Παλέρμο Extreme : Απορίες/Απαντήσεις και γνώμες!

Drama Prinzessin

Περιβόητο μέλος

Η Drama Prinzessin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5,089 μηνύματα.
Όχι πάντως να μοιράζονται κάθε 2-3 μέρες.. :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουλάκι

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Bernadette αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 236 μηνύματα.
Ο Αρχιμαφιοζος συντονιζει τις δολοφονιες..βασικα ξαναδιαβασε καλα τους κανονες του Παλερμο extreme!!

Bασικά, τους έχω διαβάσει... Και είναι τόοοοσοι πολλοί που τους έχω μπερδέψει.
Ουφ.
Πάω να τους διαβάσω για 12η φορά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Τωρα θα μπει ο παραγοντας στρατηγικη
Κι ολοι θα προσπαθουν να πεισουν για την αθωοτητα τους μεσω αυτων που λενε



Τι καθεσαι;
Εισαι και mod...
Βαλε την δημοσκοπηση να δουμε τι θελει ο λαος
Αλλωστε μεχρι αυριο-μεθαυριο θα πρεπει να εχει ξεκαθαρισει το θεμα με τους κανονες γιατι Παρασκευη αρχιζουμε...

Δημοσκόπηση πάνω σε τι ρε παιδιά; Αν δεν συζητηθούν τι προβλήματα υπάρχουν τότε πως θα καταλήξουμε τι διορθώσεις πάνε να γίνουν. Η Myrtle ετοιμάζει σύντομα ένα αναβαθμισμένο μοντέλο της Χιμέλας όπου θα υπάρχουν και προτάσεις για τις κάρτες, τις οποίες συζητάμε εδώ. Αναμείνατε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σπυρακος (^^)

Περιβόητο μέλος

Ο Σπυρακος (^^) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,414 μηνύματα.
Bασικά, τους έχω διαβάσει... Και είναι τόοοοσοι πολλοί που τους έχω μπερδέψει.
Ουφ.
Πάω να τους διαβάσω για 12η φορά...
Κακομοιρουλα:redface: Δωσε απλα περισσοτερη προσοχη :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Γιατί να αλλάξουμε τις κάρτες; :confused:
Με βάση αυτές εξελίσσεται το παιχνίδι και το διαφοροποιεί από το classic. ^^

Γιατί, όπως είπαμε τόσες φορές είναι υπερβολικά πολλές!! Και απλώς προσπαθούμε να τις τροποποιήσουμε, για να χει περισσότερη ίντριγκα το παιχνίδι...:)

Γενικό σχόλιο: Γενικώς διαφωνώ με τις προτάσεις για τα καρφώματα, που διάβασα από την Χιμέλα... Αλλά ας τα αφήσουμε για τώρα, να τελειώσουμε με τις κάρτες και να τα πιάσουμε μετά...


Για τις δε κάρτες είπα την γνώμη μου... Είτε μία από τις δύο προτάσεις μου, ή οι πρόταση με τις 2 κάρτες να ανά παίκτη, απλώς να ρυθμιστούν καλύτερα οι κάρτες με ποσοτικό περιορισμό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MissKit

Επιφανές μέλος

Η Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,568 μηνύματα.
Ευχαριστούμε Myrtle και fantasmenos που έκαναν τον κόπο να τα συγκεντρώσουν. Οι προσθήκες και οι αλλαγές είναι με ζωηρό χρώμα, ώστε να τις ξεχωρίσετε και τα new features έχουν τίτλο NEW!

Παλέρμο Extreme, e-steki edition

ΠΑΛΕΡΜΟ - Ρόλοι Παικτών
ΜΑΦΙΟΖΟΙ

Αρχιμαφιόζος (αρχιδολοφόνος)

Ο βασικός "κακάς". Συντονίζει τις δολοφονίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναθέτει ποιος μαφιόζος θα εκτελέσει την κάθε δολοφονία. Στην αρχή του παιχνιδιού δεν τον γνωρίζει κανείς από τους πολίτες. Αν αποχωρήσει οι υπόλοιποι δολοφόνοι εκλέγουν μεταξύ τους τον νέο αρχιμαφιόζο.

Φανερός Μαφιόζος Α (δολοφόνος)
Τσιράκι του κακά που ο πληροφοριοδότης τον γνωρίζει από την αρχή του παιχνιδιού.

Φανερός Μαφιόζος Β (δολοφόνος)
Τσιράκι του κακά και αυτός που έχει όμως κόντρα με αντίπαλη μαφία. Το αποτέλεσμα είναι ο αντίπαλος μαφιόζος να ξέρει την ταυτότητα του.

Κρυφός Μαφιόζος (Γ, Δ, Ε κλπ) (δολοφόνος)
Το τρίτο (τέταρτο, πέμπτο κλπ) τσιράκι του κακά που ξέρει όμως να φυλάει τα νώτα του και κανείς δε γνωρίζει την ταυτότητα του. Μόνο ο Κρυφός μαφιόζος Δ μπορεί να κάνει μια φορά σε όλο το παιχνίδι το κανονικό κάρφωμα.

Ο μέγιστος αριθμός δολοφόνων μπορεί να είναι μέχρι πέντε

Αντίπαλος Μαφιόζος (συνασπίζεται με τους πολίτες)
Είναι μαφιόζος (έτσι τον αναγνωρίζει ο ντετέκτιβ και το μέντιουμ και έτσι λέει ο συντονιστής αν ερωτηθεί από κάποιον παίκτη για την ιδιότητά του, μέσω του χρησμού της Πυθίας) αλλά συνεργάζεται με τους αθώους πολίτες με σκοπό να εξοντώσει τους μαφιόζους. Δεν συνεργάζεται με τους άλλους μαφιόζους ούτε δολοφονεί κάποιον τις νύχτες. Εάν δολοφονηθεί από τους κανονικούς μαφιόζους, σκοτώνεται και ο μαφιόζος που τον δολοφόνησε. Επιπλέον, γνωρίζει και την ταυτότητα του Φανερού Μαφιόζου Β. Οι κινήσεις του πρέπει να είναι προσεκτικές όμως για να μη γίνει αντιληπτός στους μαφιόζους. Αν όλοι οι μαφιόζοι βγουν από το παιχνίδι/γίνουν φαντάσματα, ο αντίπαλος μαφιόζος γίνεται ο κακός, παίρνει τη θέση τους και κάνει εκείνος τις δολοφονίες ενώ κερδίζει εάν μείνει αυτός και ακόμη ένας παίχτης. Σε περίπτωση που επανέλθει κάποιος μαφιόζος στο παιχνίδι ενώ όλοι οι μαφιόζοι ήταν φαντάσματα/εκτός παιχνιδιού (ακόμη και αν είναι αρχιμαφιόζος αυτός που επανέρχεται) μετατρέπεται σε πολίτη και σκοπός του είναι να εξοντώσει τον αντίπαλο μαφιόζο.

ΠΟΛΙΤΕΣ

Πληροφοριοδότης (πολίτης)
Γνωρίζει ποιος είναι ο Φανερός Μαφιόζος Α. Οι κινήσεις του πρέπει να είναι προσεκτικές όμως για να μη γίνει αντιληπτός στους μαφιόζους.

Γιατρός (πολίτης)
Κάθε νύχτα (μετά τις 20:10) επιλέγει έναν παίχτη εκτός από τον εαυτό του που τον στέλνει στη ΣΕ με πμ. Αν επιλέξει το θύμα των μαφιόζων για εκείνη τη νύχτα, τότε τον σώζει και δεν πεθαίνει κανείς τη νύχτα (ο αφηγητής το μεσημέρι στη 13:00 δεν αποκαλύπτει ποιος θα ήταν το θύμα ούτε φυσικά πώς σώθηκε).

Συγκάτοικοι (x2) (πολίτες)
Δύο αθώοι πολίτες που ο καθένας γνωρίζει ότι ο άλλος είναι αθώος.

Ντετέκτιβ (πολίτης)
Κάθε νύχτα επιλέγει έναν παίκτη και ο αφηγητής του λέει αν είναι μαφιόζος ή όχι. Η μοναδική ερώτηση δηλαδή που μπορεί να κάνει ο ντετέκτιβ είναι «είναι ο Χ μαφιόζος;» κι η απάντηση θα είναι ναι ή όχι. Για τους ρόλους και πως εμφανίζονται σε αυτόν από τη ΣΕ ισχύει ότι και στην κάρτα "Χρησμός της Πυθίας" (βλ. παρακάτω).

Αλεξίσφαιρο Γιλέκο (πολίτης)
Αν τον δολοφονήσουν οι μαφιόζοι νύχτα, δεν πεθαίνει (ο αφηγητής το μεσημέρι δεν αποκαλύπτει ποιος είναι - απλά ότι δεν έγινε φόνος τη νύχτα).

Δήμαρχος (πολίτης)
Σε περίπτωση ισοψηφίας σε κάποια ψηφοφορία, η ψήφος του μετράει διπλή (αν γίνει αυτό ο αφηγητής δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο δήμαρχος, απλά οτι μέσα σε αυτούς που ψήφισαν αυτόν που αποχώρησε υπάρχει και η ψήφος του δημάρχου). Αν ο δήμαρχος έχει βγει από το παιχνίδι ή δεν έχει ψηφίσει στον συγκεκριμένο γύρο, τότε προχωράμε σε παράταση της ψηφοφορίας μέσω δημοσκόπησης διάρκειας 1 ώρας.

Δικηγόρος (πολίτης)
Μετά την ψηφοφορία και ως το τέλος της ημέρας (20:10 – 03:00) έχει δικαίωμα αν θέλει να επιλέξει έναν παίχτη (τον οποίο λέει μέσω πμ στη ΣΕ). Όλες οι ψήφοι που θα πάρει ο παίχτης αυτός μηδενίζονται με το τέλος της ψηφοφορίας (δε μπορεί να επιλέξει τον εαυτό του). Δεν ανακοινώνεται από τη ΣΕ η επιλογή του δικηγόρου, εκτός αν ο παίχτης που επέλεξε αποχωρήσει. Σε αυτή τη περίπτωση βγαίνει ο δεύτερος σε ψήφους.

Μέντιουμ (πολίτης)
Μπορεί κατά τη διάρκεια της νύχτας (από τη δεύτερη νύχτα και μετά) να ρωτήσει κρυφά τον αφηγητή για την ταυτότητα ενός παίχτη που είναι ανενεργός (φάντασμα). Η ΣΕ απαντάει με "ναι" ή "όχι". Ισχύει ότι και για τον "Χρησμό Πυθίας"

Μάγισσα (πολίτης)
Η μάγισσα γνωρίζει ποιον προσπαθούν να σκοτώσουν οι μαφιόζοι και μια φορά σε όλο το παιχνίδι έχει δικαίωμα να τον σώσει, καθώς και μια φορά σε όλο το παιχνίδι έχει δικαίωμα να σκοτώσει όποιον θέλει κατά τη διάρκεια της νύχτας (παίζει αμέσως μετά τους μαφιόζους). Εάν δολοφονήσει τον αντίπαλο μαφιόζο πεθαίνει επίσης. Κατά την ανακοίνωση του θύματος από τον αφηγητή, σε περίπτωση που υπάρχει και θύμα από τους μαφιόζους, δεν αναφέρεται πώς σκοτώθηκε το κάθε θύμα (αυτό γίνεται για να μπερδευτούν οι πολίτες και να μπει και η επιλογή στο μυαλό τους οτι μπορεί να συνέβη και κάρφωμα, ώστε να μεγαλώσει η σύγχυση).

Αυτοκράτορας (πολίτης)
Μετά την ψηφοφορία μπορεί να δώσει ασυλία σε κάποιον για την ψηφοφορία της επόμενης ημέρας. Ξεκινά να δίνει ασυλίες στο τέλος της πρώτης ψηφοφορία. Μπορεί να δώσει και στον εαυτό του μόνο μια φορά σε όλο το παιχνίδι. Στέλνει με πιμι στη ΣΕ την ασυλία μετά από την ψηφοφορία και πριν από την δολοφονία της επόμενης ημέρας. Ύστερα η ΣΕ ανακοινώνει ποιός παίχτης έχει την ασυλία. Η ασυλία ΔΕΝ προστετεύει τον παίχτη από τις κάρτες ίντριγκας.

Διεφθαρμένος Αστυνομικός (κερδίζει με τους μαφιόζους)
Είναι πολίτης (έτσι τον αναγνωρίζει ο ντετέκτιβ και το μέντιουμ και έτσι λέει ο συντονιστής αν ερωτηθεί από κάποιον παίκτη για την ιδιότητά του, μέσω του χρησμού της Πυθίας) αλλά κερδίζει όταν κερδίζουν οι μαφιόζοι. Αυτοί ξέρουν ποιος είναι, αυτός όμως δε γνωρίζει την ταυτότητα τους. Όταν όμως καταλάβει ποιοι είναι, προσπαθεί να στρέψει τις υποψίες μακριά απ' αυτούς. Έχει δικαίωμα μία φορά σε όλο το παιχνίδι, αφότου ολοκληρωθεί η ψηφοφορία αλλά πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα να αλλάξει τις ψήφους που έχουν πάρει 2 παίκτες μεταξύ τους (δε μπορεί να επιλέξει τον εαυτό του). Σε περίπτωση που θέλει να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του και μόνο, πρέπει να ειδοποιήσει την Συντονιστική Επιτροπή μεταξύ 20:00 και 20:05 ότι θέλει να κάνει χρήση της ιδιότητας του, αναφέροντάς της τα δύο ονόματα των οποίων τις ψήφους θέλει να αντιστρέψει. Αν την έχει χρησιμοποιήσει μια φορά ήδη, η δεύτερη φορά θεωρείται εκ των πραγμάτων άκυρη και δε θα ληφθεί υπόψη.

Πόρνη (κερδίζει με τους μαφιόζους)
Μετά τις 20:10 και καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας αποφασίζει με ποιον παίχτη θα «κοιμηθεί». Οι ιδιότητες του παίχτη αυτού ακυρώνονται για μία μέρα (20:10 – 20:00). Δεν μπορεί να «κοιμηθεί» όμως δύο συνεχόμενες μέρες με τον ίδιο παίχτη, γιατί ξενερώνει και δημιουργεί στον πελάτη την εντύπωση ότι έχουν συνάψει σχέση. Νικά μαζί με τους μαφιόζους καθώς της δίνουν περισσότερα χρήματα.



ΠΑΛΕΡΜΟ - Κανόνες

- Δεν επιτρέπεται ένας παίκτης να αποκαλύψει δημοσίως το ρόλο του. Απαγορεύεται να βγει για παράδειγμα κάποιος και να πει "Είμαι ο Πληροφοριοδότης". Πρέπει να φέρεστε "έξυπνα" και να δικαιολογείτε με κάποιον τρόπο αυτά που λέτε (Όχι δηλαδή κάτι του στυλ “ξέρω ότι είναι αθώος, γιατί είμαι ντετέκτιβ και το είδα τη νύχτα”). Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης παραβιάσει αυτόν τον κανόνα, η ΣΕ έχει το δικαίωμα να ορίσει για αυτόν κάποια ποινή, όπως η οριστική αποχώρηση του παίκτη αυτού από το παιχνίδι με αποκάλυψη ρόλου και ιδιότητας.

- Δεν έχει κανείς δικαίωμα να δημοσιοποιήσει την επικοινωνία του με τη ΣΕ (πμ, msn, skype κλπ) με οποιοδήποτε τρόπο (printscreen, link κλπ). Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο ντετέκτιβ να βγάλει printscreen του πμ της ΣΕ που του απαντάει στην ερώτηση αν ο Χ είναι μαφιόζος, δεν μπορεί η μάγισσα ομοίως να βγάλει το πμ με το θύμα που της στέλνεται κάθε βράδυ, δεν μπορεί κάποιος που χρησιμοποίησε την κάρτα χρησμός της Πυθίας να δημοσιοποίησει το πμ με την απάντηση της ΣΕ και πάει λέγοντας. Αν η ΣΕ διαπιστώσει οτι συνέβη κάποια τέτοια δημοσιοποίηση, ανάλογα τη σοβαρότητα της κατάστασης και το πόσο αυτή η δημοσιοποίηση επηρεάζει το παιχνίδι, είναι στην κρίση της να προχωρήσει στις ανάλογες ποινές (από διαγραφή του ποστ, άμεση προφυλάκιση του παίκτη ή και οριστική αποχώρηση από το παιχνίδι).


- Φαντάσματα θεωρούνται οι παίκτες που δολοφονούνται το μεσημέρι, που φεύγουν με ψηφοφορία στις 20:00 ή που φεύγουν με την κάρτα Άμεση προφυλάκιση.

- Όποιος παίκτης δολοφονείται το μεσημέρι ΔΕΝ αποκαλύπτει το ρόλο του και δεν έχει δικαίωμα για τελευταία λόγια. Όποιος παίκτης φεύγει από ψηφοφορία στις 20:00 έχει δικαίωμα για ένα μόνο ποστ με τελευταία λόγια, στα οποία φυσικά δεν αποκαλύπτει το ρόλο του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μαθευτεί η ταυτότητα κάποιου φαντάσματος, όπως για παράδειγμα η κάρτα "ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ" ή μέσω του Μέντιουμ. Επίσης, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ξαναμπεί στο παιχνίδι (μέσω της κάρτας "ΝΕΚΡΟΦΑΝΕΙΑ") ή να κληθεί να πει τη γνώμη του και να ψηφίσει (μέσω της κάρτας "ΗΧΩ ΑΠ' ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ") οπότε όλα τα φαντάσματα πρέπει να παρακολουθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα το παιχνίδι.

-Σε περίπτωση που το θύμα δολοφονίας σωθεί με κάποιον τρόπο (γιατρός, μάγισσα, αλεξίσφαιρο κλπ), ο αφηγητής ΔΕΝ λέει με ποιον τρόπο σώθηκε ή γενικότερα οτι σώθηκε. Αναφέρεται απλά οτι «δεν υπήρξε θύμα».

- Οι παίκτες που θα έχουν κάποιο ρόλο, θα πρέπει να στέλνουν πμ στη ΣΕ όταν ξεκινάει η νύχτα (δηλαδή μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης από ψηφοφορία ή γενικά μετά τις 20:10) με την ενέργεια τους. Πχ ο Ντετέκτιβ θα λέει ποιον θέλει να ελέγξει, ο Γιατρός ποιον θέλει να σώσει κλπ. Οι δολοφόνοι θα συνεννοούνται μεταξύ τους πρώτα και μετά ο Αρχιμαφιόζος θα είναι υπεύθυνος να στείλει στη ΣΕ το θύμα, καθώς και ποιος από τους μαφιόζους θα εκτελέσει τη δολοφονία μέχρι και τις 03:00, ώστε να προλάβει να ενημερωθεί και η μάγισσα. Δεν επιτρέπεται να επιλεχθεί ο ίδιος μαφιόζος για 2 συνεχόμενες δολοφονίες παρά μόνο αν δε γίνεται αλλιώς (αν πχ έχουν πεθάνει όλοι οι υπόλοιποι και έχει μείνει ένας).


- Στην αρχή του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες θα παίρνουν (μέσω πμ από την ΣΕ) από δύο κάρτες ίντριγκας και στην συνέχεια από μία ακόμα κάρτα κάθε εβδομάδα. Όλες οι κάρτες, καθώς και οι ώρες που είναι νόμιμο να παιχτούν, αναλύονται παρακάτω Αν έχετε κάποια απορία, καλύτερα να ρωτάτε τη ΣΕ για να μη γίνει κάποιο λάθος.

- Αν δεν χρησιμοποιήσετε τις κάρτες σας κάποια εβδομάδα, τότε δεν τις χάνετε. Μπορείτε να τις κρατήσετε και να τις χρησιμοποιήσετε την επόμενη εβδομάδα.


- Οι κάρτες ίντριγκας είναι μυστικές μεταξύ των πολιτών, όχι όμως και των δολοφόνων, οι οποίοι μπορούν άνετα να μπλοφάρουν τους πολίτες.

- Όταν κάποιος παίκτης κάνει δύο συνεχόμενες απουσίες ή 3 συνολικά, αποχωρεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το παιχνίδι και ανακοινώνεται σε όλους ο ακριβής ρόλος του μαζί με οποιαδήποτε ιδιότητα τυχόν έχει (πχ μάγισσα, μέντιουμ κλπ). Σε περίπτωση που η ψηφοφορία ακυρωθεί για κάποιο λόγο (πχ με την κάρτα Άμεση προφυλάκιση), η απουσία μετράει κανονικά για κάποιον που δεν είχε ψηφίσει μέχρι τις 20:00. Αν, όμως κάποιος ψηφίσει για αποχώρηση έναν παίκτη ο οποίος το μεσημέρι φύγει με δολοφονία, τότε ο παίκτης που τον ψήφισε δεν παίρνει απουσία, απλά η ψήφος του θεωρείται άκυρη.

- Μία διευκρίνιση για 2 ρόλους: Τον Διεφθαρμένο Αστυνομικό και τον Αντίπαλο Μαφιόζο. Κανείς από τους δύο δεν συμμετέχει στις δολοφονίες. Έχουν όμως κάποιες ιδιαιτερότητες. Ο Διεφθαρμένος Αστυνομικός συγκεκριμένα, θέλει να κερδίσουν οι μαφιόζοι (παρ' όλο που δεν τους γνωρίζει) και αυτό προσπαθεί να κάνει μέσα από τη συζήτηση. Αν ο Ντετέκτιβ, το Μέντιουμ ή κάποια κάρτα, αποκαλύψει σε άλλον παίκτη την ταυτότητα του, τότε θα μάθει ότι είναι πολίτης, παρόλο που είναι "κακός". Το αντίθετο ισχύει με τον Αντίπαλο Μαφιόζο. Αν κάποιος παίκτης ρωτήσει για το ρόλο του, τότε θα ενημερωθεί ότι είναι μαφιόζος, παρ' όλο όμως που αυτός προσπαθεί να κερδίσουν οι πολίτες και να εξοντωθούν οι άλλοι μαφιόζοι.

- Μετά την ψηφοφορία των 20:00 θα υπάρχουν 5 λεπτά παράταση όπου μπορείτε να αλλάξετε μόνο ΜΙΑ φορά την ψήφο σας χωρίς αιτιολόγηση. Ύστερα θα κλειδώνεται το θέμα. Οποιοδήποτε ποστ γίνει σε εκείνο το 5 λεπτο με σχόλια ή ερωτήσεις ή οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα όνομα για την ψηφοφορία, θα διαγράφεται χωρίς δικαιολογία.

- Ο ρόλος και η ιδιότητα κάποιου παίκτη εμφανίζονται μόνο όταν αυτός φύγει οριστικά από το παιχνίδι και υπάρχουν μόνο τρεις τρόποι για να φύγει κάποιος οριστικά από το παιχνίδι: 1) κάρτα τυμβωρυχία 2) απουσίες (ή οικιοθελής αποχώρηση) 3) ποινή σε περίπτωση που αποκαλύψει σε κάποιον τον ρόλο του έμμεσα ή άμεσα (κατά την κρίσης της ΣΕ).

- Μόνο όσοι βγαίνουν από ψηφοφορία έχουν δικαίωμα για τελευταία λόγια και ποτέ δεν ανακοινώνει η ΣΕ το πως σκοτώθηκε ή δεν σκοτώθηκε κάποιος. Στη ανακοίνωση της δολοφονίας θα λένε "μόνο υπήρχαν 1, 2, 3 θύματα" και τα ονοματά τους ή " δεν υπήρξε κανένα θύμα απόψε". Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα σκεφτούν οι πολίτες και να κάνουν εικασίες μόνο. Να μην μπορούν, δηλαδή, να είναι σίγουροι για το τι συνέβη.

- Το παιχνίδι λήγει όταν όλοι οι δολοφόνοι γίνουν φαντάσματα (συμπεριλαμβανομένουν και του αντίπαλου μαφιόζου, σε περίπτωση που πεθάνουν όλοι οι δολοφόνοι κι αυτός πάρει τη θέση τους) ή όταν το σύνολο των δολοφόνων είναι μεγαλύτερος αριθμός από όλων των υπολοίπων.

- Απλό κάρφωμα: Είναι δυνατό να γίνει μία φορά σε όλο το παιχνίδι,οι μαφιόζοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν το απλό κάρφωμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν δύο ή περισσότεροι δολοφόνοι. Με το απλό κάρφωμα ενός εκ των πληροφοριοδότη ή ντεντέκτιβ από τους δολοφόνους, εάν αυτό είναι έγκυρο, ο παίχτης τον οποίο κάρφωσαν αποχωρεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ και πραγματοποιείται η τρέχουσα δολοφονία από τον έτερο δολοφόνο. Δεν είναι ανάγκη να δηλωθεί ποιος εκ των δύο (ντεντέκτιβ ή πληροφοριοδότης) είναι ο ρόλος που υποδεικνύεται. Εάν το κάρφωμα δεν είναι έγκυρο, ο δολοφόνος που έκανε το κάρφωμα πεθαίνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ και γίνεται δολοφονία εκείνη την ημέρα (την οποία πραγματοποιεί ο έτερος δολοφόνος). Επίσης, ο αφηγητής ανακοινώνει απλώς ότι δολοφονήθηκαν και δεν αναφέρει τι ήταν ο καθένας (λέει δηλαδή απλά: «υπήρξαν δύο θύματα, ο Χ κι ο Ψ). Το κάρφωμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όχι όμως 20:00 – 20:10, το αποτέλεσμα όμως ανακοινώνεται την ώρα της ανακοίνωσης της δολοφονίας το μεσημέρι.

NEW!
-Κάρφωμα-Μακελειό: Μια φορά σε όλο το παιχνίδι οι δολοφόνοι αν είναι τρεις ή περισσότεροι μπορούν να καρφώσουν τον πληροφοριοδότη ΚΑΙ τον ντεντέκτιβ. Δεν είναι ανάγκη να δηλωθεί ποιος εκ των δύο (ντεντέκτιβ ή πληροφοριοδότης) είναι ο ρόλος που υποδεικνύεται
Υπάρχουν τρία σενάρια
α) αστοχούν και στα δύο καρφώματα,, αποτέλεσμα: πεθαίνουν οι δύο δολοφόνοι που κάρφωσαν και βγαίνουν από το παιχνίδι ΟΡΙΣΤΙΚΑ, πραγματοποιείται η δολοφονία από τον τρίτο δολοφόνο
β) βρίσκουν το ένα από τα δύο. Ο δολοφόνος που αστόχησε πεθαίνει και ισχύει ότι ισχύει στο κανονικό κάρφωμα
γ) Επιτυγχάνουν και στα δύο καρφώματα. Βγαίνουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ο πληροφοριοδότης, ο ντεντέκτιβ, το μέντιουμ και το άτομο που επέλεξαν για δολοφονία (γίνεται φάντασμα, μπορεί να επανέλθει). Εάν κάποιος από τα παραπάνω είναι ήδη εκτός παιχνιδιού τότε δεν αποχωρεί οριστικά και ισχύει ότι ισχύει και στο απλό κάρφωμα

- Αν επιτύχει ή αποτύχει το κάρφωμα η ΣΕ παρουσιάζει τις συνέπειες σαν δολοφονίες και ανακοινώνει ποιοί παίχτες βγαίνουν οριστικά χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι δολοφόνοι ή πολίτες. Οι παίχτες οφείλουν να καταλάβουν τι ρόλο είχαν τα θύματα.
- Στο κάρφωμα-μακελειό ισχύουν όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν και για το απλό κάρφωμα. Εάν οι δολοφόνοι αποτολμήσουν να καρφώσουν δύο άτομα με κίνδυνο να έχουν δύο απώλειες και επιτύχουν σημαίνει ότι και οι δύο βοηθοί των πολιτών αρνήθηκαν να παίξουν συνετά και με αυτό το τρόπο είναι θεμιτό να έχουν σημαντικές επιπτώσεις.
- Ως εκ τούτου πρέπει αυτοί που έχουν ρόλους να παίζουν προσεκτικά και να μην καρφώνονται και να μην παίρνουν στο λαιμό τους τους πολίτες
- Το κάρφωμα μπορεί να το κάνει ΚΑΙ ο αρχιμαφιόζος αν επιθυμεί

- Ισχύουν από τα προηγούμενα παλέρμο οι ώρες ψηφοφορίας και δολοφονίας και ό,τι δεν περιγράφεται εδώ αλλά ανήκει στους βασικούς κανόνες.

NEW!
ΠΑΛΕΡΜΟ - Κάρτες Ίντριγκας
Υπάρχουν 10 κάρτες ίντριγκας με ξεχωριστές ιδιότητες η κάθε μία. Οι κάρτες μοιράζονται στους ενεργούς μόνο παίκτες (όχι τα φαντάσματα) ως εξής: δύο στην αρχή του παιχνιδιού και έπειτα από μία κάθε βδομάδα (αν, δηλαδή, το παιχνίδι αρχίζει Δευτέρα, θα μοιράζεται από μία κάρτα σε κάθε παίκτη κάθε Δευτέρα).

1. Νεκροφάνεια: Η κάρτα αυτή επαναφέρει στο παιχνίδι ένα παίκτη. Ο παίκτης είναι πλέον ενεργός και πάλι. Η κάρτα αυτή δίνεται σε κλιμακα 1:8 (μία τέτοια κάρτα ανά 8 παίχτες) με μόνη συνθήκη να μην βρίσκονται όλες στη μία ομάδα (δολοφόνοι αλλά και αυτοί που τους βοηθούν από τη μία και όλοι οι υπόλοιποι από την άλλη). Ως εκ τούτου η κάρτα αυτή μοιράζεται πρώτη και όταν δοθεί τυχαία σε ένα παίχτη αν αυτός είναι μέλος της ομάδας των δολοφόνων ή αυτών που τους βοηθούν τότε η επόμενη κάρτα δίνεται αναγκαστικά σε παίχτη της άλλης ομάδας και αντίστροφα. Αν υπάρχουν περισσότερες από δύο τέτοιες κάρτες, οι υπόλοιπες δίνονται τυχαία χωρίς να λαμβάνεται υπόψη σε ποια ομάδα ανήκει αυτός που τη δέχεται.

2. Τυμβωρυχία: Η κάρτα αυτή αποκαλύπτει την ταυτότητα ενός Φαντάσματος σε όλους τους παίκτες. Ο παίκτης αποκαλύπτει ΤΕΛΕΙΩΣ τον ρόλο του, παύει να είναι Φάντασμα και βγαίνει Εκτός Παιχνιδιού ΟΡΙΣΤΙΚΑ χωρίς δικαίωμα για τελευταία λόγια. Η κάρτα αυτή δίνεται σε κλίμακα 1:7 χωρίς άλλους περιορισμούς

3. Επιπλέον Ψήφος: Αυτή η κάρτα προσθέτει μία ψήφο στην ήδη υπάρχουσα ψήφο σας για αυτό τον γύρο και υποχρεωτικά κατευθύνεται προς τον παίκτη που ψηφίζετε κανονικά. Δεν μπορείτε ύστερα να αλλάξετε την ψήφο σας. Χωρίς περιορισμούς

4. Ακύρωση Ψήφου:
Αυτή η κάρτα ακυρώνει μία ψήφο που δόθηκε προς κάποιον παίκτη. Αν ο παίχτης έχει δώσει 2 ψήφους σε εκείνον (μέσω της κάρτας 3) ακυρώνονται και οι 2 ψήφοι του. Χωρίς περιορισμούς

5. Άμεση Προφυλάκιση:
Η κάρτα αυτή μετατρέπει αυτομάτως ένα παίκτη που υποδεικνύετε σε Φάντασμα. Εάν παιχτεί αυτή η κάρτα δεν γίνεται αποχώρηση με ψηφοφορία σε αυτόν τον γύρο. Η κάρτα δίνεται σε κλίμακα 1:10 χωρίς άλλους περιορισμούς

6. Ακύρωση Προφυλάκισης: Αυτή η κάρτα, ακυρώνει την «Άμεση Προφυλάκιση» και παίζεται σε οποιονδήποτε παίκτη. Αυτός ο γύρος πλέον θα έχει αποχώρηση με ψηφοφορία. Παίζεται μόνο ως απάντηση στην κάρτα «Άμεση Προφυλάκιση». Μπορεί να ενεργοποιηθεί εντός 5 ωρών από την ενεργοποίηση της κάρτας «Άμεση Προφυλάκιση». Η κάρτα δίνεται σε κλίμακα 1:10 χωρίς άλλους περιορισμούς

7. Ηχώ από το υπερπέραν: Αυτή η κάρτα επιτρέπει σε όλα τα Φαντάσματα να εκφέρουν γνώμη και να ψηφίσουν για τον γύρο αυτό σαν να ήταν Ενεργοί Παίκτες. Τα φαντάσματα ψηφίζουν αλλά δεν ψηφίζονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες Ίντριγκας. Έχει διάρκεια 3 ωρών. Η κάρτα αυτή δίνεται σε κλίμακα 1:8 χωρίς άλλους περιορισμούς

8. Χρησμός της Πυθίας:
Η κάρτα αυτή σας επιτρέπει να ρωτήσετε μυστικά τον συντονιστή για την πραγματική ταυτότητα ενός παίκτη ή φαντάσματος. Ο συντονιστής απαντάει στην ερώτηση του παίκτη μόνο με "ναι" ή "όχι" και του λέει την ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης κι όχι την ομάδα που υποστηρίζει (ο αντίπαλος μαφιόζος θεωρείται μαφιόζος ενώ ο διεφθαρμένος αστυνομικός και η πόρνη θεωρούνται πολίτες). Η κάρτα δίνεται σε κλίμακα 1:8 χωρίς άλλους περιορισμούς

9. Αποτυχία Δολοφονίας: Αυτή η κάρτα ακυρώνει την δολοφονία σας. Συνεχίζετε να είστε Ενεργός Παίκτης. Δεν προφυλάσσει από ψηφοφορία. Δεν μπορεί να προφυλάξει άλλο παίκτη. Παίζεται μόνο όταν ο συντονιστής δηλώσει πως δολοφονηθήκατε. Παίζεται εντός 10 ωρών από την στιγμή της ανακοίνωσης. Μοναδική. Δίνεται σε παίχτη του καλού στρατοπέδου

10. Εξαίρεση Ψηφοφορίας: Αυτή η κάρτα σας εξαιρεί από στόχο στην ψηφοφορία για αυτόν τον γύρο. Εσείς ψηφίζετε κανονικά. Παίζεται πριν την δολοφονία. Δίνεται σε κλίμακα 1:8

Οδηγίες προς την ΣΕ:

-Σύμφωνα με τα παραπάνω πρώτα μοιράζονται όλες οι κάρτες οι οποίες έχουν περιορισμούς σε όσους περισσότερους παίχτες είναι δυνατό και ύστερα μοιράζονται οι κάρτες που δεν έχουν περιορισμούς εναλλάξ η κάθε μία στους παίχτες.
- Η επιπλέον κάρτα που μοιράζεται στην αρχή της κάθε εβδομάδας μοιράζεται με τον εξής τρόπο: Οι κάρτες 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10 δίνονται μία φορά η κάθε μία και οι κάρτες 3 και 4 στους παίχτες που έχουν απομείνει χωρίς περιορισμό στον αριθμό.


Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται οι ώρες κατά τις οποίες παίζεται η κάθε κάρτα:


Επισημαίνεται ότι οι ώρες είναι ενδεικτικές και σημαίνουν τα εξής:
1:00 μ.μ.: Ανακοίνωση δολοφονίας
7:00 μ.μ.: Μία ώρα πριν την ανακοίνωση αποχώρησης μέσω ψηφοφορίας
8:00 μ.μ.: Κλείδωμα θέματος παιχνιδιού για την καταμέτρηση των ψήφων
8:05 μ.μ.: Ξεκλείδωμα θέματος και έναρξη δυνατότητας αλλαγής ψήφου χωρίς αιτιολόγηση
8:10 μ.μ.: Λήξη δυνατότητας αλλαγής ψήφου χωρίς αιτιολόγηση - Ανακοίνωση αποχώρησης
11:00 μ.μ.: Διανομή καρτών
03:00 π.μ.: Αλλαγή ημέρας

Σε περίπτωση που η ψηφοφορία/δολοφονία γίνει κάποια διαφορετική ώρα από αυτές που φαίνονται στον πίνακα, οι ώρες μετακινούνται αναλόγως σύμφωνα με την κρίση της ΣΕ, η οποία και θα ενημερώσει τους παίκτες για τυχόν αλλαγές.



- Επισημαίνεται ότι το Παλέρμο στηρίζεται στη σιωπή των παικτών του για να είναι δίκαιο και ωραίο για όλους. Οποιαδήποτε ενέργεια που φανερώνει σε άλλο παίκτη το ρόλο κάποιου ή ερώτηση σε κάποιο άλλο παίκτη για τη ταυτότητά του θεωρείται αντικανονική και τιμωρείται. Η ΣΕ έχει την πλήρη δικαιοδοσία να τιμωρήσει τον παίκτη αυτό με διαγραφή ποστ χωρίς αιτιολογία, άμεση προφυλάκιση ή και αποβολή από το παιχνίδι, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ενέργειας του.

- Τέλος, όποιοι παίκτες λάβουν ένα μήνυμα με αντικανονικό περιέχομενο καλούνται να το αναφέρουν στη ΣΕ. Στόχος δεν είναι να "καρφώσεις" κάποιον, αλλά να διατηρήσεις το παιχνίδι δίκαιο και ενδιαφέρον για όλους!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σπυρακος (^^)

Περιβόητο μέλος

Ο Σπυρακος (^^) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,414 μηνύματα.
Άψογη δουλειά!;D Καλύτεροι κανόνες;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SparklingGrey

Διάσημο μέλος

Ο SparklingGrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,244 μηνύματα.
Απορία
Με τι κριτήριο ψηφίζουμε στις 20.00 και για ποιο λόγο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MissKit

Επιφανές μέλος

Η Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,568 μηνύματα.
Spark, όπως γράφουν οι κανόνες στόχος των μεν είναι να εξοντώσουν τους δε. Έτσι ένας πολίτης ψάχνει δολοφόνους και οι δολοφόνοι κοιτάνε να καλυφθούν και να στρέψουν αλλού τις κατηγορίες. Κριτήριο για την ψήφο σου είναι οι υποψίες που έχεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SparklingGrey

Διάσημο μέλος

Ο SparklingGrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,244 μηνύματα.
Spark, όπως γράφουν οι κανόνες στόχος των μεν είναι να εξοντώσουν τους δε. Έτσι ένας πολίτης ψάχνει δολοφόνους και οι δολοφόνοι κοιτάνε να καλυφθούν και να στρέψουν αλλού τις κατηγορίες. Κριτήριο για την ψήφο σου είναι οι υποψίες που έχεις.
Χμ, ελπίζω να μη μου δώσετε κάτι ιδιαίτερο. :P
Βάλτε κι εμένα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MissKit

Επιφανές μέλος

Η Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,568 μηνύματα.
Αν έχεις απορίες, θα μας στέλνεις πιμί να τις λύνουμε. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

foreverfreak

Διάσημο μέλος

Ο Βαγγελας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επαγγελματίας οδηγός και μας γράφει απο Αροανία (Αχαΐα). Έχει γράψει 2,618 μηνύματα.
1) Βγαλτε αυτο το χαζο χαρακτηριστικο που ο Αντιπαλος Μαφιοζος μπορει να κερδισει μονος του το παιχνιδι. Σε ολο το παιχνιδι ειναι με τους πολιτες, προσπαθει να αποκαλυψει το μαφιοζο που ξερει και ετσι οταν αποκαλυπτεται ο ρολος του μαφιοζου, αναγκαστικα αποκαλυπτεται και ο δικος του. Ειλικρινα, δεν εχει καμια λογικη και νοημα, δεν ειναι σαν τον serial killer ας πουμε...
2) Ο χρησμος της Πυθιας πρεπει να παιζεται δημοσια!!! Αλλιως η καρτα δεν εχει νοημα... Ετσι και αλλιως ο καθενας μπορει να δηλωσει οτι θελει (οπως ο Τζει π.χ), οποτε μπορει να λειτουργησει και υπερ των δολοφονων. Ετσι οπως παιξαμε τωρα ηταν δωρο αδωρο η καρτα, πραγματικα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σπυρακος (^^)

Περιβόητο μέλος

Ο Σπυρακος (^^) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,414 μηνύματα.
1) Βγαλτε αυτο το χαζο χαρακτηριστικο που ο Αντιπαλος Μαφιοζος μπορει να κερδισει μονος του το παιχνιδι. Σε ολο το παιχνιδι ειναι με τους πολιτες, προσπαθει να αποκαλυψει το μαφιοζο που ξερει και ετσι οταν αποκαλυπτεται ο ρολος του μαφιοζου, αναγκαστικα αποκαλυπτεται και ο δικος του. Ειλικρινα, δεν εχει καμια λογικη και νοημα, δεν ειναι σαν τον serial killer ας πουμε...
2) Ο χρησμος της Πυθιας πρεπει να παιζεται δημοσια!!! Αλλιως η καρτα δεν εχει νοημα... Ετσι και αλλιως ο καθενας μπορει να δηλωσει οτι θελει (οπως ο Τζει π.χ), οποτε μπορει να λειτουργησει και υπερ των δολοφονων. Ετσι οπως παιξαμε τωρα ηταν δωρο αδωρο η καρτα, πραγματικα...

Με το δευτερο συμφωνω και επαυξανω:))
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MissKit

Επιφανές μέλος

Η Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,568 μηνύματα.
2) Ο χρησμος της Πυθιας πρεπει να παιζεται δημοσια!!! Αλλιως η καρτα δεν εχει νοημα... Ετσι και αλλιως ο καθενας μπορει να δηλωσει οτι θελει (οπως ο Τζει π.χ), οποτε μπορει να λειτουργησει και υπερ των δολοφονων. Ετσι οπως παιξαμε τωρα ηταν δωρο αδωρο η καρτα, πραγματικα...
Δηλαδή να παίζεται όπως πριν; Δε με βρίσκει αντίθετη...
1) Βγαλτε αυτο το χαζο χαρακτηριστικο που ο Αντιπαλος Μαφιοζος μπορει να κερδισει μονος του το παιχνιδι. Σε ολο το παιχνιδι ειναι με τους πολιτες, προσπαθει να αποκαλυψει το μαφιοζο που ξερει και ετσι οταν αποκαλυπτεται ο ρολος του μαφιοζου, αναγκαστικα αποκαλυπτεται και ο δικος του. Ειλικρινα, δεν εχει καμια λογικη και νοημα, δεν ειναι σαν τον serial killer ας πουμε...
Αυτό για τον αντίπαλο μου φαίνεται ούτως ή άλλως δύσκολο να συμβεί. Το ίδιο μου κάνει και να φύγει και να μείνει. :redface:

Αυτό που με προβληματίζει αφορά τις οικειοθελείς αποχωρήσεις και τις αποχωρήσεις από απουσίες. Είναι καλό που αποκαλύπτεται πλήρως ο ρόλος αυτού που αποχωρεί; Αν χρησιμοποιηθεί ως τακτική, δεν είναι άδικο για την άλλη ομάδα ή και την ίδια του την ομάδα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimijim

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2,762 μηνύματα.
Αυτό που με προβληματίζει αφορά τις οικειοθελείς αποχωρήσεις και τις αποχωρήσεις από απουσίες. Είναι καλό που αποκαλύπτεται πλήρως ο ρόλος αυτού που αποχωρεί; Αν χρησιμοποιηθεί ως τακτική, δεν είναι άδικο για την άλλη ομάδα ή και την ίδια του την ομάδα;
Συμφωνώ, επαυξάνω και μου ήταν και πρόβλημα στο παιχνίδι.
Ο μόνος τρόπος να αποκαλυφθεί η ταυτότητα κάποιου να είναι με τυμβωρυχία.
Όποιος φεύγει απ απουσίες ή με παραίτηση να μην αποκαλύπτει τον ρόλο του παρά μόνο αν παιχτεί τυμβωρυχία πάνω του.
Θα μπορούσε να μετατρέπεται σε φάντασμα χωρίς δικαίωμα όμως για επιστροφή είτε με νεκροφάνεια είτε προσωρινά με Ηχώ.
Τι λέτε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

foreverfreak

Διάσημο μέλος

Ο Βαγγελας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επαγγελματίας οδηγός και μας γράφει απο Αροανία (Αχαΐα). Έχει γράψει 2,618 μηνύματα.
Δηλαδή να παίζεται όπως πριν; Δε με βρίσκει αντίθετη...

Αυτό για τον αντίπαλο μου φαίνεται ούτως ή άλλως δύσκολο να συμβεί. Το ίδιο μου κάνει και να φύγει και να μείνει. :redface:

Αυτό που με προβληματίζει αφορά τις οικειοθελείς αποχωρήσεις και τις αποχωρήσεις από απουσίες. Είναι καλό που αποκαλύπτεται πλήρως ο ρόλος αυτού που αποχωρεί; Αν χρησιμοποιηθεί ως τακτική, δεν είναι άδικο για την άλλη ομάδα ή και την ίδια του την ομάδα;
Ακριβως αυτο λεω;)...

Ναι, επειδη ειναι οντως δυσκολο να κερδισει το παιχνιδι μονος του και επειδη σε ολη του τη διαρκεια στην ουσια ειναι με τους πολιτες, θα ητανε καλυτερα να βγει.


Οσο για τις αποχωρησεις την ξερεις την αποψη μου. Χαλανε ολο το παιχνιδι και ειναι πραγματικα αδικο να συμβαινει κατι τετοιο. Οσο για τους ρολους θα ητανε καλυτερο να μην αποκαλυπτονται!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 781029

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Λοιπόν απορίες:

1) Κάθε μέρα γίνεται μία αποχώρηση και μία δολοφονία τη νύχτα από τους μαφιόζους (αν καταφέρουν) σωστά; Οι παίχτες ψηφίζουν για αποχώρηση αυτόν που πιστεύουν πως είναι μαφιόζος;

2) Αλεξίσφαιρο Γιλέκο
Αν επιλεχθεί να δολοφονηθεί τη νύχτα, δεν πεθαίνει. Η ταυτότητά του δεν αποκαλύπτεται, απλώς δεν ανακοινώνεται δολοφονία.


Αφού τον έβαλαν για δολοφονία οι μαφιόζοι και δεν θα δολοφονηθεί τελικά, δεν θα καταλάβουν οι μαφιόζοι ότι εκείνος είναι το αλεξίσφαιρο γιλέκο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

blue_butterfly

Τιμώμενο Μέλος

Η Ριρίκα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 25,456 μηνύματα.
1) Κάθε μέρα γίνεται μία δολοφονία από τους μαφιόζους αν τελικά επιτευχθεί και μπορεί να γίνει κάποια μέρα και δολοφονία δεύτερου ατόμου ανάλογα αν κάποιος ρόλος που έχει την ιδιότητα να δολοφονήσει τη χρησιμοποιήσει.
Οι καλοί ψηφίζουν αυτόν που πιστεύουν για μαφιόζο, οι κακοί ψηφίζουν τους καλούς έτσι ώστε να βγουν νικητές αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να ψηφίσουν κάποιον κακό πχ για να ξεγελάσουν τους πολίτες.

2) Μπορεί να νομίζουν ότι τον έσωσε ο γιατρός, αλλά την υποψία ότι μπορεί να είναι ο αλεξίσφαιρος θα την έχουν. Δολοφονία μπορεί και να μην γίνει αν η πόρνη πάει το βράδυ με το δολοφόνο που έχει επιλεχθεί να κάνει τη δολοφονία, αυτή όμως δεν το γνωρίζει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Λοιπόν απορίες:

1) Κάθε μέρα γίνεται μία αποχώρηση και μία δολοφονία τη νύχτα από τους μαφιόζους (αν καταφέρουν) σωστά; Οι παίχτες ψηφίζουν για αποχώρηση αυτόν που πιστεύουν πως είναι μαφιόζος;

2) Αλεξίσφαιρο Γιλέκο
Αν επιλεχθεί να δολοφονηθεί τη νύχτα, δεν πεθαίνει. Η ταυτότητά του δεν αποκαλύπτεται, απλώς δεν ανακοινώνεται δολοφονία.


Αφού τον έβαλαν για δολοφονία οι μαφιόζοι και δεν θα δολοφονηθεί τελικά, δεν θα καταλάβουν οι μαφιόζοι ότι εκείνος είναι το αλεξίσφαιρο γιλέκο;

1. Εξαρτάται. Οι πολίτες θέλουν να πετάξουν έξω τους μαφιόζους και οι μαφιόζοι θέλουν να μπερδέψουν τους πολίτες και να διώξουν κάποιο σημαντικό παίκτη.

2. Όχι, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι κάποιος να γλιτώσει τη δολοφονία. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει κάρτα ίντριγκας, να τον σώσει ο γιατρός ή η μάγισσα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

blue_butterfly

Τιμώμενο Μέλος

Η Ριρίκα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 25,456 μηνύματα.
Σπυριδούλα με την κάρτα ακύρωση δολοφονίας ή δολοφονία γίνεται και μετά επανέρχεται ο παίκτης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top