Αν και δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα, μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον. Και η χαρά μου...απερίγραπτη γιατί, εδώ και χρόνια, κάτι δε μου πήγαινε καλά στα 'θαύματα κατά παραγγελία και ενώπιον...κοινού'...
Αν κάποιος είχε τη χαρά και την ευλογία να διαβάσει/μελετήσει, έστω και λίγο, Παΐσιο ή Πορφύριο (Ιάκωβο Τσαλίκη, Αρσένιο και λοιπούς...) πολύ εύκολα θα έβλεπε την ταπεινότητά τους, ακόμα και στα θαύματα. Απόμερα..χωρίς κοινό, χωρίς κόσμο, χωρίς θεατές. Ακόμα και σαν μαθεύονταν - τα θαύματά τους - αισθάνονταν άσχημα, λόγω της μεγάλης τους ταπεινότητας...
Θα έβλεπε, ο καθένας μας, τη διαφορά...στα μεγάλα λόγια. Τη διαφορά...στα χέρια που υψώνονται, στους ουρανούς, με μόνο σκοπό να συγκινήσουν, να πλανέψουν ...και όχι να ικετέψουν...
Μακάρι, μακάρι ο κόσμος ν' αποκτήσει τη σωστή κρίση και να δει...το αυτονόητο. Έστω και τώρα...
Ο Θεός επιτρέπει και τ' άδικο (αλλά δεν το λησμονεί...). Αφήνει πλήρη ελευθερία...Το τί ο καθένας θα πράξει/πιστέψει, είναι δικό του δικαίωμα και μόνο...
Δείτε βίντεο με απίστευτες ουρές - Πλήθος κόσμου σήμερα στην εκκλησία
www.protothema.gr