούσε το 'τρίπτυχο' όπου όλοι ήταν αθώοι, τι πάει να πει αυτό;
Ο Τάσος ασφαλώς και έχει εκνευριστεί γιατί τον βρήκα απ' τον δεύτερο γύρο και τον κατηγορούσα. Και εφόσον λες ότι βοήθησα τη μαφία μπερδεύοντας τους πολίτες, ο Τάσος ως μαφιόζος γιατί να εκνευριστεί από τα αλλεπάλληλα post μου; Eκείνος συμφέρον είχε, αν όντως μπέρδευα τους πολίτες. Κάποιοι μπερδεύονταν, κάποιοι άλλοι όχι. Λες μετά ότι ο Dume έκανε ένα γαμάτο post που καταδείκνυε τις αντιφάσεις στον λόγο μου και το πόση ζημιά μπορούσα να προκαλέσω στους πολίτες. Σοβαρά τώρα; Ο Dume που ήταν μαφιόζος, πιστεύεις ότι έγραψε το συγκεκριμένο post για να βοηθήσει τους πολίτες προειδοποιώντας τους ότι θα τους κάνω ζημιά; Ή μήπως ήθελε να βρει πάτημα να με βγάλει; Και όσο για την αστάθεια εγώ τουλάχιστον έκανα σενάρια με βάση το τι έβλεπα και όταν έβλεπα ότι κάποιο σενάριο δεν προχωρούσε ή αποδεικνυόταν εσφαλμένο (π.χ. με τον Σπυράκο) είχα το θάρρος να παραδεχτώ ότι έκανα λάθος και άλλαζα στάση. Περίμενες εσύ τι; Να είμαι σε όλο το παιχνίδι στάσιμος και να μην αλλάζω θεωρίες; Να αλλάζω με μικρότερους ρυθμούς; Γιατί; Η κριτική σου είναι πολύ προκατειλημμένη απέναντί μου.
Ναι τον καημένο τον ultra του έπρηξε τα αρχίδια ο κακός Ικαρίονας. Το σενάριο που είχα φτιάξει γι' αυτόν πιστεύεις ότι δεν ήταν λογικό; Ότι ήταν παράλογο και αβάσιμο; Είδες τι είπα γι' αυτόν. Δεν ήταν ΔΑ, ήταν πόρνη. Οκ. Παρακαλάς να απαλλαγείς από μας. Γιατί; Δεν ήταν ένοχος ο ultra; Eπειδή δεν ήταν ΔΑ;
Πιο πάνω έλεγες εσύ ότι είσαι θεός που θέλεις να αποδείξεις την ύπαρξή σου, τώρα αποκαλείς εμένα έτσι. Πολυθεϊστής είσαι;
Τι ωραία, τι καλά! Πρέπει να μείνει περισσότερο στο παιχνίδι ο Karadakov, δεν έχει βοηθήσει ακόμη την ομάδα του ουσιαστικά, βρισκόμαστε προς την πέμπτη μέρα αλλά πιστεύεις ότι δεν θα αργήσει να συμβεί κάτι καλό. Τόσο ο Karadakov όσο και η Eileen ξέρεις πότε άρχισαν να βοηθούν το παιχνίδι; Δες πότε τους επαινείς για τα play τους. Από την 7η-8η μέρα και μετά. Εγώ απ' την αρχή του παιχνιδιού συμμετείχα και προσπαθούσα να βοηθήσω. Έκανα λάθη, βρήκα όμως άκρη. Τόσο ο Karadakov όσο και η Eileen βοηθήθηκαν απ' το play μου γιατί είχαν κρυφτεί κι αυτοί πίσω από μένα και έτσι τη γλίτωναν. Όχι δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος παίκτης απ' τους δύο προηγούμενους. Δεν τους ξέρω και δεν μπορεί να κριθεί κάτι τέτοιο από ένα παιχνίδι. Ειδικά για τον Karadakov έγραψα και post μάλιστα που έλεγα ότι τον θεωρώ καλό παίκτη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είσαι προκατειλημμένος. Έχεις κάποια άτομα που γνωρίζεις, φίλους σου ή δεν ξέρω κι εγώ τι, και επαινείς διαρκώς αυτούς ενώ κατακρίνεις, πολλές φορές με άσχημους τρόπους, τα υπόλοιπα άτομα.
Τα τουλάχιστον 4 άτομα που αργότερα έγιναν 2/3 τώρα γίνονται όλη η υπόλοιπη πόλη. Αποφάσισε επιτέλους πόσοι είναι.
Και να επισημάνω εδώ κάτι πιο σημαντικό. Λογικά είσαι γιατρός, δεν ξέρεις από κριτική επιχειρηματολογία και φιλοσοφικά σχήματα αλλά σε όλο το ημερολόγιό σου διαπράττεις αρκετά σοφίσματα και παραλογισμούς. Πρώτα απ' όλα κάνεις πολλές επαγωγικές γενικεύσεις. Δηλαδή παίρνεις κάτι μεμονωμένο που κάνει κάποιος και το αναγορεύεις σε κανόνα για αυτό το άτομο. Έκανε το χ ο Ικαρίων, άρα είναι κακός παίκτης. Δεν έχεις σφαιρική εικόνα, είσαι αρκετά προκατειλημμένος και παραλείπεις ότι δεν συμφέρει την κοσμοεικόνα σου. Ένα δεύτερο που κάνεις και το έκαναν και άλλα άτομα αναφερόμενο στο περίφημο τρίπτυχο είναι ο φορμαλισμός, σκέφτεσαι δηλαδή με κουτάκια. Κάθε φορά που ασχολείσαι με την τριάδα το κάνεις εντάσσοντας και τους τρεις μας σε μια κοινή μοίρα, σε ένα κοινό κουτάκι που λέγεται τρίπτυχο. Εξισώνεις πράγματα που είναι λάθος να εξισωθούν. Η δική μου συμβολή στο παιχνίδι είναι διαφορετική από τη συμβολή του Giamou και από τη συμβολή του Tzoum. Οι συμπεριφορές μας είναι επίσης διαφορετικές. Οι ρόλοι μας ήταν διαφορετικοί. Τα σενάριά μας ήταν διαφορετικά. Γιατί λοιπόν μας εξισώνεις; Κάνω κάτι εγώ, το χρεώνεις στον Tzoum και στον Giamou. Κάνει κάτι ο Tzoum, το χρεώνεις σε μένα. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το εσφαλμένο της συγκεκριμένης σκέψης.
Ναι τι κακό να υπάρχει ο Ικαρίονας και να γράφει σενάρια σε ένα παιχνίδι που αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να κάνουν κανονικά όλοι. Είδαμε μόλις έφυγα εγώ τι ζωντανό που ήταν το παιχνίδι. Είσαι συντονιστική επιτροπή σε ένα παιχνίδι σαν το παλέρμο και λες ότι σε ενοχλεί που ένας παίκτης θα συμμετείχε και το ΣΚ; Τι να πω πραγματικά.....
Πάλι ο φορμαλισμός που λέγαμε. Έκανα εγώ ποτέ τρολλοπόστ; Ο Tzoum έκανε. Γιατί το χρεώνεις και σε μένα; Εγώ απεχθάνομαι το τρολ. Παίζω για τη νίκη και με ενδιαφέρει το σοβαρό παιχνίδι. Όποιος ενδιαφέρεται για διασκέδαση και τρολ δικαίωμά του. Εγώ όμως όχι. Ή ακριβέστερα, παίζοντας σοβαρά, μόνο τότε διασκεδάζω. Για μένα μια χαρά διασκεδαστικό ήταν το παιχνίδι.
Ο Pie Maker ήταν το άτομο που δημιούργησε τη θεωρία ότι εγώ ήμουν ο ΔΑ. Αυτή τη θεωρία την χρησιμοποίησαν κατευθείαν ο Τάσος, ο ultra και ο Libertus, τους οποίους θεωρούσα κακούς ρόλους και οι οποίοι ήταν όντως κακοί ρόλοι. Δεν ήταν λογικό να πιστέψω ότι και ο Pie ήταν μαζί τους; Ο Pie υποτίθεται πως ήταν αντίπαλος μαφιόζος του tsarachaf και παρ' όλ' αυτά ψηφίζει εμένα και ρίχνει σε μένα την επιπλέον ψήφο ενώ ο tsara είχε 4 ψήφους ήδη και αν τον ψήφισε και του έδινε επιπλέον θα πήγαινε στις 6 και θα είχε αρκετές πιθανότητες να βγει. Ο Pie κατηγορούσε tsara και δεν τον ψήφισε όταν θα μπορούσε εκείνος να βγει αλλά τον ψήφισε όταν δεν είχε καμία ψήφο. Δεν θα έπρεπε να υποπτευθώ ότι βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο; Κι όταν αργότερα μόλις αθωώθηκα απ' την ντετέκτιβ, την επόμενη μέρα με ψήφισαν Τάσος, ultra και Libertus βασιζόμενοι στο σενάριο του Pie, δεν θα έπρεπε να υποπτευθώ ότι όλοι αυτοί ήταν στο ίδιο στρατόπεδο; Τελικά αποδείχτηκε ότι απλώς τους βόλεψε το σενάριο του Pie αλλά δεν μπορείς να με κατηγορήσεις ότι σκέφτηκα παράλογα θεωρώντας πως βρίσκονται όλοι στο ίδιο στρατόπεδο. Ο Pie έφτιαξε τη θεωρία για μένα ως ΔΑ ενώ την προηγούμενη μέρα με αθώωνε. Ξαφνικά γύρισε εναντίον μου απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Γι' αυτό σου λέω ότι είσαι προκατειλημμένος και παραλείπεις ότι δεν συμφέρει τη θεωρία σου. Πας να με κατηγορήσεις για κλειστομυαλιά και κόλλημα παραβλέποντας το ότι αυτά που έλεγα στην παρούσα φάση, είχαν λογική.
Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι κινήθηκε με άλλη λογική. Δεκτή η κριτική σου αλλά δες και την άλλη πλευρά. Παρουσιάζοντας τον Karadakov ως αντίπαλο μαφιόζο προσπάθησα να αποτρέψω απ' το να τον χτυπήσουν οι δολοφόνοι το βράδυ. Ήθελα να βοηθήσω να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί απ' τη δική σου οπτική να ήταν ριψοκίνδυνο αλλά μην με κατηγορείς ότι έδωσα εγώ τον πληροφοριοδότη στην Spy. Αν τον έδινα εγώ δεν θα χαράμιζε κάρτα γι' αυτόν. Τον βρήκε με πυθία. Επίσης, το post αυτό το έγραψα το πρώτο ΣΚ. Η Spy όπως λες κι εσύ έπαιξε την κάρτα της μια βδομάδα μετά, στο δεύτερο ΣΚ. Ελπίζω να μην μου καταλογίζεις και την αποκάλυψη ότι η aeglo ήταν το μέντιουμ. Η πρώτη που το ανέφερε αυτό ήταν η Eileen. Μην το ρίχνεις σε μένα. Τέλος, ο φορμαλισμός ξανά. Αυτό που λες, ότι είπα πως οι παίκτες είναι οι χειρότεροι που έχω γνωρίσει σε παλέρμο, το είπε ο Tzoum. Όχι εγώ. Εγώ είχα κάνει επίθεση στην aeglo, στην οποία παραφέρθηκα πάνω στα νεύρα μου και ζήτησα συγγνώμη και είχα κατηγορήσει για το παιχνίδι τους την Eileen και τον Dume. Μην προβάλλεις σε μένα πράγματα που είπαν άλλοι. Βγες απ' τα διευκολυντικά κουτάκια που σε βολεύουν βέβαια γιατί έχεις μεγάλο μένος μαζί μου, ίσως επειδή την είπα σε κάποια φάση και στον κολλητό σου τον Karadakov. Ως συντονιστική επιτροπή όμως θα έπρεπε να είσαι αντικειμενικός -κάτι που φαίνεται ότι δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις- και να μην βάζεις τη φιλία και τη γνωριμία ως ανώτερη απέναντι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις αλλά τον φιλοξενείς στο forum σου. Άλλωστε τα όσα είπα στον Karadakov για το ότι δεν με άκουγε για τον Τάσο, δεν ήταν αβάσιμα. Υπάρχουν τα συγκεκριμένα post. Μπορούν να τα δουν όλοι. Έλεγε πως αν είχε νεκροφάνεια, ήταν ανάμεσα στο να επαναφέρει Pie και Τάσο. Μην τρελαθούμε. Δεν του είπα κάτι αβάσιμο. Ξεπέρασε λίγο τη φιλία και δες πιο αντικειμενικά κάποια πράγματα. Είναι χρέος σου ως ΣΕ και θα είναι χρέος σου αργότερα ως γιατρός.
Πάλι τα κακά σεντόνια φταίνε σε ένα παιχνίδι σαν το Παλέρμο. Τι ωραία που μου βούλωσε (wtf?) το στόμα ο Τασούλης, αφού για σένα όσα έγραφα ήταν φασαρία.
Παρότι δεν αναφέρεσαι σε μένα εδώ αλλά στην aeglo και στον Tzoum, γιατί ο Libertus θεωρείται αθώος; Είναι βοηθός των μαφιόζων. Επίσης η Eileen ήταν αθώα αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που υποπτεύεται μια νεκροφάνεια σε ένα άτομο που εθεωρείτο εδώ και αρκετούς γύρους μαφιόζος ή αντίπαλος μαφιόζος. Μπορεί να ήταν αθώα αλλά δεν είναι και εντελώς αβάσιμη κάθε υποψία απέναντί της.
Μόνο ο Κούρκουλος λείπει να φωνάξει στο δικαστήριο ''όχι άλλο κάρβουνο''. Ξέρουμε ότι τους αγαπάς και τους συμπαθείς. Μπορεί να περάσατε αρκετό χρόνο μαζί και όμορφες εμπειρίες. Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι από τους καλούς παίκτες του συγκεκριμένου παλέρμο. Έλεος όμως. Ούτε να σε πλήρωναν τόσα εγκώμια. Μην υποτιμάς τους υπόλοιπους παίκτες που δέχτηκαν να μετέχουν στο παιχνίδι. Δεν σε τιμάει ως ΣΕ. Παρακάτω αποκαλείς πρόβατα ένα σωρό άτομα ενώ προβαίνεις σε αρκετούς άσχημους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο σε μένα, στον Τζουμ, στην aeglo και στον Βασίλη, όσο ακόμη και στη 'γραμματέα' σου. Δεν σε τιμάει ως ΣΕ το ότι χαρακτηρίζεις έτσι άτομα που σε βοήθησαν στο παιχνίδι και άτομα που ήρθαν να δώσουν αξία στην προσπάθειά σου, όσο κι αν αντιπαθείς κάποια απ' αυτά. Ακόμη κι αν εμένα με αντιπαθείς, ακόμη κι αν εγώ μπορεί να κάνω τα ίδια απ' αυτά για τα οποία σε κατηγορώ (δεν τα κάνω, με εξαίρεση την aeglo και ίσως λίγο την Claire σε κάποια σημεία, κάθε κριτική μου ήταν στο play κάποιου και όχι σε προσωπικό επίπεδο), άλλη είναι η θέση μου ως συμμετέχων και άλλη η δική σου ως μέλος συντονιστικής επιτροπής.
Ποια 100% ευστοχία μωρέ; Την μια μαφιόζα τη βρήκε με πυθία και την άλλη την ήξερε ως πληροφοριοδότης. Τους 2 απ' τους 4 τους ήξερε έτσι. Έτσι ξέρω κι εγώ. Μόνο τους δύο βρήκε. Ακόμη και στους άλλους που είπε, τους έβαλε ερωτηματικό. Για τον Τάσο μάλιστα τον αθώωνε στη συνέχεια και θα ήθελε να τον επαναφέρει με νεκροφάνεια. Μην είσαι τόσο προκατειλημμένος. Εγώ βρήκα 4 μαφιόζους χωρίς πληροφορίες και πυθίες. Και μάλιστα ενώ ανέφερες τους 4 μαφιόζους που βρήκα παρέλειψες να αναφέρεις και άλλα πράγματα. Η λίστα των ατόμων που είχα στείλει σε σας ήταν η εξής:
aegloswen: μέντιουμ
Claire Rentfield: ντετέκτιβ
Cupid: απλός πολίτης
Deutsch... Lover: μάγισσα
Drama Prinzessin: απλός πολίτης
DumeNuke: πόρνη
Eileen: αλεξίσφαιρο
Emilouko: απλός πολίτης
Giamou: συγκάτοικος
Ikarionas: δικηγόρος
i_lie_us: απλός πολίτης
iris17: συγκάτοικος
JKaradakov: πληροφοριοδότης
kleop: αυτοκράτορας
Libertus: αντίπαλος μαφιόζος
mintin97: φανερός μαφιόζος Α
Nefeli Graf: κρυφός μαφιόζος Ε
PieMaker: φανερός μαφιόζος Β
Guest 278211: κρυφός μαφιόζος Δ
tsarachaf: αρχιμαφιόζος
Tzoum: γιατρός
ultraviolence: ΔΑ
vassilis498: απλός πολίτης
Mάιρα: απλός πολίτης
Σπυρακος (^^): δήμαρχος
Τάσος97: κρυφός μαφιόζος Ε
Οι κακοί ρόλοι που είχα βρει στην τέταρτη μέρα του παιχνιδιού ήταν οι: Dumenuke, Libertus, mintin, Nefeli, Pie Maker, Guest 278211, tsarachaf, ultaviolence και Τάσος. Μπορεί να έπεσα έξω στο ποιος είναι ΔΑ, αντίπαλος μαφιόζος και πόρνη αλλά όλοι αυτοί με εξαίρεση τον mintin ήταν κακοί ρόλοι ή εν δυνάμει κακοί (αντίπαλος μαφιόζος). Μόνο την Emilouko δεν βρήκα. Είχα πετύχει επίσης τον πληροφοριοδότη και τον γιατρό. Μην λες μόνο όσα συμφέρουν. Επαναλαμβάνω πως σκοπός μου δεν είναι να δείξω ότι είμαι καλύτερος παίκτης από τον Karadakov αλλά προσπαθώ να διορθώσω κάποιες ανακρίβειες που με ενοχλούν.
Τι κακοί που είναι όσοι ασκούν κριτική στον Karadakov. Πρόβατα τελείως. Μπορεί ο Karadakov να είχε δίκιο σε αυτά που έλεγε για Emilouko αλλά δεν είναι σωστό ως Συντονιστής να αποκαλείς υποτιμητικά πρόβατα και ηλίθιους κάποιους απ' όσους συμμετείχαν στο παιχνίδι. Οι ίδιοι μπορούν να το κάνουν ως παίκτες. Εσύ όμως είσαι συντονιστής.
Άπαπα μακριά απ' τα σενάρια του Ικαρίονα. Τι καλά που ήμασταν απ' όταν έφυγε και δεν μιλούσε κανείς. Ένα post ανά 5 ώρες γινόταν. Σιωπή και ησυχία. Έτσι παίζονται τα καλά παλέρμο.
Μια χαρά στόχος έγινε. Την επόμενη βραδιά τον έφαγαν. Πέρα απ' αυτό όμως πώς ακριβώς θα γνώριζαν οι πολίτες πότε θα ήταν η ώρα να τον βγάλουν; Εφόσον οι κάρτες δεν φανερώνονται, πώς θα ήξεραν ότι θα είχαν βγει οι μαφιόζοι; Εδώ πήγαν και έβγαλαν τον mintin που τον θεωρούσαν μαφιόζο. Ήταν τεράστιο ρίσκο η νεκροφάνεια αυτή.
Φορμαλισμός και πάλι. Η τριάδα δυσκόλεψε. Καί οι τρεις δυσκολέψαμε; Μήπως κάποιοι βοήθησαν; Μήπως κάποιοι άλλοτε βοήθησαν και άλλοτε μπέρδεψαν; Τι κακό κι αυτό με τα κουτάκια. Ωστόσο μετά που λες ότι η αγία τριάδα των φίλων σου θεώρησαν εσφαλμένα ως μαφιόζο τον mintin, προς το τέλος του παιχνιδιού και σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, εκεί μια χαρά τα πράγματα. Σιγά, δεν έκαναν και τίποτα. Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε. Αν αυτό γινόταν από εμένα, τον Tzoum και τον Giamou, ξέρεις πώς θα το παρουσίαζες αυτό το γεγονός; Θα μας έλεγες πρόβατα, μπερδεμένους, κολλημένους που δώσαμε το παιχνίδι στη μαφία. Μηδέν αντικειμενικότητα.
Ευτυχώς ναι η Eileen το ξεκαθάρισε το τοπίο αλλά την φάγανε άδοξα. Ο Karadakov που είχε βρει όλους τους δολοφόνους και ήταν ο πρώτος που έπεσε μέσα σε όλα, αμφέβαλλε ακόμη για τον Τάσο. Λίγο πιο πριν ήθελε να τον επαναφέρει με νεκροφάνεια ο ίδιος. Μάλιστα τον Τάσο τον κατάλαβε ως μαφιόζο την προηγούμενη νύχτα που τον έφαγαν. Λίγο πριν το τέλος δηλαδή. Μην μας λες λοιπόν ότι ήταν ο πρώτος που τους βρήκε όλους. Συν το ότι όταν εγώ έλεγα πως η ΑΠ του Τάσου ήταν ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούν εμένα, οι φοβεροί παίκτες σου μου έλεγαν ότι λέω βλακείες και χαζά σενάρια. Μετά που τον επανέφερε η Μαφία, τότε ξεκαθάρισε το τοπίο και ήρθαν στα λόγια μου. Πολύ αργά βέβαια. Αυτές οι ανακρίβειες στο ημερολόγιό σου είναι απίστευτο πράγμα.
Η Spy, όπως είπα, έπαιξε το όνειρο μια βδομάδα μετά από το post που είχα κάνει εγώ. Μην ρίχνεις λοιπόν σε μένα την ευθύνη. Και για πες μου ποιοι είναι οι μισοί συν(+) ρόλοι που έκαψα; Πες επακριβώς ποιοι είναι;
Μια η kleop. Τον Σπυράκο και την Claire δεν τους ψήφισα και τον ένα προσπάθησα να τον σώσω μετέπειτα αλλά χρέωσέ τους κι αυτούς σε μένα. Ποιοι άλλοι είναι; Kατηγόρησα Drama αλλά έφυγε με μπαν. Δεν την έφαγα εγώ. Βάλτην κι αυτή σε μένα αν θες. Δεν με πειράζει. Ποιοι είναι οι άλλοι αθώοι που έφαγα; 26 άτομα έπαιζαν. Το μισό είναι το 13. Περιμένω να μου δώσεις 13 άτομα που τα έφαγα εγώ. Το 'συν' που λες δεν το υπολογίζω γιατί δεν θέλω να σε δυσκολέψω παραπάνω. Βρες μου τους 13 που έφαγα. Μάλλον με τα μαθηματικά έχουμε πρόβλημα.
Πω πω...Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος. Είσαι αξιολύπητος dimijim και το ότι είσαι συντονιστής κάνει χειρότερο όλο αυτό. Συνεχίζεις τον φορμαλισμό. Λες ότι στάζουμε χολή σε κάθε γραμμή. Εγώ κατηγόρησα συγκεκριμένα play φίλε, δεν είπα ποτέ κακία ή μίσος για κάποιον με εξαίρεση την aeglo. Για τον Tzoum ας πείτε ό,τι θέλετε. Για μένα όμως δεν μπορείς να λες ανακρίβειες. Αντιθέτως εσύ, ένας συντονιστής και καλά, βλέπεις πόση μανία και πόση κακία και χολή έβγαλες σε αυτό το ημερολόγιο; Βλέπεις τι λες; Δεν μας ξέρεις καν. Δεν με ξέρεις καν και έχεις καταλάβει τι είπες για μένα; Έτσουξε λες και τσουρούφλισε που έφερε η Eileen τον Pie και όχι εμένα. Βρες μου ένα pοst που να λέω ότι ζητάω νεκροφάνεια. ΕΝΑ ΒΡΕΣ ΜΟΥ. Σε κάθε μου σχετικό post έλεγα το ακριβώς αντίθετο. Αν ρίξει κάποιος νεκροφάνεια, να μη φέρει εμένα γιατί ενώ ο ρόλος μου μπορεί να βοηθήσει, δεν έχω κάρτες. Παρέπεμπα στο να φέρει κανείς πίσω άλλα άτομα και τους έλεγα να μη φέρουν εμένα. Και μου λες ότι με έτσουξε που δεν έφερε πίσω εμένα; Παρέπεμπα στον Τζουμ, όχι λόγω γνωριμίας αλλά επειδή είχα καταλάβει πως ήταν ο γιατρός και πιστεύω πως θα βοηθούσε. Είναι δυνατόν να λες τόσες ανακρίβειες; ''Γαμιά μου'', ''καυλωσες'', ''τόσο λίγος είσαι...'', ''δεν θέλω να χαραμίσω στο ημερολόγιό μου χώρο για άτομα που δεν αξίζουν'', ''τόσο αντιπαθητικοί είστε''. Αν είναι δυνατόν....Πόσο ανώριμος είσαι....Άτομα που δεν αξίζουν. Κατάλαβες εσύ από ένα παιχνίδι και χωρίς να μας γνωρίσεις αν αξίζουμε σαν άνθρωποι ή όχι. Τι να σου πω πραγματικά....Και δεν είπα ποτέ ότι με πείραξε το ότι με έλεγαν κακό παίκτη. Με πείραζαν οι ανακρίβειες. Είχα πει πως δεν με ένοιαζε αν με θεωρούσαν κακό παίκτη ή όχι. Οι λόγοι όμως για τους οποίους κάποιοι με έλεγαν κακό παίκτη βασίζονταν σε ανακρίβειες και εκεί θύμωσα.
Πάλι τα 2/3 των παικτών.....Εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να παίξω και σε επόμενο παιχνίδι ακόμη κι αν πρέπει να σε φάω στη μάπα σαν συντονιστή. Σιγά μην κάνω το χατήρι ενός μάλλον ανήθικου τύπου που τολμάει να προσβάλλει με ανακρίβειες, παίκτες που εμπιστεύτηκαν το παιχνίδι του και μάλιστα προσβάλλει και τη βοηθό του. Βλέποντας το μένος σου και το μίσος σου για μένα και έχοντας διαβάσει το ημερολόγιο της Himela και τα όσα είπε για μένα, ίσως εγώ να ήμουν ένας λόγος που μαλώσατε και της δημιούργησα προβλήματα της κοπέλας. Αν όμως τα 2/3 των παικτών που λες πουν ότι δεν θέλουν να παίξω, εγώ ως δημοκράτης, θα σεβαστώ την βούλησή τους και δεν θα παίξω. Θέλω όμως να μου το πουν τα ίδια τα 2/3 του παιχνιδιού. Δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Δεν είμαι ο σατανάς. Σε έχω ικανό σαν άτομο αν ξαναπαίξω, επειδή ακριβώς με αντιπαθείς τόσο πολύ, να μου δώσεις τους χειρότερους ρόλους και τις χειρότερες κάρτες. Δεν με πειράζει. Πάλι θα βρω την άκρη. Μπορεί οι φίλοι σου που θα παίζουν να με φάνε πρώτο βράδυ αν είναι μαφιόζοι ή να με βγάλουν πρώτη ψηφοφορία αν είναι πολίτες. Πάλι δεν με πειράζει. Ακόμη και στην ηχώ που θα υπάρχει θα βρω άκρη στο παιχνίδι.
Ξαναδιάβασε πάντως το τι έγραψες παραπάνω και αναλογίσου κάποια πράγματα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η άποψη των άλλων για μένα. Έχω ξεπεράσει εδώ και αρκετά χρόνια τέτοιες ανασφάλειες. Αλλά τα όσα είπες και ο τρόπος με τον οποίο τα είπες ως συντονιστής φανερώνουν πολλά για το ήθος σου. Στην τελική δες το και αλλιώς. Κάνεις ο ίδιος αυτά για τα οποία κατηγορείς εμένα. Πέφτεις στο επίπεδο του μικρού και τιποτένιου Ικαρίονα. Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι συντονιστής, πατριάρχης, πάπας ή πρωθυπουργός (τον τελευταίο τον έχω ομολογώ περισσότερο άχτι). Εγώ θα μιλήσω και σε σένα με την ίδια ειλικρίνεια, με την οποία μιλάω σε φίλους, συγγενείς, γονείς και Καθηγητές μου. Από όλο το ημερολόγιό σου φαίνεται το μένος και η αντιπάθεια που νιώθεις για μένα. Τα συναισθήματά μας είναι μάλλον αμοιβαία, με εξαίρεση το ότι δεν έχω μένος για σένα. Μου είσαι εξαιρετικά αντιπαθής από τα όσα γράφεις αλλά εφόσον δεν σε γνωρίζω σαν άτομο, δεν θα πέσω στο λάθος που κάνεις εσύ να με κρίνεις μέσα από ένα παιχνίδι. Δεν θα κρίνω το πώς είσαι σαν άνθρωπος μέσα από ένα παιχνίδι. Είναι κι αυτό επαγωγική γενίκευση.
Τώρα έφυγαν πάλι 5 αθώοι. Οι μισοί + έγιναν πάλι 5 ξαφνικά.