Ο ήλιος ανέτειλε για ακόμη μια φορά στο Παλέρμο. Οι κάτοικοι του ήταν σχεδόν οι μισοί απ αυτούς που ξεκίνησαν μια βδομάδα πριν. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο και λιγόστευαν. Πολλοι τους σήμερα δεν είχανε καλό προαίσθημα. Αισθάνονταν πως κάποιος τους δε βρισκόταν εν ζωή πιά. Και δεν είχαν άδικο. Το πτώμα μιας γυναίκας βρέθηκε το πρωί στην πλατειά του Παλερμό. Οι κάτοικοι του χωριού την αναγνώρισαν λίγο αργότερα. Το σοκ ήταν μεγάλο.
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Η blue_butterfly δε ζούσε πιά.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω για να επιβεβαιωθώ. Από εδώ, φαίνεται ότι η Ριρίκα δεν είναι ο αντίπαλος μαφιόζος - αλλιώς σήμερα θα είχαμε διπλή δολοφονία - θα έφευγε δηλαδή και ο μαφιόζος που την σκότωσε. Δεν έχει γίνει όμως κάτι τέτοιο...
Άρα, τι είχε γίνει στην πρώτη δολοφονία?
Αυτό που έλεγα - το ενδεχόμενο με τη μάγισσα, για το οποίο έσπευσαν να με κατηγορήσουν. Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια με τον foreverfreak για να καταλαβαίνω πάνω κάτω κάποια θεμελιώδη στοιχεία από την λογική του. Μόλις αποδείχτηκε πλέον και τυπικά ότι ο foreverfreak ήταν Κρυφός Μαφιόζος πλέον ήμουν και τυπικά σίγουρη ότι η blue_butterfly δεν ήταν ο αντίπαλος μαφιόζος. Γιατί?
1. Ο foreverfreak ήταν ακόμη στο παιχνίδι όταν έγινε η πρώτη προσπάθεια να φύγει η Ριρίκα. Πιστεύετε ότι θα ρίσκαρε να κάνει την πρώτη δολοφονία και να βγάλει την Ριρίκα ( η οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ήταν ο αντίπαλος μαφιόζος ) εκείνος που ήταν ο ΚΡΥΦΟΣ? Φυσικά και όχι! Θα έβαζαν κάποιον άλλο - έναν από τους φανερούς δολοφόνους, έτσι ώστε αν υπήρχε μία περίπτωση να βγει και ο μαφιόζος, να έβγαινε κάποιος που ήταν γνωστός!
2.Θεωρήσαμε ότι η Ριρίκα ήταν η αντίπαλη μαφιόζος επειδή ήξερε την CiNeFiL. Μία όμως πολύ προσεκτική ματιά στα σχόλια του Γιάννη, επιβεβαιώνει όλες τις υποψίες μου. Η Ριρίκα στηρίχτηκε στον Γιάννη - από εκεί έχει πει ότι άρχισε να την υποψιάζεται. Ο Πληροφοριοδότης όμως γνωρίζει τον Φανερό Μαφιόζο Α. Η Ριρίκα δεν μας είπε κάτι για κανέναν άλλο! Η CiNeFiL είναι ο Α!
3. Αν δείτε προσεκτικά θα καταλάβετε ότι μόνο ένας παίκτης είχε μία αδικαιολόγητη ανάγκη να αποδείξει ότι η Ριρίκα είναι η αντίπαλη μαφιόζος. Η Myrtle με το τελευταίο της ποστ και ενώ καλά καλά δεν έχουμε βγάλει τους δύο μαφιόζους που μένουν, αυτή έχει ξεκινήσει να προετοιμάζει το έδαφος της αποχώρησης της Ριρίκας! Γιατί? Γιατί φυσικά θα έχει μείνει μόνη της στο παιχνίδι με τους πολίτες. Οπότε, πάει να φορτώσει το ρόλο της στη Ριρίκα! φαίνεται άλλωστε και με τα τελευταία της ποστ!
4. Το άλλο ακόμη, που είναι θετικό είναι ότι προσωπικά με οδήγησε στον τελευταίο μαφιόζο. Τον bluestas96. Ήταν ο μαφιόζος που εκείνη γνώριζε. Τον δίνει σήμερα, φορτώνοντας τις επιπλέον κατηγορίες πάνω μου όσο μπορεί και κρατάει για λίγο ακόμη τον Πατρεύς στο παιχνίδι. Γιατί έχει καταλάβει ότι αν μείνει μόνη της με τους πολίτες τα πράγματα θα είναι σκούρα. Αργά ή γρήγορα θα το καταλαβαίναμε.
5. Εϊναι τυχαίο που μόλις στριμώχτηκε είπε για την κάρτα?
Παιδιά, για εμε΄να τα πράγματα πια είναι ολοκάθαρα. Σήμερα, η ψήφος μου θα μείνει στον Πατρεύς και αύριο θα ψηφίσω τον bluestas - αν δεν έχει βγει σήμερα.
Για να απαντήσω στις κατηγορίες της Σύλβιας:
Συνέχεια γύριζα πίσω για να δω τι γινόταν. Όσο κάποια γεγονότα απομακρύνονται και τα βλέπουμε με άλλο μάτι, καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συνέβη. Γι' αυτό δεν σταμάτησα να σκέφτομαι την πρώτη δολοφονία και προσπάθησα με τον τρόπο μου να σας δείξω τι συνέβη. Γιατί δεν μίλησα πιο νωρίς? Για δυο λόγους:
1. Οι πολίτες που δεν είμαστε αποδεδειγμένα αθώοι όπως η Ριρίκα ή και η Σύλβια σε αυτό το σημείο, πια, πρέπει να φροντίζουμε και τον εαυτό μας. Δεν μπορώ να ρισκάρω να κατηγορήσω κάποιον όσο και σίγουρη αν είμαι αν δεν έχω αρκετά στοιχεία. Γιατί εγώ παίζω με στοιχεία και όχι με υποτιθέμενες κάρτες. Όταν λέω κάτι θέλω να είμαι σίγουρη. Και είμαι σίγουρη ότι η Myrtle είναι ο αντίπαλος μαφιόζος και ότι πρέπει να βγει. Το έχω αποδείξει.
2. Έπρεπε κάποιες φορές να πάω με το κύμα και ίσως να είμαι πιο προσεκτική. Εγώ δεν είχα την πολυτέλεια των σίγουρα αθώων παικτών. Ήξερα ότι κινδυνεύω ανά πάσα στιγμή και ότι πιθανότατα δεν θα με φέρνατε και πίσω. Επομένως, έπρεπε να προσέχω για να μην με βγάλουν και οι άλλοι...
Τώρα που τα είπα δεν μπορούν να με σκοτώσουν. Αλλά τώρα είμαι σίγουρη. Αλλά ακόμη και αν φύγω σε κίνηση απελπισίας, σας έχω πει τι έγινε.