Λοιπόν...
Αρχικά ένα μπράβο στην όμαδα μας! Για μένα, ο καθένας από εσάς ήταν υπέροχος για τους δικούς του λόγους.

Αναμφίβολα δεν ήμασταν και η ιδανική μαφία, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με το ότι παίξαμε τόσο άσχημα. Άκριβε, όχι και τραγική μαφία... δεν είναι τόσο ωραίο αυτό για την προσπάθεια που κάναμε με τα παιδιά.

Η Emilouko για μένα ήταν εξαιρετική, κανείς δεν την κατηγόρησε ποτέ σοβαρά κι έπαιξε και ήταν και ενεργή παίκτρια. Ο Ανέστης (Sommerfeld) έπαιξε επίσης καλά. Εξετέθη, ναι, αλλά δεν ευθύνεται τόσο ο ίδιος γι' αυτό, όσο η Ριρίκα η οποία έπαιξε απροκάλυπτα τον ρόλο του ΑΜ. Το μόνο που έκανε ήταν να κατηγορεί τον Sommerfeld και να τον ψηφίζει, δεν ασχολιόταν με τίποτα άλλο, ενώ νικάει μόνη της. Εάν έπαιξε κάποιος άσχημα, αυτός δεν ήταν ο Sommerfeld... (θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ασφαλιστική δικλείδα και για τον ΑΜ). Η kleop έκανε κάποιες άγαρμπες κινήσεις στην αρχή, αλλά έφυγε "τυχαία" και νωρίς, οπότε δεν έγινε αντιληπτή μέχρι να επανέλθει γι' αυτόν τον λόγο.
Όσο για εμένα, εξαρχής όταν είδα την κλήρωση είπα στον Δημήτρη ότι θα είμαι ικανοποιημένος, εάν φτάσουμε μέχρι ένα αξιοπρεπές σημείο και δεν ξεκληριστεί η μαφία γρήγορα. Νέοι παίκτες στη μαφία, κάρτες μέτριες, εγώ να μην έχω τόσο χρόνο στην πραγματικότητα αλλά δεν είχα και πολλές επιλογές. Τελικά έγινε και το θαύμα. Πιστεύω ότι το μεγάλο λάθος μου ήταν το γεγονός ότι δεν πήγα με τα νερά των πολιτών που επέμεναν στην ενοχή της Μελανίας. Όταν αποχώρησε η kleop, συμφωνήσαμε με την Έμιλυ αυτή να υποστηρίζει πιο πολύ την ενοχή της Μελανίας και εγώ την αθωότητά της. Περίμενα ότι από τη στιγμή που θα υποστήριζα και το πραγματικό περιστατικό, θα ήταν εύκολο να πείσω πολίτες και να τους πάρω με το μέρος μου. Δεν υπολόγισα ότι δεν θα πετύχαινε και μάλλον δεν το υπολόγισα επειδή από την επιχειρηματολογία μου έλειπε το βασικό σημείο, ότι δηλαδή η Έμιλυ ήταν η μαφιόζα που ήξερε η Μελανία και φυσικά δεν μπορούσα να την δώσω... Έτσι περιορίστηκα αναγκαστικά στο να κατηγορώ την Έμιλυ και άλλα 1-2 άτομα γενικά και αόριστα.
Eileen: πολύτιμη βοηθός! Έτρεμα τις ψήφους σου στους πρώτους γύρους, αλλά όταν προσανατολίστηκες έπαιξες καταλυτικό ρόλο στο τέλος. Εκτίμω βαθύτατα ότι ξαγρυπνούσες, για να με σώσεις.
I_lie_us: κατάλαβα ότι είσαι η πόρνη, όταν έχασα every single υποστηρικτή.

Σε έχω και στη λίστα που έκανα χθες και προσπαθούσα να βρω τον γιατρό, περισσότερα παρακάτω!
Για τη Μελανία: καταλάβαμε ότι είναι πληροφοριοδότης, γιατί στην αρχή του παιχνιδιού πετούσε συνεχώς σπόντες στην Έμιλυ. Έπειτα, εγώ έκανα ένα ποστ στο οποίο σχολίαζα διάφορους παίκτες μεταξύ των οποίων και η Εμιλούκο την οποία ψιλοκατηγόρησα, και βρήκε αφορμή η Μελανία να πιαστεί μόνο από την πρόταση στην οποία ανέφερα την Έμιλυ και να με ρωτήσει αν πιστεύω ότι η Έμιλυ καλύπτει τον εαυτό της. Ε, μετά στην ψηφοφορία η Μελανία ψήφισε τον Τάσο, βλέποντας ότι η Έμιλυ ψήφισε τον Ηλία. Δεν πιάστηκε και κανείς άλλος από τα ποστς της Μελανίας ούτως ώστε να κατηγορήσει την Έμιλυ, οπότε...τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Πάντως, η Μελανίτσα μας θα πάθει ένα σοκ, όταν δει τι συνέβη τελικά... απ' ό,τι μαθαίνω καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με θεωρούσε πολίτη και μάλιστα ντετέκτιβ που ρώτησα γι' αυτή και την υποστηρίζω! Αχ βρε Μελανίτσα...πάντως την εκδίκηση για το #40 την ήθελες!
Για τη Νεφέλη (γιατρός): χθες όντως το θύμα μας ήταν ο Πάι και τον έσωσες. Ήταν ομολογουμένως απόπειρα δολοφονίας με αρκετά μεγάλη πιθανότητα αποτυχίας... Πήρα που λέτε χθες αποφασιστικά τετράδιο και μολύβι και αφού είχαμε κάρτα όνειρο λέω μέσα μου: "τέλος, θα βρω τον γιατρό και θα τον φάμε!". Ε, πολλοί ρόλοι ήταν γνωστοί. Βρήκα τη drama από τα ποστς της που ανέφερε συνέχεια τον δήμαρχο, βρήκα τον Σπυράκο ως συγκάτοικο από μια ψηφοφορία που είχε συμμαχήσει με τον Θωμά και σε γενικές γραμμές με την μέθοδο του αποκλεισμού κατέληξα σε Ιορδάνη και Νεφέλη με επιφύλαξη. Ρωτήσαμε για τη Νεφέλη και χτυπήσαμε διάνα. Να και η λίστα που είχα κάνει με τους παίκτες (το έκαψα!

) :
Για την ποινή του Τάσου: ήμουν απ' αυτούς που έθιξαν το ζήτημα στη ΣΕ, οπότε θέλω να πω δημόσια το σκεπτικό μου, γιατί το έχω δει και σε άλλα παιχνίδια και επίσης δεν μου άρεσε... για μένα η ποινή ήταν ορθή και μάλιστα θα έπρεπε να ισχύσει και χωρίς αποκάλυψη ρόλου. Το Παλέρμο κατά την κρίση μου είναι ένα κατεξοχήν παιχνίδι επιχειρημάτων και όχι γνώσεων. Εάν ήταν παιχνίδι γνώσεων, πολύ απλά ο κάθε ρόλος θα δήλωνε δημόσια τι ξέρει και θα κινούνταν όλοι ανάλογα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει μια δήλωση γνώσεως πραγμάτων που μπορεί να είναι και μπλόφα, όπως λέτε. Δηλαδή, το νόημα του παιχνιδιού είναι να ερμηνεύουμε εάν ο τάδε και ο δείνα λέει αλήθεια για το εάν έπαιξε κάρτα στον Χ ή αν έχει τον τάδε ρόλο για να δει τον ρόλο του Ψ; Εξάλλου, ο Τάσος έγραψε "Δεν είναι τυχαίο που ξέρω σήμερα ότι ο Ηλίας είναι αθώος και όχι χθες (κάπως έτσι)". Εάν αυτό δεν είναι φανέρωση ρόλου τότε τι είναι; Και πρέπει να εξετάζονται και οι προθέσεις πίσω από μια τέτοια κίνηση... όταν κινδυνεύεις να βγεις σε ψηφοφορία και δηλώνεις απροκάλυπτα τον ρόλο σου για να σωθείς, ε... δεν την αξίζεις την ποινή; Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, Τάσο, συγγνώμη αν φαίνομαι εναντίον σου, απλά θέλω να σας βάλω να σκεφτείτε πώς πρέπει να οριοθετείται ο τρόπος που παίζουμε...
Οι πολίτες: Ο φρικ για μένα ήταν από τους πιο καλούς παίκτες και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον γύρο που ενεργοποίησε την ιδιότητά του, γιατί αθωώθηκε, έδιωξε μια μαφιόζο χωρίς να το ξέρει και ύστερα έπεσαν οι υποψίες σε εμάς. Ο Ακριβός επίσης είναι σταθερή αξία και ο ultraviolence μας έδωσε πάτημα να τον βγάλουμε. Ο Ιορδάνης πίστευα ότι ήταν η πόρνη στην αρχή αλλά με πρόδωσε!

Σε αδρές γραμμές πάντως, οι περισσότεροι πολίτες έπαιξαν αρκετά παθητικά και διευκόλυναν το έργο μας. Δεν είναι τυχαίο, εάν δείτε στην κάρτα ψηφοφορίας, ότι η μόνη ουσιαστική κάρτα που παίχτηκε από πολίτη ήταν η ηχώ του ultraviolence.
Ευχαριστούμε πολύ τη ΣΕ για τον χρόνο που αφιέρωσε! Δημήτρη, το ημερολόγιό σου υπέροχο και πληρέστατο!
Καλά να περνάτε και ελπίζω να τα ξαναπούμε στο νέο Παλέρμο σχετικά σύντομα.