16-04-07

15:33
Aπό την ταινία Dr.Strangelove - ή πώς σταμάτησα να ανησυχώ και να αγαπώ την βόμβα, του Στάνλει Κιούμπρικ με τον Πήτερ Σέλερς. Ούτε που έχω δει την ταινία, απλά μου αρέσει πολύ σαν τίτλος και έχει κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο σχετικά με τον πόλεμο και τον έρωτα. Κάντε έρωτα όχι πόλεμο. Η ταινία κλείνει με το καταπληκτικό τραγούδι της Vera Lyn (κάτι τέτοια τραγούδια αρέσουν σε πολλούς ρετρό σαν και μένα) We will meet again. Είμαι strangelove γιατί αγαπάω με τον τρόπο μου, ερωτεύομαι πολύ εύκολα και μου αρέσουν όλα τα εναλλακτικά και τα πρωτότυπα, αλλά είμαι και Dr γιατί είμαι πολύ σοβαρός και βαρύς απ'την άλλη, ειδικά στην αρχή μέχρι να πάρω θάρρος, έχοντας αρκετά κοινά με τον χαρακτήρα του Πήτερ Σέλερς σε κάποιες ταινίες όπως στο ''Η εκατομυριούχος'', αλλά κανένα κοινό με τον αληθινό του χαρακτήρα που κατά κοινή ομολογία ήταν ένα σκληρό κάθαρμα χωρίς αισθήματα. Ευχαριστώ για την δωρεάν ψυχανάλυση.![]()
Ο ψυχαναλυτής αντί για συμπέρασμα δίνει συμβουλή.
Δες την ταινία. Εκπληκτικός Σέλερς και φοβερές ερμηνίες σε μία ταινία που παρότι αναφέρεται στον ψυχρό πόλεμο είναι ακόμα επίκαιρη
(μα ποιος είΜαι, ο Μπακογιαννόπουλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.