ΠΑΛΕΡΜΟ... γνώμες και απόψεις

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Να τα συνοψίσουμε λίγο για τη δυνατότητα του καρφώματος, να βάλουμε κάνα πολλ; :P

Έχουν προταθεί τα εξής, τα παραθέτω με κάποια παραπανισια

  • Ανακοίνωση οποιαδήποτε ώρα δημόσια από τον δολοφόνο
  • Ανακοίνωση δημόσια από τον δολοφόνο τις ώρες 20:00 - 24:00
  • Ανακοίνωση δημόσια από τον δολοφόνο τις ώρες 20:00 - 13:00 (της επομένης)
  • Pm στην ΣΕ οποιαδήποτε ώρα και ανακοίνωση από την ΣΕ την ώρα που θα δουν το pm στο δημόσιο αν κερδίζουν οι δολοφόνοι ή αποχωρεί ο τάδε δολοφόνος χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομα αυτού που "κάρφωσαν" οι δολοφόνοι.
  • Pm στην ΣΕ οποιαδήποτε ώρα και ανακοίνωση από την ΣΕ στις 20:00 στο δημόσιο αν κερδίζουν οι δολοφόνοι ή αποχωρεί ο τάδε δολοφόνος χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομα αυτού που "κάρφωσαν" οι δολοφόνοι.
  • Pm στην ΣΕ οποιαδήποτε ώρα και ανακοίνωση από την ΣΕ στις 20:00 ή στις 13:00 στο δημόσιο αν κερδίζουν οι δολοφόνοι ή αποχωρεί ο τάδε δολοφόνος χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομα αυτού που "κάρφωσαν" οι δολοφόνοι.
  • Να μην μπορούν να καρφώνουν οι δολοφόνοι γενικώς. :P


Επίσης, συμφωνείτε ή διαφωνείτε στο εξής: Οι δολοφόνοι δεν έχουν το δικαίωμα καρφώματος Σαββατοκύριακα και αργίες.


Εάν έχω ξεχάσει κάτι πείτε με!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Ερώτηση ξανθιάς: η νοσοκόμα μπορεί να γιατρέψει τον εαυτό της; :redface::confused: (κάπου θα έχει απαντηθεί, δεν μπορεί, αλλά δεν το βρίσκω)
Lol, όχι ρε συ. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Περιγραφή του παιχνιδιού

Το παιχνίδι είναι μια από τις πολλές παραλλαγές του γνωστού "Παλέρμο", οπότε ως παραλλαγή έχει ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσέξουν και όσοι ξέρουν το κλασσικό παιχνίδι. ;)

Μετά την δήλωση των συμμετοχών, η Συντονιστική Επιτροπή (στο εξής ΣΕ) που απαρτίζεται από τους [συμπληρώνει η ΣΕ] ορίζει κάποιους από τους συμμετέχοντες ως δολοφόνους, έναν ως ρουφιάνο, και κατά περίπτωση ένα τσιράκι, μία νοσοκόμα και τους υπόλοιπους ως πολίτες.

Σε αυτόν τον γύρο συμμετέχουν [συμπληρώνει η ΣΕ] άτομα, με την ακόλουθη κατανομή ρόλων:

  • _ δολοφόνοι
  • 1 ρουφιάνος
  • 1 τσιράκι
  • 1 νοσοκόμα
  • _ πολίτες

Περιγραφή - Σκοπός:
  • Σκοπός των δολοφόνων είναι να δολοφονήσουν όσους άλλους παίκτες μπορούν ώστε σε κάποιο σημείο να υπερέχουν αριθμητικά (μιας και έπειτα έχουν το πάνω χέρι), ή να βρουν τον ρουφιάνο όσο αυτός είναι εν ζωή. Οι δολοφόνοι γνωρίζονται μεταξύ τους ΜΟΝΟ και μπορούν να επικοινωνούν με όποιον τρόπο θέλουν για να συνεννοούνται για την στρατηγική τους.
  • Σκοπός του ρουφιάνου είναι να βοηθήσει τους πολίτες να ξεμπροστιάσουν τους δολοφόνους. Ο ρουφιάνος από την αρχή του παιχνιδιού γνωρίζει ΚΑΠΟΙΟΥΣ από τους δολοφόνους ΜΟΝΟ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκαλύψει την ιδιότητα του, για να πετύχει τον σκοπό του. Εάν οι δολοφόνοι τον ανακαλύψουν όσο αυτός είναι ακόμα στο παιχνίδι, τότε αυτόματα αυτό λήγει υπέρ των δολοφόνων (περισσότερα στις παρατηρήσεις).
  • Σκοπός του τσιρακίου είναι να βοηθήσει τους δολοφόνους στον δικό τους σκοπό, μπερδεύοντας τους πολίτες. Αντίστοιχα με τον ρουφιάνο, το τσιράκι γνωρίζει πάλι ΚΑΠΟΙΟΥΣ από τους δολοφόνους ΜΟΝΟ.
  • Σκοπός της νοσοκόμας είναι να διαλέγει το βράδυ κάποιον (εκτός από τον εαυτό της) που θα γιατρευτεί σε περίπτωση που γίνει στόχος των δολοφόνων για δολοφονία (περισσότερα στις παρατηρήσεις)
  • Σκοπός των πολιτών είναι να παραμείνουν ζωντανοί μέχρι να εξαλειφθούν όλοι οι δολοφόνοι.
Το παιχνίδι χωρίζεται σε γύρους, διάρκειας μιας κανονικής ημέρας (24 ωρών) ο καθένας. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, το παιχνίδι βρίσκεται σε παύση. Σε κάθε γύρο, έχουμε δύο χαρακτηριστικές στιγμές:
  • Μέχρι τις 13:00 κάθε γύρου οι δολοφόνοι συνεννοούνται και αποφασίζουν να δολοφονήσουν έναν οποιονδήποτε παίχτη, ανεξαρτήτως ιδιότητας. Στις 13:00 λοιπόν, η ΣΕ που έχει λάβει μέχρι τότε μια προκήρυξη από τους δολοφόνους, ανακοινώνει σε όλους ποιος παίχτης δολοφονήθηκε. Αυτός ο παίκτης δεν συμμετέχει στη συνέχεια του παιχνιδιού και δεν μιλάει από τη στιγμή της ανακοίνωσης της δολοφονίας του. Αν υπάρξει καθυστέρηση στην ανακοίνωση της δολοφονίας οποιοδήποτε post του δολοφονημένου από τις 13:00 και μετά ΔΕΝ θα λαμβάνεται υπόψιν.
  • Καθ' όλη τη διάρκεια του γύρου, όλοι οι παίκτες ανεξαρτήτως ιδιότητας, συζητάνε δημόσια και αποφασίζουν να ψηφίσουν (υποχρεωτικά) από έναν παίκτη ο καθένας. Ο επικρατέστερος της ψηφοφορίας η οποία λήγει στις 20:00 αποχωρεί από το παιχνίδι έχοντας την δυνατότητα να μιλήσει σε ένα και μοναδικό post (τελευταία λόγια). Η υποχρέωση έγκειται στο ότι αν δεν ψηφίσουν θα χρεωθούν με απουσία (περισσότερα στις παρατηρήσεις) κάτι που μπορεί να είναι επιλογή τους.
  • Την ίδια ώρα με την λήξη της ψηφοφορίας, ανακοινώνεται αν οι δολοφόνοι πέτυχαν τον ρουφιάνο (αν είχαν κάνει χρήση της δυνατότητας αυτής) και άρα τελειώνει το παιχνίδι, ή αν αστόχησαν οπότε και ανακοινώνουν την άστοχη επιλογή τους δημόσια και ποιος δολοφόνος την έκανε ο οποίος και αποχωρεί.
Λήξη Παιχνιδιού:

Το παιχνίδι λήγει στις εξής περιπτώσεις κάτι που ανακοινώνεται από την ΣΕ:
  • Όταν όλοι οι δολοφόνοι είναι εκτός παιχνιδιού, όπου και νικητές είναι οι πολίτες (με τον ρουφιάνο)
  • Όταν οι δολοφόνοι (με το τσιράκι, όταν υπάρχει) είναι όσοι και οι υπόλοιποι παίκτες , στο τέλος του τρέχοντος γύρου, όπου νικητές είναι οι δολοφόνοι (με το τσιράκι)
  • Όταν οι "εν ζωή" δολοφόνοι βρουν και δηλώσουν τον "εν ζωή" ρουφιάνο, με νικητές τους δολοφόνους (με το τσιράκι).
Παρατηρήσεις - Διευκρινίσεις:
  • Στην αρχή του παιχνιδιού ανακοινώνεται πόσοι δολοφόνοι υπάρχουν καθώς και ποιοι άλλοι ρόλοι έχουν διανεμηθεί.
  • Πριν την έναρξη του παιχνιδιού όλοι οι συμμετέχοντες έχουν λάβει προσωπικό μήνυμα (pm), όπου τους ανακοινώνεται η ιδιότητα τους.
  • Όσοι βρίσκονται εκτός παιχνιδιού (δολοφονηθέντες και αποχωρούντες), απαγορεύεται να συμμετέχουν στο παιχνίδι, είτε να το σχολιάζουν σε άλλα θέματα κατά τρόπο που μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι, μέχρι αυτό να λήξει. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η χρήση του συστήματος αξιολόγησης, που επίσης απαγορεύεται. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις πάνω στους κανόνες, μπορούν να γίνονται εδώ.
  • Στον πρώτο γύρο δεν υπάρχει δολοφονία στις 13:00.
  • Σε περίπτωση ισοψηφίας, στην ψηφοφορία των 20:00 δημιουργείται δημοσκόπηση με τους επικρατέστερους, διάρκειας μιας ώρας, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής (δεν είναι υποχρεωτική, άρα δεν νοείται απουσία) έχουν ΜΟΝΟ όσοι παίζουν ακόμα στο παιχνίδι.
  • Το ποιος/α είναι ρουφιάνος, τσιράκι, ιερόδουλη ή οποιοσδήποτε άλλος ρόλος πέραν του "δολοφόνου" το γνωρίζει ΜΟΝΟ η ΣΕ.
  • Πάντα θα υπάρχει τουλάχιστον ένας δολοφόνος τον οποίο δεν θα γνωρίζει ούτε ο ρουφιάνος ούτε το τσιράκι (όταν υπάρχει), παρά μόνο η ΣΕ.
  • Όποιος παίκτης ΔΕΝ συμμετέχει 2 συνεχόμενες φορές ή 3 (όχι απαραίτητα συνεχόμενες) φορές σε ψηφοφορία των 20:00 βγαίνει αυτόματα από το παιχνίδι.
  • Μοναδικός τρόπος να "καρφώσουν" οι δολοφόνοι τον ρουφιάνο, είναι ένας εξ' αυτών που ακόμα είναι στο παιχνίδι, να δηλώσει με pm στην ΣΕ ποιος από τους συμμετέχοντες που παραμένουν στο παιχνίδι πιστεύει πως είναι ο ρουφιάνος. Αν η επιλογή είναι σωστή και ο δολοφόνος αυτός δεν έχει φύγει στην ψηφοφορία, τότε το παιχνίδι λήγει υπέρ των δολοφόνων. Αν είναι λάθος, ο δολοφόνος που έκανε την δήλωση, αποχωρεί αυτομάτως από το παιχνίδι χωρίς να έχει δικαίωμα να πει κάτι άλλο. Η ΣΕ απαντάει στους υπόλοιπους δολοφόνους για την επιλογή που έκαναν ΜΟΝΟ αν ο δολοφόνος παραμένει στο παιχνίδι μετά την ψηφοφορία του ίδιου γύρου.
  • Για λόγους ατμόσφαιρας και μόνο, η ΣΕ θα ανακοινώνει δημόσια ότι έλαβε pm για "κάρφωμα" δολοφόνου όταν το λαμβάνει, χωρίς να πει οτιδήποτε άλλο.
  • Η νοσοκόμα κάθε βράδυ θα στέλνει pm στην ΣΕ όπου θα αναγράφει ποιον (εκτός τον εαυτό της) θα γιατρέψει σε περίπτωση που γίνει στόχος των δολοφόνων. Εάν οι δολοφόνοι επιλέξουν αυτόν για την δολοφονία της ημέρας, η ΣΕ την ώρα ανακοίνωσης της δολοφονίας, θα ανακοινώνει ότι δεν θα επέλθει δολοφονία, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει το όνομα του "στόχου".
  • Η ιδιότητα κάθε παίκτη δεν πρέπει να αποκαλύπτεται από κανέναν άλλο πλην της ΣΕ, η οποία αποκαλύπτει τις ιδιότητες των ατόμων που βγαίνουν από το παιχνίδι ως εξής:
    • Σε κάθε γύρο ξεκινώντας από τον δεύτερο αποκαλύπτεται εναλλάξ η ιδιότητα είτε του δολοφονημένου είτε του αποχωρούντα από την ψηφοφορία. Η πρώτη αποκάλυψη ιδιότητας γίνεται στην ψηφοφορία του 2ου γύρου.
    • Η ιδιότητα του ρουφιάνου, του τσιρακίου και της ιερόδουλης όταν αυτή αποκαλύπτεται (από τη ΣΕ), είναι αυτή του πολίτη.
    • Σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού (συνήθως μετά την μέση) και αν το κρίνει η ΣΕ, μπορεί να αποκαλυφθεί πόσοι δολοφόνοι υπάρχουν στο παιχνίδι και αν ο ρουφιάνος είναι ακόμα μέσα σε αυτό.
Με την συμμετοχή σας στο παιχνίδι, συνάγεται η σιωπηρή αποδοχή όλων των παραπάνω...:mastigio



Υγ: δεν είχα δει το post του Γιώργου, το έγραψα για να δω αν η διατύπωση μπερδεύει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Σε καμιά ωρίτσα θα βάλω και δημοσκόπηση (ή να βάλει η Αθηνά :P) για το θέμα του "καρφώματος".


Θοδωρή, fantasmene, κτλ κτλ τσεκάρετε αν έχω ξεχάσει κάτι πιο πάνω κι αν ναι προσθέστε το εδώ. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
  • Pm στην ΣΕ οποιαδήποτε ώρα και ανακοίνωση από την ΣΕ στις 20:00 στο δημόσιο αν κερδίζουν οι δολοφόνοι ή αποχωρεί ο τάδε δολοφόνος χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομα αυτού που "κάρφωσαν" οι δολοφόνοι.
  • Pm στην ΣΕ οποιαδήποτε ώρα και ανακοίνωση από την ΣΕ στις 20:00 ή στις 13:00 στο δημόσιο αν κερδίζουν οι δολοφόνοι ή αποχωρεί ο τάδε δολοφόνος χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομα αυτού που "κάρφωσαν" οι δολοφόνοι.
Το ένα από τα δύο θα πρέπει να είναι μόνο 20.00 και το άλλο μόνο 13.00, αλλιώς το δεύτερο καλύπτει το πρώτο ;)
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί να μην αποκαλύπτεται ποιον κάρφωσαν, είναι και αυτό υπέρ των δολοφόνων. Εκτός αν θεωρείτε ότι γέρνει πλέον προς τους πολίτες, οπότε... :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
καλό θα είναι επίσης να διευκρινιστεί αν μπορεί ένας παίκτης να αποσύρει ή όχι την ψήφο του :)

ή αν έχει δικαίωμα μόνο να την αλλάξει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Αυτή είναι η ουσία του παιχνιδιού. Να περιπλακούν τα πράγματα και να γίνει μπάχαλο το μυαλό των πολιτών (γιατί έκαναν αυτό και εκείνο;).
To μυαλό των πολιτών πάντα είναι μπάχαλο, γιατί η φύση του παιχνιδιού το κάνει τέτοιο έτσι κι αλλιώς. Αν περιπλακούν κι άλλο χάνεται το νοήμα.


Και συμφωνώ με το edit που έκανες πιο πάνω fandago. Πολύ καλό!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
καλό θα είναι επίσης να διευκρινιστεί αν μπορεί ένας παίκτης να αποσύρει ή όχι την ψήφο του :)

ή αν έχει δικαίωμα μόνο να την αλλάξει.
Χμμ:hmm:

Δεύτερη φορά που το κάνεις κοπελιά! :P
Αρχική Δημοσίευση από φαντάνγκο ακριβώς πιο πάνω:
Καθ' όλη τη διάρκεια του γύρου, όλοι οι παίκτες ανεξαρτήτως ιδιότητας, συζητάνε δημόσια και αποφασίζουν να ψηφίσουν (υποχρεωτικά) από έναν παίκτη ο καθένας. Ο επικρατέστερος της ψηφοφορίας η οποία λήγει στις 20:00 αποχωρεί από το παιχνίδι έχοντας την δυνατότητα να μιλήσει σε ένα και μοναδικό post (τελευταία λόγια). Η υποχρέωση έγκειται στο ότι αν δεν ψηφίσουν θα χρεωθούν με απουσία (περισσότερα στις παρατηρήσεις) κάτι που μπορεί να είναι επιλογή τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
είπαμε δεν διαβάζω μεγάλα ποστ σήμερα :P

:redface::redface::redface::redface::redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Λοιπόν επειδή μπορεί να μπέρδεψα με αυτά που είπα, ενώ είναι κάτι πολύ απλό, ας δώσω ένα παράδειγμα.

Ας πούμε ότι οι δολοφόνοι είναι σίγουροι για τον ρουφιάνο (ο οποίος όμως είναι ακόμα στο παιχνίδι). Στέλνουν όποια ώρα θέλουν (έστω απόγευμα) pm στην ΣΕ και λένε "Ο fantasmenos ρισκάρει και θα πει ότι ο ρουφιάνος είναι ο fandago". [προεραιτικό]Η ΣΕ όταν δει το pm θα ανακοινώσει δημόσια με ένα λιτό post και ξεκάθαρο "Οι δολοφόνοι μόλις χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα τους για "κάρφωμα" ρουφιάνου" και ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Τότε ο κόσμος αγχώνεται, αρχίζει και ψάχνεται για τον ρουφιάνο και ίσως θεωρήσουν ότι για να ρισκάρουν οι δολοφόνοι είτε είναι σίγουροι, είτε ζορισμένοι. Το κλίμα βαραίνει :worry:. (Φώσκολος :P)[/προεραιτικό]
Ο fantasmenos και ο fandago ας πούμε ότι είναι συγχρόνως και οι πιο ψηφισμένοι μέχρι τότε. Υπάρχουν τέσσερα σενάρια:

  1. Ο fantasmenos τελικά υπερψηφίζεται, αποχωρεί και ΑΝ έχει προηγηθεί το προαιρετικό κομμάτι με την ανακοίνωση του pm, η ΣΕ ανακοινώνει με τη λήξη της ψηφοφορίας, ότι ακυρώθηκε η δυνατότητα των δολοφόνων γιατί ο δολοφόνος που ρίσκαρε δεν είναι "εν ζωή"
  2. Ο fantasmenos την γλιτώνει από την ψηφοφορία, ο fandago (είτε τη γλιτώνει είτε όχι δεν έχει σημασία) είναι τελικά ρουφιάνος και η ΣΕ ανακοινώνει με τη λήξη της ψηφοφορίας ότι οι δολοφόνοι κέρδισαν γιατί πέτυχαν τον ρουφιάνο.
  3. Ο fantasmenos τη γλιτώνει από την ψηφοφορία, ο fandago (είτε τη γλιτώνει είτε όχι δεν έχει σημασία) ΔΕΝ είναι ρουφιάνος και η ΣΕ ανακοινώνει την αποχώρηση και της ψηφοφορίας και του fantasmenos που έκανε άστοχη επιλογή (προεραιτικά και τι επιλογή έκανε, πρέπει να το αποφασίσουμε αυτό)
Απλό; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Επίσης, συμφωνείτε ή διαφωνείτε στο εξής: Οι δολοφόνοι δεν έχουν το δικαίωμα καρφώματος Σαββατοκύριακα και αργίες.


Εάν έχω ξεχάσει κάτι πείτε με!

φυσικά ρε συ, αφού το ΣουΚου υπάρχει stop
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill_1992

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,713 μηνύματα.
Μ'αρέσουν οι ιδέες του fandago:D
Και εννοείται τα σ/κ/αργίες να μην έχουν οι δολοφόνοι τη δυνατότητα για ''κάρφωμα''.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
Αν και δε συμφωνώ με τον κανόνα που έχει προστεθεί και θέλει του δολοφόνους να μαντεύουν το ρουφιάνο, γιατί σε περίπτωση που κάποιος παίκτης δεν είναι τόσο καλός αλλά καρφώνεται στο ρόλο του ρουφιάνου τότε παίρνει επάνω του όλο το βάρος της ήττας για τους πολίτες, δε θα με πείραζε να δω για ένα ακόμα παιχνίδι πως θα λειτουργήσει...
Να προστέσω και κάτι ακόμα...Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης αποχωρεί από το παιχνίδι ΔΕΝ μπορεί να ποστάρει στο θέμα του παιχνιδιού τίποτε άλλο παρά μόνο τα τελευταία του λόγια όταν αποχωρεί με ψηφοφορία...Ούτε πινακάκια με τις ψήφους σαν να έγινε ξαφνικά Σ.Ε. ούτε επειδή διαφωνεί με κάτι...Όταν διαφωνεί με κάτι και νομίζει πως αδικήθηκε καλό είναι να έρχεται σε επαφή με τη Σ.Ε. και να γράφει τις απόψεις του στο θέμα εδώ που βρισκόμαστε...
Μη μου το κάνετε πάλι αμέρικαν μπαρ εκεί μέσα... :D

Μείον δύο;;; :confused:
Κάποιος να μου πει τι έγραψα λάθος ή με ποιο σημείο διαφωνεί;;; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
η μία δική μου λοβ :redface::P

τι πάει να πει όποιος βγαίνει δεν ξαναμιλάει δεν κάνει ΣΕ δεν δεν δεν :P
διαφωνώ ρε κολλητέ :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
η μία δική μου λοβ :redface::P

τι πάει να πει όποιος βγαίνει δεν ξαναμιλάει δεν κάνει ΣΕ δεν δεν δεν :P
διαφωνώ ρε κολλητέ :P

Ρε συ δεν είπα εγώ δεν κάνει Σ.Ε.!!!Μπορεί φυσικά να κάνει Σ.Ε. αρκεί κάτι τέτοιο να ειπωθεί ξεκάθαρα στο παιχνίδι...Διαφωνώ όμως με το να φεύγει κάποιος και να μπαίνει μετά και να κοτσάρει ένα πινακάκι με τις ψήφους...Εάν έχει μπει Σ.Ε. οκ διαφορετικά ΟΧΙ...Και για τις γνώμες γύρω από το παιχνίδι υπάρχει το παρόν θέμα...Μη γίνει πάλι μπάχαλο το θέμα του παιχνιδιού όπως το προηγούμενο...Άλλωστε και στο προηγούμενο τα ποστς που αφορούσανε την αδικία ή όχι για τη φυγή του fandago "έφυγαν" από το ποστ του παιχνιδιού...Δεν αναφέρομαι φυσικά στα ποστς στο τέλος τα οποία έγιναν αφού τελείωσε το παιχνίδι...Όσο όμως είναι σε εξέλιξη το παιχνίδι όποιος φεύγει έφυγε και δεν ξαναποστάρει στο θέμα του παιχνιδιού...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
αυτό που έγινε με τον Φαντάγκο ήταν μια εξαίρεση και δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε βαθμό που να πρέπει να το κάνουμε "κανόνα"
επιπλέον, όποιος φεύγει, αν μπορεί να φτιάχνει πινακάκια με το ποιος ψήφισε κλπ και να βοηθάει τη ΣΕ όταν η ΣΕ εκείνη τη στιγμή δε μπορεί ή δεν είναι μέσα, γιατί όχι?
Δεν θεωρώ δλδ τίποτα απ τα δυο τόσο σοβαρά ώστε να υπάρχει ειδική μνεία στους κανόνες
Το ένα ήταν εξαίρεση και το άλλο μου αρέσει που υπάρχει :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Eπειδή μιλάς με δικηγόρο ντάρλινγκ ξαναδιάβασε τους κανόνες. :P:redface::D

Στο ΑΝ ΔΕΝ ψηφισουν αναφέρεται μόνο, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο "ψηφίζουν και αφαιρούν την ψήφο τους", συνεπώς όχι δεν είμαστε οκ, διότι υπάρχει σιωπή ως προς αυτό. Αν θέλετε να το ξανασυζήτησουμε όταν τελειώσει το παιχνίδι έχει καλώς, προσωπικά δεν θυμάμαι να αφαίρεσα ποτέ ψήφο από κανέναν (αλλά δεν είμαι και σίγουρη γιατί έχω και μνήμη ελέφαντα :redface:). Σε κάθε περίπτωση διαφωνώ με το να αφαιρούνται ψήφοι και σου είπα ήδη γιατί (οκ, τραβηγμένο το παράδειγμα, αλλά αν όλοι αφαιρέσουν την ψήφο τους πέντε λεπτά πριν τις 20.00 σε περίπτωση πχ ισοψηφίας, θα γίνει μπάχαλο άνευ λόγου, τη στιγμή που μπορεί όποιος θέλει απλά να αλλάξει τη ψήφο του). :)
Επειδή το είχαμε συζητήσει λοιπόν, δες 2 posts πιο πάνω συγκεκριμένα το #128 μετά που πείραξα τους κανόνες, θεωρήθηκε δεδομένο τουλάχιστον απ' όσους διάβαζαν αυτό το θέμα, ότι εφόσον η ψήφος ΔΕΝ είναι υποχρεωτική και αφού η όποια υποχρέωση έγκειται στο ότι αν δεν ψηφίσεις παίρνεις απουσία, τοτε ΣΑΦΩΣ όποτε θελήσεις μπορείς να πεις "ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ". Δεν ξέρω τι λένε οι δικηγόροι, πάντως τα ελληνικά μου και η λογική μου λέει, ότι αν πω ότι τελικά ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ (κάτι που καλύπτεται από τους κανόνες), τότε βάλτε μου απουσία και απλά ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ.

Όσον αφορά τον χαμό που λες, μπορεί να είναι μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί μια ομάδα ατόμων να θέλει να απέχει τελικά από ένα γύρο, που είναι το πρόβλημα σε αυτό; :confused:

Δεν καταλαβαίνεις, ότι η ψήφος που δίνει ο καθένας, έχει σημασία για τους υπόλοιπους. Οπότε μπορεί να είναι θέμα στρατηγικής να μην θέλεις τελικά να έχεις ψηφίσει αυτόν που μέχρι τότε ψήφιζες, γιατί επηρεάζεται το αποτέλεσμα πχ. Το να αναγκάζεις τον άλλο επειδή ψήφισε έναν, αν θέλει να αποσύρει από αυτόν την ψήφο του, να ψηφίζει έναν 3ο, τον κάνεις να φαίνεται ότι αλλάζει ψήφους συνεχώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Μα άλλο να πει ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ εξαρχής κι άλλο να πει ψηφίζω και μετά ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ. Η ψήφος είναι υποχρεωτική υποτίθεται. Απλώς έχουμε δώσει την ευχέρεια αν δεν προλάβει κάποιος να μη ψηφίσει να μην αποκλείεται με την πρώτη.

Τεσπά δεν θα πω εγώ τι θα συμβαίνει, εγώ λέω απλά πως διαφωνώ. Απλώς αν αποφασίσετε να υπάρχει δικαίωμα αφαίρεσης ψήφου θα πρέπει αυτό να προβλεφθεί ρητώς στους κανόνες. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Βασικά εγώ το βλέπω όπως το μάθημα. Η παρακολούθηση στο μάθημα είναι υποχρεωτική και αν δεν παρακολουθήσεις θα πάρεις απουσία. Αν πάλι ενώ μπήκες κανονικά στο μάθημα αποφασίσεις να φύγεις, πάλι θα πάρεις απουσία. Δεν σε αναγκάζει κανείς να κάτσεις από τη στιγμή που μπήκες. Παρόλα αυτά για το μάθημα δηλώνεται ρητώς, ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και αν δεν παρακολουθήσεις παίρνεις απουσία. Δεν χρειάζεται διευκρίνιση να λέει "αν μπεις δεν μπορείς να βγεις". Άρα αυτό το "ρητώς" δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Είναι ξεκάθαρο :)

Η αφαίρεση ψήφου λοιπόν για μένα είναι σα να πηγαίνεις τουαλέτα και ζητάς άδεια από τον καθηγητή (του λες ουσιαστικά να μη σου βάλει απουσία μέχρι να γυρίσεις). Αν δεν γυρίσεις από την τουαλέτα μέχρι το τέλος της ώρας (άρα δεν ψήφισες μέχρι το τέλος του γύρου), παίρνεις απουσία ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Με αφορμή αυτό:
Παντως ψιλοαδικο για το παιχνιδι αυτο με την μαντεψια..Δεν το λεω για να μειωσω την νικη των παλιοδολοφονων (:P), αλλα για να γινει μια συζητηση για τα επομενα παιχνιδια..

Θα ήθελα τις γνώμες σας για το θέμα με την μαντεψιά του ρουφιάνου.


  • Το σκεπτικό πίσω από το να υπάρχει η μαντεψιά είναι το ότι πρέπει να υπάρχει μία... φοβέρα πάνω από τον ρουφιάνο. Γιατί άμα αρχίσει να λέει "είμαι σίγουρος ότι δολοφόνος/οι είναι οι τάδε" τότε έχουν ένα άνισο αβαντάζ οι πολίτες και μπορούν αμέσως να βγάλουν τους δολοφόνους που ξέρει ο ρουφιάνος. Οπότε πρέπει να έχει μία φοβέρα ο ρουφιάνος, για να προσέχει τις κινήσεις του. Εγώ btw δεν ήμουν στη συντονιστική όταν βγήκε ο κανόνας, έτρεχα με εργαστήρια. :P

Εάν δεν έχουμε κάποιου είδους "φοβέρας" πάνω απ' τον ρουφιάνο, τότε αναγκαστικά πρέπει να περιορίσουμε τις γνώσεις του στον ένα και μόνο δολοφόνο (ίσως 2 αν μαζευτεί λαός).


Εάν τυχόν υπάρξουν αλλαγές, μάλλον δεν θα εφαρμοστούν πριν το Παλέρμο #22 (αν το #21 ξεκινήσει σύντομα).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top