Το αγχος ειναι αυτο που θα σε κανει καλη στη δουλεια σου. ...
...
-Θα εννοείς προφανώς, το λεγόμενο "δημιουργικό στρες", που λάνσαρε βασικά το New Age, από τα μέσα της δεκαετίας 1970-80. Ως προσδοκών όμως για την ανθρώπινη μοίρα, μία εποχή "Βασιλείας Θεού", για μία αιώνια καταλαγή και συνδημιουργική στάση του ανθρώπου, μέσα στην Πλάση, εκτιμώ, λοιπόν, πως η προτροπή για "δημιουργικό στρες", αναμφίβολα νεοφιλελεύθερων στοχεύσεων και ιδεολογικών καταβολών, οδηγεί ακριβώς προς άλλες κατευθύνσεις, κάθε άλλο από χαρμόσυνες και επωφελείς για την περαιτέρω "εξανθρώπισή" μας. Μία κοινωνία, με οποιασδήποτε μορφής στρες να κυριαρχεί στην πολιτισμική της ατμόσφαιρα και καθημερινότητα, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα τεράστιο "κρεβάτι του Ψυχαναλυτή" Δεν είναι άμοιρο τούτου, το γεγονός ότι, μετά τα μέσα της δεκαετίας 1980-90, στο Αμέρικα γινόταν κανείς "Ψυχολόγος", με σεμινάρια ενός εξαμήνου!
Αντί λοιπόν του "μη μεριμνάτε", που άφησε συμβουλή και διαθήκη ο Ιησούς Χριστός προς τη "Δύση", έχουμε με τη "νέα τάξη πραγμάτων", στη λεγόμενη "χριστιανική Δύση", τον αντίποδά του. Τι σημαίνει, αγαπητέ μου Ρασκαλ, "καλή στη δουλειά σου"; Από μία άποψη, ίσως μία απάντηση- και ίσως ακούσια- να συνάγεται από τη χρήση(συμπτωματικά

της λέξης "δουλειά" (αντί της "εργασία"). Να σημαίνει δηλαδή, "καλή/ός δούλα/ος". Αλλά ακόμη κι αν διορθώσουμε και πούμε "εργασία", σε μία κοινωνική πραγματικότητα, όπου η "υπεργασία", απλά το μόνο που δημιουργεί είναι το "κέρδος", πάλι "δούλος" θα παραμένει εκείνος, που θα εμφορείται μεν από "δημιουργικό στρες", αλλά δεν θα είναι ο "κερδισμένος". Γιατί στον πραγματικό βίο των ανθρώπων, κέρδος στην κυριολεξία δεν νοείται, χωρίς απώλεια.
Κάποιος πρέπει να χάσει, για να κερδίσει κάποιος άλλος. Αυτό όμως είναι ακριβώς, που για τον Ιησού Χριστό, είναι "αντιχρηστικό", άρα κι απάνθρωπο!
- Θέλω λοιπόν για τους ανθρώπους, μία αμέτρητα μεγάλη περίοδο με χουζούρι και χωρίς ίχνος άγχους για ...δουλειά. Ίσως έτσι κιόλας βρούμε την ευκαιρία, να κατανοήσουμε το πόσο μπερδεμένοι γίναμε σαν "πολιτισμένοι" και α διορθώσουμε όλες τις αγριότητες που άφησε στα μυαλά και στην καρδιά μας, τόσο μεγαλή ιστορική περίοδος ( κοντά 4000 χρόνια τουλάχιστον), με το "κυνήγι του κέρδους": βλέπε, έστω, την "τρύπα του όζοντος" κλπ (για να μην επαναλάβουμε εδώ τα τόσα και τόσο τρομακτικά σενάρια, για το "οικοσύστημα"!0 ...