Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος
θελω να αρχισει ο κοσμος να διεκδικει την μορφωση,την εκπαιδευση,την παιδεια και να ξεκολλησει το μυαλο του απο ο,τιδηποτε θεωρει δεδομενο.ο καθενας να ψαξει μονος την αληθεια.
...κι εγώ, όσο ο διάβολος την αμαρτία!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitral
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος
rascal_gd
Περιβόητο μέλος
Το αγχος ειναι αυτο που θα σε κανει καλη στη δουλεια σου. Φερτο με το μερος σου οσο γινεται και γινε οσο καλυτερη μπορεις για τους αλλους και για σενα.Το αγχος που εχω με τη δουλεια μου να φυγει μαγικα...
Δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια οτι θα τα καταφερεις στο τελος.. Ειδικα για σενα..
mindcircus
Περιβόητο μέλος
νωευ, δεν εχω λογια...
ρας, δε διαφωνω με οσα λες, μονο που η ισορροπια μεταξυ προσωπικης και επαγγελματικης ζωης σημερα δεν επιτυγχανεται ευκολα. κυριως για μας τους νεοτερους.
buttercup
Νεοφερμένος
love_angel
Επιφανές μέλος
προς το παρον κατεβαζω το ρωμαιο και την ιουλιετα.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος
Το αγχος ειναι αυτο που θα σε κανει καλη στη δουλεια σου. ...
...
-Θα εννοείς προφανώς, το λεγόμενο "δημιουργικό στρες", που λάνσαρε βασικά το New Age, από τα μέσα της δεκαετίας 1970-80. Ως προσδοκών όμως για την ανθρώπινη μοίρα, μία εποχή "Βασιλείας Θεού", για μία αιώνια καταλαγή και συνδημιουργική στάση του ανθρώπου, μέσα στην Πλάση, εκτιμώ, λοιπόν, πως η προτροπή για "δημιουργικό στρες", αναμφίβολα νεοφιλελεύθερων στοχεύσεων και ιδεολογικών καταβολών, οδηγεί ακριβώς προς άλλες κατευθύνσεις, κάθε άλλο από χαρμόσυνες και επωφελείς για την περαιτέρω "εξανθρώπισή" μας. Μία κοινωνία, με οποιασδήποτε μορφής στρες να κυριαρχεί στην πολιτισμική της ατμόσφαιρα και καθημερινότητα, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα τεράστιο "κρεβάτι του Ψυχαναλυτή" Δεν είναι άμοιρο τούτου, το γεγονός ότι, μετά τα μέσα της δεκαετίας 1980-90, στο Αμέρικα γινόταν κανείς "Ψυχολόγος", με σεμινάρια ενός εξαμήνου!
Αντί λοιπόν του "μη μεριμνάτε", που άφησε συμβουλή και διαθήκη ο Ιησούς Χριστός προς τη "Δύση", έχουμε με τη "νέα τάξη πραγμάτων", στη λεγόμενη "χριστιανική Δύση", τον αντίποδά του. Τι σημαίνει, αγαπητέ μου Ρασκαλ, "καλή στη δουλειά σου"; Από μία άποψη, ίσως μία απάντηση- και ίσως ακούσια- να συνάγεται από τη χρήση(συμπτωματικά της λέξης "δουλειά" (αντί της "εργασία"). Να σημαίνει δηλαδή, "καλή/ός δούλα/ος". Αλλά ακόμη κι αν διορθώσουμε και πούμε "εργασία", σε μία κοινωνική πραγματικότητα, όπου η "υπεργασία", απλά το μόνο που δημιουργεί είναι το "κέρδος", πάλι "δούλος" θα παραμένει εκείνος, που θα εμφορείται μεν από "δημιουργικό στρες", αλλά δεν θα είναι ο "κερδισμένος". Γιατί στον πραγματικό βίο των ανθρώπων, κέρδος στην κυριολεξία δεν νοείται, χωρίς απώλεια. Κάποιος πρέπει να χάσει, για να κερδίσει κάποιος άλλος. Αυτό όμως είναι ακριβώς, που για τον Ιησού Χριστό, είναι "αντιχρηστικό", άρα κι απάνθρωπο!
- Θέλω λοιπόν για τους ανθρώπους, μία αμέτρητα μεγάλη περίοδο με χουζούρι και χωρίς ίχνος άγχους για ...δουλειά. Ίσως έτσι κιόλας βρούμε την ευκαιρία, να κατανοήσουμε το πόσο μπερδεμένοι γίναμε σαν "πολιτισμένοι" και α διορθώσουμε όλες τις αγριότητες που άφησε στα μυαλά και στην καρδιά μας, τόσο μεγαλή ιστορική περίοδος ( κοντά 4000 χρόνια τουλάχιστον), με το "κυνήγι του κέρδους": βλέπε, έστω, την "τρύπα του όζοντος" κλπ (για να μην επαναλάβουμε εδώ τα τόσα και τόσο τρομακτικά σενάρια, για το "οικοσύστημα"!0 ...
mindcircus
Περιβόητο μέλος
φοβερο και χιλια μπραβο!!θελω να αρχισει ο κοσμος να διεκδικει την μορφωση,την εκπαιδευση,την παιδεια και να ξεκολλησει το μυαλο του απο ο,τιδηποτε θεωρει δεδομενο.ο καθενας να ψαξει μονος την αληθεια.
μπορεις να βγεις εξω να το φωναξεις?
rascal_gd
Περιβόητο μέλος
θελω να αρχισει ο κοσμος να διεκδικει την μορφωση,την εκπαιδευση,την παιδεια και να ξεκολλησει το μυαλο του απο ο,τιδηποτε θεωρει δεδομενο.ο καθενας να ψαξει μονος την αληθεια.
Και να την περασουν για τρελη;;μπορεις να βγεις εξω να το φωναξεις?
love_angel
Επιφανές μέλος
θα ξεκινησω νεα αρχη.
χωρις εσενα.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
θελω να προχωρησω..
Μερικά πράγματα έρχονται από κει που δεν το περιμένεις!
Θέλω και η love_angel να γίνει χαρούμενη, περισσότερο κι από μένα ακόμα!
love_angel
Επιφανές μέλος
Μερικά πράγματα έρχονται από κει που δεν το περιμένεις!
gatouni8400
Δραστήριο μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
θελω να προχωρησω..
θα ξεκινησω νεα αρχη.
χωρις εσενα.
Εύχομαι να προχωρήσουν.Μερικά πράγματα έρχονται από κει που δεν το περιμένεις!
Ακόμα καλύτερα : να με ακολουθήσουν!
Τι μόνο η κυβέρνηση θα αλλάξει;
mindcircus
Περιβόητο μέλος
Και να την περασουν για τρελη;;
θα ειναι ομως?...
''κρατα τα ονειρα σου. Οι συνετοι δεν εχουν ετσι ωραια σαν τους τρελους.'' cHArles Baudelaire
papakilove
Νεοφερμένος
θα ειναι ομως?...
''κρατα τα ονειρα σου. Οι συνετοι δεν εχουν ετσι ωραια σαν τους τρελους.'' cHArles Baudelaire
συμφωνω mindcircus!!!!!!
mindcircus
Περιβόητο μέλος
θελω να προχωρησω..
θα ξεκινησω νεα αρχη.
χωρις εσενα.
Ο,τι κι αν σου συμβαινει θα περασει κι αυτο ειναι εγγυημενο.
Περισσοτερο αν εισαι ανθρωπος που αναπολει το παρελθον και χαμογελα.
Αν εισαι απο ατους αλλους, ποιυ μεμψιμοιρουν, τοτε θες λιγη δουλεια.
Η υγεια πανω απολα, και ολα τα υπολοιπα ερχονται και φευγουν.
love_angel
Επιφανές μέλος
και μονο η σκεψη σας παιδια, οχι απλως μετραει, με εκανε να χαμογελασω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.