κοίτα πουθενά δεν διαφωνώ μαζί σου , αν μιλάς για τον ελληνικό λαό και όχι τον νέο-ελληνικό.Αν δεν γίνει χρονικός διαχωρισμός δεν το καταλαβαίνω όμως - δεν είμαι λάτρης του παρελθόντος με την έννοια ότι δεν πιστεύω ότι προ 20ετίας οι άνθρωποι ήτανε καλύτεροι - όμως οι συνθήκες έθεταν στην πλεοψηφία έναν φραγμό.Υπήρχανε εγκληματίες , ψυχοπαθείς , υπερφιλόδοξοι και ζηλιάρηδες αλλά όλα αυτά δεν είναι έλλειψη σοφίας . Η σοφία δημιουργείται όταν ξέρεις πού πατάς και τα τελευταία έτη ο έλληνας δεν ξέρει.
Παράδειγμα έχουμε μια κυβέρνηση που ως τρόπο διαφυγής από την κρίση βοήθησε την αγορά αυτοκινήτων (ενώ δεν υπάρχει ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία) - οι έμποροι ναι ωφελήθηκαν αλλά δεν ήτανε κλάδος που υπέφερε μακροχρόνια , δεν είναι τεράστιος αριθμητικά και εν πάσει περιπτώσει χρειαζόταν στήριξη όσο χίλια άλλα δύο επαγγέλματα.Ποιοι κέρδισαν ; Οι ξένες βιομηχανίες
Και έναν λαό που ενώ παραπονιέται τρέχει να αγοράσει ακριβά αμάξια με το ανευ προηγουμένου σε ανοησία επιχείρημα ότι εκεί η διαφορά τιμής είναι μεγαλύτερη.Περιπτώσεις που να εξαιρούνται υπάρχουν αλλά το να το βλέπεις αυτό στο σύνολο είναι αστείο - δεν διακρίνω καμία σοφία
Δεν μου αρέσει να ισοπεδώνω εκτός των περιπτώσεων που ήδη έχουνε ισοπεδωθεί
Και μια ακόμη παρατήρηση : έχεις το ελεύθερο να βάζεις και χίλιες αρνητικές .Ο προβληματισμός που θέτω σε λαμβάνει ως αφορμή και όχι ως αιτία - προβληματίζομαι εν τέλει και για δικές μου αρνητικές. Οι ψήφοι αυτοί δεν επεξηγούνται ως συμφωνώ/διαφωνώ αλλά ως μήνυμα χαμηλής/υψηλής ποιότητας - η διαφορά είναι εμφανής .Εγώ άργησα να το καταλάβω αλλά όταν πλέον το κατάλαβα κρατώ τις αρνητικές για μηνύματα προσβλητικά , αθυρόστομα , εγωιστικά όχι για απόψεις που διαφωνώ.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς και εσύ να κατατάσεις στην τελευταία κατηγορία το μήνυμα μου απλά θέτω τον προβληματισμό αυτό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.