ωραίο θέμα
το προηγούμενο που είδα πριν μπω εδώ
Καθώς το 2009 μας λέει και του λέμε σε λίγες μέρες good bye, θα θέλατε να του δώσετε έναν τίτλο με λίγες λέξεις ή μια πρόταση ;
<<Μ' ένα τσιγάρο σα μεγάλη κιμωλία
μοιάζεις με φάρο που σκοντάψανε τα πλοία>>
Και να φανταστείς έχω κόψει και το κάπνισμα και τα ταξίδια με πλοίο και τους πυξ λαξ αλλά αυτήν την χρονιά χρειάστηκαν και τα τρία (όχι όλα μαζί)
Τί ήταν για σάς προσωπικά η χρονιά που πέρασε ;
μια απόδειξη ότι όλα είναι αναπόδεικτα
καλά μωρέ μια από τα ίδια , όπως τα ξέρεις , ξέρεις τι λένε no news good news , φίλα μου την γυναίκα σου (ξέρει αυτή)
οι τίτλοι είναι για τις ταινίες και η ζωή δεν είναι ταινία . Είναι ζωντανό ντοκιμαντέρ με στοιχεία θρίλερ , εναλλαγές επιστημονικής φαντασίας , ψευδαισθήσεις ρομαντικής κομεντί και κυνικότητα διαφημίσεων . Βέβαια έχει χάπι εντ αλλά είναι χρυσωμένο
ότι δεν υπάρχει αθανασία αλλά βασικά αυτό θα το αναλύσει λογικά η μελιώ
υπνηλία , μίλαν κουντέρα στο μετρό και φτηνή αρθογραφία τις κυριακές , γυμναστική με αναγκαστική ακρόαση lady gaga , ριζικές αποφάσεις της μιας ημέρας , το κινητό κλειστό με μία προσμονή να χτυπήσει , λάθος εκτίμηση του καιρού και της υπομονής , κρύα αστεία εν μέσω σοβαρών καταστάσεων , πάρτυ με ξεφάντωμα και ξεθώριασμα ενίοτε , αναπόφευκτες ελπίδες που αυτοκτονούνε από τον ψηλότερο όροφο μιας χαμηλής μονοκατοικίας , γαλλικός καφές που κρύωσε από την ρουτίνα , υποχρεώσεις χωρίς αιτία και επανάσταση δίχως ηρεμία . Και λίγη αγάπη γιατί πάντα θέλει να μιλάει τελευταία ακόμα και σε μια μέρα σιωπής .
,
έχω έναν γνωστό που κάθε δευτέρα ρώταγε τι τανία είχε την κυριακή το πρώτο θέμα . Μια μέρα δεν άντεξα και του απάντησα <<αισθησιακή ταινία με τον αναστασιάδη , κρίμα που το έχασες>> . Το θέμα είναι να μην κυνηγάς την ζωή σου και όταν σε κυνηγάει αυτή να γυρίζεις πού και πού να σιγουρεύεσαι ότι τρέχετε ακόμα για πλάκα
ακόμα και όταν όλα πάνε χάλια , μην ανησυχείς : θα γνωρίσεις και πιο χάλια . Τι να κάνω , είμαι αισιόδοξος . Ή το χεις ή δεν το χεις . Αφού να φανταστείς ένα βράδυ στην εξοχή που μας είχανε καταφάει τα κουνούπια και εγώ κατάπια και ένα όταν σηκώθηκα να πιω νερό , χάρηκα γιατί το εκδικήθηκα
κοιμόμουνα και το έχασα

, ευτυχώς που η τεχνολογική οικονομική αρχίζει στις 5 και ο καθηγητής μπαίνει στις 5 και μισή
ελευθερία , απόλυτη ελευθερία
μέσα σε μια στενή φυλακή
Ξεκινώ κι ελπίζω να μ'ακολουθήσετε.
με την ελπίδα θα μείνεις
'Ενας απάνθρωπα σκληρός δάσκαλος.
απάνθρωπος ναι , δάσκαλος ναι , σκληρός όχι . Γιατί ακόμα μια χρονιά , εγώ ήμουνα ο πολύ σκληρός για να πεθάνει
πάω στο μάθημα