Γιατί είμαι τόσο κακή στο διάβασμα ρε παιδιά
δεν μπορώ να συγκεντρωθώ με τίποτα
Ενώ άμα μου το μάθεις εμπειρικά θα το θυμάμαι για πάντα
🫠🫠🫠🫠🫠
ΑΣ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΟΠΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Εχει να κανει με το είδος εκμαθησης που ειναι πιο απορροφήσιμο για τον καθένα.
Κι εγω σαν εσένα είμαι, πρέπει να το δω.
Άλλοι ειναι μονο αναγνωστικοί τύποι, άλλοι μόνο οπτικοι κι άλλοι μόνο ακουστικοί.
Εγω είμαι τα δυο τελευταία.
Με τα βιβλία απορροφώ πολύ αργά την πληροφορία και αποσυντονίζομαι εκτός εξαιρέσεων όπου 1ον δεν ζορίζεται ο εγκέφαλος και 2ον με ενδιαφέρει πολύ αυτο που διαβάζω.
Ειδικα δε στο 1ο, όσο περισσοτερο νευρικός είμαι τόσο χειρότερα απορροφώ ενα βιβλίο, αν θεωρήσω δηλαδη οτι με καταναγκάζεις να εξεταστώ σε αυτό. Πιθανότατα θα το φωτογραφισει ο εγκέφαλός μου ή θα βρει μια μέθοδο να το αποκωδικοποιήσει στην εξέταση ξανά, αλλά δεν το ευχαριστιέμαι. Ενω αντιθετα οταν ειμαι χαλαρός, αποθηκεύω τεράστιες πληροφορίες απο βιβλία, και αρχίζουν και συμβαινουν κι άλλα, πχ βλέπω μοτίβα σε σχήματα κλπ. όσο πιο χαλαρός τόσο πιο πολύ "ανοίγει" ο εγκέφαλος.
Αμα με εξετασεις όμως, ειμαι σαν κι εσένα, σκατιάρικο, όλο αποσπώμαι στο διάβασμα.
Είχα ένα κόλπο γι αυτό. ΔΕΝ κόβεις τους περισπασμούς, χέσε τις βιβλιοθήκες και τα κλειστα κινητά, απλά διαβασε μια ποσότητα και προκαθόρισε το διάλλειμα.
Δεύτερον, μετάτρεψε το αναγνωστικό ερέθισμα σε οπτικό (είναι ήδη οπτικο αλλά θα καταλαβεις τι εννοώ). Όταν το διαβαζεις ως μαθήτρια, κάνεις το λάθος να προσπαθησεις να το αποστηθήσεις. Διάβασέ το αντίθετα, σαν να το χρησιμοποιούσες ως user manual σα να θες αμέσως μετα να το εξηγήσεις σε καποιον άλλο, και αμέσως γίνε αυτός ο κάποιος άλλος. Οπτικοποίησε τη διαδικασία μπροστα στα ματια σου.
Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις. Δίδαξε τον εαυτό σου, θα θυμηθείς στην εξέταση αυτόματα όλα τα μοτίβα, τη φωνή σου, τις κινησεις των χεριών σου όταν σου το εξηγούσες κλπ.
Και οχι, δεν θα κοπείς. Αυτο το παθαινουν όλοι οι ικανοί, η αυτοαμφισβήτηση. Όχι, όλα καλά θα πάνε και καλή επιτυχία.