Μου αρέσει να κρατάω τα στατιστικά του παιχνιδιού γιατί πίσω από τις τελικές ψήφους κρύβεται η ουσία.
Ξεκινώ από ένα αξίωμα, ότι η Μαρία ήταν δολοφόνος. Ξέρω ότι μπορεί να οδηγηθώ σε λάθος συμπεράσματα αν αυτό δεν ισχύει. Όμως. το x-treme όσο προχωράει θα γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, οπότε θα βασιστώ σε αυτό που θεωρώ πιο πιθανό μέχρι τώρα και θα συνεχίσω να ψάχνω με βάση αυτήν την υπόθεση.
Οπότε, έχουμε και λέμε:
1) Στην
χθεσινή ψηφοφορία, ήταν πάρα πολύ λίγοι αυτοί που δεν ψήφισαν τη Μαρία.
Συγκεκριμένα ήταν οι:
dimijim, Himela, JaneWin, _elena_, Πατρεύς, Σπυράκος.
Είμαι πεπεισμένος ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς είναι δολοφόνος και μάλλον θα ψήφισε όταν η ψηφοφορία ήταν σε αρχική φάση και δεν είχαν ξεκαθαρίσει ακόμα τα πράγματα. Από την άλλη, κάποιος/οι δολοφόνοι, θα ψήφισαν Μαρία προς το τέλος της ψηφοφορίας για να ρίξουν στάχτη στα μάτια (έχει γίνει σλογκαν πια αυτή η φράση!
) και ενώ η κατάσταση ήταν αναντίστρεπτη πια. Είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να βρούμε ποιός/οί δολοφόνοι κρύβονται ανάμεσα σε 12 άτομα, οπότε κρατάω μόνο τα παραπάνω ονόματα που δεν ψήφισαν Μαρία.
2) Ο Σπύρος κι εγώ αρχίσαμε να ψηφίζουμε χθες βράδυ τους ανενεργούς και μόλις η Χαρουλίτα πήρε 2 ψήφους, άρχισαν να την ψηφίζουν κι άλλοι, γεγονός που δεν το θεωρώ καθόλου τυχαίο. Σε
αυτό το ποστ αναφέρω τα ονόματα:
fantasmenos, MissKit, Πατρέας, Σπύρος.
Τον Σπύρο τον εξαιρώ αφενός γιατί ήταν ο πρώτος που ψήφισε την Χαρουλίτα και αφετέρου γιατί αποδείχθηκε αθώος κατά ένα μεγάλο ποσοστό σήμερα.
Φυσικά δεν είναι όλοι οι boldαρισμένοι δολοφόνοι, αλλά ψάχνω κοινά ονόματα.
Το μόνο κοινό όνομα στις 2 παραπάνω λίστες είναι αυτό του Πατρέα.
Μελετώντας και τα ποστ του, παρατηρώ ότι ψήφισε χθες το πρωί. Βέβαια, οι ψήφοι ήταν 7-2 τότε, δεν ήταν δηλαδή και πολύ αρχικό στάδιο της ψηφοφορίας, αλλά ίσως προσπάθησε να αλλάξει το σκηνικό. Επίσης, ήταν ο τρίτος που ψήφισε τη Χαρουλίτα
σήμερα, άρα είναι πολύ πιθανό να προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα εναντίον της!
Συνδυάζοντας, τέλος, ότι στην παράταση του πρώτου γύρου ψήφισε τον fantasmeno, καταλήγω ότι είναι πολύ πιθανό να είναι ένας από τους δολοφόνους. Ψηφίζω
Πατρέα.
Δε θα συμφωνήσω με τις τόσες ψήφους της Himela και θα πάω κόντρα στο κλίμα που έχει επικρατήσει. Δεν μου έχει δώσει αφορμές να την υποπτευθώ ιδιαίτερα, αν και δεν με πείθει γενικά ο τρόπος παιχνιδιού της. Σίγουρα την έχω στα υπόψη, αλλά δε θα βάλω το λιθαράκι μου σε αυτό το αποτέλεσμα.
Ο Μαυρούλης δεν έχει φανεί καθόλου και ο tsarachaf πραγματικά δεν έχω ιδέα τι ρόλο βαράει.