ΠΑΛΕΡΜΟ... γνώμες και απόψεις

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

xanp

Δραστήριο μέλος

Η Ξανθή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 668 μηνύματα.
Να καταθέσω άποψη;;;; ότι και να πείτε θα την πω... :P
Πιστεύω ότι εμπλουτίζοντας το παιχνίδι με ρόλους θα είναι πολύ πολύ ενδιαφέρον αφού θα είναι κάτι διαφορετικό...Όμως αν είναι να γεμίσουμε ρόλους και να μην μιλάνε οι μισοί που παίζουν να είναι σαν να μην υπάρχουν βλ. ρουφιάνο προηγούμενου γύρου που ήταν ανύπαρκτος τότε καλύτερα να μείνουμε με τους 3 ρόλους και να είμαστε και ευχαριστημένοι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Να καταθέσω άποψη;;;; ότι και να πείτε θα την πω... :P
Πιστεύω ότι εμπλουτίζοντας το παιχνίδι με ρόλους θα είναι πολύ πολύ ενδιαφέρον αφού θα είναι κάτι διαφορετικό...Όμως αν είναι να γεμίσουμε ρόλους και να μην μιλάνε οι μισοί που παίζουν να είναι σαν να μην υπάρχουν βλ. ρουφιάνο προηγούμενου γύρου που ήταν ανύπαρκτος τότε καλύτερα να μείνουμε με τους 3 ρόλους και να είμαστε και ευχαριστημένοι...

Ε δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν όλοι οι ρόλοι. Μπορεί να προστεθεί η πουτ@ν@ (με τη μορφή που αναφέρεται) και ο τρελός :P

Πάντως εμένα μου άρεσε να ξέρει ο ρουφιάνος όλους τους δολοφόνους αλλά να μην πρέπει να τον καταλάβουν οι δολοφόνοι γιατί θα χάσουν οι πολίτες. Δίκαιη ανταλλαγή, τους ξέρει όλους αλλά δεν μπορεί να τους δώσει στο πιάτο..

Επίσης, το να υπάρχει ένας πολίτης (πουτ@ν@) που να γνωρίζει όσο περνάει το παιχνίδι τους ρόλους θα έχει πλάκα και ίντριγκες εξίσου

Δηλαδή ένα παιχνίδι με 3 δολοφόνους 1 τσιράκι 1 πουτ@ν@ 1 ρουφιάνο (και σε extreme καταστάσεις και 1 τρελό) 15 ατόμων δεν είναι και τίποτα πολύπλοκο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xanp

Δραστήριο μέλος

Η Ξανθή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 668 μηνύματα.
fantasmene συμφωνώ αλλά αυτό που ήθελα να τονίσω είναι να παίζουν όλοι ενεργά όσους ρόλους τελικά και αν βάλουμε...ΑΝ είναι να έχουν ρόλους και να μη μιλάνε απλά να ψηφίζουν γιατί να βάλουμε ρόλους τότε;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Γνώμη μου είναι πως οι κανονισμοί (αν υπάρχουν και σε αυτόν τον γύρο ο ρόλος της νοσοκόμας και η δυνατότητα των δολοφόνων να μαντέψουν ρουφιάνο) πρέπει να αλλάξουν ως εξής:

  • Η ανακοίνωση ρουφιάνου από τους δολοφόνους θα πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΣΕ για το ποιος παίκτης αποχωρεί έπειτα από ψηφοφορία και ΜΟΝΟ τότε.
  • Θα πληροφορούνται όλοι οι παίκτες με ανακοίνωση της ίδιας της ΣΕ, εφόσον έχει συνενοηθεί με τους δολοφόνους.
  • Οι δολοφόνοι δεν μπορούν να μαντέψουν ως ρουφιάνο κάποιον που έχει δολοφονηθεί/αποχωρήσει.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι στο παρα 5 μαντεψιές ρουφιάνου ενώ είναι έτοιμος να αποχωρήσει δολοφόνος και προφανώς δεν έχει τίποτα να χάσει. Σορρυ αλλά αυτό δεν ήταν ρίσκο.:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Λοιπόν, διαμόρφωσα λίγο τους κανόνες, κοιτάξτε τους και πείτε μου αν ξέχασα κάτι, αν κάτι μπορεί να παρερμηνευτεί ή αν θέλετε να προσθέσω κάτι άλλο:
Περιγραφή του παιχνιδιού

Το παιχνίδι είναι μια από τις πολλές παραλλαγές του γνωστού "Παλέρμο", οπότε ως παραλλαγή έχει ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσέξουν και όσοι ξέρουν το κλασσικό παιχνίδι. ;)

Μετά την δήλωση των συμμετοχών, η Συντονιστική Επιτροπή (στο εξής ΣΕ) που απαρτίζεται από τους [συμπληρώνει η ΣΕ] ορίζει κάποιους από τους συμμετέχοντες ως δολοφόνους, έναν ως ρουφιάνο, και κατά περίπτωση ένα τσιράκι, μία νοσοκόμα και τους υπόλοιπους ως πολίτες.

Σε αυτόν τον γύρο συμμετέχουν [συμπληρώνει η ΣΕ] άτομα, με την ακόλουθη κατανομή ρόλων:

  • _ δολοφόνοι
  • 1 ρουφιάνος
  • 1 τσιράκι
  • 1 νοσοκόμα
  • _ πολίτες

Περιγραφή - Σκοπός:
  • Σκοπός των δολοφόνων είναι να δολοφονήσουν όσους άλλους παίκτες μπορούν ώστε σε κάποιο σημείο να υπερέχουν αριθμητικά (μιας και έπειτα έχουν το πάνω χέρι), ή να βρουν τον ρουφιάνο όσο αυτός είναι εν ζωή. Οι δολοφόνοι γνωρίζονται μεταξύ τους ΜΟΝΟ και μπορούν να επικοινωνούν με όποιον τρόπο θέλουν για να συνεννοούνται για την στρατηγική τους.
  • Σκοπός του ρουφιάνου είναι να βοηθήσει τους πολίτες να ξεμπροστιάσουν τους δολοφόνους. Ο ρουφιάνος από την αρχή του παιχνιδιού γνωρίζει ΚΑΠΟΙΟΥΣ από τους δολοφόνους ΜΟΝΟ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκαλύψει την ιδιότητα του, για να πετύχει τον σκοπό του. Εάν οι δολοφόνοι τον ανακαλύψουν όσο αυτός είναι ακόμα στο παιχνίδι, τότε αυτόματα αυτό λήγει υπέρ των δολοφόνων (περισσότερα στις παρατηρήσεις).
  • Σκοπός του τσιρακίου είναι να βοηθήσει τους δολοφόνους στον δικό τους σκοπό, μπερδεύοντας τους πολίτες. Αντίστοιχα με τον ρουφιάνο, το τσιράκι γνωρίζει πάλι ΚΑΠΟΙΟΥΣ από τους δολοφόνους ΜΟΝΟ.
  • Σκοπός της νοσοκόμας είναι να διαλέγει το βράδυ κάποιον που θα γιατρευτεί σε περίπτωση που γίνει στόχος των δολοφόνων για δολοφονία (περισσότερα στις παρατηρήσεις)
  • Σκοπός των πολιτών είναι να παραμείνουν ζωντανοί μέχρι να εξαλειφθούν όλοι οι δολοφόνοι.
Το παιχνίδι χωρίζεται σε γύρους, διάρκειας μιας κανονικής ημέρας (24 ωρών) ο καθένας. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, το παιχνίδι βρίσκεται σε παύση. Σε κάθε γύρο, έχουμε δύο χαρακτηριστικές στιγμές:
  • Μέχρι τις 13:00 κάθε γύρου οι δολοφόνοι συνεννοούνται και αποφασίζουν να δολοφονήσουν έναν οποιονδήποτε παίχτη, ανεξαρτήτως ιδιότητας. Στις 13:00 λοιπόν, η ΣΕ που έχει λάβει μέχρι τότε μια προκήρυξη από τους δολοφόνους, ανακοινώνει σε όλους ποιος παίχτης δολοφονήθηκε. Αυτός ο παίκτης δεν συμμετέχει στη συνέχεια του παιχνιδιού και δεν μιλάει από τη στιγμή της ανακοίνωσης της δολοφονίας του. Αν υπάρξει καθυστέρηση στην ανακοίνωση της δολοφονίας οποιοδήποτε post του δολοφονημένου από τις 13:00 και μετά ΔΕΝ θα λαμβάνεται υπόψιν.
  • Καθ' όλη τη διάρκεια του γύρου, όλοι οι παίκτες ανεξαρτήτως ιδιότητας, συζητάνε δημόσια και αποφασίζουν να ψηφίσουν (υποχρεωτικά) από έναν παίκτη ο καθένας. Ο επικρατέστερος της ψηφοφορίας η οποία λήγει στις 20:00 αποχωρεί από το παιχνίδι έχοντας την δυνατότητα να μιλήσει σε ένα και μοναδικό post (τελευταία λόγια). Η υποχρέωση έγκειται στο ότι αν δεν ψηφίσουν θα χρεωθούν με απουσία (περισσότερα στις παρατηρήσεις) κάτι που μπορεί να είναι επιλογή τους.
Λήξη Παιχνιδιού:

Το παιχνίδι λήγει στις εξής περιπτώσεις κάτι που ανακοινώνεται από την ΣΕ:
  • Όταν όλοι οι δολοφόνοι είναι εκτός παιχνιδιού, όπου και νικητές είναι οι πολίτες (με τον ρουφιάνο)
  • Όταν οι δολοφόνοι (με το τσιράκι, όταν υπάρχει) είναι όσοι και οι υπόλοιποι παίκτες , στο τέλος του τρέχοντος γύρου, όπου νικητές είναι οι δολοφόνοι (με το τσιράκι)
  • Όταν οι "εν ζωή" δολοφόνοι μετά από την ψηφοφορία βρουν και δηλώσουν τον "εν ζωή" ρουφιάνο, με νικητές τους δολοφόνους (με το τσιράκι).
Παρατηρήσεις - Διευκρινίσεις:
  • Στην αρχή του παιχνιδιού ανακοινώνεται πόσοι δολοφόνοι υπάρχουν καθώς και ποιοι άλλοι ρόλοι έχουν διανεμηθεί.
  • Πριν την έναρξη του παιχνιδιού όλοι οι συμμετέχοντες έχουν λάβει προσωπικό μήνυμα (pm), όπου τους ανακοινώνεται η ιδιότητα τους.
  • Όσοι βρίσκονται εκτός παιχνιδιού (δολοφονηθέντες και αποχωρούντες), απαγορεύεται να συμμετέχουν στο παιχνίδι, είτε να το σχολιάζουν σε άλλα θέματα κατά τρόπο που μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι, μέχρι αυτό να λήξει. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η χρήση του συστήματος αξιολόγησης, που επίσης απαγορεύεται. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις πάνω στους κανόνες, μπορούν να γίνονται εδώ.
  • Στον πρώτο γύρο δεν υπάρχει δολοφονία στις 13:00.
  • Σε περίπτωση ισοψηφίας, στην ψηφοφορία των 20:00 δημιουργείται δημοσκόπηση με τους επικρατέστερους, διάρκειας μιας ώρας, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής (δεν είναι υποχρεωτική, άρα δεν νοείται απουσία) έχουν ΜΟΝΟ όσοι παίζουν ακόμα στο παιχνίδι.
  • Το ποιος/α είναι ρουφιάνος, τσιράκι, ιερόδουλη ή οποιοσδήποτε άλλος ρόλος πέραν του "δολοφόνου" το γνωρίζει ΜΟΝΟ η ΣΕ.
  • Πάντα θα υπάρχει τουλάχιστον ένας δολοφόνος τον οποίο δεν θα γνωρίζει ούτε ο ρουφιάνος ούτε το τσιράκι (όταν υπάρχει), παρά μόνο η ΣΕ.
  • Όποιος παίκτης ΔΕΝ συμμετέχει 2 συνεχόμενες φορές ή 3 (όχι απαραίτητα συνεχόμενες) φορές σε ψηφοφορία των 20:00 βγαίνει αυτόματα από το παιχνίδι.
  • Μοναδικός τρόπος να "καρφώσουν" οι δολοφόνοι τον ρουφιάνο, είναι ένας εξ' αυτών που ακόμα είναι στο παιχνίδι, να δηλώσει δημόσια και ρητά και στο χρονικό διάστημα που ξεκινάει με τη λήξη της ψηφοφορίας και μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας (μέχρι τις 23.59, δηλαδή ~3-4 ώρες), ποιος από τους συμμετέχοντες που παραμένουν στο παιχνίδι πιστεύει πως είναι ο ρουφιάνος. Αν η επιλογή είναι σωστή, τότε το παιχνίδι λήγει υπέρ των δολοφόνων. Αν είναι λάθος, ο δολοφόνος που έκανε την δήλωση, αποχωρεί αυτομάτως από το παιχνίδι χωρίς να έχει δικαίωμα να πει κάτι άλλο. Όσα έχει πει μετά τη λανθασμένη επιλογή του, διαγράφονται.
  • Η νοσοκόμα κάθε βράδυ θα στέλνει pm στην ΣΕ όπου θα αναγράφει ποιον θα γιατρέψει σε περίπτωση που γίνει στόχος των δολοφόνων. Εάν οι δολοφόνοι επιλέξουν αυτόν για την δολοφονία της ημέρας, η ΣΕ την ώρα ανακοίνωσης της δολοφονίας, θα ανακοινώνει ότι δεν θα επέλθει δολοφονία, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει το όνομα του "στόχου".
  • Η ιδιότητα κάθε παίκτη δεν πρέπει να αποκαλύπτεται από κανέναν άλλο πλην της ΣΕ, η οποία αποκαλύπτει τις ιδιότητες των ατόμων που βγαίνουν από το παιχνίδι ως εξής:
    • Σε κάθε γύρο ξεκινώντας από τον δεύτερο αποκαλύπτεται εναλλάξ η ιδιότητα είτε του δολοφονημένου είτε του αποχωρούντα από την ψηφοφορία. Η πρώτη αποκάλυψη ιδιότητας γίνεται στην ψηφοφορία του 2ου γύρου.
    • Η ιδιότητα του ρουφιάνου, του τσιρακίου και της ιερόδουλης όταν αυτή αποκαλύπτεται (από τη ΣΕ), είναι αυτή του πολίτη.
    • Σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού (συνήθως μετά την μέση) και αν το κρίνει η ΣΕ, μπορεί να αποκαλυφθεί πόσοι δολοφόνοι υπάρχουν στο παιχνίδι και αν ο ρουφιάνος είναι ακόμα μέσα σε αυτό.
Με την συμμετοχή σας στο παιχνίδι, συνάγεται η σιωπηρή αποδοχή όλων των παραπάνω...:mastigio
Έβαλα οι δολοφόνοι να δηλώνουν οι ίδιοι ποιον θεωρούν σαν ρουφιάνο γιατί η ΣΕ δεν μπορεί να είναι συνεχώς πάνω από το παιχνίδι. Οποιεσδήποτε διευκρινίσεις τις έβαλα στο τέλος, για να μείνει καθαρό όσο γίνεται το νόημα του παιχνιδιού αρχικά. Έκανα ξεκάθαρο ότι η υποχρέωση στην ψήφο είναι απλά για να δηλώσει ότι αλλιώς παίρνεις απουσία, όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις "κοπάνα". Συμπλήρωσα τον δεύτερο τρόπο νίκης των δολοφόνων. Στις δημοσκοπήσεις δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή. Περιόρισα το χρονικό διάστημα που οι δολοφόνοι μπορούν να "καρφώσουν" τον ρουφιάνο.

Επιτρέψτε μου να απαντήσω και στην dooo σε δυο σημεία:
Αρχική Δημοσίευση από dooo:
οι δολοφόνοι, ενώ μας έχουν συνηθίσει σε ανακηρύξεις ρουφιάνων λίγο πριν το πέρας της ψηφοφορίας (γιατί είναι σίγουρο ότι θα φύγει δολοφόνος, όπως φαίνεται από τις ψήφους), δε χρησιμοποιούν αυτό το χαρτί σε μια ψηφοφορία. "Γιατί άραγε?" θα σκεφτόταν κάποιος πολίτης..."βρε λες και ο δεύτερος σε ψήφους να είναι δολοφόνος και θα τον πάρει μαζί του φεύγοντας?". Πού είναι το λάθος στο συλλογισμό? αναρωτιέμαι, ειλικρινά.
Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες, τελικά μόνο τους πολίτες μπερδεύει γιατί πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους μήπως και οι δολοφόνοι το χρησιμοποιούν για να τους μπερδέψουν. Οπότε οποιοδήποτε μπέρδεμα, είναι κατά των πολιτών, άρα άκυρο...
Αρχική Δημοσίευση από dooo:
είναι τόσο δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι όταν αποχωρεί νομίμως από ένα παιχνίδι στρατηγικής, θα νιώσει αδικημένος αν αλλάξουν οι κανόνες αφού έχει αποχωρήσει?
Φαντάσου πόσο αδικημένος νιώθει όταν αλλάζει το τι συμβαίνει ως τότε (άρα ουσιαστικά οι κανόνες) ΠΡΙΝ ακόμα αρχίσει το παιχνίδι, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ και το μαθαίνει όταν αποχωρεί λόγω αυτής της αλλαγής ή ακόμα περισσότερο όταν η αλλαγή γίνεται εκείνη τη στιγμή και μάλιστα υπέρ της αντίθετης πλευράς... :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Πολύ ωραία Θοδωρή :)

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο και πάλι θα λειτουργήσει δίκαια ο παρακάτω κανόνας.
Μοναδικός τρόπος να "καρφώσουν" οι δολοφόνοι τον ρουφιάνο, είναι ένας εξ' αυτών που ακόμα είναι στο παιχνίδι, να δηλώσει δημόσια και ρητά και στο χρονικό διάστημα που ξεκινάει με τη λήξη της ψηφοφορίας και μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας (μέχρι τις 23.59, δηλαδή ~3-4 ώρες), ποιος από τους συμμετέχοντες που παραμένουν στο παιχνίδι πιστεύει πως είναι ο ρουφιάνος.

Θα πρότεινα:
Μοναδικός τρόπος να "καρφώσουν" οι δολοφόνοι τον ρουφιάνο, είναι ένας εξ' αυτών που ακόμα είναι στο παιχνίδι, να δηλώσει δημόσια και ρητά και στο χρονικό διάστημα που ξεκινάει με τη λήξη της ψηφοφορίας και μέχρι τη στιγμή που καταχωρείται η πρώτη ψήφος για αποχώρηση ,ποιος από τους συμμετέχοντες που παραμένουν στο παιχνίδι πιστεύει πως είναι ο ρουφιάνος.

Μέχρι τις 12 μπορεί να έχει δημιουργηθεί κάποιο ρεύμα προς έναν δολοφόνο που είναι σίγουροι πως θα χάσουν έτσι κι αλλιώς, άρα δε νοείται και τόσο "ρίσκο", αλλά εκμετάλλευση του δικαιώματος αυτού.
Για να αποφύγουμε ίσως τα ταυτόχρονα post σε αυτή την περίπτωση (ναι όχι και τόσο πιθανό, αλλά μπορεί να συμβεί), θα μπορόυσε ο δολοφόνος να ειδοποιεί τη ΣΕ σε αυτό το χρονικό διάστημα και η ΣΕ να το ανακοινώσει (όποτε το δει) έπειτα στους υπόλοιπους παίκτες ανεξάρτητα από το πόσοι έχουν ψηφίσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
στο χρονικό διάστημα που ξεκινάει με τη λήξη της ψηφοφορίας και μέχρι τη στιγμή που καταχωρείται η πρώτη ψήφος για αποχώρηση ,ποιος από τους συμμετέχοντες που παραμένουν στο παιχνίδι πιστεύει πως είναι ο ρουφιάνος.
[...]
Για να αποφύγουμε ίσως τα ταυτόχρονα post σε αυτή την περίπτωση (ναι όχι και τόσο πιθανό, αλλά μπορεί να συμβεί), θα μπορόυσε ο δολοφόνος να ειδοποιεί τη ΣΕ σε αυτό το χρονικό διάστημα και η ΣΕ να το ανακοινώσει (όποτε το δει) έπειτα στους υπόλοιπους παίκτες ανεξάρτητα από το πόσοι έχουν ψηφίσει.
Αν με το καταχωρείται εννοείς η ΣΕ να κάνει πίνακα με τις νέες ψήφους, τότε αν η ΣΕ μπει την επόμενη μέρα είναι ακόμα χειρότερα. Αν εννοείς μέχρι τη στιγμή που κάποιος πει "ψηφίζω τον τάδε", τότε εγώ σαν πολίτης μπορώ να πετάγομαι σαν την τσουτσού με τη λήξη της ψηφοφορίας και να ψηφίζω, με σκοπό να μην αφήσω τους δολοφόνους να δηλώσουν ρουφιάνο.
Επίσης, θέλω η ΣΕ να έχει όσο γίνεται λιγότερες υποχρεώσεις γιατί δεν μπορεί να είναι συνεχώς στο παιχνίδι μέσα, αλλά επίσης θα ήθελα η δήλωση να γίνεται δημόσια ώστε να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση.
Μέχρι τις 12 μπορεί να έχει δημιουργηθεί κάποιο ρεύμα προς έναν δολοφόνο που είναι σίγουροι πως θα χάσουν έτσι κι αλλιώς, άρα δε νοείται και τόσο "ρίσκο", αλλά εκμετάλλευση του δικαιώματος αυτού.
Όπως και να το κάνεις το νόημα ήταν να μην μπορούν οι δολοφόνοι να σκοτώσουν και έναν πολίτη ως δεύτερο προς αποχώρηση (δες παράδειγμα με Καλυψώ). Το ρεύμα δύσκολα θα δημιουργηθεί από τις 8 μέχρι 12 και αν δημιουργόταν θα ήταν λόγω του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. Άρα αν σε μια ψηφοφορία ο κόσμος κλίνει προς έναν πολίτη και έναν δολοφόνο και φεύγει ο πολίτης του οποίου αποκαλύπτεται τότε η ταυτότητα, ο δολοφόνος (δεύτερος σε προτίμηση) θα ήξερε από πριν ότι θα υπήρχε ρεύμα εναντίον του (βλέπε παράδειγμα με fantasmenos) :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
στο χρονικό διάστημα που ξεκινάει με τη λήξη της ψηφοφορίας και μέχρι τη στιγμή που καταχωρείται η πρώτη ψήφος για αποχώρηση

xμμμ μια μικρή ένσταση. Πολλές φορές τυχαίνει παίκτες με το που φεύγει κάποιος να δίνουν ψήφο γαι την επόμενη μέρα. Δεν γίνεται να "αναγκάσεις" τους δολοφόνους να είναι σώνει και ντε πάνω από το παιχνίδι στις 8:00 μμ. Θα πρότεινα ένα "χρονικό παράθυρο" πχ. από τη λήξη της ψηφοφορίας των 8 έως και το τέλος της μέρας (δλδ στις 12 το βράδυ-4 ώρες) Σε περίπτωση που υπάρχει ισοψηφία μεταξύ παικτών στην ψηφοφορία των 8 το αντίστοιχο "παράθυρο" να μετατοπίζεται κατά όση ώρα διήρκησε η ψηφοφορία [αν και για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρη ότι είναι απαραίτητο].
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Έχετε δίκιο, γιατί σε αυτήν την περίπτωση ο ρουφιάνος πρώτος πρώτος στις 20.01 θα ψήφιζε.

Κατά τα άλλα οι κανόνες πλέον νομίζω ότι είναι μια χαρά!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Θα πρότεινα ένα "χρονικό παράθυρο" πχ. από τη λήξη της ψηφοφορίας των 8 έως και το τέλος της μέρας (δλδ στις 12 το βράδυ-4 ώρες) Σε περίπτωση που υπάρχει ισοψηφία μεταξύ παικτών στην ψηφοφορία των 8 το αντίστοιχο "παράθυρο" να μετατοπίζεται κατά όση ώρα διήρκησε η ψηφοφορία [αν και για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρη ότι είναι απαραίτητο].
Φτού σου! Δε με διαβάζεις :pfff:
Αρχική Δημοσίευση από fandago λίγο πιο πάνω:
Μοναδικός τρόπος να "καρφώσουν" οι δολοφόνοι τον ρουφιάνο, είναι ένας εξ' αυτών που ακόμα είναι στο παιχνίδι, να δηλώσει δημόσια και ρητά και στο χρονικό διάστημα που ξεκινάει με τη λήξη της ψηφοφορίας και μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας (μέχρι τις 23.59, δηλαδή ~3-4 ώρες)
:P
Το 3 ώρες το έβαλα ακριβώς για την περίπτωση που υπάρξει δημοσκόπηση λόγω ισοψηφίας. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Φτού σου! Δε με διαβάζεις :pfff:


:redface::redface::redface::redface::redface:

όντως δεν σε διαβάζω :redface::redface::redface:

είναι που έχω αποκτήσει μια "αλλεργία" στα ποστ που μαζί με τις παραθέσεις πιάνουν πάνω απο 3 παραγράφους :P

σόλλυ :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vendetta

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Ξεναγός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
Αν και δε συμφωνώ με τον κανόνα που έχει προστεθεί και θέλει του δολοφόνους να μαντεύουν το ρουφιάνο, γιατί σε περίπτωση που κάποιος παίκτης δεν είναι τόσο καλός αλλά καρφώνεται στο ρόλο του ρουφιάνου τότε παίρνει επάνω του όλο το βάρος της ήττας για τους πολίτες, δε θα με πείραζε να δω για ένα ακόμα παιχνίδι πως θα λειτουργήσει...
Να προστέσω και κάτι ακόμα...Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης αποχωρεί από το παιχνίδι ΔΕΝ μπορεί να ποστάρει στο θέμα του παιχνιδιού τίποτε άλλο παρά μόνο τα τελευταία του λόγια όταν αποχωρεί με ψηφοφορία...Ούτε πινακάκια με τις ψήφους σαν να έγινε ξαφνικά Σ.Ε. ούτε επειδή διαφωνεί με κάτι...Όταν διαφωνεί με κάτι και νομίζει πως αδικήθηκε καλό είναι να έρχεται σε επαφή με τη Σ.Ε. και να γράφει τις απόψεις του στο θέμα εδώ που βρισκόμαστε...
Μη μου το κάνετε πάλι αμέρικαν μπαρ εκεί μέσα... :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Οι δολοφόνοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να λένε ποιος είναι ο ρουφιάνος ένα γύρο αφότου βγει. Έτσι δεν θα μπορεί ο ρουφιάνος να πάει παρά πέντε και να δώσει στη ψύχρα τα ονόματα γιατί θα φοβάται μην τον καρφώσουν και πέντε.

Γιατί την ίδια μέρα (23:59); Πριν τις 13:00 (δολοφονία) δεν υπάρχει πρόβλημα. Κι εκμεταλλεύονται οι δολοφόνοι πιθανό ρεύμα για να βγάλουν πολίτη (αυξάνοντας το ενδιαφέρον στο παιχνίδι) και δεν το κάνουν με υπερβολικό τρόπο αυτοκτονώντας παρά πέντε. Επίσης αν είναι τόσο υπέρ των δολοφόνων αυτή η κίνηση μπορούν να το κάνουν μόνο 1 ή 2 φορές.

Υ.Γ. Ο ρουφιάνος και το τσιράκι δεν πρέπει να έχουν σαν ονόματα δολοφόνους και πολίτη αλλά τους μισούς δολοφόνους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Αν εννοείς να λένε τον ρουφιάνο στον ίδιο γύρο με αυτόν που αυτός αποχωρεί τότε το δέχομαι. Έβαλα μέχρι 23.59 γιατί το 00.00 μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση, από την άποψη ότι είναι στο μεταίχμιο και μπορεί να μπερδέψει το σε ποια μέρα ανήκει (για το προφανές δηλαδή).
Από τη στιγμή που υπάρχει η περίπτωση σε αποκάλυψη του ρουφιάνου να νικάνε οι δολοφόνοι, νομίζω ότι δεν έχει νόημα να περιπλέκονται τα πράγματα με το να ξέρουν και πολίτες είτε το τσιράκι είτε ο ρουφιάνος. Αν θυμάσαι, αυτή η αλλαγή είχε γίνει, για να μην μπορεί να δίνει ο ρουφιάνος τα ονόματα που ξέρει έτσι στην ψύχρα. Πλέον το καλύπτουμε αυτό.
Αν οι δολοφόνοι έχουν ανακαλύψει τον ρουφιάνο, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μεταξύ 00.00 και 13.00 αλλά σίγουρα το να αργήσει να γίνει η δήλωση των δολοφόνων για τον ρουφιάνο, περιπλέκει πολύ τα πράγματα. Φαντάσου την περίπτωση πολλοί να έχουν ψηφίσει μέχρι τη 13.00 έναν δολοφόνο που κάνει λανθασμένη δήλωση και άλλοι έναν που δολοφονείται τελικά στη 13.00. ΟΛΟΙ αυτοί μετά θα πρέπει να ξαναψηφίσουν. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τέτοια φαινόμενα και όχι να τα επιτείνουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Έβαλα μέχρι 23.59 γιατί το 00.00 μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση, από την άποψη ότι είναι στο μεταίχμιο και μπορεί να μπερδέψει το σε ποια μέρα ανήκει (για το προφανές δηλαδή).
Από τη στιγμή που υπάρχει η περίπτωση σε αποκάλυψη του ρουφιάνου να νικάνε οι δολοφόνοι, νομίζω ότι δεν έχει νόημα να περιπλέκονται τα πράγματα με το να ξέρουν και πολίτες είτε το τσιράκι είτε ο ρουφιάνος. Αν θυμάσαι, αυτή η αλλαγή είχε γίνει, για να μην μπορεί να δίνει ο ρουφιάνος τα ονόματα που ξέρει έτσι στην ψύχρα. Πλέον το καλύπτουμε αυτό.
Αν οι δολοφόνοι έχουν ανακαλύψει τον ρουφιάνο, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μεταξύ 00.00 και 13.00 αλλά σίγουρα το να αργήσει να γίνει η δήλωση των δολοφόνων για τον ρουφιάνο, περιπλέκει πολύ τα πράγματα. Φαντάσου την περίπτωση πολλοί να έχουν ψηφίσει μέχρι τη 13.00 έναν δολοφόνο που κάνει λανθασμένη δήλωση και άλλοι έναν που δολοφονείται τελικά στη 13.00. ΟΛΟΙ αυτοί μετά θα πρέπει να ξαναψηφίσουν. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τέτοια φαινόμενα και όχι να τα επιτείνουμε.

Αυτή είναι η ουσία του παιχνιδιού. Να περιπλακούν τα πράγματα και να γίνει μπάχαλο το μυαλό των πολιτών (γιατί έκαναν αυτό και εκείνο;).

Επίσης το 20:00-00:00 είναι λάθος γιατί άλλοι μπαίνουν πρωινά στο νετ και θα γίνει σύγχυση στην συννενόηση των δολοφόνων κυρίως. Απεναντίας, κάλλιστα στο 13:00-20:00 μπορεί να ξαναμπεί κάποιος να ψηφίσει αφού τότε μπαίνουν όλοι στο νετ (πλειοψηφία).

Αν εννοείς να λένε τον ρουφιάνο στον ίδιο γύρο με αυτόν που αυτός αποχωρεί τότε το δέχομαι.

Ναι αυτό εννούσα. Βγαίνει στις 20:00. Στις 20:31 να μπορούν να τον καταδώσουν ακόμή και να έχει βγει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Αυτή είναι η ουσία του παιχνιδιού. Να περιπλακούν τα πράγματα και να γίνει μπάχαλο το μυαλό των πολιτών (γιατί έκαναν αυτό και εκείνο;).

Επίσης το 20:00-00:00 είναι λάθος γιατί άλλοι μπαίνουν πρωινά στο νετ και θα γίνει σύγχυση στην συννενόηση των δολοφόνων κυρίως. Απεναντίας, κάλλιστα στο 13:00-20:00 μπορεί να ξαναμπεί κάποιος να ψηφίσει αφού τότε μπαίνουν όλοι στο νετ (πλειοψηφία).
Σκέφτεσαι σαν δολοφόνος. Ο δολοφόνος σε όλο το παιχνίδι έχει πλεονέκτημα γιατί έχει καθαρό μυαλό. Ξέρει ποιος είναι, ποιους κυνηγάει τι τακτική να ακολουθήσει. Ο πολίτης δεν ξέρει τίποτα. Αν μπερδεύεις το story ξενερώνει χάνει την υπόθεση και το παιχνίδι. Αν οι δολοφόνοι υποπτεύονται κάποιον και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το έξτρα χαρτί τους δεν χρειάζονται τόσο χρόνο για να αποφασίσουν. Οπότε είναι καθαρά θέμα τακτικής τους να μπερδέψουν, κάτι που γέρνει κατά πολύ την ήδη γερμένη ζυγαριά προς το μέρος τους.

Για μένα, το ακόμα πιο σωστό θα ήταν οι δολοφόνοι να διαλέγουν πριν την ψηφοφορία ποιος είναι ο ρουφιάνος αν θέλουν αλλά η ανακοίνωση για την ευστοχία ή όχι να γίνεται μαζί με την ψηφοφορία. Έτσι τα κομβικά σημεία του παιχνιδιού παραμένουν 2 και δεν χρειάζεται να γίνει καμία επιπλέον αλλαγή ψήφων. :)

Υγ: μάλιστα όπως μου ήρθε τώρα, μια καλή περίπτωση θα ήταν οι δολοφόνοι όποια ώρα θέλουν, να λένε στην ΣΕ "Ο δολοφόνος τάδε, ρισκάρει και θα πει ότι ο ρουφιάνος είναι αυτός". Η ΣΕ έπειτα ανακοινώνει ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα τους για "κάρφωμα" ρουφιάνου χωρίς να πουν τίποτα περισσότερο ούτε στους πολίτες ούτε να επιβεβαιώσει στους δολοφόνους. Με τη λήξη της ψηφοφορίας, αν οι δολοφόνοι είναι σωστοί η ΣΕ ανακοινώνει τη νίκη τους (αν φυσ, αλλιώς ανακοινώνει την αποχώρηση από την ψηφοφορία, αλλά και την αποχώρηση του δολοφόνου που αστόχησε. Φυσικά τα δύο αυτά άτομα πρέπει να είναι διαφορετικά. Ακόμα και να είναι σωστός ο ρουφιάνος, αν ο δολοφόνος που ρίσκαρε έφυγε στην ψηφοφορία, τότε ακυρώνεται η προσπάθεια τους και πάλι δεν μαθαίνουν τίποτα. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
:)

Σκέφτεσαι σαν πολίτης. Πρέπει να έχουν δυνατότητα για ελιγμούς οι δολοφόνοι αφου αντικειμενικά οι πολίτες υπερτερούν. Οι δολοφόνοι πρέπει να παίζουν τέλεια πάντα για να τη γλιτώσουν. Αυτό που λέω είναι ότι θα πάψει να έχει πλάκα αν περιορίζουμε συνέχεια το παιχνίδι χωρίς να τους δίνουμε άλλα πλεονεκτήματα στις δύο πλευρές. Checks and balances Που λεν' και οι Αμερικάνοι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Κάνεις λάθος, σκέφτομαι σα να ήμουν σε οποιαδήποτε θέση και ήδη βλέπω ότι είτε δολοφόνος είτε πολίτης ήμουν με τους κανόνες που προτείνω, τις ίδιες δυνατότητες θα είχα και το ίδιο ενδιαφέρον. Μην ξεχνάς, ότι σαν δολοφόνος το παιχνίδι έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, το μόνο που δεν θα θέλαμε είναι να μην έχουν οι πολίτες όρεξη για παιχνίδι. Επίσης δεν θεωρώ ότι οι πολίτες υπερτερούν.

Διάβασε και το edit που έκανα μπορεί να σου αρέσει καλύτερα αυτή η πρόταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Ερώτηση ξανθιάς: η νοσοκόμα μπορεί να γιατρέψει τον εαυτό της; :redface::confused: (κάπου θα έχει απαντηθεί, δεν μπορεί, αλλά δεν το βρίσκω)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Υγ: μάλιστα όπως μου ήρθε τώρα, μια καλή περίπτωση θα ήταν οι δολοφόνοι όποια ώρα θέλουν, να λένε στην ΣΕ "Ο δολοφόνος τάδε, ρισκάρει και θα πει ότι ο ρουφιάνος είναι αυτός". Η ΣΕ έπειτα ανακοινώνει ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα τους για "κάρφωμα" ρουφιάνου χωρίς να πουν τίποτα περισσότερο ούτε στους πολίτες ούτε να επιβεβαιώσει στους δολοφόνους. Με τη λήξη της ψηφοφορίας, αν οι δολοφόνοι είναι σωστοί η ΣΕ ανακοινώνει τη νίκη τους (αν φυσ, αλλιώς ανακοινώνει την αποχώρηση από την ψηφοφορία, αλλά και την αποχώρηση του δολοφόνου που αστόχησε. Φυσικά τα δύο αυτά άτομα πρέπει να είναι διαφορετικά. Ακόμα και να είναι σωστός ο ρουφιάνος, αν ο δολοφόνος που ρίσκαρε έφυγε στην ψηφοφορία, τότε ακυρώνεται η προσπάθεια τους και πάλι δεν μαθαίνουν τίποτα. :)

Καλή ιδέα αλλά λίγο πολύπλοκη νομίζω. Αν καταφέρεις να το κάνεις κατανοητό σε όλους και πιστεύεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα είναι καλή πρόταση για το παιχνίδι

Αλήθεια ποιος θα κάνει το confirm για τυχόν αλλαγές στους κανόνες; Μη γράφουμε και στο βρόντο :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top