Ερωτήσεις:
1. Έχεις μισήσει ποτέ σε μεγάλο βαθμό κάποιο άτομο ή κάποια κατάσταση;
2. Αν ναι, ξεπέρασες το μίσος αυτό;
3. Κατά πόσο είσαι δεκτικός/ή σε νέες εμπειρίες, οι οποίες ίσως θεωρούνται ακραίες με βάση την κοινή λογική;
4. Θεωρείς την ταπεινοφροσύνη αρετή; Την περηφάνεια; Μπορεί κάποιος κατά τη γνώμη σου να τα συνδυάσει και τα δύο;
5. Τι θα μου πρότεινες για πέμπτη ερώτηση;
Ίδιες και:
6. Τι είναι αυτό που σε ρίχνει ψυχολογικά πιο συχνά;
7. Η λέξη υπερήφανος έχει διάφορες έννοιες....σε χαρακτήριζει κάποια από αυτές;
1.Όχι τόσο ώστε να ξεπεράσω τα όριά μου ή έστω να τα αγγίξω...
2.Ορισμένες φορές πίστευα θα σκάσω ή θα σπάσω τους υπαίτιους στο ξύλο.Απλά ηρέμησα και σε ορισμένες περιπτώσεις πήρα απολαυστική εκδίκηση εμμέσως.
3.Εξαρτάται. Αν μιλάμε π.χ. για ναρκωτικά και "έλα μωρέ, ένα χαπάκι μία φορά, και τί έγινε" τότε γίνομαι χειρότερη και από αυτές τις ανοργασμικές μοναχές που καταβάθος ήθελαν να γίνουν μαγείρισσες και της πήγαν στα μοναστήρια με το ζόρι.
4.Όψι δεν θεωρώ την περηφάνεια αρετή και η ταπεινοφροσύνη είναι επίσης ακραία. Αλλά δεν συμφωνώ με το "ρητό" "η μετριοφροσύνη-ταπεινοφροσύνη" είναι για τους μέτριους. Όταν το ακούω αυτό μου ανάβουν τα λαμπάκια άσχημα. Ταπεινοφροσύνη θα μπορούσα να θεωρήσω αρετή, εάν ήταν χαρακτηριστικό που θα αφορούσε μόνο το τί ΛΕΕΙ κάποιος, χωρίς να επηρεάζει την πορεία του.
5.Θα πρότεινα : ποισα λεπτά βράζετε το αυγό σας, γιατί εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα και πότε βγαίνει μελάτο, πότε σφιχτό και πότε ημίσφιχτο.
6.Η απογοήτευση από άτομα που λανθασμένα θεώρησα αξιοπρεπή. Και η κατρακύλα της κοινωνίας.-Κάθε μέρα όμως.
7.Η λέξη υπερήφανος με χαρακτηρίζει μόνο υπό την εξής έννοια : Αν π.χ. δεν έχω λεφτά να περάσω την εβδομάδα, δεν πα να λυσσάξω της πείνας και να βρωμίσω, δεν μπορώ και δεν θα δεχτώ ποτέ χρήματα από κάποιον άλλον εκτός των γονέων μου. Επίσης δεν "έγλειψα" ούτε λάδωσα ποτέ για να καταφέρω κάτι, οπότε υπό αυτή την έννοια οκ.
Ίδιες γιατί έγραψα πολλά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.