20-07-16

18:47
Ναι, είναι η παλιά ονομασία της κάρτας. Χρησμός της Πυθίας είναι κανονικά.Έχω τέσσερις ερωτήσεις, μάλλον προς την ΣΕ απευθυνόμενες.
α) Το όνειρο στο οποίο όλοι αναφέρεστε είναι ο χρησμός της πυθίας;
Αυτό είναι όντως πολύ ενδιαφέρον ερώτημα και το ξέχασα!β) Η Claire για ποια άτομα ρώτησε και με ποια σειρά στις τρεις μέρες παιχνιδιού της;

Όχι, άπαξ και οι ιδιότητες έχουν χρησιμοποιηθεί δεν ενεργοποιούνται εκ νέου. Δεν υπάρχει νόημα επαναφοράς, επομένως, με αυτό το σκεπτικό δεν έχει νόημα η επαναφορά της. Αυτό που παραμένει σημαντικό είναι πως όσο είναι μέσα στο παιχνίδι, μπορεί να μαθαίνει τα πιθανά θύματα, είτε έχει χρησιμοποιήσει τις ιδιότητές της, είτε όχι. Οπότε, αυτή είναι μία καλή πληροφορία για να "προειδοποιεί" ίσως κάποιους παίκτες, να κάνουν τις κινήσεις τους, πριν τη δολοφονία στις 13.00.γ) Αν η μάγισσα φύγει απ' το παιχνίδι έχοντας χρησιμοποιήσει τις ιδιότητές της και κάποιος την επαναφέρει με νεκροφάνεια, τις έχει ξανά ή απλώς δεν έχει ιδιότητες πλέον, οπότε δεν έχει νόημα να την επαναφέρει κανείς;

Για αυτό νομίζω ότι είναι όπως το λες γιατί ο κανόνας δεν διασαφηνίζει κάτι διαφορετικό. Λέει ωστόσο, ότι με τον χρησμό μαθαίνουμε για την τυπική ομάδα που συνασπίζεται κάποιος και όχι την πραγματική του ομάδα - εξ'ου και εμφανίζονται ως πολίτες η πόρνη και ο ΔΑ. Άρα, το δεύτερο ερώτημα μάλλον είναι αποπροσανατολιστικό και αν θα απαντιόταν θα γινόταν με γνώμονα την τυπική ομάδα του παίκτη για τον οποίο ρώτησες.δ) Αν κάποιος έχει χρησμό ή αν είναι μέντιουμ ή ντέτεκτιβ, οπότε στέλνει ερωτήματα στην ΣΕ, μπορεί να ρωτήσει ό,τι ερώτημα θέλει που να μπορεί να πάρει απάντηση ναι ή όχι; Σκέφτηκα π.χ. το ερώτημα ''ο τάδε έχει έναν από τους παρακάτω ρόλους: πόρνη, ΔΑ και μαφιόζος;'' ή ερώτημα του στυλ ''ο τάδε θέλει το καλό των πολιτών;'' Οπότε έτσι βλέπεις αν είναι πολίτης συνασπισμένος με μαφιόζους ή όχι. Επιτρέπονται τέτοια ερωτήματα; Λογικά επιτρέπονται γιατί απαντώνται με ναι ή όχι.
Παρακαλώ τη ΣΕ να με διορθώσει!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Ιορδάνη στην απάντησή του. Επίσης είμαι της γνώμης ότι δεν το λες. =)
Deutsch, καλό καλοκαίρι και σε εσένα (ή μάλλον, καλά διαβάσματα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.