Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα. Χίλια συγνώμη για την χθεσινή μου απουσία, αλλά το πρόγραμμά μου είναι αναπάντεχα γεμάτο τις τελευταίες μέρες. Πίστευα ότι θα είχα περισσότερο χρόνο στη διάθεση μου, αλλά δυστυχώς έπεσα έξω και λυπάμαι πολύ γι' αυτό. Όπως και να 'χει, θα κάνω ένα γρήγορο post τώρα, για να μην πάρω δεύτερη συνεχόμενη απυσία και μόλις διαβάσω όλα τα μηνύματα (είμαι στη σελίδα 8) θα επανέλθω. Κάνοντας, λοιπόν, μια αναδρομή στο παρελθόν, βρήκα τα εξής στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν εν μέρει την κίνηση του Δ.Α.
Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κανείς σε ποιες περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός;; Εγώ μόνο μία μπορώ να σκεφτώ: "Γνωρίζεις 5 πράγματα παραπάνω και προσπαθείς να διατηρήσεις χαμηλό προφίλ, έτσι ώστε να μην σε καταλάβει κανείς". Την πρώτη φορά, λοιπόν, έδωσε την ψήφο της στον Τάσο, δηλώνοντας ότι τον ψήφισε τυχαία (κάτι που δε μου προκαλεί εντύπωση, καθώς αν όντως γνώριζε κάτι παραπάνω, δε θα καρφωνόταν από τον πρώτο γύρο). Αμέσως μετά όμως ψηφίζει τον i_lie_us... Μήπως αυτό θα έπρεπε να μας πει κάτι;; Ας μελετήσουμε λίγο τη στάση του i_lie_us κατά την προχθεσινή ψηφοφορία:
Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η παραπάνω ψήφος. Αν όντως δεν ήθελα να προκαλέσει ισοψηφία, θα μπορούσε να ψηφίσει οποιοδήποτε άλλο άτομο. Δεν το έκανα όμως, επέλεξε να ψηφίσει την Claire, δίνοντας της την χαριστική βολή. Ο Σπυράκος βέβαια πήγε να επαναφέρει την ισορροπία, αλλά η κίνησή του δεν ήταν αρκετή. Και όλα αυτά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Και στο σημείο αυτό κάθομαι και σκέφτομαι:
Για ποιο λόγο λοιπόν να μην επιλέξει οποιονδήποτε από τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά να φέρει μπροστά στην ψηφοφορία την Claire;; Μα φυσικά για να προστατέψει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, τον Ικαρίονα. Κι εγώ ο χαζός τον εμπιστευόμουν με κλειστά μάτια
... Τώρα όμως το τοπίο αρχίζει και ξεκαθαρίζει. Για μένα τόσο ο i_lie_us, όσο και ο Ikarionas είναι με το team των μαφιόζων. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ο Ikarionas ψήφισε τον ΤσαφΤσουφ στην τελευταία ψηφοφορία, τον οποίο όπως έχω αναλύσει προηγουμένως θεωρώ επίσης ένοχο. Μήπως λοιπόν ο Ikarionas είναι ο Δ.Α. και ο i_lie_us προσπάθησε να του στείλει "ειδοποιητήριο" με την αλλαγή της ψήφου του;; Διόλου απίθανο σενάριο... Άλλωστε έτσι εξηγείται και η ενεργός συμμετοχή του Ikariona, ο οποίος τελικά λίγο πολύ μας κατηγόρησε όλους.
Λίγο άμπαλη η κίνηση του Δ.Α. (λέγε με Ikariona), αλλά μπορεί εύκολα να εξηγηθεί. Έχει γλιτώσει το τομάρι του, αλλά κινδυνεύει με αποχώρηση η Claire. Επειδή λοιπόν την έχουν κατηγορήσει πολλοί και διάφοροι, ενώ η αιτιολόγηση που έδωσε κατά την ψηφοφορία της πρώτης ημέρας ήταν τουλάχιστον αστεία, έχει αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως και να είναι όντως μαφιόζος. Αλλάζει λοιπόν τις ψήφους της Claire με της Μάιρας, για έναν από τους παρακάτω λόγους: Α) Υποψιάζεται ότι η Μάιρα γνωρίζει κάτι παραπάνω, Β) Επιλέγει τη Μάιρα, επειδή ψήφισε τον i_lie_us κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου. Όπως είπα και πιο πάνω ο i_lie_us του έδωσε παράταση ζωής κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στέλνοντας του το μήνυμα ότι είναι με τους μαφιόζους.
Αυτό ακριβώς, μόνο που δυστυχώς άργησα να το καταλάβω. Αυτή τη στιγμή έχει καταπιαστεί από το πιο απλοϊκό και προφανές σενάριο, καταδικάζοντας σε αποχώρηση έναν ακόμα πολίτη, για να κερδίσει χρόνο για τους μαφιόζους. Πείτε με παρανοϊκό, αλλά με βάση όσα διάβασα έως τώρα, για μένα η Claire είναι αθώα.
Με βάση όλα τα παραπάνω, για μένα οι top suspects είναι πλέον οι εξής:
tsarachaf
i_lie_us
Ikarionas (Δ.Α.)
Σας καλώ λοιπόν να εξετάσετε προσεχτικά όσα έχω παραθέσει παραπάνω και να πονηρευτείτε λίγο, αλλάζοντας τις ψήφους σας. Το ξέρω ότι η συμμετοχή μου ήταν μικρή μέχρι στιγμής, αλλά έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο για να μελετήσω τα γραφόμενα των παικτών στις 7 πρώτες σελίδες του thread. Η ψήφος μου λοιπόν θα πάει στον
tsarachaf και όχι στον Ikariona, γιατί προτιμώ να βγάλω εκτός παιχνιδιού έναν μαφιόζο. Ο Δ.Α. για την ώρα δεν αποτελεί κίνδυνο. Το ξέρω ότι δεν έχω αναφερθεί καθόλου στον ΤσαφΤσουφ στο συγκεκριμένο post, αλλά τους λόγους τους έχω αναλύσει λίγο-πολύ στο σεντονάκι που έγραψα κατά το δεύτερο γύρο. Με τη στάση που διατηρεί μέχρι και το σημείο που έχω φτάσει, για μένα είναι σίγουρος μαφιόζος (+ ότι τελικά ψήφισε την Claire κατά τη δεύτερη ημέρα, πιθανότατα για να στείλει και εκείνος μήνυμα στον Ikariona).