Palermo #43 - Επιδημική έκρηξη

Ψηφοφορία 15/7 - Ποιος θέλετε να αποχωρήσει;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 11)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Μα απο την αρχή προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι η συλλογιστική μου πορεία Ψύφισε Claire ---> Δεν είναι ΔΑ για τον Ικαρίωνα είναι λάθος, άρα δεν είναι λογικό να φτάσω στο συμπέρασμα ότι ο Ικαρίωνας για εσένα είναι πιθανότατα ΔΑ;
Νιώθω να το κουράζουμε περισσότερο από όσο χρειάζεται. Έκανες μια θεωρία ότι ο Ikarionas, δεν είναι ΔΑ και σου είπα ότι βιάζεσαι να εξάγεις συμπεράσματα. Από εκεί εσύ το πήγες στο άλλο άκρο, ότι υποστηρίζω ότι ο Ikarionas είναι ο ΔΑ. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο Ikarionas είναι ο ΔΑ, ξεκίνησα με την υποψία ότι ίσως είναι ο ΔΑ και στη συνέχεια τον promotάρα στη θέση του μαφιόζου. Λέμε και οι δύο τα ίδια εδώ και 3 συνεχόμενες φορές και κάνουμε κύκλους. Αν δεν σε ικανοποιεί η επεξήγησή μου, δοκίμασε να το προσεγγίσεις λίγο διαφορετικά το θέμα, για να καταλάβω κι εγώ πού σκαλώνεις ακριβώς.


Πως συνασπιζόμαστε βρε πουλάκι μου. Μια κουβέντα έχω πει για τον άνθρωπο και απο τότε μιλάω για αυτόν μόνο με εσένα. Που βλέπεις τον συνασπισμό.
Στην αρχή τον υπερασπίστηκες, μετά αρνήθηκες την υπεράσπιση και, κατόπιν, ήρθε να σε υπερασπιστεί αυτός. Ισχύει ότι τις τελευταίες 12 ώρες φαίνεται να έχεις αποστασιοποιηθεί από την κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν το κάνει για να ρίξεις στάχτη ή αν όντως ήταν δική μου παρανόηση. Για την ώρα ο ρόλος σου φαίνεται να κλείνει προς τους αθώους, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο αυτό.


Τώρα που κατέληξες κάπου με εμένα ελπίζω να σαν καλός πολίτης που είσαι να πιέσεις και άλλους, γτ απο χθές με εμένα ασχολήσε.



Και αφού βρε ανθρωπε θεωρείς τον Ικαρίωνα μαφία γτ απο χθες προσπαθούσες να με πείσεις ότι ο Ικαρίωνας μπορεί να είναι και ΔΑ αφού και εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις σε αυτό το τρελό σενάριο. Φταίω μετά εγώ να σε θεωρώ μαφία και ότι απλά σε έστειλαν για να θολώσεις τα νερά;

Δεν ξεκίνησα με την πεποίθηση ότι ο Ikarionas είναι μαφιόζος, αλλά ΔΑ. Στην πορεία η συμπεριφορά του έδειξε πώς ο ρόλος συγκλίνει περισσότερο σε δολόφονο.

@Ikarionas:
Τα κατάφεραν τελικά οι μαφιόζοι να διώξουν τον Σπυράκο και να προστατέψουν την Drama. Στον επόμενο γύρο όποιος και να πεθάνει το βράδυ πρέπει να βγάλετε την Claire και την Drama. Καμία άλλη ψήφος δεν δικαιολογείται αύριο.

Αιτιολόγησα το γιατί στράφηκα στην Drama. Παρότι δεν μπορώ να αθωώσω τον Σπυράκο, και δεν αποκλείσω να είναι και μαζί με την Drama μαφίοζος, με παραξένεψε το ότι η Drama τον ψήφισε.

Σπυράκο δεν θα ψηφίσεις Drama για να σωθείς;

Δεν αθωώνω Σπυράκο. Μπερδεύει το παιχνίδι.

@Σπυρακος:
Πραγματικά και αθώος να είσαι θέλω πολύ να βγεις. Δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα απ' όσα γίνονται. Ναι σε θεωρώ ένοχο ακόμη

Αν η kleop ήταν αθώα που έτσι φαίνεται τελικά, τότε αφού κι εγώ είμαι αθώος, παίζει να είναι αθώος ο Σπυράκος.

Εμένα όμως γιατί δεν μ' αρέσει που όλοι ξαφνικά με αθωώνουν και πέφτουν πάνω στον Σπυράκο; Δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό. Ναι θέλω να φύγει ο Σπυράκος. Μπερδεύει το παιχνίδι και πιστεύω ότι είναι μαφιόζος με βάση όλα όσα έχω γράψει γι' αυτόν. Ξαναπαραθέτω:
Τα παραπάνω είναι μηνύματα δικά σου, χρονολογημένα από τα νεώτερα στα αρχαιότερα. Λογικά έχει και άλλα, απλά κουράστηκα να κάνω copy-paste και, νομίζω, είναι φανερό το point που προσπθάω να κάνω:

Θα πρέπει να φύγει κι ο Dumeduke αν συνεχίσει να λέει ασυναρτησίες. Άντε να καθαρίσει λίγο το παιχνίδι.

Λες ότι εγώ είμαι αυτός που λέει ασυναρτησίες, τη στιγμή που έχω κρατήσει σταθερά επιθετική στάση απέναντι σε εσένα και σχεδόν σταθερή στάση απέναντι στον Ιορδάνη από την αρχή. Λες ότι λέω ασυναρτησίες και ότι φάσκω και αντιφάσκω, την ίδια στιγμή που εσύ, σε δημοσιεύσεις σου με απόσταση λίγων ωρών, την μία παρουσιάζεις τον Σπύρο σαν αθώο και, κατόπιν, ως ένοχο. Και τώρα βγαίνεις και κάνεις λόγο για νίκη της μαφίας, την στιγμή που έχεις γράψει ολόκληρα σεντόνια για το πώς ο Σπύρος είναι μαφιόζος και συνεργάζεται και με την Claire.

Σπυράκος: O υπ' αριθμόν 1 ύποπτος για μένα. Mε θεωρούσε αθώο που απλώς μπέρδευα το παιχνίδι, παρ' όλ' αυτά με ψηφίζει και δεν διστάζει να σπαταλήσει μάλιστα την επιπλέον ψήφο του σε μένα, ενώ είχε πει πως με θεωρούσε αθώο. Το πιο ωραίο της υπόθεσης ήταν ότι αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας και την αποχώρηση της Μάιρας, έσπευσε να με αθωώσει. Ενώ λίγα λεπτά πιο πριν μου χαράμισε την επιπλέον ψήφο του σε μένα, λίγα λεπτά αργότερα με έβγαλε ως αθώο, είπε ότι δεν θα πάει σε μένα σ' αυτό τον γύρο και προσπάθησε να πει και σε άλλα άτομα να μην πάνε σε μένα. Μάλιστα κορόιδεψε το kill της μαφίας λέγοντας ''δεν θα πέσουμε στην παγίδα σας μαφιόζοι να πάμε στον Ικαρίονα''. Συν του ότι βρίσκω όλη αυτή τη δικαιολόγηση του στυλ ''έχω ξαναρίξει κάρτες νωρίς σε παιχνίδι'' εντελώς άτοπη και αδιάφορη. Επειδή έριξε σε άλλα παιχνίδια νωρίς κάρτες πρέπει να μην είναι μαφιόζος τώρα και να μην προσπάθησε να σώσει την Claire; Aσφαλώς όχι. Τον θεωρώ 100% μαφιόζο.

Ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον που με αθώωσε. Τώρα από τους παραπάνω πιστεύω οι πιο ύποπτοι είναι οι εξής: Σπυράκος, Pie Maker, mintin, tsarachaf και δευτερευόντως ο Dumenuke.

3) Το παιχνίδι έχει ξεκαθαρίσει αρκετά για μένα. Η Claire και ο Σπυράκος είναι μαφιόζοι και πρέπει να φύγουν στις επόμενες δύο ψηφοφορίες. Η Claire δίνει ''τυχαία'' τρίτη ψήφο στην kleop όταν ο Σπυράκος είχε κι αυτός τυχαία 2 ψήφους τότε (βγάζω εμένα και τον Giammou εκτός για ευνόητους λόγους). Στη δεύτερη ψηφοφορία που ήταν να βγει η Claire, ο Σπυράκος χαράμισε την επιπλέον ψήφο του σε μένα όλως τυχαίως και μάλιστα ο ΔΑ όλως τυχαίως έσωσε κι αυτός την Claire. Μήπως είναι συγκάτοικοι; Όχι δεν είναι. H Claire με τη σειρά της, αφού μας έχει πρήξει πόσες φορές με το να δικαιολογεί τον εαυτό της διαρκώς λέγοντας πως είναι άπειρη και ότι τα κάνει όλα τυχαία, μας το παίζει στη συνέχεια άνετη λέγοντας ''βγάλτε με να ησυχάσω αφού έτσι κι αλλιώς θα βγω στον επόμενο γύρο''. Ωστόσο, παίζει τώρα την κάρτα της εξαίρεσης από την ψηφοφορία. Τι στο καλό; Πού πήγε όλη η άνεση στο ''βγάλτε με να ησυχάσω''. Ξαφνικά γιατί δεν θέλει να βγει; Έχει τόσο καλό ρόλο ώστε ξαφνικά να θέλει να μείνει ακόμη στο παιχνίδι για να βοηθήσει; Όχι. Απλώς είναι μαφιόζος. Έχει αποκαλυφθεί. Ξέρει ότι δεν θα τη γλιτώσει για πολύ ακόμη και είπε να κερδίσει έναν γύρο ακόμη μπας και βγει στην πορεία κάνας ακόμη αθώος ή μπας και βγω εγώ που ήμουν ο δεύτερος σε ψήφους μετά απ' αυτήν. Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Όποιος δεν τα βλέπει είτε είναι τυφλός είτε είναι κακός ρόλος που θέλει κι αυτός να κερδίσουν ακόμη ένα γύρο οι μαφιόζοι, καθώς η Claire θα φύγει στον επόμενο γύρο. Ο λόγος που είμαι τόσο επιθετικός στα post μου είναι γιατί θέλω να αγχώνω τους άλλους ή να τους εκνευρίζω. Όταν εκνευρίζονται ή είναι αγχωμένοι, κάνουν λάθη. Και ο Σπυράκος με την Claire έκαναν αρκετά λάθη. Εφόσον η καλή μας Claire έπαιξε την συγκεκριμένη κάρτα, εγώ θα ψηφίσω ξεκάθαρα Σπυράκο σ' αυτό τον γύρο και αν ζω στον επόμενο θα ψηφίσω την Claire.

Θεωρώ πλέον προφανές το ότι ο ρόλος σου είναι ταγμένος με την μεριά των μαφιόζων και, ομολογώ, έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα, κατευθύνοντας την κοινή γνώμη. Αρχικά, δημιουργείς ρεύμα προς τους παίκτες της επιλογής σου και, όταν βλέπεις ότι τα πράματα έχουν πάρει τη ρότα τους, αποστασιοποιήσε από την κατάσταση και ψάχνεις το επόμενό σου θύμα.

Και για να κάνουμε μια πιο ενδελεχή έρευνα στο άτομο σου:
1η μέρα ρίχνεις ψήφο στον ultra, γιατί είσαι κατά της βίας, δεκτόν. Στη συνέχεια, γυρνάς την φαινομενικά random ψήφο σου σε ψήφο κατά της μαφίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι aegloswen, kleop και tsarachaf είναι επίσης ταγμένοι με τη μαφία. Κατηγορείς την kleop ως top ύποπτη. Μερικές ώρες μετά, στη λίστα των υπόπτων σου προστίθενται οι Libertus και Deutch Lover. Ψηφίζεις kleop. Κατηγορείς Σπυρακο, Libertus και Deutch ως τους βασικούς σου υπόπτους και ρίχνεις αιχμές κατά της aegloswen. H aegloswen σου την μπαίνει άσχημα, λέγοντας ότι διώχνεις πολίτες, στο οποίο απαντάς ότι μάλλον έχει πληροφορίες εκ των έσω, για να γνωρίζει ποιος είναι πολίτης και ποιος όχι. Το γυρνάς στο "Ο Σπυράκος είναι κακός, η kleop είναι αθώα", αφού βέβαια η kleop έχει αποχωρήσει από ψηφοφορία, στην οποία την ψήφισες κι εσύ. "Θεωρώ τον Σπυράκο και τον tsarachaf αρκετά ύποπτους και, αν υπάρξει ισοβαθμία στην οποία εμπλέκεται κάποιος από αυτούς, θα αλλάξω την ψήφο μου για να φύγει". Ψηφίζεις Σπυράκο. Αλλάζεις την ψήφο σου στην Claire, παρόλο που προτιμάς να βγει ο Σπύρος. Θεωρείς την aegloswen ως "αδύνατον να πεθάνει".
Στην πορεία, η aeg δολοφονείται. Ακολουθούν οι δημοσιεύσεις σου πού έχω παραθέσει παραπάνω σε spoiler, δεν θα βάλω υπερσύνδεσμους ξανά εδώ. Συνοπτικά:

Κατηγορείς την kleop ως ένοχη και καταφέρνεις να την βγάλεις με ψηφοφορία την 1η μέρα. Στην πορεία λες ότι δεν είσαι και τόσο σίγουρος τελικά για την ενοχή της. Η aegloswen σου την μπαίνει και καταλήγει νεκρή την μεθεπόμενη μέρα. Κατηγορείς τον Σπυράκο ότι είναι top ύποπτος, βγαίνει εκτός ως mvp και στη συνέχεια αλλάζεις άποψη, λέγοντας ότι η αποχώρηση του Σπύρου είναι δουλειά των μαφιόζων και στρέφεις πλέον τα μάτια όλων στην Drama. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσω.
Δημιουργείς ρεύματα κατά αθώων πολιτών, τους βγάζεις εκτός με ψηφοφορίες και μετά ψάχνεις το επόμενο θύμα σου. Και αν δεις ότι δεν γίνεται να βγάλεις κάποιον με ψηφοφορία, τον πετάς εκτός παιχνιδιού τη νύχτα. Για μένα είναι ξεκάθαρο πλέον: Είσαι μαφιόζος. Σε ψήφισα σήμερα και θα συνεχίσω να σε ψηφίζω μέχρι να βγεις εκτός ή να με δολοφονήσετε.

Επομένως, η ψήφος μου για σήμερα πάει στον Ikarionas.

Και θα προτρέψω όλους τους πολίτες να αφιερώσουν λίγο χρόνο να διαβάσουν τις δημοσιεύσεις που παραθέτω παραπάνω, ώστε να δουν από μόνοι τους την συλλογιστή μου πορεία και να μην αρκεστούν στα δικά μου λόγια. Τη στιγμή μάλιστα που τα λόγια του Ikarionas μιλάνε βροντερά από μόνα τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Giamou

Νεοφερμένος

Ο Giamou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Μου άρεσε πολύ το σκεπτικό της Eileen για την ταυτότητα της aegloswen. Αν ισχύει εξηγείται η όλη στάση της απέναντι στον ikariona και πρόκειται μάλλον για έμπειρο Kill.

Πως η Eileen εφτασε σε αυτο το συμπερασμα με τοση σιγουρια? Μηπως ξερει κατι παραπανω?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
1) Ουσιαστικά ο μόνος άνθρωπος που πίστεψε αυτά που είπα. Βλέπω πως με έχεις δικαιολογήσει και σε προηγούμενα ποστ σου, χωρίς να με αθωώνεις όπως λες. Θα σου έλεγα να προσέξεις πολύ γιατί μετά από εμένα θα στοχοποιήσουν εσένα όπως και άλλους που με υπερασπίσθηκαν...:/:
Εγώ πάντως σε ευχαριστώ που τουλάχιστον πίστεψες τα λεγόμενά μου, άσχετα με τον ρόλο που μπορεί να πιστεύεις πως έχω στο παιχνίδι.:)

2) Γενικώτερα τώρα οι εντυπώσεις μου από το παιχνίδι. Υπάρχουν παίκτες που έχουν σωστή και δομημένη σκέψη, αιτιολογούν τις ψήφους τους αλλά και τις πιθανές υποψίες τους ή τυχόν σενάρια που έχουν πλάσει στο μυαλό τους. Γιατί σ' αυτή την φάση, πιστεύω πως μόνο αυτό μπορεί να υπάρχει στο μυαλό του καθενός και καμμιά βεβαιότητα. Ο Ικαρίωνας βέβαια χτυπιέται και είναι βέβαιος κάθε φορά για διάφορα. Και ενώ μέχρι το πρωί έσχιζε τα ιμάτιά του να φύγουμε εγώ και ο Σπυράκος από το παιχνίδι, σήμερα τελικά ψήφισε την Drama... Βλέπετε εσείς καμμιά συνέπεια στην σκέψη του, στις θεωρίες του και συγχρόνως στις πράξεις του; Γιατί εγώ δεν βλέπω...

3) Δέχομαι πως εχθές ίσως τον ψήφισα για να σώσω τον εαυτό μου και να έπεισα ακόμα κι εμένα πως το έκανα γιατί μου κίνησε κάποιες υποψίες. Κι έτσι να είναι, το θεωρώ απόλυτα φυσικό και το ίδιο πιστεύω πως θα έκανε ο καθένας σας.
Γενικά για τον Ικαρίωνα έχω να πω μερικά πράγματα. Για να το ξεκαθαρίζω από την αρχή, δεν πιστεύω πως είναι δολοφόνος, πιστεύω πως είναι πολίτης. Βέβαια πολίτης θεωρείται και η πόρνη και ο ΔΑ. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως είναι απλός πολίτης αλλά ούτε και ΔΑ, τον θεωρώ μάλλον για την πόρνη.

4) Γενικά τον θεωρώ κακό παίκτη, γράφει απίστευτα πολλά πράγματα, η σκέψη του και οι θεωρίες του είναι χαοτικά και χωρίς δομή και τελικά αποπροσανατολίζει τους υπόλοιπους παίκτες.

5) Είναι απόλυτος, βλέπε "ο τάδε και ο τάδε θέλω να φύγουν από παιχνίδι" . Και ποιός είσαι εσύ ρε φίλε που θέλεις κάτι και το απαιτείς και από τους άλλους κιόλας; Μπορείς να εκθέσεις όμορφα και ωραία τις υποψίες σου, να πεις τι πιστεύεις και γιατί και να ψηφίσεις βάση αυτών. Δεν μπορείς να θέλεις και να απαιτείς τίποτα... Κι εγώ θέλω διάφορα, τι να κάνουμε τώρα δηλαδή; Θα τα απαιτήσω από τους άλλους; :/:

6) Μάλλον πολλά είπα για το παιδί και δεν το ξέρω και προσωπικά, απλά μου έχει κάνει την χείριστη εντύπωση μέχρι στιγμής.:redface:

7) Αυτά λοιπόν από μένα, εύχομαι να μην με επαναφέρει κανείς για να μπορέσω να είμαι συνεπής στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου.
Εσείς κοιτάξτε να παίξετε καλά και να διασκεδάσετε.:D

Αρίθμησα τα λεγόμενά σου που με ενδιέφεραν για να μην είμαι τόσο 'χαοτικός' όπως λες.

1) Μην ανησυχείς δεν θα πέσουμε στην Eileen. Eίναι αθώα. Το ξέρεις καλά κι εσύ αυτό ως μαφιόζα που γνωρίζεις τους υπόλοιπους.

2) Αυτό που λες είναι άτοπο. Πάντα αιτιολογώ τις ψήφους μου και βαδίζω πάντα με τα σενάρια που κάνω. Βρες μου μια ψήφο που δεν αιτιολόγησα. Είμαι εμπειριστής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι θεωρίες και τα σενάριά που κάνω ισχύουν μέχρι να διαψευστούν. Με βάση εμπειρικά δεδομένα, αντιδράσεις κλπ δημιουργώ σενάρια, κατόπιν κάποια απ' αυτά τα σενάρια βλέπω πως δεν προχωράνε άλλο, κάποια άλλα προχωράνε. Ανάλογα με τα καινούρια δεδομένα κάθε φορά, τροποποιώ και τα σενάριά μου. Με κατηγορείς για ασυνέπεια αλλά σε δικαιολογώ γιατί όπως είπες δεν διαβάζεις τα κείμενα που γράφονται, επειδή έχεις δουλειές. Αν διάβαζες το τι έγραψα θα καταλάβαινες γιατί ενώ κατηγορούσα εσένα και τον Σπυράκο, πήγα στην Drama. Εσένα έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσα να σε ψηφίσω, αλλά και μέσα να ήσουν πάλι Drama θα ψήφιζα. Σας θεωρώ και τις δύο μαφιόζους. Η αλήθεια είναι ότι ενώ είμαι αρκετά συχνά online έχασα την αξιόποινη δημοσίευση της Drama, η οποία θα έλυνε μάλλον αρκετές απορίες. Απ' τη μια με τρώει αλλά απ' την άλλη χαίρομαι που την έχασα γιατί έχω ξοδέψει αρκετή φαιά ουσία για να λύσω το παιχνίδι και δεν θα ήθελα να χαλάσει όλο με κάποιο σπόιλ. Οπότε ευτυχώς δεν είδα τι έγραψε. Την θεωρούσα μαφιόζο και θα συνεχίσω να την θεωρώ μαφιόζο. Όπως μαφιόζος είσαι κι εσύ. Καλές οι προσωπικές και δακρύβρεχτες ιστορίες και οι περιπέτειες, έχω και γω να πω αρκετές απ' αυτές αν θέλω να χτυπήσω στο συναίσθημα αλλά δεν μου αρέσουν οι επικλήσεις στο συναίσθημα. Γενικά δεν έχω καλές σχέσεις με τα συναισθήματα. Δεν σε κατηγορώ. Κατανοώ το ότι έχεις και άλλες δουλειές να κάνεις. Προτού όμως με κατηγορήσεις για ασυνέπεια θα πρέπει να διαβάζεις το τι λέγεται. Είπα πως δεν μου άρεσε το ξαφνικό ρεύμα στον Σπυράκο, είπα ότι δεν μου άρεσε η ξαφνική αθώωσή μου από πολλά άτομα, οπότε με βάση αυτά που έγιναν, έτεινα να πιστέψω ότι ο Σπυράκος ήταν κι αυτός αθώος. Ή μπορεί να ήταν και καμιά πόρνη, δεν το αποκλείω. Δεν τον θεωρούσα αθώο αλλά θα προτιμούσα να βγει μια σίγουρη μαφιόζα, η Drama. Σε προκαλώ να βρεις ένα σενάριό μου που δεν το αιτιολόγησα.

3) Δεν με ψήφισες επειδή σου φάνηκαν κάποια πράγματα ύποπτα. Με ψήφισες επειδή ήσουν κακός ρόλος και δεν ήθελες να βγεις. Και είναι λογικό βέβαια να το κάνεις αυτό. Είχες και τον Σπυράκο να σε υποστηρίζει χωρίς λόγο και ιδού το τέλειο θύμα για τη σημερινή ψηφοφορία. Να 'ναι καλά και η Iris που του έδωσε στην παράταση τελευταία ψήφο χωρίς να έχει διαβάσει τίποτε απ' όσα ειπώθηκαν. Ωστόσο την θεωρώ μάλλον αθώα, όσο άσχημα κι αν έπαιξε. ΔΑ δεν μπορώ σίγουρα να είμαι και το ξέρεις γιατί είσαι μαφιόζος. Μαφιόζος όμως γιατί δεν μπορώ να είμαι; Επειδή σε κατηγορώ ενώ είσαι μαφιόζος; Όχι. Δεν μπορώ να είμαι μαφιόζος επειδή ξέρεις τους άλλους μαφιόζους που είναι μαζί σου και δεν είμαι σ' αυτούς. Οπότε το πόρνη το κρατάω γιατί από πόρνη δεν μπορώ όντως να αθωωθώ.

4) Με θεωρείς κακό παίκτη επειδή γράφω πολλά πράγματα; Τι παιχνίδι νομίζεις ότι είναι το παλέρμο; Παιχνίδι σιωπής; Κρυφτό; Παντομίμα; Είναι παιχνίδι επιχειρηματολογίας. Πρέπει όλοι να γράφουν αναλυτικά κείμενα. Απλώς επειδή λίγοι πράττουν έτσι σου φαίνεται σαν να είμαι εγώ ο περίεργος της υπόθεσης. Μήπως πάλι με θεωρείς κακό παίκτη επειδή είμαι ασυνεπής με τις θεωρίες μου; Ποιες θεωρίες; Αυτές που δεν διάβασες; Αν δω ότι κάποιες απ' τις θεωρίες μου δεν τραβάνε, δεν πρέπει να αλλάξω; Πρέπει να πάω κόντρα στα δεδομένα; Δεν αρνούμαι ότι είμαι κακός παίκτης αλλά δεν αιτιολογείς πειστικά το γιατί. Οι θεωρίες μου δέχομαι πως είναι χαοτικές για κάποιον που δεν διαβάζει πολύ ή που δεν πολυπαρακολουθεί το παιχνίδι. Απ' το να κάθομαι όμως να γράφω δυο σειρές ή μια παράγραφο τη μέρα και να μην μπορεί να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει, προτιμώ να εκτίθεμαι διακινδυνεύοντας τον ρόλο μου αλλά αναγκάζοντας και τους υπόλοιπους να εκτεθούν.

5) Σοβαρά; Και ποιο το πρόβλημα με το να λέω ότι ο τάδε και ο τάδε θέλω να φύγουν απ' το παιχνίδι; Σου βάζω κάνα μαχαίρι στο λαιμό; Ελεύθεροι άνθρωποι είστε. Αν θέλετε κάνετε αυτό που λέω, αν δεν θέλετε, δεν το κάνετε. Έβαλα σε κανέναν το μαχαίρι στο λαιμό; Τι πάει να πει ποιος είμαι εγώ και το απαιτώ; Έχω δικαίωμα να λέω ότι θέλω μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Επειδή εγώ θα πω ότι πρέπει να βγεις εσύ, θα πρέπει να το κάνουν οι άλλοι; Τι είναι αυτά που λες; Ο καθένας ψηφίζει με βάση τα δικά του στοιχεία και δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει κανέναν. Εκτός κι αν σε πείραξε το ότι μέσα στα άτομα που λέω ότι θέλω να βγουν υπάρχουν συνμαφιόζοι σου. Αλλιώς δεν αιτιολογείται η συγκεκριμένη κατηγορία. Δεν ορίζω εγώ μόνος μου το παιχνίδι. Και όχι δεν θέλω να εκθέσω όμορφα και ωραία τις υποψίες μου. Πέρα απ' το γεγονός ότι δεν βλέπω να έχω κάνει κάτι κακό, προτιμώ να αγχώνω τους υπόλοιπους ή να τους θυμώνω οδηγώντας τους σε λάθη. Νομίζω γενικά πως το παιχνίδι θα ήταν καλύτερο αν φανερώνονταν οι κάρτες όσων φεύγουν με ψηφοφορία. Το ότι δεν φανερώνονται το κάνει πολύ πιο δύσκολο γιατί βαδίζεις πολύ στα τυφλά και έτσι είναι πιο κουραστικό. Μόνο οι τυμβωρυχίες μπορούν να βοηθήσουν. Το να γράφω ''ωραία'' ποστ δεν ωφελεί σε τίποτα. Εξαρτάται βέβαια και από το τι εννοεί κανείς ως ''ωραίο''. Το να βάζω φατσούλες δίπλα στα post μου; Το να μην κατηγορώ έντονα κάποιον; Γιατί να μην το κάνω; Αν πιστεύω ότι έχει κακό ρόλο, πώς θα τον οδηγήσω στο να εκτεθεί και να κάνει λάθος; Πώς περιμένεις να αντλήσεις πληροφορίες σε ένα παιχνίδι όπου όλες οι κάρτες είναι κρυφές; Αν θέλεις εσύ γράφε 'ωραία' post. Δεν σε εμποδίζει κανένας. Εγώ δεν θέλω.

6) Δεν με ενοχλεί το να κάνω κακή εντύπωση σε άλλα άτομα γιατί δεν με ενδιαφέρει το τι νομίζουν οι άλλοι για μένα. Την έχω ξεπεράσει αυτή τη φοβία ήδη απ' τα 18 μου. Επίσης, μπορείς να θες ό,τι θες για μένα. Δεν σε εμποδίζει κανείς και δεν θίγομαι. Κάθε άποψη σεβαστή αλλά όχι απαραίτητα δεκτή.

7) Να επαναφέρουμε μαφιόζο; Αστειεύεσαι; Όχι βέβαια, μην ανησυχείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giamou

Νεοφερμένος

Ο Giamou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.


1.Τώρα όσον αφορά το όλο γεγονός σε σύνδεση με τη Drama. Είσαι ο πρώτος που άλλαξε την ψήφο του για να την ρίξει εκεί. Δέχομαι την αιτιολόγηση για την ψήφο σου, όπως σου είπα την καταλαβαίνω. Όμως, βγαίνουν τα εξής σενάρια:
Έστω ότι οι μαφιόζοι αναγνωρίζουν τη Drama ως πολίτη:
1 - Είσαι στο στρατόπεδο των κακών, κάνεις απόπειρα για κύμα προς τη Drama που γνωρίζεις ως αθώα ή πιστεύεις ότι είναι αθώα και άλλοι κακοί το συνεχίζουν σε προσπάθεια να μη φύγει ο Σπυράκος ο οποίος είναι μαφιόζος.
2 - Δεν είσαι στο στρατόπεδο των κακών, αλλάζεις για τους δικούς σου λόγους (αυτούς που ανέφερες δηλαδή) την ψήφο σου και τη στέλνεις στη Drama δίνοντας πάτημα σε κακούς που γνωρίζουν ότι η Drama είναι αθώα να την ψηφίσουν και εκείνοι, και πάλι αν ο Σπυράκος ήταν μαφιόζος.
3 - Δεν είσαι στο στρατόπεδο των κακών, αλλάζεις την ψήφο σου επειδή θεωρείς τη drama ένοχη, κάποια άτομα αντίστοιχα την ψηφίζουν και οι μαφιόζοι γελάνε μαζί μας που ψαχνόμαστε ποιον αθώο θα βγάλουμε μεταξύ των Σπυράκο-Drama.

Έστω ότι η Drama είναι συνασπισμένη με τους μαφιόζους:
Ψηφίζεις τη drama να φύγει για τους λόγους που είπες και στη συνέχεια την ψηφίζουν και άλλα άτομα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Δεν μπορώ να ξέρω σε αυτήν την περίπτωση ποια ήταν τα κίνητρα του καθενός η αλήθεια είναι και αν θα ψήφιζε drama αν είχε πάρει ήδη κάποια ψήφο εκείνη ή όχι. Αν η Drama ήταν όντως μαφιόζος, πολύ καλά, μάζεψε η Drama αρκετές ψήφους από τους πολίτες και είτε το ήθελες είτε όχι πέσαν κάποιες υποψίες και προς αυτήν πλέον. Σε αυτήν την περίπτωση μας βοήθησες λοιπόν, και δεν έχω παρά να σου βγάλω το καπέλο και να νιώσω λίγο μαλάκας που δεν ψήφισα και εγώ Drama.


Ψήφισα αυτόν που θεωρούσα/πίστευα για περισσότερο ένοχο εκ των δύο εκείνη τη στιγμή, και η πρόθεση μου να ψηφίσω Σπυράκο υπήρχε από τη στιγμή της δολοφονίας. Έτυχε επειδή έκανα άλλα πράγματα να αρχίσω την σύνταξη του post μου που είχε την ψήφο γύρω στις 18:30. Δεν θυμάμαι πόσες ψήφους είχε η Drama όταν ξεκίνησα να το γράφω, αλλά όταν έφτασα στο τέλος που έλεγα "ψηφίζω Σπυράκο" ήταν στο 5 Σπυράκος-4 Drama και θα έκανα εγώ το 6-4 με την ψήφο μου.
Δεν θα άλλαζα την αρχική μου ψήφο λοιπόν, ενώ έκρινα περισσότερο ένοχο εκ των δύο τον Σπυράκο. Διατήρησα την άποψή μου και τον ψήφισα προσπαθώντας όχι να μείνει η Drama μέσα, αλλά να φύγει ο Σπυράκος. Δεν θεωρούσα τη Drama τόσο ύποπτη ώστε να θέλω να προκαλέσω ισοψηφία και να βασιστούν όλα στον δήμαρχο (αν τελικά αυτή η ισοψηφία διατηρούταν έως τη λήξη της ψηφοφορίας, μετά και από αλλαγές) και αν ψήφιζα Drama μόνο και μόνο για να δω πιθανές αλλαγές σε επόμενο χρόνο, και συντελούσα εν τέλει στην παραμονή του Σπυράκου αν έβγαινε η Drama, δεν θα μου άρεσε.
Από εκεί και πέρα δεν ευθύνομαι που μαζί με εμένα ήταν και άλλοι που ήθελαν να ψηφίσουν τον Σπυράκο, και αυτοί οι άλλοι τον είχαν φέρει στη θέση του περισσότερο ψηφισμένου τη στιγμή που ψήφιζα.
Και τέλος επειδή λες "αν δεν έχεις διαβάσει δεν ψηφίζεις αυτόν με τους περισσότερους". Αν κάτι θα μου άλλαζε γνώμη θα ήταν κυρίως η στάση του Σπυράκου. Όσο είχα στο νου μου τον Σπυράκο για ένοχο, καλώς ή κακώς, δεν κατάφερα να πεισθώ για την μη ενοχή του ούτε από τις δικές του αναρτήσεις ούτε από άλλων, οπότε η ψήφος μου δεν μεταβλήθηκε.
Ομολογώ πως δεν είχα σκεφτεί το σενάριο που έγραψες εσύ, δηλαδή οι μαφιόζοι να μας κατεύθυναν προς τον Σπυράκο αλλά δεν θα άλλαζα την ψήφο μου στέλνοντας την οπουδήποτε αλλού (είτε στην Drama είτε όχι), επειδή το σκέφτηκες εσύ αυτό ενώ θεωρούσα τον Σπυράκο περισσότερο ένοχο απ' όλους τους άλλους (πέραν της Claire που δεν μπορούσα να ψηφίσω).
Και το ξαναλέω, μαλακία μου αν ήταν αθώος και συντέλεσα και εγώ σε αυτό.


2.Το γεγονός είναι δυστυχές. Γενικότερα δηλαδή είναι δυστυχές το να μην θυμόμαστε κανόνες (πάει και προς εσένα αυτό giamou, ως σημερινό παράδειγμα). Και εγώ δεν τους έχω μάθει απ' έξω και πριν σκεφτώ/κάνω οτιδήποτε τους τσεκάρω πάλι για να γίνει πατατιά.


Απλα παραθετεις τα σεναρια με τη Drama και δεν τα αιτιολογεις επαρκως, δεν αιτιολογεις ποιο πιστευεις οτι ισχυει και γιατι ή γιατι απορριπτονται τα υπολοιπα, εστω και με βαση τη δικη σου γνωμη. Ουσιαστικα γραφεις πολλα και δε λες τιποτα.
Επισης, μου φαινεται ιδιατερα απολογοτικος ο τονος σου. Μου φαινεται οτι ξερεις την αθωοτητα του σπυρακου και για αυτο υιοθετεις ενα πιο ουδετερο στυλ (που κατα τη γνωμη μου σε καθιστα ιδιαιτερα υποπτο) με το οποιο προσπαθεις να μετριασεις τα πραγματα και να ελαφρυνεις το γεγονος πως ψηφισες εναν αθωο, ως κατι που εκαναν και αλλοι και σαν να μη συνεβαλλες και εσυ σε αυτην την αποχωρηση(εγω θα τον ψηφιζα ουτως ή αλλως καθως τον πιστευα), ενω ταυτοχρονα προσπαθεις να μας αναλυσεις ακριβως τι εκανες εκεινη την ωρα, προσπαθοντας να μας δικαιολογησεις περισσοτερο τη ψηφο σου.
Τελος, ειναι λογικο να ψηφιζεις αυτους που πιστευεις, αλλα το παλερμο ειναι και παιχνιδι τακτικης, παιχνιδι που προσπαθεις να αποκτησεις πληροφοριες και να βοηθησεις τους συμπαικτες σου, ειδικα οταν εισαι πολιτης. Το να ψηφιζεις για παραδειγμα αυτον που θες και να εχει μονο 1 ψηφο απο σενα, ενω στη ψηφοφορια γινονται πολυ σημαντικοτερα πραγματα, αυτο δε βοηθα καθολου. Πανω σε αυτο, εγω δεν εχω κανενα συμφερον με την παραμονη του σπυρακου, καθως δε γνωριζω με σιγουρια το ρολο του. Θεωρω ομως, πως μια ενδεχομενη ισοπαλια θα οδηγουσε τους δολοφονους να προβουν σε διαφορες κινησεις για να προστατευσουν το συμπαικτη τους(οποιος και να ειναι αυτος) και οι οποιες μπορει να μας εδιναν στοιχεια. Επισης, ισως να φαινοταν σε ποιες ψηφους βρισκεται ο δημαρχος και να κερδιζαμε την αθωοτητα ενος παικτη.


2. Εχεις δικιο σε αυτο που λες και ζητω συγνωμη για το λαθος μου. Ειδες πως παιχτηκε μια παρομοια καρτα χθες στο ιδιο χρονικο σημειο και πιστεψα οτι μπορω να παιξω και εγω τη καρτα μου.Λαθος μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Νιώθω να το κουράζουμε περισσότερο από όσο χρειάζεται. Έκανες μια θεωρία ότι ο Ikarionas, δεν είναι ΔΑ και σου είπα ότι βιάζεσαι να εξάγεις συμπεράσματα. Από εκεί εσύ το πήγες στο άλλο άκρο, ότι υποστηρίζω ότι ο Ikarionas είναι ο ΔΑ. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο Ikarionas είναι ο ΔΑ, ξεκίνησα με την υποψία ότι ίσως είναι ο ΔΑ και στη συνέχεια τον promotάρα στη θέση του μαφιόζου. Λέμε και οι δύο τα ίδια εδώ και 3 συνεχόμενες φορές και κάνουμε κύκλους. Αν δεν σε ικανοποιεί η επεξήγησή μου, δοκίμασε να το προσεγγίσεις λίγο διαφορετικά το θέμα, για να καταλάβω κι εγώ πού σκαλώνεις ακριβώς.



Στην αρχή τον υπερασπίστηκες, μετά αρνήθηκες την υπεράσπιση και, κατόπιν, ήρθε να σε υπερασπιστεί αυτός. Ισχύει ότι τις τελευταίες 12 ώρες φαίνεται να έχεις αποστασιοποιηθεί από την κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν το κάνει για να ρίξεις στάχτη ή αν όντως ήταν δική μου παρανόηση. Για την ώρα ο ρόλος σου φαίνεται να κλείνει προς τους αθώους, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο αυτό.


Τώρα που κατέληξες κάπου με εμένα ελπίζω να σαν καλός πολίτης που είσαι να πιέσεις και άλλους, γτ απο χθές με εμένα ασχολήσε.





Δεν ξεκίνησα με την πεποίθηση ότι ο Ikarionas είναι μαφιόζος, αλλά ΔΑ. Στην πορεία η συμπεριφορά του έδειξε πώς ο ρόλος συγκλίνει περισσότερο σε δολόφονο.

@Ikarionas:
Τα παραπάνω είναι μηνύματα δικά σου, χρονολογημένα από τα νεώτερα στα αρχαιότερα. Λογικά έχει και άλλα, απλά κουράστηκα να κάνω copy-paste και, νομίζω, είναι φανερό το point που προσπθάω να κάνω:



Λες ότι εγώ είμαι αυτός που λέει ασυναρτησίες, τη στιγμή που έχω κρατήσει σταθερά επιθετική στάση απέναντι σε εσένα και σχεδόν σταθερή στάση απέναντι στον Ιορδάνη από την αρχή. Λες ότι λέω ασυναρτησίες και ότι φάσκω και αντιφάσκω, την ίδια στιγμή που εσύ, σε δημοσιεύσεις σου με απόσταση λίγων ωρών, την μία παρουσιάζεις τον Σπύρο σαν αθώο και, κατόπιν, ως ένοχο. Και τώρα βγαίνεις και κάνεις λόγο για νίκη της μαφίας, την στιγμή που έχεις γράψει ολόκληρα σεντόνια για το πώς ο Σπύρος είναι μαφιόζος και συνεργάζεται και με την Claire.


Θεωρώ πλέον προφανές το ότι ο ρόλος σου είναι ταγμένος με την μεριά των μαφιόζων και, ομολογώ, έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα, κατευθύνοντας την κοινή γνώμη. Αρχικά, δημιουργείς ρεύμα προς τους παίκτες της επιλογής σου και, όταν βλέπεις ότι τα πράματα έχουν πάρει τη ρότα τους, αποστασιοποιήσε από την κατάσταση και ψάχνεις το επόμενό σου θύμα.

Και για να κάνουμε μια πιο ενδελεχή έρευνα στο άτομο σου:
1η μέρα ρίχνεις ψήφο στον ultra, γιατί είσαι κατά της βίας, δεκτόν. Στη συνέχεια, γυρνάς την φαινομενικά random ψήφο σου σε ψήφο κατά της μαφίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι aegloswen, kleop και tsarachaf είναι επίσης ταγμένοι με τη μαφία. Κατηγορείς την kleop ως top ύποπτη. Μερικές ώρες μετά, στη λίστα των υπόπτων σου προστίθενται οι Libertus και Deutch Lover. Ψηφίζεις kleop. Κατηγορείς Σπυρακο, Libertus και Deutch ως τους βασικούς σου υπόπτους και ρίχνεις αιχμές κατά της aegloswen. H aegloswen σου την μπαίνει άσχημα, λέγοντας ότι διώχνεις πολίτες, στο οποίο απαντάς ότι μάλλον έχει πληροφορίες εκ των έσω, για να γνωρίζει ποιος είναι πολίτης και ποιος όχι. Το γυρνάς στο "Ο Σπυράκος είναι κακός, η kleop είναι αθώα", αφού βέβαια η kleop έχει αποχωρήσει από ψηφοφορία, στην οποία την ψήφισες κι εσύ. "Θεωρώ τον Σπυράκο και τον tsarachaf αρκετά ύποπτους και, αν υπάρξει ισοβαθμία στην οποία εμπλέκεται κάποιος από αυτούς, θα αλλάξω την ψήφο μου για να φύγει". Ψηφίζεις Σπυράκο. Αλλάζεις την ψήφο σου στην Claire, παρόλο που προτιμάς να βγει ο Σπύρος. Θεωρείς την aegloswen ως "αδύνατον να πεθάνει".
Στην πορεία, η aeg δολοφονείται. Ακολουθούν οι δημοσιεύσεις σου πού έχω παραθέσει παραπάνω σε spoiler, δεν θα βάλω υπερσύνδεσμους ξανά εδώ. Συνοπτικά:

Κατηγορείς την kleop ως ένοχη και καταφέρνεις να την βγάλεις με ψηφοφορία την 1η μέρα. Στην πορεία λες ότι δεν είσαι και τόσο σίγουρος τελικά για την ενοχή της. Η aegloswen σου την μπαίνει και καταλήγει νεκρή την μεθεπόμενη μέρα. Κατηγορείς τον Σπυράκο ότι είναι top ύποπτος, βγαίνει εκτός ως mvp και στη συνέχεια αλλάζεις άποψη, λέγοντας ότι η αποχώρηση του Σπύρου είναι δουλειά των μαφιόζων και στρέφεις πλέον τα μάτια όλων στην Drama. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσω.
Δημιουργείς ρεύματα κατά αθώων πολιτών, τους βγάζεις εκτός με ψηφοφορίες και μετά ψάχνεις το επόμενο θύμα σου. Και αν δεις ότι δεν γίνεται να βγάλεις κάποιον με ψηφοφορία, τον πετάς εκτός παιχνιδιού τη νύχτα. Για μένα είναι ξεκάθαρο πλέον: Είσαι μαφιόζος. Σε ψήφισα σήμερα και θα συνεχίσω να σε ψηφίζω μέχρι να βγεις εκτός ή να με δολοφονήσετε.

Επομένως, η ψήφος μου για σήμερα πάει στον Ikarionas.

Και θα προτρέψω όλους τους πολίτες να αφιερώσουν λίγο χρόνο να διαβάσουν τις δημοσιεύσεις που παραθέτω παραπάνω, ώστε να δουν από μόνοι τους την συλλογιστή μου πορεία και να μην αρκεστούν στα δικά μου λόγια. Τη στιγμή μάλιστα που τα λόγια του Ikarionas μιλάνε βροντερά από μόνα τους.

Είσαι απίστευτα κακός παίκτης. Εγώ κάνω αρκετά σενάρια αλλά τουλάχιστον κάτι προσφέρω στο παιχνίδι. Εσύ τι ακριβώς προσφέρεις; Υπάρχουν πόσοι παίκτες σε όλο το παιχνίδι και έχεις εγκλωβιστεί μόνο σε μένα. Δεν βλέπεις τίποτε άλλο απ' όσα γίνονται τριγύρω. Αμφιβάλλω αν διαβάζεις αυτά που γράφω. Δεν αποκλείεται να είσαι κακός ρόλος αλλά προς το παρόν δεν με αφοράς. Άσε που κάποια απ' τα πράγματα που λες, όπως το να γνωρίζεις την αθωότητα αρκετών ατόμων σαν την kleop, τον Σπυράκο κλπ να είναι πληροφορίες που δεν θα μπορούσες να έχεις ως καλός ρόλος. Τα σενάρια που κάνω εγώ ασφαλώς μεταβάλλονται με βάση τα δεδομένα. Εσύ παίρνεις σκόρπια πράγματα που έχω πει και δημιουργείς έναν αχταρμά, ο οποίος με παρουσιάζει ως ένοχο επίτηδες. Αυτό στην επιχειρηματολογία είναι σόφισμα. Λέγεται κάψιμο του αχυρανθρώπου (burning the strawman). Aλλά όπως είπα, δεν θα ασχοληθώ μαζί σου ακόμη. Μπορεί να είσαι πόρνη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,126 μηνύματα.
Απλα παραθετεις τα σεναρια με τη Drama και δεν τα αιτιολογεις επαρκως, δεν αιτιολογεις ποιο πιστευεις οτι ισχυει και γιατι ή γιατι απορριπτονται τα υπολοιπα, εστω και με βαση τη δικη σου γνωμη. Ουσιαστικα γραφεις πολλα και δε λες τιποτα.
Επισης, μου φαινεται ιδιατερα απολογοτικος ο τονος σου. Μου φαινεται οτι ξερεις την αθωοτητα του σπυρακου και για αυτο υιοθετεις ενα πιο ουδετερο στυλ (που κατα τη γνωμη μου σε καθιστα ιδιαιτερα υποπτο) με το οποιο προσπαθεις να μετριασεις τα πραγματα και να ελαφρυνεις το γεγονος πως ψηφισες εναν αθωο, ως κατι που εκαναν και αλλοι και σαν να μη συνεβαλλες και εσυ σε αυτην την αποχωρηση(εγω θα τον ψηφιζα ουτως ή αλλως καθως τον πιστευα), ενω ταυτοχρονα προσπαθεις να μας αναλυσεις ακριβως τι εκανες εκεινη την ωρα, προσπαθοντας να μας δικαιολογησεις περισσοτερο τη ψηφο σου.
Τελος, ειναι λογικο να ψηφιζεις αυτους που πιστευεις, αλλα το παλερμο ειναι και παιχνιδι τακτικης, παιχνιδι που προσπαθεις να αποκτησεις πληροφοριες και να βοηθησεις τους συμπαικτες σου, ειδικα οταν εισαι πολιτης. Το να ψηφιζεις για παραδειγμα αυτον που θες και να εχει μονο 1 ψηφο απο σενα, ενω στη ψηφοφορια γινονται πολυ σημαντικοτερα πραγματα, αυτο δε βοηθα καθολου. Πανω σε αυτο, εγω δεν εχω κανενα συμφερον με την παραμονη του σπυρακου, καθως δε γνωριζω με σιγουρια το ρολο του. Θεωρω ομως, πως μια ενδεχομενη ισοπαλια θα οδηγουσε τους δολοφονους να προβουν σε διαφορες κινησεις για να προστατευσουν το συμπαικτη τους(οποιος και να ειναι αυτος) και οι οποιες μπορει να μας εδιναν στοιχεια. Επισης, ισως να φαινοταν σε ποιες ψηφους βρισκεται ο δημαρχος και να κερδιζαμε την αθωοτητα ενος παικτη.


2. Εχεις δικιο σε αυτο που λες και ζητω συγνωμη για το λαθος μου. Ειδες πως παιχτηκε μια παρομοια καρτα χθες στο ιδιο χρονικο σημειο και πιστεψα οτι μπορω να παιξω και εγω τη καρτα μου.Λαθος μου.

Λίγο βιαστικά..

Ο τόνος μου είναι αιτιολογικός ως προς το τι ψήφισα θα έλεγα και όχι απολογητικός καθώς συνεχίζω να μη γνωρίζω ούτε του Σπυράκου ούτε της Drama την ταυτότητα.
Το ποιο σενάριο με τη Drama πιστεύω εγώ, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή της ψήφου μου, δεν θα το μοιραστώ.

Συνέβαλα και εγώ σε αυτήν την αποχώρηση, προφανώς. Συνέβαλαν όσοι τον ψήφισαν. Εκ του αποτελέσματος, λόγω της διαδικασίας οι ίδιοι κράτησαμε μέσα για λίγες ακόμα ώρες τελικά, την Drama. Δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω σε όλο αυτό.

Και ναι, το παλέρμο είναι και παιχνίδι τακτικής.
Δεν ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την τακτική λοιπόν, δεν μου φαινόταν χρήσιμη εκείνη την στιγμή. Την ίδια διαμάχη είχαμε και την πρώτη μέρα πάνω στο γιατί δεν προκάλεσα ισοψηφία, αλλά ίσως εκείνη τη μέρα να είχε περισσότερο νόημα μιας που σήμερα είχαν μείνει και άλλα άτομα να ψηφίσουν. Οπότε ξαναλέω, αν προκαλούσα ισοψηφία θα ήταν πιθανώς για λίγο. Επέλεξα να μην προδώσω την ίδια μου την άποψη για μία πιθανή ισοψηφία που θα ερχόταν μετά.
Αν χαντάκωσα τους πολίτες, μαλακία μου, μη τα ξαναλέμε. Αν θεωρούμαι κακός πολίτης ή εγωιστής ξέρω 'γω, αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον (δεν ξέρω πόσο άμεσο θα είναι) ίσως και να οδηγήσει στην έξοδο μου.
Προσπαθώ να δικαιολογήσω όσο μπορώ την ψήφο μου, ναι. Μπορεί να σου φαίνεται ύποπτο εσένα, αλλά εμένα μου φαίνεται λογικό να το κάνω όταν κάποιος μου λέει πως δεν συμφωνεί με την ψήφο μου δεδομένων κάποιων συνθηκών.

Και τέλος για το ουδέτερο στυλ, το οποίο μου έχει καταλογιστεί και από άλλους, έχω απαντήσει σε προηγούμενο post στους Βασίλη και Cupid. Δεν αρνούμαι ότι έχω γενικά στυλ ως παίχτης που μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ουδέτερο.

// Δεν είναι κακό πάντως γενικά να παραθέτεις σενάρια και να μην λες ποιο πιστεύεις. Ούτε το να μην τα αιτιολογείς είναι αναγκαστικά κακό, απλά είναι ύποπτο. Δεν νομίζω ότι όποια σενάρια έχω κάνει είναι παράλογα και η παρουσίαση λογικών σεναρίων σίγουρα δεν κάνει κακό, είναι food for thought φάση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Giamou

Νεοφερμένος

Ο Giamou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.


Λίγο βιαστικά..

Ο τόνος μου είναι αιτιολογικός ως προς το τι ψήφισα θα έλεγα και όχι απολογητικός καθώς συνεχίζω να μη γνωρίζω ούτε του Σπυράκου ούτε της Drama την ταυτότητα.
Το ποιο σενάριο με τη Drama πιστεύω εγώ, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή της ψήφου μου, δεν θα το μοιραστώ.

Συνέβαλα και εγώ σε αυτήν την αποχώρηση, προφανώς. Συνέβαλαν όσοι τον ψήφισαν. Εκ του αποτελέσματος, λόγω της διαδικασίας οι ίδιοι κράτησαμε μέσα για λίγες ακόμα ώρες τελικά, την Drama. Δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω σε όλο αυτό.

Και ναι, το παλέρμο είναι και παιχνίδι τακτικής.
Δεν ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την τακτική λοιπόν, δεν μου φαινόταν χρήσιμη εκείνη την στιγμή. Την ίδια διαμάχη είχαμε και την πρώτη μέρα πάνω στο γιατί δεν προκάλεσα ισοψηφία, αλλά ίσως εκείνη τη μέρα να είχε περισσότερο νόημα μιας που σήμερα είχαν μείνει και άλλα άτομα να ψηφίσουν. Οπότε ξαναλέω, αν προκαλούσα ισοψηφία θα ήταν πιθανώς για λίγο. Επέλεξα να μην προδώσω την ίδια μου την άποψη για μία πιθανή ισοψηφία που θα ερχόταν μετά.
Αν χαντάκωσα τους πολίτες, μαλακία μου, μη τα ξαναλέμε. Αν θεωρούμαι κακός πολίτης ή εγωιστής ξέρω 'γω, αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον (δεν ξέρω πόσο άμεσο θα είναι) ίσως και να οδηγήσει στην έξοδο μου.
Προσπαθώ να δικαιολογήσω όσο μπορώ την ψήφο μου, ναι. Μπορεί να σου φαίνεται ύποπτο εσένα, αλλά εμένα μου φαίνεται λογικό να το κάνω όταν κάποιος μου λέει πως δεν συμφωνεί με την ψήφο μου δεδομένων κάποιον συνθηκών.

Και τέλος για το ουδέτερο στυλ, το οποίο μου έχει καταλογιστεί και από άλλους, έχω απαντήσει σε προηγούμενο post στους Βασίλη και Cupid. Δεν αρνούμαι ότι έχω γενικά στυλ ως παίχτης που μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ουδέτερο.

// Δεν είναι κακό πάντως γενικά να παραθέτεις σενάρια και να μην λες ποιο πιστεύεις. Ούτε το να μην τα αιτιολογείς είναι αναγκαστικά κακό, απλά είναι ύποπτο. Δεν νομίζω ότι όποια σενάρια έχω κάνει είναι παράλογα και η παρουσίαση λογικών σεναρίων σίγουρα δεν κάνει κακό, είναι food for thought φάση.

Φυσικα καταλαβαινεις πως τροφη για σκεψη ειναι και η κριτικη και ο σχολιασμος των οσων λες. Και φυσικα μιλησα για κατι υποπτο, κατι που δε μου αρεσει, αλλα σιγουρα που δεν αποδεικνυει κατι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Μιας και έφυγε ευτυχώς η Drama και απαλλαχτήκαμε από έναν κακό ρόλο, αναγκάζομαι να αλλάξω την ψήφο μου. Την Claire δεν την ψηφίζω ακόμη γιατί έτσι κι αλλιώς θα βγει. Κι αν δεν βγει, θα την ψηφίσω στο τέλος. Είναι σίγουρα κακός ρόλος. Πρέπει να φύγει. Προτιμώ πρώτη ψήφο για σήμερα να τη δώσω αλλού, ώστε να μην ξεχαστεί, αν πεθάνω. Τώρα ποιοι άλλοι πιστεύω ότι είναι μαζί της;

1) Σίγουρα ένας ανάμεσα σε mintin και Pie Maker. Δεν αποκλείεται να είναι και οι δυο μαζί. Ένας όμως είναι σίγουρος μαφιόζος. Και οι δυο τάχθηκαν υπέρ της αθωότητάς μου χωρίς να έχουν κανέναν λόγο. Ωστόσο, δεν ψήφισαν κάτι που θα με έσωζε τότε που πήγαινα να βγω. Ψήφισαν ό,τι να 'ναι γιατί ως κακοί ρόλοι, χέστηκαν αν θα έβγαινε ένας αθώος. Θα είχαν άλλοθι ότι με υποστήριζαν και είχαν πει εξαρχής πως είμαι αθώος. Ο δε mintin πιστεύω πως ψηφίστηκε χτες από την Claire για να αθωωθεί, επειδή την Claire την θεωρούμε σίγουρα ένοχη, ξέρει ότι θα βγει, αναφέρθηκε και κάτι για τυμβωρυχία, οπότε σε περίπτωση που φανερωθεί ότι είναι μαφιόζος, ήθελε να θυμόμαστε την ψήφο της. Ο mintin για μένα είναι πιο ύποπτος από τον Pie Maker.

2) Ο tsarachaf: Για μένα πλέον είναι ο πιο σίγουρος μαφιόζος. Όλο το παιχνίδι το μπερδεύει με τις θεωρίες του αλλά το κυριότερο είναι ότι οι θεωρίες του είναι ακριβώς αυτές που ήθελε κάθε στιγμή η μαφία. Όταν είχε δημιουργηθεί το ζήτημα με το τρίπτυχο, ήταν από τους πρώτους που το ακολουθούσε και το ανέφερε συνέχεια. Κατόπιν όταν είδε ότι δεν τραβούσε άλλο η ιστορία και ότι πλέον οι μαφιόζοι άρχισαν να με αθωώνουν άρχισε να με εμφανίζει κι αυτός ως αθώο. Πρέπει να φύγει.

3) Spy ak: αρκετά ύποπτη πλέον με αυτά που λέει. Ψήφισε και Σπυράκο, όπως και ο tsarachaf αλλά και η Drama. Αλλά δεν είναι στα top μου. Άρχισε κι αυτή να με αθωώνει όταν έπεσε το σήμα απ' την μαφία. Nα την έχετε υπόψιν.

4) Το περιστατικό με τον Dumeduke με προβληματίζει αρκετά. Έχει κολλήσει πάνω μου. Πέθανε η aegloswen και πήρε αυτός τη θέση της. Τόσο καιρό δεν μιλούσε καθόλου και ξαφνικά άρχισε να γράφει κατεβατά, όλα κατευθυνόμενα στην ενοχή μου. Επειδή ξέρω πως είμαι αθώος δεν μπορεί να έχει κάποια πληροφορία για την ενοχή μου. Υποψιάζομαι μήπως είναι αντίπαλος μαφιόζος, ο οποίος ξέρει ως μαφιόζο τον JKaradakov, γιατί μόλις του είπα ότι προς το παρόν θεωρώ αθώο τον Karadakov, άρχισε να μου επιτίθεται. Αρχικά αθώωνα τον JKaradakov από διάφορα που είχε πει, ειδικά από το πώς είχε αιτιολογήσει τις ψήφους στην kleop γιατί τότε θεωρούσα κι εγώ την kleop ένοχη. Είχε πει πως έβρισκε πιο ύποπτες την Claire και την Drama που συμφωνούσαν με αυτές που έβρισκα εγώ πιο ύποπτες. Δεν είχε αναφέρει καθόλου την Nefeli και υποψιάστηκα μήπως είχε τους λόγους του γι' αυτό. Ωστόσο πλέον η σιωπή της Nefeli με βάζει σε υποψίες, αν και συνεχίζω να θεωρώ προς το παρόν αθώο τον JKaradakov. Θα μπορούσε όμως να μην την είχε αναφέρει επίτηδες επειδή ήταν μαζί. Αν ο Dumeduke βγει αντίπαλος μαφιόζος, τότε ο JKaradakov είναι μαφιόζος. Mια τυμβωρυχία στον Dumeduke θα αποκάλυπτε όντως αρκετά. Προς το παρόν όμως συμφωνώ με τα όσα λέει ο JKaradakov. Απαλλαχτήκαμε απ' την Drama και αύριο φεύγει Claire.

Ποιους έχω αθώους προς το παρόν;
Libertus, Giamou, vassilis, Eileen, ίσως ο i lie us αν δεν είναι ΔΑ και ίσως η Iris αν ισχύει κάτι που παρατήρησα, παρά το γεγονός ότι με εκνεύρισε η τελευταίας στιγμής ψήφος της.

Για ΔΑ:
Καθώς σκεφτόμουν σήμερα για τον ΔΑ πέρασε απ' το μυαλό μου μια ακόμη σκέψη για το ποιος θα μπορούσε να είναι. Είπα ήδη το σενάριο για τον i lie us που θα μπορούσε να ξέρει την αθωότητα της Μαίρας αλλά σκέφτηκα ένα ακόμη σενάριο. Σκέφτηκα το σενάριο να σκότωσε η μαφία πρώτο βράδυ το άτομο που ψήφισε τον ΔΑ, ώστε να του κάνουν σινιάλο. Πέθανε ο Tzoum. Ποιος είχε ψηφίσει τον Tzoum; Ο ultraviolence, ο οποίος παραείναι στην αφάνεια και απ' ό,τι κατάλαβα τον θεωρείτε έμπειρο παίκτη. Την πρώτη μέρα εγώ είχα ψηφίσει τυχαία τον ultraviolence και έπεσαν ένα σωρό άτομα να με φάνε κατηγορώντας με για την ψήφο μου με βάση το nickname. Eιδικά η kleop τον είχε υποστηρίξει πολύ περισσότερο απ' ό,τι υποστήριξε ο ίδιος τον εαυτό του. Ίσως ο λόγος που έπεσαν να με φάνε να είναι ότι πέτυχα διάνα τον ΔΑ τους. Ο ultraviolence μάλιστα είχε ψηφίσει Μάιρα στη δεύτερη ψηφοφορία, ξέροντας ίσως την αθωότητά της. Ένα σενάριο απλά για να υπάρχει στο μυαλό.

Τηρώ κάποιες επιφυλάξεις ακόμη για την αθωότητα της kleop και του Σπυράκου αλλά φαίνεται πως μάλλον βγάλαμε αθώους και αυτό μας αφήνει στο παιχνίδι 6 κακούς ρόλους ακόμη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να έχουμε βγάλει πόρνη ή έναν μαφιόζο αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Αν πρέπει να πω μια εξάδα τωρινών υπόπτων θα έλεγα τους εξής:

Claire, tsarachaf, Guest 278211, Pie Maker/mintin (ένας εκ των δύο ή και οι δυο μαζί), ultraviolence/i lie us (ένας εκ των δύο ως ΔΑ) και για το έκτο μέλος, αν δεν είναι και ο mintin με τον Pie Maker μαζί, θα μπορούσε να είναι ο Jkaradakov αν ο Dumenuke είναι αντίπαλος μαφιόζος ή θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο Dumeduke αν ο JKaradakov είναι αντίπαλος μαφιόζος. Αν όμως είναι ΔΑ ο ultraviolence τότε ο Dumenuke δεν θα ήταν μαφιόζος γιατί τον είχε ψηφίσει στη δεύτερη ψηφοφορία. Θα μπορούσε να είναι μόνο αντίπαλος μαφιόζος. Το να τον ψήφισε όταν δεν κινδύνευε να βγει για να του δώσει σήμα ότι είναι μαφιόζος, δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά ήταν αρκετά ριψοκίνδυνο. Πάντως τον είχε ψηφίσει στις 8 παρά 10, λίγο πριν τελειώσει η ψηφοφορία. Αυτό μπορεί να λέει κάτι. Επίσης, ίσως ο λόγος για τον οποίο ο ΔΑ (όπου ΔΕ βάλε ultraviolence) δεν αντάλλαξε τις ψήφους της Claire με τις δικές μου να είναι το ότι τον είχα ψηφίσει πρώτος, την πρώτη μέρα και μάλιστα ήμουν ο δεύτερος που ψήφισε σε όλο το παιχνίδι (πρώτη η aegloswen ψήφισε tsarachaf). Καθώς τον ΔΑ τον γνωρίζουν μόνο οι μαφιόζοι, ήταν λογικό να το εξέλαβε ως σήμα εκ μέρους μου και να με θεωρούσε μαφιόζο. Δεν αποκλείεται η ανταλλαγή με την Claire να ήταν σημάδι για μένα που ήμουν δεύτερος ή ίσως να μας θεωρούσε και τους δύο κακούς ρόλους. Το πρώτο βράδυ πέθανε ο Tzoum, τον οποίο είχε ψηφίσει και ο οποίος ήταν στο τρίπτυχο μαζί μου και αυτό μπορεί να τον έπεισε περισσότερο για το ότι εγώ είμαι μαφιόζος. Για να μην αναφέρω το kill της aegloswen που ασχολιόταν μόνο με μένα. Αν όντως ισχύει αυτό το σενάριο τότε στάθηκα αρκετά τυχερός στην πρώτη μου ψήφο αλλά και όντως τα kill των δολοφόνων μάλλον ήταν κακά. Όσο το παλεύω, αυτό το σενάριο φαίνεται να κολλάει περισσότερο απ' τον i lie us. Ψηφίζει σχεδόν πάντα προς το τέλος της μέρας φοβούμενος ίσως μην κάνει λάθος και ψηφίζει μαφιόζο.

Για τα υπόλοιπα άτομα ακόμη δεν μου κάνει κανείς κάτι. Ελπίζω να μην πέφτω πολύ έξω.

Με βάση τις τελευταίες σκέψεις θα ψηφίσω αρχικά τον TSARACHAF για να μην τον ξεχάσετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

dimijim

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2,762 μηνύματα.
Ψηφοφορία για Πέμπτη 7/7
  1. Claire Rentfield
  2. Cupid
  3. Deutsch... Lover --> Claire Rentfield
  4. DumeNuke --> Ikarionas
  5. Eileen
  6. Emilouko
  7. Giamou
  8. Ikarionas --> tsarachaf
  9. i_lie_us
  10. iris17
  11. JKaradakov
  12. Libertus
  13. mintin97 --> Claire Rentfield
  14. Nefeli Graf
  15. PieMaker
  16. Guest 278211
  17. tsarachaf
  18. ultraviolence
  19. vassilis498
  20. Τάσος97

Ψήφοι
2 Claire Rentfield
1 Ikarionas
1 tsarachaf

Η Χώρα των Φαντασμάτων
kleop - Ψηφοφορία 4/7
Tzoum - Δολοφονία 5/7
Mάιρα - Ψηφοφορία 5/7
aegloswen - Δολοφονία 6/7
Σπυρακος (^^) - Ψηφοφορία 6/7
Drama Prinzessin - Ποινή 6/7

Οριστικές Αποχωρήσεις
---

Απουσίες
Libertus #1
PieMaker #1
Τάσος97 #1

Λοιπές Ενέργειες Παιχτών
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον ψήφος από Σπυρακος (^^)
Ενεργοποίηση κάρτας: Ακύρωση ψήφου από Ikarionas
Ενεργοποίηση ιδιότητας Διεφθαρμένου Αστυνομικού: Αντιστροφή ψήφων
Ενεργοποίηση κάρτας: Εξαίρεση Ψηφοφορίας από Claire Rentfield
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον ψήφος από Σπυρακος (^^)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,126 μηνύματα.
Φυσικα καταλαβαινεις πως τροφη για σκεψη ειναι και η κριτικη και ο σχολιασμος των οσων λες. Και φυσικα μιλησα για κατι υποπτο, κατι που δε μου αρεσει, αλλα σιγουρα που δεν αποδεικνυει κατι.

Προφανώς, κι αντίστοιχα η κριτική θα προκαλέσει και άλλη κριτική-συμπεράσματα κοκ. γι' αυτό κι έχουμε φτάσει τα 530 posts.


Η ψήφος μου για σήμερα-αύριο λοιπόν, θα πάει στην Claire Rentfield για την ώρα.
Οι λόγοι έχουν αναλυθεί καλύτερα σε δύο-τρία παραπάνω posts μου. Κάρτες-άφαντη-ΔΑ και όλα αυτά. Διάβασα το "αποχαιρετιστήριο" post της και το λιγότερο κατανοώ την ενδεχόμενη ξενέρα/κούραση της καθώς και εν μέρει το ότι έχει και με άλλα πράγματα να ασχοληθεί, αλλά το γεγονός ότι επικαλείται την αθώα, λογικό είναι να μην μου λέει κάτι εφόσον διαφωνώ με τις κινήσεις της και την θεωρώ από χθες ύποπτη.

Για την ώρα αυτό. Σε περίπτωση που προλάβω και για κάποιο λόγο δω ότι η ψήφος μου στην Claire δεν πιάνει τόπο (απέχει αρκετά από το να αποχωρήσει) μπορεί να την αλλάξω προς κάποιο άλλο άτομο το οποίο θεωρώ επίσης ύποπτο. Δεν γνωρίζω παρόλα αυτά αν θα το κάνω γιατί δεν θα προλάβω σίγουρα να διαβάσω πολλά απ' όσα θα έχουν γραφτεί, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο.

// Καλημέρα Παλέρμο :flowers:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Στο προηγούμενο post μου μεταξύ άλλων έκανα και μια νέα θεωρία για το ποιος μπορεί να είναι ο ΔΑ. Επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω, είπα να κάνω ένα ειδικό post αποκλειστικά γι' αυτήν.

Ο ΔΑ δεν γνωρίζει τους μαφιόζους αλλά αυτοί τον γνωρίζουν και θέλουν να τον βοηθήσουν να τους βρει. Έχουμε τα εξής λοιπόν: Ο ΔΑ έσωσε την Claire, κράτησε μέσα στο παιχνίδι εμένα και έδιωξε την Μάιρα. Γιατί να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι εμένα; Προφανώς επειδή είχε αμφιβολίες για το αν είμαι μαφιόζος ή όχι. Πώς όμως του δημιουργήθηκαν αυτές οι αμφιβολίες; Είπα λοιπόν να δω τις κινήσεις μου στο παιχνίδι, ξανά. Την πρώτη μέρα εγώ είχα ψηφίσει τυχαία τον ultraviolence λόγω του nickname του. Αυτό είχε ως συνέπεια να πέσουν πάνω μου ένα σωρό άτομα κατηγορώντας με για την ψήφο μου με βάση το nickname, θαρρείς και δεν ήταν random για πρώτο γύρο. Το σενάριό μου είναι ότι ο Διεφθαρμένος Αστυνόμος είναι ο ultraviolence. Προσέξτε τι νομίζω ότι έγινε. Ψηφίζω κατά τύχη πρώτη γύρα τον ΔΑ. Ήμουν ο δεύτερος που ψήφιζε στο παιχνίδι και η δικαιολόγησή μου φαίνεται κάπως κρυπτική είναι η αλήθεια. Ο ίδιος ξέροντας πως είναι ο ΔΑ ψιλιάζεται μπας και είμαι μαφιόζος και τον ψηφίζω για να του δώσω σήμα για μένα. Πετάγεται λίγο μετά η kleop και μου κάνει επίθεση, υποστηρίζοντας τον ultraviolence περισσότερο απ' όσο υποστήριξε ο ίδιος τον εαυτό του για την ψήφο που του έριξα. Υποψιάζεται λοιπόν ότι και η kleop μπορεί να είναι μαφιόζος. Κατόπιν δημιουργείται το περίφημο τρίπτυχο με μένα, τον Giamou και τον Tzoum. Εμένα δεν θα με ψήφιζε σίγουρα αφού με θεωρούσε υποψήφιο μαφιόζο και τελικά ψηφίζει τον Tzoum. Το επόμενο πρωί ο Tzoum πεθαίνει. Έχω την εντύπωση πως η μαφία τον σκότωσε για να κάνει νόημα στον ΔΑ. Οι μαφιόζοι δηλαδή σκότωσαν το πρώτο βράδυ αυτόν που ψήφισε ο ΔΑ, με αυτό τον τρόπο όμως έκαναν το λάθος να τον πείσουν παραπάνω ότι εγώ είμαι μαφιόζος. Ψηφίζω πρώτο γύρο τον ΔΑ, στη συνέχεια αυτός ψηφίζει Tzoum και εγώ σκοτώνω Tzoum το βράδυ, παραπέμποντας έμμεσα στο τρίπτυχο. Αυτό ακριβώς νομίζω σκέφτηκε ο ultraviolence εκείνη τη μέρα. Το kill των μαφιόζων είναι κακό γιατί αντί να βοηθήσουν τον ultra, τον οδηγούν σε μένα. Πάμε τώρα στην kleop. Η kleop πεθαίνει και στα τελευταία της λόγια αναφερόμενη σε ένα σύντομο post του ultraviolence λέει ότι πέθανε για να προστατέψει το όνομά του. Η kleop ήδη είχε τραβήξει την προσοχή του με την υπεράσπιση που του έκανε μόλις τον ψήφισα. Όταν λοιπόν του λέει ότι πέθανε για να υπερασπίσει το όνομά του, εκείνος το εκλαμβάνει αυτό ως έμμεση νύξη στο ότι ήταν μαφιόζα. Κατόπιν έρχεται η Μάιρα, η οποία στις 04/07/2016 23:29 λέει ότι η kleop πρέπει να ήταν μαφιόζος που ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια, πράγμα που κάνει τον ultraviolence να υποψιαστεί πως ίσως η Mάιρα να ήταν πληροφοριοδότης της kleop και άρα αθώα. Πάμε στις 05/07/2016 18:54 Η Μάιρα φάινεται σίγουρη για την ενοχή της kleop και ψηφίζει τον i lie us. Γι' αυτό τον λόγο, ο ultraviolence ψηφίζει την Μάιρα. Μπορεί να πείστηκε ότι τελικά ήταν πληροφοριοδότης. Ήδη έχουν ειπωθεί για την Claire διάφορες κατηγορίες, κινδυνεύει να βγει, εγώ είμαι δεύτερος και ο ultra έχει αμφιβολίες για το αν είμαι μαφιόζος ή όχι. Δεν ξέρει επίσης αν η Claire είναι μαφιόζος ή όχι. Οπότε δεν θέλει να βγει κανένας από μας. Στο μυαλό του η kleop έπαιζε να ήταν ένοχη και οι μαφιόζοι μπορούσαν να είχαν χάσει ήδη ένα μέλος τους άρα κάτι έπρεπε να κάνει. Απ' το να ρισκάρει να φύγει και δεύτερος μαφιόζος, χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να σώσει την Claire. Γνωρίζει όμως ότι η Μάιρα είναι αθώα (ή έτσι νόμιζε), οπότε επιλέγει αυτήν για να ανταλλάξει τις ψήφους της Claire. Πάμε τώρα στη χτεσινή μέρα 14:05. Ο Giamou κάνει ένα σενάριο για τον ΔΑ και αναφέρει ότι πρέπει να είναι κάποιος που ψήφισε Μάιρα. Ο Ultraviolence πετάγεται και προσπαθεί να πει πως δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί ο ΔΑ δεν θα έκανε το λάθος να ψηφίσει Μάιρα και να δώσει αυτό το στοιχείο οπότε πρέπει να βρίσκεται στα άτομα που έδωσαν μονές ψήφους. Σαφώς βέβαια ο ίδιος γνώριζε πως έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα και γι' αυτό μπήκε στον κόπο να απαντήσει στον Giamou, το σενάριο του οποίου ήταν σωστό. Το γεγονός βέβαια ότι ο Giamou πετυχαίνει το σενάριο κάνει σίγουρα τον ultraviolence να έχει υποψίες πως ο Giamou είναι μαφιόζος και του λέει εμμέσως πως ξέρει ότι είναι ο ΔΑ, γι' αυτό στο προτελευταίο του post λέει στον Giamou ότι έχει δίκιο προς το σενάριό του, δείχνοντάς του ίσως έμμεσα ότι έπιασε το μήνυμα. Προς βοήθειά σου ultra, σου λέω ότι ο Giamou δεν είναι μαφιόζος. Τέλος, χτες στις 17:05 ο ultra γράφει ένα τελευταίο post που απευθύνει στην Claire λέγοντάς της ότι δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι μαφιόζος ή πολίτης και λέει ίσως με μια απόγνωση ''παρακαλώ θερμά και τους υπόλοιπους που δε γράφουν, να αυξήσουν λίγο τη συμμετοχή τους''. Για μας που δεν ξέρουμε ότι είναι ο ΔΑ αυτό ακούγεται ως μια προσπάθεια να συμμετέχουν στο παιχνίδι περισσότεροι, αλλά για τους μαφιόζους αυτό σημαίνει ''επιτέλους βοηθήστε με γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αθώος και ποιος όχι''. Τον δικαιολογώ απολύτως. Αν ήμουν στη θέση του θα μου την είχε δώσει η πλήρης έλλειψη βοήθειας. Μέχρι στιγμής περισσότερο για μαφιόζος έκανα εγώ, έστω και επειδή τυχαία τον ψήφισα, ή ο Giamou που έκανε ένα σωστό κατά τη γνώμη μου σενάριο, παρά αυτοί που είναι όντως μαφιόζοι. Πέθανε και η aegloswen που έλεγε κι αυτή συνέχεια εμένα, οπότε μάλλον ο Ikarionas είναι μαφιόζος. Καθόλου δεν τον βοήθησαν τα kill. Πρέπει να έχει ρίξει αρκετό βρίσιμο το παιδί στους μαφιόζους. Υπήρχε άραγε βοήθεια από μαφιόζους για να τους καταλάβει; Θα μπορούσε αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Μια τέτοια βοήθεια θα μπορούσε να είναι από τον Dumenuke, ο οποίος τον ψήφισε λίγο πριν το τέλος της ψηφοφορίας στις 8 παρά 10. Αυτό μπορεί να λέει κάτι. Του έδωσε την μοναδική ψήφο πριν τελειώσει η ψηφοφορία λέγοντας μάλιστα ''για να βγει σήμερα'', κάτι που δεν μπορούσε να γίνει σε καμία περίπτωση. Ωστόσο ο Dumeduke είχε ψηφίσει και την Claire στον πρώτο γύρο. Ή πέτυχε δύο random διάνα ψήφους ή γνωρίζει πράγματα. Μια άλλη προσπάθεια για να του δώσουν να καταλάβει ποιοι είναι μαφιόζοι μπορεί να έγινε από τον tsarachaf και την Guest 278211, καθώς ο πρώτος είναι ο πρώτος που είπε ότι ο ΔΑ πρέπει να είναι έμπειρος, όταν οι υπόλοιποι έλεγαν πως είναι άπειρος (απ' ό,τι κατάλαβα θεωρείται τον ultraviolence έμπειρο, εγώ προσωπικά δεν τον ξέρω) ενώ η δεύτερη με τα σενάρια για τον ΔΑ που έκανε, έδειξε επίσης κάποια πράγματα, όπως το ότι μάλλον θεωρούσε εμένα μαφιόζο κλπ.

Ο ultraviolence βρίσκεται υπερβολικά πολύ στην αδράνεια, κάνει 2-3 σύντομα post κάθε μέρα και ωστόσο κανείς δεν προσπαθεί να τον φέρει στην επιφάνεια γιατί οι μαφιόζοι έχουν συμφέρον να τον κρατήσουν κρυφό. Πάντοτε ψηφίζει προς το τέλος της ψηφοφορίας, φοβούμενος ίσως μην ψηφίσει μαφιόζο. Θέλει να δει τι θα ειπωθεί για να ξέρει τι να ψηφίσει και απ' όσα λέει φαίνεται ότι παρακολουθεί πολύ το παιχνίδι.

Αν όντως ισχύει αυτό το σενάριο τότε στάθηκα αρκετά τυχερός στην πρώτη μου ψήφο αλλά και όντως τα kills των δολοφόνων μάλλον ήταν κακά kills. Όσο περισσότερο το βλέπω, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι ο ultraviolence είναι ο ΔΑ. Πείθομαι τόσο πολύ που και κάρτα τυμβωρυχίας να είχα, δεν θα χρειαζόταν καν να τη χρησιμοποιήσω πάνω του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,240 μηνύματα.
Ψηφοφορία για Πέμπτη 7/7
  1. Claire Rentfield
  2. Cupid
  3. Deutsch... Lover --> Claire Rentfield
  4. DumeNuke --> Ikarionas
  5. Eileen
  6. Emilouko
  7. Giamou
  8. Ikarionas --> tsarachaf
  9. i_lie_us --> Claire Rentfield
  10. iris17
  11. JKaradakov
  12. Libertus
  13. mintin97 --> Claire Rentfield
  14. Nefeli Graf
  15. PieMaker
  16. Guest 278211
  17. tsarachaf
  18. ultraviolence
  19. vassilis498
  20. Τάσος97

Ψήφοι
3 Claire Rentfield
1 Ikarionas
1 tsarachaf

Η Χώρα των Φαντασμάτων
kleop - Ψηφοφορία 4/7
Tzoum - Δολοφονία 5/7
Mάιρα - Ψηφοφορία 5/7
aegloswen - Δολοφονία 6/7
Σπυρακος (^^) - Ψηφοφορία 6/7
Drama Prinzessin - Ποινή 6/7

Οριστικές Αποχωρήσεις
---

Απουσίες
Libertus #1
PieMaker #1
Τάσος97 #1

Λοιπές Ενέργειες Παιχτών
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον ψήφος από Σπυρακος (^^)
Ενεργοποίηση κάρτας: Ακύρωση ψήφου από Ikarionas
Ενεργοποίηση ιδιότητας Διεφθαρμένου Αστυνομικού: Αντιστροφή ψήφων
Ενεργοποίηση κάρτας: Εξαίρεση Ψηφοφορίας από Claire Rentfield
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον ψήφος από Σπυρακος (^^)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Καλημέρα και από εμένα, Παλέρμο!:)

Πρώτα θα πω κάτι που το σκέφτομαι από εχθές το βράδυ και θα ακολουθήσει πιο μετά μία πιο αναλυτική δημοσίευση.
Μου φαίνεται λυπηρό που μετά από τόσα Παλέρμο (γενικά) και Extreme (ειδικότερα) υπάρχουν ακόμη άτομα που προσπαθούν να υπονοήσουν ρόλους (είτε όντως είναι οι ρόλοι τους, είτε το κάνουν για παραπλάνηση). :/:
Σκέφτηκα ότι ενδεχομένως δεν γίνεται αντιληπτό ότι το κάνουν μέσα στην ένταση του παιχνιδιού.
Λέμε κάθε φορά ότι το Παλέρμο είναι παιχνίδι επιχειρηματολογίας και δε το λέμε για να ευλογάμε τα γένια μας, η αλήθεια είναι. :P
Αυτό λέγεται διότι στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει μία συντριπτική πλειονότητα που συμφωνεί επ' αυτού. Οι ζυμώσεις έπειτα από τόσα Παλέρμο αυτό έχουν δείξει. Προσωπικά, δε θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ (ούτε ως ΣΕ, όπως παλιότερα ούτε ως παίκτρια) με ένα παιχνίδι που όροι όπως "διαισθάνομαι, ξέρω, προβλέπω" είναι αποδεκτοί.
Αλλά πάμε να δούμε γιατί η υπονόηση ρόλου ΔΕΝ είναι επιχείρημα.
Έστω Χ ενθουσιώδης παίκτης, στριμωγμένος από άλλους συμπαίκτες του.
Έστω ότι ο Χ γνωρίζει την ταυτότητα του Ψ, που είναι μαφιόζος.
Λέει λοιπόν,
εγώ που είμαι αθώος και ξέρω ότι ο Ψ είναι μαφιόζος θα ψηφίσω τον Ψ. Επειδή ο Ψ είναι μαφιόζος και το ξέρω. Το ότι ο Ψ είναι μαφιόζος. Το ξέρω επειδή εγώ είμαι αθώος.
Όλο αυτό ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ως επιχείρημα. Γιατί; Επειδή το επιχείρημα είναι μία αποδεικτική, αιτιολογική διαδικασία. Οι προκείμενες πρέπει να είναι αληθής και αυτό να επιβεβαιώνεται. Στην περίπτωση του φίλου Χ, που δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις του, ΔΕΝ επιβεβαιώνεται. Είναι λοιπόν ένα κυκλικό επιχείρημα που δεν είναι ούτε αληθές, ούτε έγκυρο.
edit: Χάριν ακρίβειας, αναφέρω πως αυτό είναι το τέχνασμα που αναφέρεται ως λήψις του ζητουμένου - χρησιμοποιείται δηλαδή, προκείμενη της οποίας η ορθότητα δεν έχει αποδειχθεί.

Αυτά είχα να πω για τώρα ως ένα γενικό κανόνα για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις :redface: Δεν θέλω να νομίζει κανένας πως στόχος αυτής της δημοσίευσης ήταν να κατηγορήσω ή να προσβάλλω. :P Αν σας ενοχλήσει, αγνοήστε την ή ας την σβήσει η ΣΕ αν κρίνει πως είναι ανάρμοστη.

Πάω να πάρω καφέ και επανέρχομαι για ανάγνωση! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Emilouko

Περιβόητο μέλος

Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,143 μηνύματα.
Καλημερα :) Θα ειμαι στο λεωφορειο μεχρι τις 4 επειδη γυρναω σπιτι. Αργοτερα θα μπω απο υπολογιστη για να σχολιασω οσα γραψατε.

Η θεωρια για τον ultra ειναι καλα δουλεμενη. Θα μπορουσε να στεκει αν και μπορει απλως να ειναι παρερμηνειες επειδη εψαχνες στοιχεια παντου για τον ΔΑ. Περιμενω απαντηση απο τον ίδιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,261 μηνύματα.
Καλημέρα στους συμπαίκτες του Παλέρμο. :)
Αρχικά, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη χθεσινή μου απουσία. Είχα μια αρκετά δύσκολη μέρα και δεν μπορούσα να συμμετάσχω, αλλά θα προσπαθήσω να μην επαναληφθεί.

Με μια πρώτη ανάγνωση των δημοσιεύσεων, αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι πως εδώ και 3 γύρους πάει μπουσουλώντας το πράγμα με την Claire Rentfield για το εάν είναι ένοχη και σε ποιον γύρο τελικά θα αποχωρήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο ΔΑ αποφάσισε να ενεργήσει τόσο νωρίς και έχουν τεθεί τόσα σενάρια, που δεν μπορώ να βγάλω άκρη επ' ουδενί. Εάν όμως η Claire αποδειχθεί αθώα (και η Μάιρα φυσικά), τότε ανεξάρτητα από τον σχεδιασμό του εξασφάλισε αρκετούς γύρους και προβάδισμα για την ομάδα του με τη σύγχυση που προκλήθηκε.


Θα διαβάσω αναλυτικά τις δημοσιεύσεις και μέσα στη μέρα θα επανέλθω με ένα αποκαλυπτικό ποστ για όλα όσα συνέβησαν. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,845 μηνύματα.
Καλημέρα παλέρμο, τραγουδάκι;


Θα σου πω εγώ το σκεπτικό της. Είναι μαφιόζος, ξέρει ότι αύριο θα φύγει και ήθελε να θυμούνται την ψήφο της στον mintin, ο οποίος είναι κι αυτός μαφιόζος, για να τον αθωώσουμε μετά, αν η τυμβωρυχία αποκαλύψει ότι η Claire είναι δολοφόνος. Ο mintin πάντα ψήφιζε άτομα με μια ή καμία ψήφο ενώ σήμερα πήγε στον Σπυράκο που είχε πολλές. Κατόπιν δεσμεύεται και ψηφίζει Claire, η οποία είναι κι αυτή μαφιόζος. Είναι μαζί και οι δύο και δίνει ο ένας τον άλλο για να καλυφθούν. Καλύτερα να μην την έσωζε την Claire ο ΔΑ. Μεγαλύτερη ζημιά κάνει στους μαφιόζους με το να είναι μέσα στο παιχνίδι ακόμη. Πρέπει να βγει όμως αύριο. Αυτή, κατόπιν η Drama, ο tsarachaf, o mintin και βλέπουμε μετά.
Δηλαδή θες αύριο,άν αποχωρήσει η Claire,να πέσει τυμβορυχία;
Η Drama βγήκε ήδη,αν λογικά τη φέρουν ξανά στο παιχνίδι ( με οποιαδήποτε κάρτα) σχετικά σύντομα,να'σαι σίγουρος πως θα δώσω ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο σενάριο σου.

΄Οταν είδα την προκύρηξη του παιχνιδιού, το έψαξα λίγο και είδα πως έμοιαζε με ένα παιχνίδι που παίζαμε παλιά με παρέα μεγάλη. Μου φάνηκε, διαβάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού, πως είχε πολλά κοινά σημεία και σκέφτηκα, wtf ευκαιρία να διασκεδάσω λίγο, μια και παλιά ήμουν δεινή gamer τόσο σε επιτραπέζια διαφόρων ειδών, όσο και σε παιχνίδια κονσόλας. ΄Οσοι παίζετε τέτοια παιχνίδια, θα ξέρετε και από που προέρχεται το ψευδώνυμο που έχω εδώ στο φόρουμ.
Ήθελα να στο ρωτήσω αυτό μιας και το αναφέρεις
Αρχική Δημοσίευση από Claire Rentfield:
Είχα την κάρτα από την αρχή, ο καθένας μας πήρε από δύο κάρτες. Μια από τις δύο που πήρα ήταν αυτή. Εχθές δεν προλάβαινα να την παίξω, οι ώρες που παίζεται είναι μέχρι την ώρα της δολοφονίας και μετά την ψηφοφορία. Σήμερα όμως δεν είχα καμμιά δικαιολογία να μην την παίξω την στιγμή που ήξερα πως θα με ψήφιζαν.
΄Οπως λέει λοιπόν ο Ικαρίωνα πως ξέρει πως είναι αθώος, έτσι το ξέρω κι εγώ για τον εαυτό μου και είναι υποχρέωσή μου να βοηθήσω την ομάδα μου μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μείνω στο παιχνίδι.
΄Οσο γι' αυτή σου την ερώτηση ultra μου...
Οι δικές μου δουλειές δυστυχώς δεν τελειώνουν... Εκτός από όσα έγραψα παραπάνω, μου έτυχαν αυτές τις μέρες και έξτρα τρεχάματα σε δικηγόρους, Ειρηνοδικεία και τα τοιαύτα και τρέχω και δεν φτάνω. Ο χρόνος μου ελάχιστος και δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω το παιχνίδι όπως οι υπόλοιποι.
Για να είμαι ειλικρινής, έχω ξεκινήσει πολλές φορές να διαβάζω το κατεβατό από ποστ που υπάρχει και μέχρι να φτάσω στα τελευταία έχω ξεχάσει τι έχει γραφτεί στα πρώτα..
Mε κάλυψες.

Αρχική Δημοσίευση από Claire Rentfield:
Γενικά για τον Ικαρίωνα έχω να πω μερικά πράγματα. Για να το ξεκαθαρίζω από την αρχή, δεν πιστεύω πως είναι δολοφόνος, πιστεύω πως είναι πολίτης. Βέβαια πολίτης θεωρείται και η πόρνη και ο ΔΑ. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως είναι απλός πολίτης αλλά ούτε και ΔΑ, τον θεωρώ μάλλον για την πόρνη. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος αλλά μέχρι στιγμής αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει.
Claire μου εδώ θα διαφωνήσω και θα σου εξηγήσω γιατί.Να σου υπενθυμίσω ότι τη πόρνη εκτός του ότι δε τη γνωρίζουν οι μαφιόζοι και προσπαθούν να καταλάβουν ποια είναι,πρέπει και η ίδια να'ναι σχετικά ήσυχη.Πιστεύεις ότι ο Ikarionas,έχοντας κατηγορήσει τόσα άτομα για μαφιόζους ότι έχει αυτό τον ρόλο; Το δικό μου μυαλό πάντως λέει όχι.
Αρχική Δημοσίευση από Claire Rentfield:
Γενικά τον θεωρώ κακό παίκτη, γράφει απίστευτα πολλά πράγματα, η σκέψη του και οι θεωρίες του είναι χαοτικά και χωρίς δομή και τελικά αποπροσανατολίζει τους υπόλοιπους παίκτες. Είναι απόλυτος, βλέπε "ο τάδε και ο τάδε θέλω να φύγουν από παιχνίδι" . Και ποιός είσαι εσύ ρε φίλε που θέλεις κάτι και το απαιτείς και από τους άλλους κιόλας; Μπορείς να εκθέσεις όμορφα και ωραία τις υποψίες σου, να πεις τι πιστεύεις και γιατί και να ψηφίσεις βάση αυτών. Δεν μπορείς να θέλεις και να απαιτείς τίποτα... Κι εγώ θέλω διάφορα, τι να κάνουμε τώρα δηλαδή; Θα τα απαιτήσω από τους άλλους;
Η αλήθεια είναι ότι κάνει πολλά σενάρια σ'αυτό θα συμφωνήσω αλλά δε νομίζεις ότι έχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή για να'ναι μαφιόζος; Ποιος μαφιόζος κατηγορεί ανοικτά τόσα άτομα;
Τώρα όσον αφορά τη προστακτική,ίσως να'ναι αυτός ο τρόπος που παίζει γενικά

iris17: Περιμένω απάντηση σ'αυτό που σε ρώτησα.

Για ΔΑ:
Καθώς σκεφτόμουν σήμερα για τον ΔΑ πέρασε απ' το μυαλό μου μια ακόμη σκέψη για το ποιος θα μπορούσε να είναι. Είπα ήδη το σενάριο για τον i lie us που θα μπορούσε να ξέρει την αθωότητα της Μαίρας αλλά σκέφτηκα ένα ακόμη σενάριο. Σκέφτηκα το σενάριο να σκότωσε η μαφία πρώτο βράδυ το άτομο που ψήφισε τον ΔΑ, ώστε να του κάνουν σινιάλο. Πέθανε ο Tzoum. Ποιος είχε ψηφίσει τον Tzoum; Ο ultraviolence, ο οποίος παραείναι στην αφάνεια και απ' ό,τι κατάλαβα τον θεωρείτε έμπειρο παίκτη. Την πρώτη μέρα εγώ είχα ψηφίσει τυχαία τον ultraviolence και έπεσαν ένα σωρό άτομα να με φάνε κατηγορώντας με για την ψήφο μου με βάση το nickname. Eιδικά η kleop τον είχε υποστηρίξει πολύ περισσότερο απ' ό,τι υποστήριξε ο ίδιος τον εαυτό του. Ίσως ο λόγος που έπεσαν να με φάνε να είναι ότι πέτυχα διάνα τον ΔΑ τους. Ο ultraviolence μάλιστα είχε ψηφίσει Μάιρα στη δεύτερη ψηφοφορία, ξέροντας ίσως την αθωότητά της. Ένα σενάριο απλά για να υπάρχει στο μυαλό.
Δε νομίζω ότι παραείμαι στην αφάνεια αν με συγκρίνεις με άλλους παίκτες.Έδινα δεύτερη φορά πανελλήνιες και τρέχω με το μηχανογραφικό,συν το ότι έχω πιάσει δουλειά.Για να καταλάβω,πιστεύεις ότι η κλεοπ ήταν μαφιόζος που έσπευσε να με βοηθήσει επειδή ήμουν ο ΔΑ;

Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Αν πρέπει να πω μια εξάδα τωρινών υπόπτων θα έλεγα τους εξής:

Claire, tsarachaf, Guest 278211, Pie Maker/mintin (ένας εκ των δύο ή και οι δυο μαζί), ultraviolence/i lie us (ένας εκ των δύο ως ΔΑ) και για το έκτο μέλος, αν δεν είναι και ο mintin με τον Pie Maker μαζί, θα μπορούσε να είναι ο Jkaradakov αν ο Dumenuke είναι αντίπαλος μαφιόζος ή θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο Dumeduke αν ο JKaradakov είναι αντίπαλος μαφιόζος. Αν όμως είναι ΔΑ ο ultraviolence τότε ο Dumenuke δεν θα ήταν μαφιόζος γιατί τον είχε ψηφίσει στη δεύτερη ψηφοφορία. Θα μπορούσε να είναι μόνο αντίπαλος μαφιόζος. Το να τον ψήφισε όταν δεν κινδύνευε να βγει για να του δώσει σήμα ότι είναι μαφιόζος, δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά ήταν αρκετά ριψοκίνδυνο. Πάντως τον είχε ψηφίσει στις 8 παρά 10, λίγο πριν τελειώσει η ψηφοφορία. Αυτό μπορεί να λέει κάτι. Επίσης, ίσως ο λόγος για τον οποίο ο ΔΑ (όπου ΔΕ βάλε ultraviolence) δεν αντάλλαξε τις ψήφους της Claire με τις δικές μου να είναι το ότι τον είχα ψηφίσει πρώτος, την πρώτη μέρα και μάλιστα ήμουν ο δεύτερος που ψήφισε σε όλο το παιχνίδι (πρώτη η aegloswen ψήφισε tsarachaf). Καθώς τον ΔΑ τον γνωρίζουν μόνο οι μαφιόζοι, ήταν λογικό να το εξέλαβε ως σήμα εκ μέρους μου και να με θεωρούσε μαφιόζο. Δεν αποκλείεται η ανταλλαγή με την Claire να ήταν σημάδι για μένα που ήμουν δεύτερος ή ίσως να μας θεωρούσε και τους δύο κακούς ρόλους. Το πρώτο βράδυ πέθανε ο Tzoum, τον οποίο είχε ψηφίσει και ο οποίος ήταν στο τρίπτυχο μαζί μου και αυτό μπορεί να τον έπεισε περισσότερο για το ότι εγώ είμαι μαφιόζος. Για να μην αναφέρω το kill της aegloswen που ασχολιόταν μόνο με μένα. Αν όντως ισχύει αυτό το σενάριο τότε στάθηκα αρκετά τυχερός στην πρώτη μου ψήφο αλλά και όντως τα kill των δολοφόνων μάλλον ήταν κακά. Όσο το παλεύω, αυτό το σενάριο φαίνεται να κολλάει περισσότερο απ' τον i lie us. Ψηφίζει σχεδόν πάντα προς το τέλος της μέρας φοβούμενος ίσως μην κάνει λάθος και ψηφίζει μαφιόζο.
Γιατί πας ξαφνικά να με βγάλεις ΔΑ;
Ψηφίζω πάντα γύρω στις 6 γιατί δε ξέρω αν θα'μαι διαθέσιμος αργότερα,οπως είπα παραπάνω δουλεύω και δεν έχω στάνταρ ωράριο.
Επίσης πότε είπα ότι η kleop είναι ένοχη; Ούτε καν την είχα ψηφίσει τη πρώτη μέρα και στα επόμενα post μου είχα πει αν θυμάμαι καλά "για μένα είναι αθώα μεχρι αποδείξεως του αντιθέτου"

Στο προηγούμενο post μου μεταξύ άλλων έκανα και μια νέα θεωρία για το ποιος μπορεί να είναι ο ΔΑ. Επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω, είπα να κάνω ένα ειδικό post αποκλειστικά γι' αυτήν.

Ο ΔΑ δεν γνωρίζει τους μαφιόζους αλλά αυτοί τον γνωρίζουν και θέλουν να τον βοηθήσουν να τους βρει. Έχουμε τα εξής λοιπόν: Ο ΔΑ έσωσε την Claire, κράτησε μέσα στο παιχνίδι εμένα και έδιωξε την Μάιρα. Γιατί να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι εμένα; Προφανώς επειδή είχε αμφιβολίες για το αν είμαι μαφιόζος ή όχι. Πώς όμως του δημιουργήθηκαν αυτές οι αμφιβολίες; Είπα λοιπόν να δω τις κινήσεις μου στο παιχνίδι, ξανά. Την πρώτη μέρα εγώ είχα ψηφίσει τυχαία τον ultraviolence λόγω του nickname του. Αυτό είχε ως συνέπεια να πέσουν πάνω μου ένα σωρό άτομα κατηγορώντας με για την ψήφο μου με βάση το nickname, θαρρείς και δεν ήταν random για πρώτο γύρο. Το σενάριό μου είναι ότι ο Διεφθαρμένος Αστυνόμος είναι ο ultraviolence. Προσέξτε τι νομίζω ότι έγινε. Ψηφίζω κατά τύχη πρώτη γύρα τον ΔΑ. Ήμουν ο δεύτερος που ψήφιζε στο παιχνίδι και η δικαιολόγησή μου φαίνεται κάπως κρυπτική είναι η αλήθεια. Ο ίδιος ξέροντας πως είναι ο ΔΑ ψιλιάζεται μπας και είμαι μαφιόζος και τον ψηφίζω για να του δώσω σήμα για μένα. Πετάγεται λίγο μετά η kleop και μου κάνει επίθεση, υποστηρίζοντας τον ultraviolence περισσότερο απ' όσο υποστήριξε ο ίδιος τον εαυτό του για την ψήφο που του έριξα. Υποψιάζεται λοιπόν ότι και η kleop μπορεί να είναι μαφιόζος. Κατόπιν δημιουργείται το περίφημο τρίπτυχο με μένα, τον Giamou και τον Tzoum. Εμένα δεν θα με ψήφιζε σίγουρα αφού με θεωρούσε υποψήφιο μαφιόζο και τελικά ψηφίζει τον Tzoum. Το επόμενο πρωί ο Tzoum πεθαίνει. Έχω την εντύπωση πως η μαφία τον σκότωσε για να κάνει νόημα στον ΔΑ. Οι μαφιόζοι δηλαδή σκότωσαν το πρώτο βράδυ αυτόν που ψήφισε ο ΔΑ, με αυτό τον τρόπο όμως έκαναν το λάθος να τον πείσουν παραπάνω ότι εγώ είμαι μαφιόζος. Ψηφίζω πρώτο γύρο τον ΔΑ, στη συνέχεια αυτός ψηφίζει Tzoum και εγώ σκοτώνω Tzoum το βράδυ, παραπέμποντας έμμεσα στο τρίπτυχο. Αυτό ακριβώς νομίζω σκέφτηκε ο ultraviolence εκείνη τη μέρα. Το kill των μαφιόζων είναι κακό γιατί αντί να βοηθήσουν τον ultra, τον οδηγούν σε μένα. Πάμε τώρα στην kleop. Η kleop πεθαίνει και στα τελευταία της λόγια αναφερόμενη σε ένα σύντομο post του ultraviolence λέει ότι πέθανε για να προστατέψει το όνομά του. Η kleop ήδη είχε τραβήξει την προσοχή του με την υπεράσπιση που του έκανε μόλις τον ψήφισα. Όταν λοιπόν του λέει ότι πέθανε για να υπερασπίσει το όνομά του, εκείνος το εκλαμβάνει αυτό ως έμμεση νύξη στο ότι ήταν μαφιόζα. Κατόπιν έρχεται η Μάιρα, η οποία στις 04/07/2016 23:29 λέει ότι η kleop πρέπει να ήταν μαφιόζος που ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια, πράγμα που κάνει τον ultraviolence να υποψιαστεί πως ίσως η Mάιρα να ήταν πληροφοριοδότης της kleop και άρα αθώα. Πάμε στις 05/07/2016 18:54 Η Μάιρα φάινεται σίγουρη για την ενοχή της kleop και ψηφίζει τον i lie us. Γι' αυτό τον λόγο, ο ultraviolence ψηφίζει την Μάιρα. Μπορεί να πείστηκε ότι τελικά ήταν πληροφοριοδότης. Ήδη έχουν ειπωθεί για την Claire διάφορες κατηγορίες, κινδυνεύει να βγει, εγώ είμαι δεύτερος και ο ultra έχει αμφιβολίες για το αν είμαι μαφιόζος ή όχι. Δεν ξέρει επίσης αν η Claire είναι μαφιόζος ή όχι. Οπότε δεν θέλει να βγει κανένας από μας. Στο μυαλό του η kleop έπαιζε να ήταν ένοχη και οι μαφιόζοι μπορούσαν να είχαν χάσει ήδη ένα μέλος τους άρα κάτι έπρεπε να κάνει. Απ' το να ρισκάρει να φύγει και δεύτερος μαφιόζος, χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να σώσει την Claire. Γνωρίζει όμως ότι η Μάιρα είναι αθώα (ή έτσι νόμιζε), οπότε επιλέγει αυτήν για να ανταλλάξει τις ψήφους της Claire. Πάμε τώρα στη χτεσινή μέρα 14:05. Ο Giamou κάνει ένα σενάριο για τον ΔΑ και αναφέρει ότι πρέπει να είναι κάποιος που ψήφισε Μάιρα. Ο Ultraviolence πετάγεται και προσπαθεί να πει πως δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί ο ΔΑ δεν θα έκανε το λάθος να ψηφίσει Μάιρα και να δώσει αυτό το στοιχείο οπότε πρέπει να βρίσκεται στα άτομα που έδωσαν μονές ψήφους. Σαφώς βέβαια ο ίδιος γνώριζε πως έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα και γι' αυτό μπήκε στον κόπο να απαντήσει στον Giamou, το σενάριο του οποίου ήταν σωστό. Το γεγονός βέβαια ότι ο Giamou πετυχαίνει το σενάριο κάνει σίγουρα τον ultraviolence να έχει υποψίες πως ο Giamou είναι μαφιόζος και του λέει εμμέσως πως ξέρει ότι είναι ο ΔΑ, γι' αυτό στο προτελευταίο του post λέει στον Giamou ότι έχει δίκιο προς το σενάριό του, δείχνοντάς του ίσως έμμεσα ότι έπιασε το μήνυμα. Προς βοήθειά σου ultra, σου λέω ότι ο Giamou δεν είναι μαφιόζος. Τέλος, χτες στις 17:05 ο ultra γράφει ένα τελευταίο post που απευθύνει στην Claire λέγοντάς της ότι δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι μαφιόζος ή πολίτης και λέει ίσως με μια απόγνωση ''παρακαλώ θερμά και τους υπόλοιπους που δε γράφουν, να αυξήσουν λίγο τη συμμετοχή τους''. Για μας που δεν ξέρουμε ότι είναι ο ΔΑ αυτό ακούγεται ως μια προσπάθεια να συμμετέχουν στο παιχνίδι περισσότεροι, αλλά για τους μαφιόζους αυτό σημαίνει ''επιτέλους βοηθήστε με γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αθώος και ποιος όχι''. Τον δικαιολογώ απολύτως. Αν ήμουν στη θέση του θα μου την είχε δώσει η πλήρης έλλειψη βοήθειας. Μέχρι στιγμής περισσότερο για μαφιόζος έκανα εγώ, έστω και επειδή τυχαία τον ψήφισα, ή ο Giamou που έκανε ένα σωστό κατά τη γνώμη μου σενάριο, παρά αυτοί που είναι όντως μαφιόζοι. Πέθανε και η aegloswen που έλεγε κι αυτή συνέχεια εμένα, οπότε μάλλον ο Ikarionas είναι μαφιόζος. Καθόλου δεν τον βοήθησαν τα kill. Πρέπει να έχει ρίξει αρκετό βρίσιμο το παιδί στους μαφιόζους. Υπήρχε άραγε βοήθεια από μαφιόζους για να τους καταλάβει; Θα μπορούσε αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Μια τέτοια βοήθεια θα μπορούσε να είναι από τον Dumenuke, ο οποίος τον ψήφισε λίγο πριν το τέλος της ψηφοφορίας στις 8 παρά 10. Αυτό μπορεί να λέει κάτι. Του έδωσε την μοναδική ψήφο πριν τελειώσει η ψηφοφορία λέγοντας μάλιστα ''για να βγει σήμερα'', κάτι που δεν μπορούσε να γίνει σε καμία περίπτωση. Ωστόσο ο Dumeduke είχε ψηφίσει και την Claire στον πρώτο γύρο. Ή πέτυχε δύο random διάνα ψήφους ή γνωρίζει πράγματα. Μια άλλη προσπάθεια για να του δώσουν να καταλάβει ποιοι είναι μαφιόζοι μπορεί να έγινε από τον tsarachaf και την Guest 278211, καθώς ο πρώτος είναι ο πρώτος που είπε ότι ο ΔΑ πρέπει να είναι έμπειρος, όταν οι υπόλοιποι έλεγαν πως είναι άπειρος (απ' ό,τι κατάλαβα θεωρείται τον ultraviolence έμπειρο, εγώ προσωπικά δεν τον ξέρω) ενώ η δεύτερη με τα σενάρια για τον ΔΑ που έκανε, έδειξε επίσης κάποια πράγματα, όπως το ότι μάλλον θεωρούσε εμένα μαφιόζο κλπ.

Ο ultraviolence βρίσκεται υπερβολικά πολύ στην αδράνεια, κάνει 2-3 σύντομα post κάθε μέρα και ωστόσο κανείς δεν προσπαθεί να τον φέρει στην επιφάνεια γιατί οι μαφιόζοι έχουν συμφέρον να τον κρατήσουν κρυφό. Πάντοτε ψηφίζει προς το τέλος της ψηφοφορίας, φοβούμενος ίσως μην ψηφίσει μαφιόζο. Θέλει να δει τι θα ειπωθεί για να ξέρει τι να ψηφίσει και απ' όσα λέει φαίνεται ότι παρακολουθεί πολύ το παιχνίδι.

Αν όντως ισχύει αυτό το σενάριο τότε στάθηκα αρκετά τυχερός στην πρώτη μου ψήφο αλλά και όντως τα kills των δολοφόνων μάλλον ήταν κακά kills. Όσο περισσότερο το βλέπω, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι ο ultraviolence είναι ο ΔΑ. Πείθομαι τόσο πολύ που και κάρτα τυμβωρυχίας να είχα, δεν θα χρειαζόταν καν να τη χρησιμοποιήσω πάνω του.
Μπορεί να μη με συμφέρει που το λέω,αλλά δεν είναι άσχημο το σενάριο.Αλλά άνθρωπε μου,το'χω πει σε τόσα ποστ ότι για μένα είσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο,γιατί πας να στρέψεις τις ενοχές σε εμενα;
Ναι βρε,σαφώς έτσι έγινε,το συζητάς; Τα ίδια έλεγες και για τον Σπυράκο,ότι είναι σίγουρα ένοχος, και τώρα αλλάζεις τα λόγια σου για εκείνον και αμφιβάλεις.Οργάνωσε λίγο καλά τις σκέψεις στο μυαλό σου και το ξανασυζητάμε.


Καλημέρα και από εμένα, Παλέρμο!:)

Πρώτα θα πω κάτι που το σκέφτομαι από εχθές το βράδυ και θα ακολουθήσει πιο μετά μία πιο αναλυτική δημοσίευση.
Μου φαίνεται λυπηρό που μετά από τόσα Παλέρμο (γενικά) και Extreme (ειδικότερα) υπάρχουν ακόμη άτομα που προσπαθούν να υπονοήσουν ρόλους (είτε όντως είναι οι ρόλοι τους, είτε το κάνουν για παραπλάνηση). :/:
Σκέφτηκα ότι ενδεχομένως δεν γίνεται αντιληπτό ότι το κάνουν μέσα στην ένταση του παιχνιδιού.
Λέμε κάθε φορά ότι το Παλέρμο είναι παιχνίδι επιχειρηματολογίας και δε το λέμε για να ευλογάμε τα γένια μας, η αλήθεια είναι. :P
Αυτό λέγεται διότι στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει μία συντριπτική πλειονότητα που συμφωνεί επ' αυτού. Οι ζυμώσεις έπειτα από τόσα Παλέρμο αυτό έχουν δείξει. Προσωπικά, δε θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ (ούτε ως ΣΕ, όπως παλιότερα ούτε ως παίκτρια) με ένα παιχνίδι που όροι όπως "διαισθάνομαι, ξέρω, προβλέπω" είναι αποδεκτοί.
Αλλά πάμε να δούμε γιατί η υπονόηση ρόλου ΔΕΝ είναι επιχείρημα.
Έστω Χ ενθουσιώδης παίκτης, στριμωγμένος από άλλους συμπαίκτες του.
Έστω ότι ο Χ γνωρίζει την ταυτότητα του Ψ, που είναι μαφιόζος.
Λέει λοιπόν,
εγώ που είμαι αθώος και ξέρω ότι ο Ψ είναι μαφιόζος θα ψηφίσω τον Ψ. Επειδή ο Ψ είναι μαφιόζος και το ξέρω. Το ότι ο Ψ είναι μαφιόζος. Το ξέρω επειδή εγώ είμαι αθώος.
Όλο αυτό ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ως επιχείρημα. Γιατί; Επειδή το επιχείρημα είναι μία αποδεικτική, αιτιολογική διαδικασία. Οι προκείμενες πρέπει να είναι αληθής και αυτό να επιβεβαιώνεται. Στην περίπτωση του φίλου Χ, που δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις του, ΔΕΝ επιβεβαιώνεται. Είναι λοιπόν ένα κυκλικό επιχείρημα που δεν είναι ούτε αληθές, ούτε έγκυρο.
edit: Χάριν ακρίβειας, αναφέρω πως αυτό είναι το τέχνασμα που αναφέρεται ως λήψις του ζητουμένου - χρησιμοποιείται δηλαδή, προκείμενη της οποίας η ορθότητα δεν έχει αποδειχθεί.

Αυτά είχα να πω για τώρα ως ένα γενικό κανόνα για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις :redface: Δεν θέλω να νομίζει κανένας πως στόχος αυτής της δημοσίευσης ήταν να κατηγορήσω ή να προσβάλλω. :P Αν σας ενοχλήσει, αγνοήστε την ή ας την σβήσει η ΣΕ αν κρίνει πως είναι ανάρμοστη.

Πάω να πάρω καφέ και επανέρχομαι για ανάγνωση! :)
Σ'ευχαριστώ που υπάρχεις :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Συμφωνώ με τα σενάριά σου και μου αρέσει που δεν αφαιρείς από την τριάδα της ισοψηφίας τον Giamou ο οποίος ευκόλως παραλείπεται από άλλο κόσμο. Έστω και σαν ενδεχόμενο, πρέπει να αναφέρεται.
Και εμένα μου έκανε εντύπωση η επιλογή της Μάιρα. Δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει αδιαμφισβήτητα την αθωότητά της, από την μία, και από την άλλη θα μπορούσε να βγάλει οποιοδήποτε παίκτη είχε έστω και μία ψήφο, δηλαδή: i_lie_us, Cupid, tsarachaf, PieMaker, Drama Prinzessin, ultraviolence, Giamou, Σπυράκο, Libertus, Ikariona. Από όλους αυτούς τους παίκτες επιλέγει την Μάιρα;

Κοιτάζοντας τα μηνύματα της Μάιρα, δεν υπήρξε κάποιο που να με βοηθήσει να καταλάβω αν έχει κάποιο ρόλο.

Τα πλάγια γράμματα ήταν ένας συλλογισμός στη βάση του ότι δεν γίνεται να θεωρεί και την Claire και τον Ikariona μαφιόζους ο ΔΑ. Να γιατί:
Η μόνη ενέργεια μεμπτή της Claire είναι πως με την ψήφο της έδιωξε την kleop και κράτησε μέσα Σπυράκο, Ικαρίωνα, Giamou. Από αυτούς, ο Ικαρίωνας έχει επανειλλημένα αντιταχθεί στους Claire Rentfield και Σπυράκο. Δεν γίνεται να είναι η Claire και ο Ικαρίωνας μαφιόζοι και να κονταροχτυπιούνται στο δεύτερο γύρο με τέτοιο τρόπο! Δεν έχει καμία λογική τόσο νωρίς στο παιχνίδι και ενώ είμαστε -2 πολίτες, άρα οι μαφιόζοι έχουν πλεονέκτημα.
Επομένως, τα ενδεχόμενα είναι τα 1-4. Το 2 δεν παίζει.
Για εμένα λοιπόν, βάσει των παραπάνω, μου φαίνεται ότι δεν ήταν μία προσεκτική κίνηση αυτή. Σε αυτή την φάση ίσως είναι υπερβολική λεπτομέρεια το να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει με τον ΔΑ, αλλά ήθελα να σου απαντήσω σε αυτό.

Έχεις ένα δίκιο σε αυτό. Απλά αυτό που έγινε αποτελεί μία κίνηση από την ομάδα της μαφίας συνολικά που θα μπορούσε να μας δώσει κάποιες πληροφορίες, ενώ οι δολοφονίες είναι πιο δύσκολο να αξιολογηθούν, γιατί υπάρχει πάντα το ερώτημα εάν ο φόνος γίνεται σε άτομο που όντως έπεσε μέσα στις προβλέψεις του ή εάν είναι κίνηση τακτικής.


Το κύμα που δημιουργήθηκε προς Drama έγινε λόγω των ψήφων της ή ως μια προσπάθεια να σωθεί ο Σπυράκος; Επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου.


πάντως ομολογώ πως μου φάνηκε εξίσου ύποπτο και όλο αυτό το κύμα κατά της drama τη τελευταία στιγμή ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως έχει γράψει ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΓΑ μηνύματα. Πες τον ικαριωνα τον καταλαβαίνω έχει τις θεωρίες του οι υπόλοιποι;

Ως αντίλογο, θα έλεγα ότι δε γίνεται να αθωώνονται κάποιοι μόνο και μόνο επειδή δε συμμετέχουν πολύ. Για παράδειγμα ο Libertus και ο Pie στον προηγούμενο γύρο ήταν άφαντοι, και ειδικά ο πρώτος ήταν αρκετά ενεργός μέχρι τότε. (δε θυμάμαι εάν είχε αναφέρει πως θα λείπει, θα ήθελα τη βοήθειά σας εδώ) - ΑΚΥΡΟ μέχρι να τελειώσω το ποστ μου αναφέρθηκε σε αυτό

Αυτό δεν ήθελε ο ΔΑ? Να καθίσουμε να αναλωθούμε με την περίεργη αυτή κίνησή του, να ασχοληθούμε με το ποιοι ευνοήθηκαν και ποιοι ζημιώθηκαν από την αλλαγή ψήφων. Είναι κάτι που κάνετε όλοι, κοιτάτε πού και γιατί ο ΔΑ έκανε ότι έκανε. Την ίδια στιγμή που εσείς ψάχνετε τον ΔΑ, αυτός εκμεταλλεύετε το χάος για να αναγνωρίσει τους δολοφόνους. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Και η συμπεριφορά σου φέρνει όλο και περισσότερη αυτή αιμοδιψή δολοφόνου. Μπορώ να πω πλέον ότι έχω πειστεί για την ενοχή σου.

Σε αυτό αναφέρθηκα και παραπάνω, οι κινήσεις του ΔΑ μπορούν πιο εύκολα να μας υποδείξουν τη μαφία. Μαζί με την ψηφοφορία βέβαια, που μπορεί να αποκαλύψει πολλά.

Hey guys :) λοιπον δεν έχω διαβάσει τίποτα αλλα θέλω να ψηφισω τον σπυρακο για τους λόγους που είπα χθες.

Κι εγώ Σπυράκο ψήφισα, όμως τι φάση; Πιο τελευταία στιγμή δε γίνεται!

Προς Giamou & Ikariona: Με θεωρείτε ύποπτη επειδή στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισα τυχαία, στη δεύτερη που ήμουν ανάμεσα σε Giamou και Σπυράκο ψήφισα τον Giamou επειδή δεν προλάβαινα να διαβάσω εάν είχε γίνει κάποια σημαντική εξέλιξη στο παιχνίδι και επειδή στην τρίτη ψηφοφορία παρέμεινα στο σενάριο που είχα από την αρχή του παιχνιδιού και ψήφισα Σπυράκο. Ναι, εξαιρετικά ύποπτο. Πάω πάσο.

Btw χαίρομαι που ο Ικαρίονας ασχολήθηκε με το θέμα του ΔΑ τόσο εκτενώς. Αν έχει πέσει μέσα, τότε πρέπει να κοιτάξουμε ποιοι στήριξαν τον ultra.

Για τους γνωστούς λόγους ψηφίζω Claire Rentfield.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,240 μηνύματα.
Ψηφοφορία για Πέμπτη 7/7
  1. Claire Rentfield
  2. Cupid
  3. Deutsch... Lover --> Claire Rentfield
  4. DumeNuke --> Ikarionas
  5. Eileen
  6. Emilouko
  7. Giamou
  8. Ikarionas --> tsarachaf
  9. i_lie_us --> Claire Rentfield
  10. iris17
  11. JKaradakov
  12. Libertus
  13. mintin97 --> Claire Rentfield
  14. Nefeli Graf
  15. PieMaker
  16. Guest 278211 --> Claire Rentfield
  17. tsarachaf
  18. ultraviolence
  19. vassilis498
  20. Τάσος97

Ψήφοι
4 Claire Rentfield
1 Ikarionas
1 tsarachaf

Η Χώρα των Φαντασμάτων
kleop - Ψηφοφορία 4/7
Tzoum - Δολοφονία 5/7
Mάιρα - Ψηφοφορία 5/7
aegloswen - Δολοφονία 6/7
Σπυρακος (^^) - Ψηφοφορία 6/7
Drama Prinzessin - Ποινή 6/7

Οριστικές Αποχωρήσεις
---

Απουσίες
Libertus #1
PieMaker #1
Τάσος97 #1

Λοιπές Ενέργειες Παιχτών
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον ψήφος από Σπυρακος (^^)
Ενεργοποίηση κάρτας: Ακύρωση ψήφου από Ikarionas
Ενεργοποίηση ιδιότητας Διεφθαρμένου Αστυνομικού: Αντιστροφή ψήφων
Ενεργοποίηση κάρτας: Εξαίρεση Ψηφοφορίας από Claire Rentfield
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον ψήφος από Σπυρακος (^^)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Να το. Σώζουν την Κλερί. Το είχα φανταστεί... Δεν έγραψε τίποτα σχεδόν όλη τη μέρα. Στο ποστ που την ψήφισα, ανέφερα πως πιθανώς ξέρει ή σκέφτηκε πως θα την έσωζαν...
Με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά θα σου απαντήσω.
Και μαφιόζος να είναι η Claire, δε θα μπορούσε να ξέρει ότι θα σωθεί από τον ΔΑ. Ό,τι κάρτα να είχε ή ό,τι ιδιότητα θα μπορούσε να της παρέχει κάποιος ρόλος, αυτή τη γνώση δε θα μπορούσε να την έχει. Ως προς την απουσία της εκείνη την ημέρα και την έλλειψη δημοσιεύσεων, εγώ πιστεύω ότι όντως έχει ξενερώσει με το παιχνίδι όπως υποστηρίζει.
Μπορεί να είναι ξενερωμένη μαφιόζα, που επειδή ακριβώς δεν καίγεται να παραμείνει στο παιχνίδι - όπως αποδεικνύει και το τελευταίο, άνευ ψήφου post της, να είπε στην ομάδα της να μην την υποστηρίξουν γιατί δεν έχει πια κάποιο ενδιαφέρον αφ' ενός, και από τη στιγμή που θα βγει να μην πάρει κάποιον άλλο στο λαιμό της.
Μπορεί να είναι ξενερωμένη πολίτης, και αυτό το ενδεχόμενο το κρατάω ως πιθανότητα διότι η μόνη σοβαρή κατηγορία που είχαμε ποτέ να της προσάψουμε είναι πως πήγε να γλιτώσει τον Σπυράκο στην πρώτη ψηφοφορία. Για τον οποίο, επίσης δεν ξέρουμε ότι είναι μαφιόζος. Εμένα μου φαίνεται απλά πως έπαιξε άτσαλα - βιάστηκε όπως συνήθως να παίξει την κάρτα του και απλά παρασήρθηκε από την προσωπική του διαφωνία με το στυλ του Ικαρίωνα και για αυτό το τόσο μένος. (Σόρρυ Σπυράκο αν διαβάζεις :redface: )
Αυτά. :P

Δε προλαβαίνω να κάνω άλλο σχόλιο τώρα, θα επανέλθω πιο μετά. Θέλω όμως, έστω και στα γρήγορα να ρωτήσω δυο πολύ βασικά πράγματα.
  • Γιατί δεν έχει επαναφέρει κάποιος ακόμη την aegloswen;; Είστε όλοι τόσο σκεπτικοί για την ταυτότητά της; Και μέντιουμ να μην είναι (που αμφιβάλλω) είναι πολίτης! Νεκροφάνεια! :bounce:
  • Σήμερα θα πρέπει να παικτεί μία Τυμβωρυχία. Γιατί; Γιατί έχουμε πολλά φαντάσματα με ελάχιστους γνωστούς ρόλους. Εκτός αν περιμένετε να βγει η Claire και να παιχτεί σε αυτή Τυμβωρυχία. Χρειαζόμαστε επειγόντως κάποιες πληροφορίες. :/: Καλές οι ικασίες, αλλά μέχρι στιγμής, δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο μας έχουν βοηθήσει: H kleop είναι αθώα και ο Σπυράκος είναι για εμένα πολύ αμφίβολο κατά πόσο είναι μαφιόζος. Το γιατί θα το εξηγήσω αναλυτικά μετά!
  • Αν ο Σπυράκος είναι αθώος (λέω, αν!) αυτό δεν αθωώνει την Claire;
Τα φιλιά μου προς το παρόν!:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giamou

Νεοφερμένος

Ο Giamou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Ο ΔΑ δεν γνωρίζει τους μαφιόζους αλλά αυτοί τον γνωρίζουν και θέλουν να τον βοηθήσουν να τους βρει. Έχουμε τα εξής λοιπόν: Ο ΔΑ έσωσε την Claire, κράτησε μέσα στο παιχνίδι εμένα και έδιωξε την Μάιρα. Γιατί να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι εμένα; Προφανώς επειδή είχε αμφιβολίες για το αν είμαι μαφιόζος ή όχι. Πώς όμως του δημιουργήθηκαν αυτές οι αμφιβολίες; Είπα λοιπόν να δω τις κινήσεις μου στο παιχνίδι, ξανά. Την πρώτη μέρα εγώ είχα ψηφίσει τυχαία τον ultraviolence λόγω του nickname του. Αυτό είχε ως συνέπεια να πέσουν πάνω μου ένα σωρό άτομα κατηγορώντας με για την ψήφο μου με βάση το nickname, θαρρείς και δεν ήταν random για πρώτο γύρο. Το σενάριό μου είναι ότι ο Διεφθαρμένος Αστυνόμος είναι ο ultraviolence. Προσέξτε τι νομίζω ότι έγινε. Ψηφίζω κατά τύχη πρώτη γύρα τον ΔΑ. Ήμουν ο δεύτερος που ψήφιζε στο παιχνίδι και η δικαιολόγησή μου φαίνεται κάπως κρυπτική είναι η αλήθεια. Ο ίδιος ξέροντας πως είναι ο ΔΑ ψιλιάζεται μπας και είμαι μαφιόζος και τον ψηφίζω για να του δώσω σήμα για μένα. Πετάγεται λίγο μετά η kleop και μου κάνει επίθεση, υποστηρίζοντας τον ultraviolence περισσότερο απ' όσο υποστήριξε ο ίδιος τον εαυτό του για την ψήφο που του έριξα. Υποψιάζεται λοιπόν ότι και η kleop μπορεί να είναι μαφιόζος. Κατόπιν δημιουργείται το περίφημο τρίπτυχο με μένα, τον Giamou και τον Tzoum. Εμένα δεν θα με ψήφιζε σίγουρα αφού με θεωρούσε υποψήφιο μαφιόζο και τελικά ψηφίζει τον Tzoum. Το επόμενο πρωί ο Tzoum πεθαίνει. Έχω την εντύπωση πως η μαφία τον σκότωσε για να κάνει νόημα στον ΔΑ. Οι μαφιόζοι δηλαδή σκότωσαν το πρώτο βράδυ αυτόν που ψήφισε ο ΔΑ, με αυτό τον τρόπο όμως έκαναν το λάθος να τον πείσουν παραπάνω ότι εγώ είμαι μαφιόζος. Ψηφίζω πρώτο γύρο τον ΔΑ, στη συνέχεια αυτός ψηφίζει Tzoum και εγώ σκοτώνω Tzoum το βράδυ, παραπέμποντας έμμεσα στο τρίπτυχο. Αυτό ακριβώς νομίζω σκέφτηκε ο ultraviolence εκείνη τη μέρα. Το kill των μαφιόζων είναι κακό γιατί αντί να βοηθήσουν τον ultra, τον οδηγούν σε μένα. Πάμε τώρα στην kleop. Η kleop πεθαίνει και στα τελευταία της λόγια αναφερόμενη σε ένα σύντομο post του ultraviolence λέει ότι πέθανε για να προστατέψει το όνομά του. Η kleop ήδη είχε τραβήξει την προσοχή του με την υπεράσπιση που του έκανε μόλις τον ψήφισα. Όταν λοιπόν του λέει ότι πέθανε για να υπερασπίσει το όνομά του, εκείνος το εκλαμβάνει αυτό ως έμμεση νύξη στο ότι ήταν μαφιόζα. Κατόπιν έρχεται η Μάιρα, η οποία στις 04/07/2016 23:29 λέει ότι η kleop πρέπει να ήταν μαφιόζος που ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια, πράγμα που κάνει τον ultraviolence να υποψιαστεί πως ίσως η Mάιρα να ήταν πληροφοριοδότης της kleop και άρα αθώα. Πάμε στις 05/07/2016 18:54 Η Μάιρα φάινεται σίγουρη για την ενοχή της kleop και ψηφίζει τον i lie us. Γι' αυτό τον λόγο, ο ultraviolence ψηφίζει την Μάιρα. Μπορεί να πείστηκε ότι τελικά ήταν πληροφοριοδότης. Ήδη έχουν ειπωθεί για την Claire διάφορες κατηγορίες, κινδυνεύει να βγει, εγώ είμαι δεύτερος και ο ultra έχει αμφιβολίες για το αν είμαι μαφιόζος ή όχι. Δεν ξέρει επίσης αν η Claire είναι μαφιόζος ή όχι. Οπότε δεν θέλει να βγει κανένας από μας. Στο μυαλό του η kleop έπαιζε να ήταν ένοχη και οι μαφιόζοι μπορούσαν να είχαν χάσει ήδη ένα μέλος τους άρα κάτι έπρεπε να κάνει. Απ' το να ρισκάρει να φύγει και δεύτερος μαφιόζος, χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να σώσει την Claire. Γνωρίζει όμως ότι η Μάιρα είναι αθώα (ή έτσι νόμιζε), οπότε επιλέγει αυτήν για να ανταλλάξει τις ψήφους της Claire. Πάμε τώρα στη χτεσινή μέρα 14:05. Ο Giamou κάνει ένα σενάριο για τον ΔΑ και αναφέρει ότι πρέπει να είναι κάποιος που ψήφισε Μάιρα. Ο Ultraviolence πετάγεται και προσπαθεί να πει πως δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί ο ΔΑ δεν θα έκανε το λάθος να ψηφίσει Μάιρα και να δώσει αυτό το στοιχείο οπότε πρέπει να βρίσκεται στα άτομα που έδωσαν μονές ψήφους. Σαφώς βέβαια ο ίδιος γνώριζε πως έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα και γι' αυτό μπήκε στον κόπο να απαντήσει στον Giamou, το σενάριο του οποίου ήταν σωστό. Το γεγονός βέβαια ότι ο Giamou πετυχαίνει το σενάριο κάνει σίγουρα τον ultraviolence να έχει υποψίες πως ο Giamou είναι μαφιόζος και του λέει εμμέσως πως ξέρει ότι είναι ο ΔΑ, γι' αυτό στο προτελευταίο του post λέει στον Giamou ότι έχει δίκιο προς το σενάριό του, δείχνοντάς του ίσως έμμεσα ότι έπιασε το μήνυμα. Προς βοήθειά σου ultra, σου λέω ότι ο Giamou δεν είναι μαφιόζος. Τέλος, χτες στις 17:05 ο ultra γράφει ένα τελευταίο post που απευθύνει στην Claire λέγοντάς της ότι δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι μαφιόζος ή πολίτης και λέει ίσως με μια απόγνωση ''παρακαλώ θερμά και τους υπόλοιπους που δε γράφουν, να αυξήσουν λίγο τη συμμετοχή τους''. Για μας που δεν ξέρουμε ότι είναι ο ΔΑ αυτό ακούγεται ως μια προσπάθεια να συμμετέχουν στο παιχνίδι περισσότεροι, αλλά για τους μαφιόζους αυτό σημαίνει ''επιτέλους βοηθήστε με γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αθώος και ποιος όχι''. Τον δικαιολογώ απολύτως. Αν ήμουν στη θέση του θα μου την είχε δώσει η πλήρης έλλειψη βοήθειας. Μέχρι στιγμής περισσότερο για μαφιόζος έκανα εγώ, έστω και επειδή τυχαία τον ψήφισα, ή ο Giamou που έκανε ένα σωστό κατά τη γνώμη μου σενάριο, παρά αυτοί που είναι όντως μαφιόζοι. Πέθανε και η aegloswen που έλεγε κι αυτή συνέχεια εμένα, οπότε μάλλον ο Ikarionas είναι μαφιόζος. Καθόλου δεν τον βοήθησαν τα kill. Πρέπει να έχει ρίξει αρκετό βρίσιμο το παιδί στους μαφιόζους. Υπήρχε άραγε βοήθεια από μαφιόζους για να τους καταλάβει; Θα μπορούσε αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Μια τέτοια βοήθεια θα μπορούσε να είναι από τον Dumenuke, ο οποίος τον ψήφισε λίγο πριν το τέλος της ψηφοφορίας στις 8 παρά 10. Αυτό μπορεί να λέει κάτι. Του έδωσε την μοναδική ψήφο πριν τελειώσει η ψηφοφορία λέγοντας μάλιστα ''για να βγει σήμερα'', κάτι που δεν μπορούσε να γίνει σε καμία περίπτωση. Ωστόσο ο Dumeduke είχε ψηφίσει και την Claire στον πρώτο γύρο. Ή πέτυχε δύο random διάνα ψήφους ή γνωρίζει πράγματα. Μια άλλη προσπάθεια για να του δώσουν να καταλάβει ποιοι είναι μαφιόζοι μπορεί να έγινε από τον tsarachaf και την Guest 278211, καθώς ο πρώτος είναι ο πρώτος που είπε ότι ο ΔΑ πρέπει να είναι έμπειρος, όταν οι υπόλοιποι έλεγαν πως είναι άπειρος (απ' ό,τι κατάλαβα θεωρείται τον ultraviolence έμπειρο, εγώ προσωπικά δεν τον ξέρω) ενώ η δεύτερη με τα σενάρια για τον ΔΑ που έκανε, έδειξε επίσης κάποια πράγματα, όπως το ότι μάλλον θεωρούσε εμένα μαφιόζο κλπ.

Γενικα πολυ καλο σκεπτικο και λογικο, απλα εχω να προσθεσω πως δε γινεται να ειναι μαφιοζοι η cleop με την Claire, γιατι πιστευω πως, εστω και "τυχαια", η Claire δε θα ψηφιζε πρωτο γυρο cleop, καταδικαζοντας την.



Καλημέρα και από εμένα, Παλέρμο!:)

Μου φαίνεται λυπηρό που μετά από τόσα Παλέρμο (γενικά) και Extreme (ειδικότερα) υπάρχουν ακόμη άτομα που προσπαθούν να υπονοήσουν ρόλους (είτε όντως είναι οι ρόλοι τους, είτε το κάνουν για παραπλάνηση). :/:
Σκέφτηκα ότι ενδεχομένως δεν γίνεται αντιληπτό ότι το κάνουν μέσα στην ένταση του παιχνιδιού.
Λέμε κάθε φορά ότι το Παλέρμο είναι παιχνίδι επιχειρηματολογίας και δε το λέμε για να ευλογάμε τα γένια μας, η αλήθεια είναι. :P
Αυτό λέγεται διότι στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει μία συντριπτική πλειονότητα που συμφωνεί επ' αυτού. Οι ζυμώσεις έπειτα από τόσα Παλέρμο αυτό έχουν δείξει. Προσωπικά, δε θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ (ούτε ως ΣΕ, όπως παλιότερα ούτε ως παίκτρια) με ένα παιχνίδι που όροι όπως "διαισθάνομαι, ξέρω, προβλέπω" είναι αποδεκτοί.
Αλλά πάμε να δούμε γιατί η υπονόηση ρόλου ΔΕΝ είναι επιχείρημα.
Έστω Χ ενθουσιώδης παίκτης, στριμωγμένος από άλλους συμπαίκτες του.
Έστω ότι ο Χ γνωρίζει την ταυτότητα του Ψ, που είναι μαφιόζος.
Λέει λοιπόν,
εγώ που είμαι αθώος και ξέρω ότι ο Ψ είναι μαφιόζος θα ψηφίσω τον Ψ. Επειδή ο Ψ είναι μαφιόζος και το ξέρω. Το ότι ο Ψ είναι μαφιόζος. Το ξέρω επειδή εγώ είμαι αθώος.
Όλο αυτό ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ως επιχείρημα. Γιατί; Επειδή το επιχείρημα είναι μία αποδεικτική, αιτιολογική διαδικασία. Οι προκείμενες πρέπει να είναι αληθής και αυτό να επιβεβαιώνεται. Στην περίπτωση του φίλου Χ, που δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις του, ΔΕΝ επιβεβαιώνεται. Είναι λοιπόν ένα κυκλικό επιχείρημα που δεν είναι ούτε αληθές, ούτε έγκυρο.
edit: Χάριν ακρίβειας, αναφέρω πως αυτό είναι το τέχνασμα που αναφέρεται ως λήψις του ζητουμένου - χρησιμοποιείται δηλαδή, προκείμενη της οποίας η ορθότητα δεν έχει αποδειχθεί.

1. Συμφωνω με αυτο που λες, αλλα το παλερμο εκτος απο παιχνιδι επιχειρηματολογιας ειναι και παιχνιδι-θεατρο, παιχνιδι ψεματος και παραπλανησης και παιχνιδι στο οποιο προσπαθεις να ξεγελασεις τους αλλους υποδυομενος ρολους και εκμεταλλευοντας καταστασεις και συγκυριες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top